Vadelma kvartsiitti kylpyyn

Vadelma kvartsiitti kylpyyn

Lämmitinuunissa on tärkeä rooli siitä, kuinka miellyttävää on viettää aikaa saunassa. Se säilyttää lämmön ja siirtää sen ilman, vettä kaadetaan siihen höyryn muodostamiseksi. Liesiissa käytetään erilaisia ​​mineraaleja, joilla on erilainen lämpökapasiteetti ja lämmönjohtavuus, mikä vaikuttaa höyryn laatuun. Yksi kuuluisasta kylpytakista on vadelma kvartsiittia.

Kiven ominaisuudet kylpyyn

Kun uunissa on kylpyamme, et voi ottaa ensimmäistä kiveä, joka tulee sisään. Siinä pitäisi olla useita ominaisuuksia:

 • oltava homogeeninen,
 • on hyvä lämmönkapasiteetti,
 • eivät aiheuta haitallisia aineita kuumennettaessa,
 • olla vahva,
 • vähän imeä vettä.

Parasta on ostaa valmiiksi pakatut kivet saunaan. Jos yrität säästää keräämällä kiviä rannalla tai muualla, seuraukset voivat olla epämiellyttäviä. Jos et tiedä kallista, et voi kuvitella, miten se käyttäytyy kuumennettuna. Epäkelpoinen mineraali voidaan jakaa, ihmiset voivat loukkaantua sirpaleista, lisäksi jotkut kivet lähettävät myrkyllisiä aineita kuumennettaessa.

On tärkeää ja oikein tehdä lämmitin. Kivien tulisi olla sopivan kokoisia. Sähköuunissa on parempi ottaa väliaine ja puu - seos suurista ja keskisuurista. Kappaleiden on oltava muodoltaan pyöreitä, sopivimmin epäsäännöllisyyksinä, jotta vesi haihtuu vähitellen.

Tässä tapauksessa kylpy on paras vulkaaninen kivi, joka kestää korkeita lämpötiloja.

Sedimenttikivet eivät ole sopivia: ne muodostuvat hiukkasten sakeutumisen seurauksena, usein vedessä, niin löysät, absorboivat paljon kosteutta, ovat epävakaita lämpötilaan. Kylpykaapissa tällaiset ominaisuudet eivät toimi.

Vadelma kvartsiitti - mitä se on

Vadelma kvartsiitti on metamorfinen kivi. Tämä tarkoittaa, että se muodostettiin jäädytetystä magmasta, mutta muutti sitten sen ominaisuuksia lämpötilan ja paineen vaikutusten seurauksena. Tämä mineraali muodostettiin hiekkakivien uudelleenkiteyttämisen seurauksena, ja se koostuu pääosin kvartsista. Vadelma kvartsiittia louhitaan Karjalan Prionezhskin alueella, Onegan länsirannalla Shokshan kylässä. Siksi vadelma kvartsiitti on nimeltään Shokshin. Se viittaa ensimmäisen kertaluvun puolijalokivikuvioihin, on samassa ryhmässä kuin malakiitti, jaspis, nefriitti. Sen kauniin ulkonäön ja kiinteyden vuoksi sitä kutsutaan "kuninkaalliseksi".

Kvartsiitti on erittäin kova, vaikea käsitellä, mutta kiillotuksen jälkeen sen valmistetut tuotteet ovat erittäin kauniita. Koska sen kovuus, se ei ole sahattu, mutta jakaa. Kvartsiitilla on hienojakoinen rakenne, joten halkaisussa ei synny teräviä leikkausreunoja.

Vadelma kvartsiitti on kivi, joka koostuu kvartsista 70-98%, se sisältää myös kiiltävää, talkkia, maasälpää. Kvartsin jyvät ovat suunnilleen samankokoisia, joten ne lämmittävät tasaisesti. Tästä johtuen kvartsiitti kestää useita kertoja lämmitystä ja jäähdytystä, ei aiheuta haitallisia aineita, sillä on vähän veden imeytymistä. Se kestää jopa +1770 ° C: n lämpötiloja.

Kvartsiitti on myös resistenttejä kemialliselle hyökkäykselle, jonka vuoksi sitä käytetään haponkestävänä kalliona. Korkealla lämmönkapasiteetilla on 0,98 kJ / kg * C, pitää lämpöä pitkään. Kvartsiitin radioaktiivisuus on matala, vastaa rakennusmateriaalien ensimmäistä luokkaa, eli sitä voidaan käyttää ilman rajoituksia (kuten hiekkaa, sementtiä, tiiliä). Vadelma kvartsiitilla on jalo violetti väri.

Sitä käytetään

 • kylvyssä,
 • kuorille,
 • kuin koriste.

Käytä kylvyssä

Kvartsiitti säilyttää lämpöä pitkään korkean lämmönkapasiteetin ansiosta. Höyry on helppoa. Uskotaan, että kvartsiitilla on parantavia ominaisuuksia. Kylvyssä, jossa on tällainen lämmitin, on suositeltavaa höyryä, jos se vahingoittaa alaseltaa ja myös hengityselinten sairauksia. Lisäksi mielenkiintoisen purppuran värin ansiosta vadelmäkartsista tulee kylpyammeen alkuperäisen suunnittelun yksityiskohdat.

Kvartsiitilla on kuitenkin yksi ominaisuus - se ei siedä avotulen vaikutusta. Siksi uunissa tehdään sekoitettu täyttö. Sitä käytetään myös siksi, että yhden kvartsien täyttö ei ole kallis ilo: 20 kg maksaa noin 500 r, se tarvitsee noin 80 kg uunissa.

Kun täyttö on suljettu pohjalle (arinalla), asetetaan suurempia ja halvempia kivia ja ylöspäin - pienempiä ja kalliimpia, kuten kvartsiitti, jadeiitti, nefriitti. Voit laskea esimerkiksi suuren jokikivipuun.

Kun auki on, lämmitin altistuu vähemmän tulelle, tällaista täyttöä varten kvartsiitti soveltuu hyvin.

Eri kivet ovat elämänsä kylvyssä. Crimson-kvartsiitille se on keskimäärin 4,5 vuotta. Varmista, että se kestää kauemmin, älä lämmitä sitä voimakkaasti ja altista sitä avotulelle.

On muistettava, että saunan käytön aikana kivet väistämättä jakautuvat ja murenevat muodostaen pölyn, joka tukkii huokosia ja aukkoja. Tämän seurauksena höyryn laatu heikkenee, joten liesi on puhdistettava säännöllisesti ja hävitettävä hajotetut näytteet. Yleensä se tehdään kerran vuodessa tai kun tuntuu, että höyry on kireämpi ja huonompi.

Miten valita hyvä kivi

On parasta ottaa valmis esipakatut kvartsiitit. Kylvyn murskatut kivet voivat aiheuttaa tuotantoprosessin aiheuttamia vikoja. Siksi ennen lämmittimen täyttämistä on tarpeen huolellisesti lajitella materiaali, poistaa kaikki näytteet halkeilla ja laskimoilla, muuten ne voivat jakaa. Kun vasaraa napautetaan kiven päälle, äänen on oltava ääni, jos se on kuuro, niin kappaleessa on halkeama ja on välttämätöntä hylätä se.

Kun uunia käytetään ensimmäistä kertaa, vieraat haju saattaa näkyä. Jotta tämä ei tapahdu, kivet on huuhdeltava hyvin ennen muninta.

Muotoilusäännöt

Höyryä varten oli helppoa, ei ole tärkeää valita oikeat mineraalit lämmittimeen vaan myös taittaa se oikein.

 • Suositeltu tiheys ja tiheys tiettyyn uunimalliin on yleensä määritelty sen ohjeissa.
 • Älä laita liian monta kiviä uuniin.
 • Älä pinota kiviä liian tiukasti, muuten ilma ei kierrä niiden kesken.
 • Suuret kivet on asetettu, pienemmät ovat ylös. Tämä parantaa lämmönsiirtoa.
 • Jos käytetään erilaisia ​​rotuja, laji, jolla on suurempi lämmönjohtavuus, mutta vähemmän lämpöä, sijoitetaan lähemmäksi tulta. Palon jälkeen - päinvastoin. Tiedot eri kalliotyypeistä löytyvät taulukosta.
 • Suosittelemme, että lämmitintä vaihdetaan viiden vuoden välein.
 • Jos kivet eivät ole pyöreitä, mutta pitkänomaisia, on suositeltavaa, ettei ne asetu tasaiseksi, vaan laittaa ne pöytään. Joten on enemmän aukkoja, ja ilmaa kierrätetään paremmin lämmittimen ympärillä.
 • Uunissa, jossa on avotakka, älä laita liikaa kiveä. Optimaalinen taso on uunin sivuille.
 • Ei ole suositeltavaa asettaa kivet takaisin uunin seinään, jolloin se voi vaurioitua lämpölaajenemisen vuoksi. On välttämätöntä jättää pieni aukko.

Kvartsiitti täyttää kaikki hyvän kylpykiven vaatimukset. Lisäksi mineraalilla on kauniita väri- ja lääketieteellisiä ominaisuuksia. Mutta että kaikki sen ominaisuudet näkyvät, sinun on hankittava laadukasta materiaalia ja järjestettävä lämmitin asianmukaisesti.

 • Kivihiilen valmistus grilliin

 • Miten avata sisäovet ilman avainta

 • Kasvava simpukoita kellarissa

 • Käsittele kellariin

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 9

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map