Foundation blokke

Foundation blokke

Til opførelse af fundamentet anvendes både væskebetonblanding og færdige blokke. Dem, der ikke vil have og ikke har mulighed for at bygge et fundament med hældning af beton, kan bruge blokke til fundamentet.

Betondele forenkler konstruktionen betydeligt, fordi de ikke har brug for forskalling ved installation af dem, der er ingen tvivl om betonens kvalitet og pålidelighed, fordi de udføres under streng kvalitetskontrol på fabrikken.

Fordele ved at bruge blokke

Hvis bygningen af ​​basen ikke udføres af en erfaren byggherre, er betonblokkene en glimrende løsning på problemet. Her er de vigtigste fordele ved denne slags byggemateriale:

 • Der er ikke behov for at bruge stort byggeri, undtagen en kran. Dette vil betydeligt reducere omkostningerne ved at opbygge basen.
 • Som nævnt er der ikke behov for forskalling, hvilket også vil bidrage til at gøre arbejdet hurtigere.
 • Da materialet leveres i samme størrelse, er det nemt at arbejde med det, og du kan nemt håndtere det selv, men kun med overholdelse af konstruktionsteknologi.
 • Basen kan laves i ethvert vejr og på et hvilket som helst tidspunkt af året.
 • Vent ikke i flere uger til fundamentet for at opnå styrke, du kan straks begynde at bygge strukturens vægge.

Typer af betonblokke

I øjeblikket er der 3 typer betondele til fundamentet og kælderen, som er reguleret af GOST 13579-78:

 1. FBS
 2. FB
 3. FSF

Ovenstående dokument fastlægger generelle krav til en af ​​følgende typer:

 • Højden af ​​enhver art 2,38 meter lang er den samme og er 58 cm, og tykkelsesparameteren kan variere fra 30 til 60 cm.
 • Tre alternative tykkelsesindikatorer - 40, 50 og 60 findes for dele, hvis længde er 1,18 meter, og deres højde er 28 eller 58 cm.
 • Tykkelse fra 30 til 60 cm fås i yderligere, såkaldte ekstra blokke, hvis længde kun er 0,88 meter. De er nødvendige for at små steder ikke behøver at hugge to fulde blokke, fordi deres integritet og pålidelighed på grund af dette er krænket. Deres højde er 58 cm.

Afhængigt af den valgte størrelse kan fundamentet veje fra 380 kg til 1960 kg.

Beton FBS blokke

Disse betonstrukturer har en solid struktur, og kun de har den højeste styrke. Ifølge GOST kan kun fundamentblokke FBS bruges til at installere basen under bygningen.

De antager ikke forstærkning, men kun specielle metalløkker til løft. Hvis blokken er for lang, så beslutter fabrikanten nogle gange om langsgående forstærkning med metalstænger.

Betonblokke VBW

Disse er små strukturer med en længde på kun 88 cm, i deres struktur har de en langsgående udskæring til lægning af kommunikation. Normalt fremstilles fremstillingen af ​​sådanne dele kun under ordren, så de findes ikke ofte.

Betonmærket, der bruges til at lave sådanne blokke, er 100 kg / m². cm med et indeks på frostmodstand på 50 cyklusser. Disse betondele antager intern forstærkning med høj kvalitet stål.

Betonblokke FBP

Disse er lette typer strukturer med firkantede hulrum inde. De bruges til at bygge kældre og baser med egne hænder og til industrielle bygninger. Længden af ​​sådanne dele er altid ensartet og er 238 cm. De sørger for intern forstærkning og er lavet af beton B 12.5 med frostmodstand 50, hvilket indebærer muligheden for frysning og optøning.

Materiale til fremstilling og mærkning

Da der hovedsagelig anvendes betondele til fremstilling af strimler, er det ikke nødvendigt at anvende højkvalitetsbeton til deres produktion, da en sådan base fungerer på kompressionsprincippet. Normalt til fundamentblokke anvendes tungt beton af klasse B 7.5. Dette gælder for blokke med FBS og FWB markeringer. For PBS og for svækket anvendes en mere holdbar løsning B12.5.

Før du køber konkrete strukturer, skal du gøre dig bekendt med de oplysninger, der er indeholdt i markeringen. Normalt ser markeringen ud som denne FBP.HH.H.H - H.

Vigtigt! Nogle fabrikker bruger bindestreger i stedet for prikker, men dette ændrer ikke indikatorerne på nogen måde.

De to første cifre efter artenavnet er dens længde, som udtrykkes i decimetre. Nummeret er afrundet for at få den nøjagtige værdi, trækker altid 20 mm fra det skrevne nummer. For at opnå den nøjagtige højde, trækker du også 2 cm fra det viste nummer.

Den nøjagtige bredde af produktet vises i anden position og den afrundede højde i den tredje position. Uanset størrelsen er alle tal udtrykt i decimetre. Den sidste enkeltposition viser hvilken type beton der blev brugt til fremstilling af delen. F.eks. Markerer FBS. 9.4.6 - T-blok lavet af tung beton med dimensioner på 880 * 400 * 580. Mærkning er nødvendig for en hurtigere forståelse af, hvilken del der er nødvendig for universel forklaringer mellem kunden og sælgeren. Sørg for at tjekke flere gange før ordren, den nøjagtige bredde og højde er angivet, og de udveksles ikke på steder. For bedre at kunne huske disse indikatorer er det værd at overveje selv at højden kan afrundes til 600 eller 300, men bredden kan varieres.

Vigtigt! Før du køber, skal du sørge for, at blokkene har et overensstemmelsescertifikat, læs det og tag en kopi til dig selv.

Bygge et fundament af betonblokke

Som allerede nævnt er det muligt at danne grundlag for færdige dele uafhængigt uden at involvere faglige arbejdere. Men du skal kun gøre alt i overensstemmelse med instruktionerne og teknikken til erektion.

Beregning af mængde

For at forstå, hvor meget detaljer du har brug for, er det ikke svært. Til dette er det nødvendigt at vide nøjagtigt volumenet af selve basen og dele dette indeks med mængden af ​​den type dele, der er nødvendige til konstruktion. Resultatet af beregningerne er det krævede antal blokke.

Vigtigt! Fabriksblokke kan modstå opførelsen af ​​en fem-etagers bygning.

Det er nødvendigt at finde ud af, hvilken type jord der ligger i det område, der er valgt til byggeri. Da de blokke, der er forbundet med fundamentet, vil have forbindelsespunkter, kan dette betydeligt reducere styrken af ​​selve basen. For at forhindre negative øjeblikke forbundet med jordning af jord, er det nødvendigt at hælde et monolitisk lag af beton i den forberedte skyttegrave, som vil påtage hovedbelastningen.

For bygninger med en kælder og et højt fundament tilbyder erfarne bygherrer installationen af ​​et forstærket bælte hver 2 rækker af blokke.

Det bedste sted at bygge på fundamentblokke er et område med jord på basis af stort sand eller hvor grundvandet lægges meget dybt. I andre tilfælde anbefales det at installere forstærkningen og lægge blokkene på betonopløsningen.

Forberedelse til konstruktion

Før du lægger blokkene selv, skal du passe på den færdige base. For dette vil det være ret tilstrækkeligt at lægge et lag af sand. Som regel skal det være mindst 15 cm. Hvis bygningen udføres på sandjord af tør type, er sådan polstring ikke nødvendig. Det er nemmest at producere et fundament på 20 * 20 * 40 blokke med egne hænder, hvis der tidligere var lidt erfaring med at gøre sådant arbejde.

Vigtigt! For fundamentet, der er opført på et problemgrundlag, er det nødvendigt at installere specielle betonpuder.

At skabe et fundament

Ifølge GOST er det umuligt at montere en bund af beton færdige dele i tilfælde, hvor bunden er dækket af sne eller oversvømmet med vand.

Først og fremmest skal du arrangere såkaldte monteringsbakker. Disse er blokke i husets hjørner og stederne for anlæg af lejevægge. Efter brug af niveauet er det fastslået, at de øverste dele af de installerede blokke er på samme niveau, det er nødvendigt at trække ledningen mellem dem og placere mellemstrukturen mellem dem. I overensstemmelse med projektet om fundament konstruktion på de nødvendige steder er der åbninger til engineering-type kommunikation.

Vigtigt! Før installationen skal betondelene rengøres af snavs, hvis det er muligt, og fugtes med vand.

Installationen udføres på betonmorter, men gør ikke for tykt dets lag for at undgå yderligere revner. Sømene mellem delene forbindes ved at skifte den næste række.

konklusion

Grundlaget for betonblokke har en enorm styrke og pålidelighed, så i tilfælde hvor det er umuligt at udføre en anden base, er den perfekt til at bygge en byggegrund. Sådan konstruktion vil være kortere med hensyn til tid og lidt billigere i værdi.

 • Borddukker «Braas»

 • Blødt tag "Technonikol"

 • Fleksible helvedesild "Ruflex"

 • Sådan vælges en blød flise

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map