Gates af træ

Gates af træ

Enhver privat ejendom, hvad enten det er et sommerhus eller et sommerhus, har brug for beskyttelse. Til dette formål er et godt træ hegn godt. Men hvad slags hegn koster det uden en port? Den bedste indgang til et sådant hegn er træporten. Et produkt fremstillet af dig selv udsmykker selv det mest enkle hegn.

Fordele ved træporte

For porten kan man bruge næsten enhver form for træ. Men levetiden for forskellige typer træ er ikke meget anderledes. Mange billige racer er meget holdbare og vil fungere som en port i mere end et år.

Optimal valg for et lignende produkt er lærk. Nåletræer er meget stærke, de har været brugt i byggeri i mange århundreder og styrker kun deres positioner på dette område. Lerketræ er modstandsdygtigt mod råd og fugt.

På trods af lave omkostninger og æstetiske udseende har træ en række væsentlige ulemper:

 • lav styrke;
 • kort levetid - fra 5 år;
 • lav modstandsdygtighed over for brande.
Vigtigt! For at forbedre træets ydeevne kan du anvende en række forskellige teknikker, såsom: en kombination af træ og metal, behandling med flammehæmmere og så videre.

Ofte for at øge styrken af ​​porten, er deres ramme lavet af metal. Dette forbedrer ikke kun træets ydeevne, men giver også porten et unikt udseende.

tegning

Før du begynder at markere materialet til porten, skal du måle stedet for installationen. Selv små uoverensstemmelser i størrelse kan være fyldt med fejl i wickets arbejde. Derfor skal alle defekter i hegnet elimineres inden installationen af ​​porten.

Vær opmærksom! Ved udformning af hegnet må du ikke glemme at forlade afstanden mellem dørene og jorden. Dette er nødvendigt for at gøre det lettere at betjene porten.

Efter måling af åbningen skal du beregne portens samlede bredde og bredden af ​​hvert enkelt blad. Det er bedst at lave en tegning eller tegning. Dette giver dig mulighed for at tage højde for alle funktionerne i hegnet og installere en hængslet port uden fejl.

Bredden af ​​den fremtidige gate afhænger i høj grad af følgende faktorer:

 • Tilgængelighed og mærke af maskinen. Jo større bilen er, desto bredere er porten. Hvis garagen eller parkeringspladsen for biler er inde i stedet, skal porten have en beholdning på 50-100 cm til manøvrer under check-in og parkering.
 • Bygning og have. Hvis dit plot har en have og den bruges aktivt, så vil en bred port være meget praktisk. Til import af gødning, kimplanter eller jord anvendes store biler. Det samme gælder for import af byggematerialer og maskiner.
 • Afstand fra porten til vejen. Når man bygger en port, skal man tage højde for afstanden til vejen - hvis den er stor, så kan dørens størrelse være ubegrænset. I modsat fald kan porten i svingende tilstand forstyrre køretøjets passage.

Hvis du ikke ved, hvilken strukturstørrelse der er brug for til dit websted - brug standardstørrelsen (3-4 meter).

Forberedelse og beregning af materiale

Ved beregning af portens højde er det værd at afstøde fra værdien på 120 cm. Størrelsen anses for at være minimal. Det kan variere afhængigt af hegnet og andre forhold. Ud over dørene har portene brug for støtte. Deres højde skal være større end porthøjden med mindst 1 meter. Denne forskel er nedsænket i jorden for strukturel stabilitet.

Til konstruktionen vil der være brug for firkantede stænger med en sektion på 4 cm. De tjener som ramme for fremtidige porte. Til dette formål kan du bruge metal, men så har du brug for en boremaskine til at lave huller. Det bedste materiale til portstøttene er eg - det er en af ​​de stærkeste og fugtbestandige sten.

Til afskallingen af ​​portens ramme anvendes et hegn med et tværsnit på 3 til 5 cm. Ud over træ har porten brug for:

 • Espagnolet eller lås (til wicket, hvis til stede);
 • hængsler til låsen;
 • baldakiner (antallet afhænger af designet);
 • skruer eller negle.

Lås porten er valgfri - men dette vil øge sidens sikkerhed. Til savning af materialet kræves et elektrisk stiksav. Ud over det vil der være brug for følgende værktøjer til at konstruere porten:

 • bore;
 • skrot;
 • bore og skruetrækker;
 • høvl;
 • niveau og målebånd.

De fleste værktøjer findes i huset for næsten alle. Manglende elementer kan let lejes, dette vil spare meget ved konstruktionen af ​​porten.

Installation af understøtninger

Før installationen af ​​portstøtterne er det nødvendigt at forberede jorden på arbejdspladsen. Til dette brug en skovl, rake og andre haveværktøjer. Jordbunden er gravet til en dybde på 20 cm, afhængigt af jorden. Under installationen af ​​portstøtterne skal store sten og rhizomer af planter fjernes. Derefter er jorden nivelleret med rake. Ved polerne er der monteret pinde - pinde, mellem hvilken streng der strammes.

Hvis du installerer understøtter til porte af træ - skal de imprægneres med antiseptiske midler, inden du graver. Den del, der er nedsænket i jorden, behandles med mastik eller harpiks. Dette beskytter træet mod råd og fugt.

For piers gravegrave fra 1 meter, betragtes dybden som minimum for lang drift. I bunden af ​​gruberne hældes sand, et lag på 10 cm, så spil det med vand og rammer. Når vandet absorberes lidt - sænk søjlerne. De skal falde sammen med hinanden i højden op til 5 mm. Mærkning af understøtningerne er verificeret af vandstanden og den spændte tråd. Polens lodrette position kontrolleres ved hjælp af en plumb bob.

Når polerne er inde i gruberne, falder knust sten 25 cm tyk. En konkret løsning (1 del cement til 2 dele sand) hældes over ruderne.

Det er ubelejligt at udføre installation af understøtninger til en person. At arbejde giver dig ikke ubehag - indhente hjælp fra en ven eller ansætte en medarbejder. Selv for at understøtte understøtningerne under hældningen af ​​cement, er en anden persons hjælp nødvendig.

Vigtigt! Hvis du bruger en meget massiv port med metaldele af strukturen, er det bedre at bruge beton eller mursten til understøtninger. Sådanne poler står langt længere end træerne.

Efter at opløsningen er tørret, er det muligt at fortsætte med installationen af ​​klapperne. Hvis du er usikker på styrken af ​​beton - vent et par flere dage. Ellers understøtter understøtningerne ikke vægten af ​​dørene, og betonen vil knække.

For at give porte og understøtninger til fæstningen er der monteret en støttebjælke ovenfra. Den tjener som en kant af strukturel stivhed og reducerer belastningen fra klapperne til understøtningerne.

Portens ramme

At oprette. Ramme skal mærkes og savet tømmer i henhold til åbningens størrelse. De resulterende søjler lægges ud på en flad overflade i form af et rektangel. Glatheden af ​​ansigterne kontrolleres af niveauet

Vær opmærksom! Portens ramme kan være lavet af metal eller stålrør. Men det kræver en svejsemaskine.

Hvis du ikke ved, hvilke størrelser og materialer der skal bruges til porte og understøtninger - se videooversigten over det produkt, du selv har lavet:

I hjørnerne af stængerne laver huller med en bor og fastgør dem med nailer, negle eller selvdrejende skruer. For yderligere styrke i hjørnerne og i midten af ​​rammen er der stålhjørner og tværstænger. Ved kontaktpunktet ved hjørnerne skæres stængerne 45 grader. Ved hjørnerne er tværbjælker anbragt og fastgjort med skruer.

Kropsramme

Det mest kreative stadium i skabelsen af ​​en port er huden. Det kan gøres solidt eller latticed - det hele afhænger af din fantasi. Den mest praktiske betragtes som en monolitisk fastgørelse. Men hvis du vil forenkle design og spare materiale, kan du lave små huller mellem hegnet.

Vær opmærksom! Hvis du løser skinnerne i afstand fra hinanden - brug skabelonen. Til dette formål er en anden bord eller en lille bar egnet.

Til rammen er lamellerne skruet så de ser ud over grænserne af de fremtidige klapper 15-20 cm. Når alle elementerne er fastgjort, kan du niveauere alle rackene til et niveau.

Montering af foldere

Det sidste trin er fastgørelsen af ​​klapperne til understøtningerne. For at gøre dette skal du bruge de færdige sløjfer. Den ene side påføres støttesøjlen, den anden til rammen. Detaljerne skrues med skruer med skruetråd. Placeringen af ​​fastgørelsessløkker er bedre markeret på forhånd, det bør være det samme på begge foldere. For at forkorte selvdæmpningsskruens nedsænkningstid, lav små huller med en boring i fastgørelsespunkterne.

Efter disse detaljerede instruktioner kan du nemt lave og fastgøre svingportene med egne hænder. Efter installationen kan det færdige produkt være dækket af plet, maling eller lak.

 • Beton hegn + foto

 • Hvad og hvordan man male porten

 • Træ hegn med egne hænder

 • Hegn af mursten og proflist

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

25 − 16 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map