Gitter til radiatorer

Gitter til radiatorer

Varme radiatorer passer ikke altid harmonisk ind i rummet, især for gamle støbejernsbatterier. Selv moderne varmeapparater, der har et æstetisk udseende, ser løs i et værelse stiliseret som klassikere eller land. For at skjule radiatoren, der krænker rummets design, skal du bruge dekorative gitter eller skærme.

Hvis du køber et sådant design, skal du ikke glemme, at batteriernes hovedfunktion - opvarmning af rummet og grillene på radiatorerne må ikke være en hindring for normal varmeoverførsel. En bred vifte af lignende produkter er til salg for at finde den rigtige gitter for at forstå princippet om radiatorerne.

Kravene til gitter og skærme

Principen for radiatorerne er baseret på konvektionsstrømmen af ​​luftstrømme og infrarød termisk stråling. Konvektionsstrømme dannes ved luftkontakt med radiatoren og er rettet opad, og den termiske stråling stammer vinkelret fra batteriets opvarmede overflade og opvarmer pladsen foran den. Samtidig kommer 60% af den termiske energi fra stråling og 40% fra den naturlige bevægelse af konvektionsstrømme.

Ved valg af grill til radiatorer er det nødvendigt at være opmærksom på følgende punkter:

 • Det dekorative design skal give fri omsætning af varm luft og passage af direkte termisk stråling fra radiatoren. Til dette skal produktet have et frontpanel med åbninger på mindst 50% af det samlede areal og ikke en lukket øvre vandret overflade.
 • Den mørke indre overflade af grillen på radiatoren giver bedre varmeabsorption og transmission. Farven på den ydre overflade påvirker ikke effektiviteten af ​​opvarmning, den vælges afhængigt af rummets design.
 • Konvektionsstrømmene af varmluft skabt af radiatoren trækker støvpartiklerne bagved det, hvilket uundgåeligt vil medføre ophobning af snavs på overfladen af ​​risten. Indretningens materiale skal være let at rengøre, herunder brug af vaskemidler.
 • Ud over dekorative formål udfører grillen en beskyttende funktion, der dækker varmebatteriernes hjørner og kanter. Dette gælder især, hvis huset har små børn. Produktet må ikke have skarpe udragende dele, som kan være en farekilde.

Mange købere laver typiske fejl, først og fremmest opmærksom på udseendet af grillen til radiatoren. For eksempel kan et solidt panel med små huller i bunden og i toppen ikke give fri omsætning af varm luft, på trods af at det bliver mørkt indefra. At opvarme rummet vil kræve en stor mængde varme, hvilket som følge heraf vil medføre højere omkostninger for at betale for energi.

Ikke den bedste mulighed vil være en træ radiator gitter i form af en kasse med åbninger fra stængerne på frontpanelet, men dækker enheden fra alle sider. Det overfører kun termisk stråling og forhindrer konvektionsstrømme til at blokere den kolde luft fra vinduet. I det indre af træstrukturen ser godt ud, udover på den øverste overflade kan du lægge blomster, men med hensyn til effektivitet efterlader det meget at ønske.

Den optimale udgave af grillen på radiatoren vil være et design med huller eller slidser placeret i den øverste del, der er tilstrækkelige til at lede den opvarmede luft opad, hvilket vil skære kold strømme fra vinduesåbningen.

Effektiviteten af ​​opvarmningen vil medvirke til at øge den aerodynamiske visor installeret under vindueskarmen. Det repræsenterer en smal metal- eller pap-strimmel, som forhindrer akkumulering af varm luft fra oven over batteriet. En anden vellykket tilføjelse er en termisk injektor i form af to rettede knive oven på risten. Faktum er, at i en afstand mellem skærmen og radiatoren akkumuleres en del af den opvarmede luft. Den termiske injektor samler den akkumulerede luft og styrer den med en kraftig strøm mod rummet.

Design funktioner af gitter

De afgørende parametre ved valg af gitterdesign er radiatorens dimensioner og dens position i vægåbningen. I grunden er batterierne placeret i en niche under vinduet, hvor den øverste del tjener som vindueskarm.

Der er flere grundlæggende designs til dekoration af radiatorer:

 • Gitteret til radiatoren i form af en kasse dækker ikke kun batteriet, men også de tilsluttede varmeledninger.
 • Hængslede griller med låg bruges til at dekorere radiatorer, der rager ud under vindueskarmen eller ligger på en flad væg.
 • Hængslede gitter uden afdækning er designet til batterier, hvis top er helt skjult af karmen.
 • Fladskærme bruges til at lukke varmeovnerne forsænket i en forsænkning.

Ved valg af gitter til radiatorer med dæksel skal man huske på, at deres øvre del skal stikke ud under vindueskarmet 2/3 af dens dybde til normal konvektion.

Metal gitter

Sådanne gitter er et perforeret metalark, med huller i form af et hvilket som helst mønster. Metal har fremragende varmeoverførsel og ser elegant ud i ethvert interiør. Der er sorter med en metalramme, hvoraf et net med celler af forskellige former og størrelser er strakt. Ud over eksternt enkle modeller fremstilles gitter med belægning, der simulerer forskellige træstrukturer og kombinerede paneler, hvor der anvendes andre materialer end metal.

Maling på metalgaller påføres ved pulversprøjtning, som ikke falmer og pålideligt beskytter metalet mod korrosion og mindre mekaniske skader i form af ridser. Hvis designet af lokalet ændres, kan gitteret males.

Metalprodukter er nemme at montere, har en overkommelig pris og en bred vifte af modeller. De er fortjent populære både blandt ejere af landehuse og i lejligheder. Det vil være problematisk at lave en metal grill til en radiator på egen hånd - det er bedre at købe et allerede færdigt produkt. Du kan bestille panelet til individuelle størrelser, hvis standardprodukter ikke er egnede på grund af radiatorens eksklusive form eller dets usædvanlige installationssted.

Gitter fra PVC

Gitter på radiatorer fremstillet af PVC kan udelukkende laves af PVC eller have en stålramme. På grund af termisk ledningsevne er dette materiale meget ringere end metal, så det meste af den termiske stråling overlapper hinanden, hvilket vil medføre en stigning i omkostningerne ved opvarmning.

PVC modstår godt høje temperaturer og udsender ikke giftige stoffer undtagen billige plasttyper. Gitter i lang tid beholder et æstetisk udseende og kan have en række former og farver, der efterligner naturlige materialer. Skærm af PVC tilhører budgetkategori - i sammenligning med produkter fra andre materialer fra prisen er den laveste. Ulempen ved plastpaneler er deres lave styrke, som skal tages i betragtning ved installation i børnenes værelse.

Trægitter

Træ er et naturligt materiale, der skaber en særlig komfort i rummet. Derfor er trægitter på radiatorer meget populære. Derudover er træet miljøvenligt materiale og vil aldrig skade borgerne i huset. Kvalitativt behandlet og tonet træ passer harmonisk ind i ethvert design af en forudsætning, da gitter kan udføres i forskellige arkitektoniske stilarter. Udgifterne til sådanne produkter er ret høje, især hvis de er lavet på bestilling, idet der tages hensyn til kundens individuelle ønsker.

Forskellige træarter anvendes som et materiale, som er den afgørende faktor for omkostningerne ved gitter. For at reducere modtagelsen af ​​træ til temperaturændringer er de færdige produkter lakeret i flere lag.

Et billigere alternativ til gitter, der udelukkende består af træ, er skærmbilleder med en træramme og en indsats fra MDF. Træfiberplader har god varmeledningsevne og tolererer let temperaturvariationer. Et bredt udvalg af farver og udskårne mønstre giver dig mulighed for at vælge grill fra MDF til ethvert indre af rummet.

Glasskærme

Glas anses for at være et skrøbeligt materiale, men i dette tilfælde er det helt anderledes. Til fremstilling af skærme anvendes hærdet glas med høj styrke med en tykkelse på 6-8 mm, hvilket selv er særligt problematisk at beskadige.

Normalt ser glasskærmen ud som et solidt panel fastgjort til væggen. Det dækker helt radiatoren fra forsiden og forhindrer termisk stråling. Over og under er der plads til fri bevægelse af konvektionsstrømme.

Glas kan være gennemsigtigt, gennemskinneligt eller mat i en række nuancer. Der er også mulighed for at tegne i rækkefølge af tegninger og billeder ved hjælp af en termisk udskrivning, der giver mulighed for at komme ind i en glasskærm på en radiator i ethvert indre af huset.

 • Hvilke radiatorer er bedre til en lejlighed

 • Stål radiatorer

 • Aluminium radiatorer

 • Installation af bimetall radiatorer med egne hænder

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 6 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map