Hætter på røret med egne hænder

Hætter på røret med egne hænder

Hætter på skorstene udfører ikke blot en dekorativ funktion, de er nødvendige for at beskytte røret mod regn. Også sådanne designs giver mulighed for at styrke udkast i skorstenen. Men for at beskytte skorstenen er det nødvendigt at vælge deflektoren korrekt. Installation af hætter på rørene kan beskytte dem mod affald og styrke trækkraften.

Typer af hætter

I butikkerne kan du finde produkter af følgende typer:

 1. Fire højvinde. De er normalt installeret på rektangulære mursten.
 2. Flyugarka, som har en halvcirkelformet paraply. Sådanne hætter bruges på taget af huse, der er lavet i europæisk stil. Det er værd at bemærke, at sådanne flyarki ser godt ud på taget, men mindre effektive med hensyn til at øge udkastet i skorstenen.
 3. Den standard flyugark. Sådanne hætter fremstilles i form af en pyramide, som er lavet af metalplade. Sådanne strukturer er fastgjort til forkladen med en dråber, der anvender parenteser.
 4. Flat Voyager. Lignende produkter er udstyret med en flad paraply med rektangulær form. De er installeret på taget af bygninger, dekoreret i jugendstil eller minimalisme. Med sådanne hætter i vintersæsonen ruller ikke ned sneen på grund af, hvad monteringen er stresset og kan deformeres.
 5. En runde flyveplads. Lignende produkter er installeret på runde rør af rustfrit stål. De har ikke en dropper.
Vigtigt! Flyugarki kan udstyres med ekstra elementer.

For eksempel: under udvælgelsen af ​​emhætten på røret til sin ovn, først og fremmest er det værd at være opmærksom på dens pålidelighed. En smuk, men urimelig form for produktet kan forårsage støj og vibrationer.

Caps til en murstenovn

Udformningen af ​​skorstene kan være anderledes, men oftere er der skabt rør, hvis tværsnit er rektangulært eller firkantet. Det er værd at bemærke, at de er mindre effektive, da de skaber turbulens, hvilket hjælper med at reducere trækkraften. Når vinden blæser, kan røg ind i rummet. Købe en hætte på et mursten rør, du kan vælge en af ​​mange muligheder, da der er mange sådanne produkter, der har anderledes udseende.

Det er også værd at bemærke, at den ru overflade af mursten forårsager akkumulering af sod og støv. Samtidig kan blade og andet affald komme ind i røret. På grund af dette overtræk rørets lumen gradvist og udkastet forværres væsentligt. Derfor er det nødvendigt at installere en hætte på røret, hvilket ikke blot beskytter røret, men vil også bidrage til at forbedre stødkraften.

Deflektorerne skaber et vakuum i den øvre del af røret og derfor strammes kraftigt. Forskellige typer af deflektorer kan fremstilles manuelt.

Afbøjningsanordninger til fastkedlen.

Skorstene til kul og træ kedler er normalt lavet af rustfrit stål eller keramik. Deres indre overflade er glat, hvilket øger trykkraften. Nedbør og kondensering i keramik og rustfrit rør drænes i kondensatopsamleren. Hvis der skabes en hætte med egne hænder, skal du lave designet i henhold til vejledningen, ellers vil det være mindre effektivt.

Trækstyrken og dens stabilitet påvirkes mest af rørets valg, så før man køber eller skaber en deflektor, er det nødvendigt at beregne den nødvendige længde nøjagtigt. Til kulfyrede kedler installeres der normalt rør op til 8 meter lang. Takket være installationen af ​​deflektoren er det muligt at forkorte røret med ca. 20 procent.

Det er værd at bemærke, at de fyrede kedler fungerer på samme måde som kulfyrede kedler, så der er installeret en deflektor på dem, der lukkes oven på et låg. Det er værd at bemærke, at pyrolyse kedler er undtagelsen. Effektiviteten af ​​sådanne produkter er op til 92 procent. I rør af sådanne kedler kan røgets temperatur nå 180 grader. Dette forårsager dannelsen af ​​en stor mængde kondensat. På grund af dette kan røret forekomme is, og i varmt vejr kan sod opsamles. Derfor anbefales det at lægge hætter med en åben dyse på denne type kedler. Sådanne strukturer forhindrer udfældningen i at komme ind i skorstenen, men forhindrer ikke udslip af lavtemperaturrøg.

Deflektorer til gas- og dieselkedler

I disse kedler opstår forbrænding næsten helt, på grund af hvilken temperaturen af ​​røgen når kun 150 grader. Ved langvarig brug af kedler kan kondensatet, som vises i røret, forårsage korrosion af metalet, da det har en syrereaktion og er ret aggressiv.

Under hensyntagen til egenskaben ved brug af gas- og dieselkedler er det nødvendigt at installere deflektorer med en åben dyse på skorstenen. Brugen af ​​en anden type produkt er upraktisk, da gasudstyret er udstyret med tvunget udkast, og der er ikke behov for at oprette et ekstra vakuum. Hvis det ønskes, kan du lave en emhætte til den beskrevne type kedler med dine egne hænder.

Princippet om brug af hætte til rør og dets funktion

Deflektorer bidrager til beskyttelsen af ​​skorstenen af ​​luftstrømme udefra, hvilket kan bidrage til skabelsen af ​​omvendt tryk. Samtidig skabes der et vakuum øverst på røret, hvilket øger udkastet og røgen fjernes mere effektivt.

Deflektoren udfører følgende funktioner:

 1. Skorstensbeskyttelse mod fugtindtrængning. Med stigende fugt i skorstenen skabes der gunstige betingelser for spredning af svampen. I dette tilfælde påvirker fugt også stigningen i brændstofforbruget.
 2. Beskyttelse mod indtrængning af affald i røret. Hætten beskytter mod at komme ind i skorstenen af ​​forskellige genstande, hvilket reducerer risikoen for brand og udseendet af blokeringer.
 3. Optimering af skorstenen. Korrekt udvalgt produkt til røret øger effektiviteten med ca. 15 procent. Ved hjælp af specielle aerodynamiske deflektorer kan du markant øge udkastet i røret.
Vigtigt! En rørhætte er primært et funktionelt element, så når du vælger eller skaber et sådant produkt, bør du ikke give præference for en model, der kan skabe vibrationer eller støj.

Opret en kasket selv

Gør et visir til skorstenen kan være dine egne hænder, hvis du følger en bestemt instruktion. Men det er værd at huske at i mangel af erfaring er det bedre at indsamle et simpelt men effektivt design. For at fremstille den beskrevne struktur er det nødvendigt at købe plader af galvaniseret stål. At arbejde vil kræve værktøjer som metal saks, svejsemaskine, markør og bøjninger.

Lav en hætte på skorstensrøret med dine egne hænder kan være ret simpelt:

 1. I første fase tages målingerne fra skorstenen.
 2. Derefter skabes et mønster for kartonproduktens fremtid. Under drift skal det tages i betragtning, at paraplyen let skal monteres på skorstenen, derfor tilføres et hul på ca. 4 mm til rørmålene.
 3. Herefter overføres tegningen fra pap til metal ved brug af en markør. Ved brug af saks til metal skæres paraplyemnet ud.
 4. I det næste trin skæres de nødvendige elementer fra metalpladen ud, såvel som materialet er bøjet. På steder, hvor kanterne forbindes, er det nødvendigt at lave huller, hvor afstanden skal være ca. 15 cm. Derefter fastgøres visiret med nitter.
 5. Derefter overføres den udskårne forklæde-dropper til metallet og skæres. Under arbejdet er det vigtigt at udskære materialet korrekt for at produktet skal kunne udføre sine funktioner effektivt.
 6. Længere fra metalpladerne er der skabt beslag, som derefter svejses til et forklæde og paraply. Efter udførelse af sådant arbejde er det nødvendigt at behandle svejseplaceringerne med en metalprimer.
 7. I sidste fase anvendes en anti-korrosionsbelægning og -maling. Vent derefter efter ca. 2 dage, før belægningen tørrer helt. Dette fuldender skabelsen af ​​skorstenen.

Under opstilling af parenteser er det vigtigt at tage højde for, at der i vinteren falder en stor mængde sne på emhætten, så pladerne skal være stærke nok.

 • Parapet på taget

 • Soft roof Shinglas: egenskaber, anvendelse

 • Montering af foringstæppe under fleksible helvedesild

 • Loftet efterbehandling foder

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 44 = 45

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map