Hvordan man laver et tag over verandaen

Hvordan man laver et tag over verandaen

I denne ægte høje veranda for at sikre maksimal komfort er tre vigtige komponenter vigtige: Praktiske trin med håndlister, et rummeligt indgangsområde og et sikkert tag over hovedet. De to første dele bliver som regel forsigtigt prøvet og tilpasset sig selv under bygningens faser. Taget afbrydes undertiden til bedre tider eller det første alvorlige vejr.

Taget over verandaen bestemmer stemningen og udseendet af huset

Det er ret nemt at lave et tag. Det er meget sværere at gøre det ordentligt, så strukturen vil tjene dig trofast i mindst et årti. Derfor, uanset den valgte ordning eller projekt, bør du ikke forsømme bygningens hovedegenskaber til fordel for et stilfuldt design:

  1. Styrken af ​​rammen og de vigtigste kraftelementer. Alt, der hænger over dit hoved, uanset om dine eller dine gæster er potentielt en trussel, og med en uagtsom holdning kan medføre en ubehagelig overraskelse;
  2. Takets størrelse. Det er svært at gøre taget for stort. Efter et stykke tid vil selv den største baldakin over polycarbonat veranda virke behagelig og praktisk, mens en lille visir altid vil skuffe i kraftig regn eller dårligt vejr;
  3. Overholdelse af det overordnede design af huset. Med den rigtige formulering af spørgsmålet udseendet af taget er fremragende add udtryksfuldhed våbenhus og foran huset, og vil ikke "skære øje" af deres land eller uhensigtsmæssig udformning, som på billedet.

Vigtigt! Projektet og den kompetente udførelse af taget er lige så vigtige som taget på huset, så forsøm ikke de tjenester eller råd fra fagfolk, som forstår opførelsen af ​​en solid ramme.

På samme måde som trappen eller fundamentet på verandaen er tagkonstruktionen tækket, selv før væggene er rejst. Moderne designværktøjer giver dig mulighed for at gøre og se på computerskærmen en række muligheder for at lave taget. Denne tilgang vil gøre konstruktionen billigere og mere sikker. Du kan vælge den enkle og praktiske udformning af veranda af metal og blødt tag, og kan være lang og svær at samle op svært, "varm" veranda under overholdelse af alle proportioner og funktioner i huset.

Vælg hvilket tag til verandaen at lave

Hvis dit hus ikke ligner en af ​​de palæer, der er afbildet på billedet, vil du sandsynligvis have et tag over verandaen med dine egne hænder. Ellers vil alle spørgsmål om hvad man skal gøre, og hvad man skal nægte, give dig nok til fagfolkens barmhjertighed.

Derfor bør det første kriterium i valget af design tjene som en simpel regel - gør det udvalgte projekt eller design skal realistisk stå i et rimeligt med dine evner, uanset om du prøver at gøre det alene eller med assistenter.

Hovedudgaven af ​​taget

Det dyreste og komplekse tagprojekt forventes for huse eller huse. Dens dimensioner og kapaciteter svarer til hovedbygningen. Trappen og indgangsområdet foran huset er normalt mindst et dusin kvadratmeter, så størrelsen på den beskyttende baldakin er også ret stor. Ofte er det en dobbeltsidet eller trehældet konstruktion med to eller fire understøtninger, som i billedet.

Næsten alle hovedtagsbygningerne over verandaen har lignende egenskaber:

  1. De er bygget på basis af en udviklet understøtningsramme, så de kræver brugen af ​​understøttende søjler eller stativer til at holde en betydelig vægt af strukturen;
  2. På grund af det store område af et sådant tag undergår strukturen enorme vridnings- og vippelaster, som skal kompenseres af et yderligere antal kraftelementer;
  3. Vinklen af ​​hældningen af ​​strålerne og stilen af ​​tagdækningen er næsten altid knyttet til teknikken til at bygge hovedtaget på huset. Derfor, i huse med høje brudte strukturer, skal tage ofte "tone" stilen med at lave en lignende tre-pitch version til verandaen, nøje observere hældningen af ​​pisterne. Selvom tag på verandaen er lidt større end de nødvendige dimensioner, som i billedet.

Den nemmeste måde at bygge et tag på den sædvanlige gavlordning af en træbjælke og foring. For at gøre dette bestemmes det med de krævede afdækningsdimensioner, og der monteres en vandret ramme, hvorpå de bærende bjælker monteres. Den ydre overflade er dækket med polycarbonat, det indre volumen sys med fyr eller firvævet som på billedet. Det viser sig et dejligt tag til verandaen.

I store strukturer forstærkes mauerlat og bjælkerne af taget nødvendigvis med vandrette bjælker, idet den yderste del af slagtekroppen nødvendigvis sænkes på lodret støbt eller murstenstøtter indlejret i bagpladens trappe. Hvis støtterne er mere end to, kan de laves af et to-tommers stålrør. Den mest optimale løsning - brugen af ​​fire stålstøtter med yderligere forstærkning af stivheden af ​​de diagonale elementer. Mursten- eller betonholdere er meget stivere end stål, så to vertikale elementer er tilstrækkelige til at sikre stivhed og stabilitet af konstruktionen under vindbelastninger.

Vigtigt! Alle tilslutninger af verandarammen med understøtningerne skal være fleksible og mobile, hvilket sikrer kompensation for termisk udvidelse af kraftelementerne.

Udover belastninger fra vind og sne og is Fastholdelsen taget af veranda af belastningen fra den stigende jorden under våbenhuset, er faren for, som godt forstået fra fotos. Hvis alle tilslutninger har en vis grad af fleksibilitet, og tag rammen i sig selv er ikke klemt fast til bærebjælken huse, de belastninger, er ikke bange for de støtteordninger indlæg ramme våbenhus.

Lette og praktiske stål- og plaststrukturer

En meget interessant og fælles løsning er brugen til beskyttelse af verandaen af ​​hovedtags overhæng, som i billedet. Dette er muligt, hvis højden på væggene og størrelsen af ​​overhængene på bjælkerne gør det muligt at lave en fuld veranda uden at skabe en yderligere brud på taget.

For information! Traditionelt til tagmaterialet i træet - fyr- eller egetræbjælken i verandaen er næsten universelt erstattet af metal- og stålforstærkning.

Ofte tillader metal og polycarbonat ikke kun at lukke verandaen, men også for at beskytte det meste af gården, mens belysning og brugervenlighed slet ikke lider.

For en lille stor veranda er en simpel rammekonstruktion af et tag lavet af en rør- eller metalprofil ideel, hvilket er let at svejses og installeres med egne hænder. Et gaveltag lavet af polycarbonat modstår sneen og den brændende sol.

Polycarbonatdækslet er ideelt til alle typer verandaer. Det kan være vilkårligt stort eller endda gigantisk, men det påvirker ikke husets overordnede udseende, hvis farverne på væggene, hovedtaget og verandaen selv er korrekt valgt. Den lave vægt af polycarbonatplader gør det muligt at gøre designet næsten blonder på en letvægts aluminiumramme. I dette tilfælde kan taget bestå af endnu flere elementer.

Polycarbonat har en høj gennemsigtighed og giver dig ofte mulighed for at opretholde god verandabelysning, give tørre trin og ingen is på trappen og indgangsområdet.

Høj fleksibilitet og holdbarhed af polycarbonat tillader, om ønsket, at krølle de mest usædvanlige runde former, hvilket næsten ikke er muligt at opnå ved hjælp af andre tagmaterialer. Derudover opvarmes polykarbonatgulve selv ved diffust sollys, så regn, sne eller is let forlader overfladen.

Vigtigt! Med alle dens positive egenskaber har polycarbonat en høj termisk ekspansionskoefficient, så det er nødvendigt at bruge specielle kompenserende skiver til opbevaring af plader til rammen.

konklusion

Porch verandaen redder husets ejer fra mange problemer, derfor for at spare på sikkerheden er det kun nødvendigt i ekstrem nødvendighed. Det er ikke altid muligt at gætte med et succesfuldt projekt for første gang, og fortvivl ikke, hvis ikke alt som planlagt i begyndelsen af ​​konstruktionen. Derfor, før implementering af projektet i metal, find et lignende "live" -projekt og se hvordan tagets form ændrede et år eller to efter konstruktion. I dette tilfælde er det bedre at kontrollere teoretiske ordninger med praktiske løsninger. Den bedste mulighed for bygningen er den, du vil gøre med dine egne hænder.

  • Hegn til verandaen

  • Flise til Kerama Marazzi trin

  • Lægning af fliser på verandaen med egne hænder

  • Trin til verandaen af ​​porcelæn stentøj

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

13 + = 16

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map