Hvordan man vælger et klæbemiddel til linoleum leddene

Hvordan man vælger et klæbemiddel til linoleum leddene

Ved udførelsen af ​​færdiggørelsen med stor succes fortsætter man med at anvende en sådan gulvbelægning som linoleum. Mange vælger deres valg på den, fordi prisen for den er moderat, og der er et stort udvalg af forskellige varianter af mønstre og farver. I løbet af installationen kan spørgsmålet opstå, om linoleum skal limes til gulvet og hvordan man kan bearbejde leddene. Hvis det virkelig er nødvendigt, hvilken lim passer bedst til? Om, hvordan man korrekt gennemfører udvælgelsen og nogle installationstips, vil blive diskuteret i denne artikel.

Har jeg brug for et klistermærke?

Masters i deres praksis bruger to grundlæggende teknikker, når de lægger linoleum på gulvfladen i rummet. En af dem indebærer præcis montering af alle kanter og deres fiksering ved hjælp af skørtplader og dobbeltsidet scotch tape. Denne metode er billigere ved udførelse af montagearbejde, men det har sine ulemper:

 • muligheden for deformation af lærredet
 • ændring af konfiguration ved temperatur og luftfugtighed
 • udseende af blærer og blærer;
 • forskydning af fællesplanet
 • kompleksitet med behandlingen af ​​linoleumsømmer.

Normalt dovenmestere går ud på denne metode, som ikke ønsker at gøre deres arbejde så kvalitativt som muligt. Det bedste lærred - limet til gulvet. Der er flere simple grunde til dette:

 • korrekt placering i hele enhedens levetid
 • mangel på bias
 • ingen bobleeffekt
 • ekstra beskyttelse mod fugt
 • korrekt valgt klæbemiddel øger levetiden for linoleum
 • korrekt docking af billedet.

Som du kan se, hvis du besluttede at bruge linoleum til en bolig, ikke som en midlertidig løsning, skal den limes.

Vær opmærksom! Hvis du bliver tilbudt at lægge linoleum på et areal på 25 m2 og sige at det kan gøres uden limning, så ved at det er bedre at finde en anden mester. For sådanne størrelser af linoleum er metoden til lægning uden lim ikke tilladt.

Sådan limes

Et stort antal producenter producerer lim for linoleum. Men sammensætningerne er ens i deres egenskaber og den måde, de interagerer med overfladen. Alle kan grupperes i to hovedkategorier:

 • for hovedoverfladen;
 • til grænsefladen af ​​leddene.

Ved anvendelsen og den kemiske sammensætning blandt dem skelnes der:

 • på naturlig vandbasis eller dispersion
 • kontaktklæbemidler;
 • aktive klæbemidler eller reaktion.

Hver af disse formuleringer har sine egne anbefalinger før brug. Derfor er det vigtigt at blive fortrolig med alle.

Lim på et naturligt grundlag

Dispersionslim vil være en glimrende løsning for værelser, hvor beboerne vil bruge mest tid på fritiden. Det kan være en børnehaver, et soveværelse eller en stue. En sådan lim er en blanding på vandbasis, som omfatter akryl, kridt, latex, carboxymethylcellulose, gummi, harpikser og andre additiver. Med dispersionslim er det meget bekvemt at arbejde. Limen har ikke en stærk og skarp lugt, som kan påvirke trivsel. Det betyder, at limningen kan gøres selv i den kolde årstid, fordi du ikke behøver at åbne vinduerne for ikke at kvæle. En anden fordel ved limen er, at det kun er nødvendigt at anvende det kun på en overflade, hvilket reducerer arbejdskraftomkostningerne. Ofte købere, der bestemmer hvilken lim at vælge imellem denne klasse, stopper ved følgende:

 • "Bustilat". Denne lim trænger perfekt ind i linoleumbasen og forbinder den med gulvfladen. Normalt bruges den til isolerede versioner, som på bagsiden har en naturlig eller kunstig filtbase. Limets sammensætning omfatter kridt, behandlet cellulose og latex.
 • Hvis der er behov for at lime linoleum på gulvet i et rum med et stort kors, for eksempel i korridoren eller gangen, er det værd at være opmærksom på akrylatlim. At dømme efter navnet bliver det klart, at dets sammensætning indeholder forskellige harpikser af kunstig oprindelse. Klæbemidlet har god viskositet, så det er let at påføre i tilstrækkelig mængde til hvert område. Velegnet til linoleum uden isolering på naturlig (jute) eller dobbelt syntetisk basis.
 • Lim til linoleum «Homakoll». Lim i sit arsenal af et stort antal forskellige underarter, der anvendes til både husholdnings og kommercielt linoleum. Der er frostbestandige versioner af limen, som modstår betydelige og pludselige temperaturændringer. Dette kan være relevant for sommerhuse og landhuse, hvor der ikke er permanent opvarmning. Sammensætningen ud over vand omfatter forskellige typer harpikser.
 • Vi bør ikke glemme det såkaldte naturlige linoleum eller marmoleum. Det kræver en særlig tilgang, som også skal skelnes mellem limens bestanddele af økologisk kompatibilitet. Han er "Gumilax". Hovedparten af ​​klæbestoffets sammensætning er gummi og latex. Denne lim er også velegnet til linoleum med juteforing.
 • For lokaler, hvor statisk elektricitet kan akkumulere og er i stand til at beskadige følsomt udstyr, er et ledende klæbemiddel, der giver den bedste interaktion med linoleum, der har en antistatisk belægning, egnet.
 • For at sikre den nødvendige adhæsion af linoleumstofbasen med beton eller trægulv, er det nødvendigt at anvende mastik på vand eller bitumenbase.
Pas på! Hvis der lægges linoleum i et rum, hvor der er stor sandsynlighed for lækage eller tilstedeværelsen af ​​fugt, f.eks. I vaskerier eller i køkkenet, skal der bruges en anden type lim. Dispersionslim er fortyndet godt med vand, så belægningen begynder at skrælle eller svulme.

Ved valg af lim skal der tages hensyn til tidspunktet for procentdelen af ​​vand. Jo mere det vil være, jo længere periode, hvor sammensætningen får sin styrke og fikser gulvbelægningen. Også med et højt vandindhold øges forbruget af lim til linoleum.

Aktive eller reaktionelle klæbemidler

Op til et vist tidspunkt havde dispersionsbaserede klæbemidler til linoleumbinding ringe modstand over for temperaturændringer og dårlig vedhæftning til bestemte overflader. Derfor udviklede aktive limsammensætninger parallelt med dem. Essensen af ​​deres handling er at aktivere substratet eller det nedre lag af linoleum. De danner limet fra linoleummet selv, og efter at der ligger mellem gulvet og belægningen, vises der et stærkt og solidt yderligere substrat, hvilket garanterer fremragende beskyttelse mod fugt, indtrængning af betonstøv og også en lang levetid.

Vær opmærksom! Hvis du beslutter dig for at bruge en reaktionslim, skal du sørge for god og bedre tvungen ventilation. Få en åndedrætsværn med et carbonfilter, for ikke at blive forgiftet.

Denne form for lim er fantastisk til kommercielle lokaler. Limen har en skarp og ubehagelig lugt, der kan forårsage spasmer i åndedrætssystemet under påføringen. Når du bruger det, er det vigtigt at forblive så langt som muligt fra kilder til åben ild. De komponenter, der udgør sammensætningen, tændes let. Det er let at identificere de tre hovedkategorier af denne underarter af lim og deres formål:

 • kategori A;
 • Kategori C;
 • kategori T.

Den første bruges til den indledende placering, når overfladen stadig er frisk, og gulvbelægningen er købt ny. Passer også som lime til linoleum led. Den anden kan kaldes en reparation. Det gør et fremragende arbejde i tilfælde, hvor mindre reparationer er påkrævet, for eksempel har sømmen splittet eller lokal skrælning er opstået. Den tredje slags er professionel. Oftere anvendes lim til PVC linoleum. Han klare sig perfekt med vedhæftningen af ​​leddene på grund af indholdet af polyester.

Vær opmærksom! På grund af den måde, denne lim virker på, kaldes den også kold svejsning. Dette skyldes, at sømmen under behandlingen bliver næsten ensartet, som om den er loddet.

Kontaktklæbemiddel

Denne art hedder også universel. Limen giver det bedste anlæg af de to overflader. Dens sammensætning er opløst chloropren gummi. Påfør lim som en spatel eller en normal børste. Og det gøres både på gulvet og på bunden af ​​belægningen. Efter dette er det nødvendigt at vente en vis periode, hvilket angiver producenten for delvis tørring af limen. Så er linoleumet sikkert fastgjort til gulvet. Repræsentanten for denne type lim er f.eks. "Ardex AF660". Dens forbrug er inden for 300 gram pr 1 m2.

Tips til limning

Stick linoleum med egne hænder er ikke så svært som det kan synes. Alt afhænger af et godt kendskab til lim, værktøjer og nogle nuancer. Den allerførste forberedelse af kønsgrundlaget skal udføres. Fjerner al den gamle coating, der var før. Hvis det var linoleum, så skal du fjerne limresterne, hvis det blev fastgjort på denne måde. Som regel kan screed i løbet af tiden begynde at smuldre. Dette ses ofte fordi der forekommer en stor mængde støv eller sand på belægningen. I tilfælde af en sådan situation kan det være nødvendigt at opdatere rejselementet.

Dette kan gøres på to måder - ved at hælde en ny plade eller organisere en krydsfiner søjle. Den sidste løsning vil være mulig i tilfælde af at lofterne tillader, da det er nødvendigt at hæve gulvet. Hvis det vides at fugt kan komme nedenfra, sættes vandtætningen i form af en membran eller en olieklæde. Derefter installeres en træramme med et vandret niveau. Hertil kommer, at krydsfiner er fastgjort ende-til-ende uden huller i sømme, således at linoleum ikke falder gennem dem i tide. I tilfælde af en betonplade med en lille forskel er det lettere at anvende selvnivellerende forbindelser.

Vådt skræl skal få styrke, før du kan gøre noget yderligere. Dette vil tage flere uger. Limningsprocessen starter ikke med rulning af linoleum over overfladen. Handlingen foregår en anden dag. Det er så meget at bringe linoleumet ind i stuen og lade det være der. Linoleum bør samle nok fugt og rumtemperatur. Hvis dette ikke er gjort, begynder der efterfølgende at blive ubehagelige konsekvenser af linoleums deformation.

Overfladen er dækket med en dyb penetrationsprimer. Det skal godt binde betonbunden, så der ikke er støv. Det interfererer med interaktionen mellem lim og linoleum. Hvis rummet er stort, skal linoleumet rulles halvt fra begge sider. Han vil rulle ud fra midten. Limen påføres med en hakket trowel med en fin tandhøjde. Herefter rulles linoleum ud. Ved hjælp af en bar eller en rag presses luften fra midten til kanterne. Det sidste stadium vil være en rulle med en vægt på 60 kg. Flere oplysninger om limning af linoleum kan ses i videoen:

Sømbehandling

For nogle værelser er det nødvendigt at bruge flere separate linoleumark. Men i sådanne situationer kan alt gøres af dig selv. Derudover skal du lim og behandle leddene. For at gøre dette er det vigtigt at bestemme metoden:

 • kold;
 • varmt.

I det første tilfælde vil der være behov for koldsvetsningssammensætninger til limning af linoleum. Det er også nødvendigt på forhånd at tilvejebringe en overlapning mellem to tilstødende linoleumplader med 5-6 cm. Ved hjælp af et målebånd eller gon er der en midtoverlapning, dvs. 3 cm fra kanten. Med en brevpapirkniv bliver der skåret langs den planlagte linje. Gør det som du har brug for at gå gennem to ark på en gang. Hvis basen er beton, skal det være nødvendigt at lægge noget blødt, så det ikke blæser bladet, og der er ingen problemer med fremskridt. Fjernelse af unødvendige rester af linoleum. Langs hele sømmen på linoleumet klistres et maletape. Det er nødvendigt at beskytte linoleums hovedoverflade mod beskadigelse af lim. En slot er lavet i midten og lim hældes i den. Efter 20 minutter kan maltebåndet fjernes. Den fulde indstilling af klæbemidlet vil forekomme i den periode, som fabrikanten angiver. Resultatet vil være en næsten usynlig søm linoleum. Mere i videoen:

For en varm metode vil der være brug for mere specifikke værktøjer, hvilket måske ikke er tilfældet med en almindelig husholder. Den mest grundlæggende vil være en bygning hårtørrer, som er i stand til at levere varme. Det har brug for en dyse med en smal tud til fodring af et specielt PVC tape. En spor er lavet mellem linoleumarkene ved hjælp af en rille. Dette er nemt at gøre med en konventionel kniv. For at gøre dette skal du skære linoleums kant i en vinkel på 45 ° for to tilstødende ark. Hårføleren udsættes for den ønskede temperatur, for ikke at smelte linoleumet. Båndet indsættes i dysen og passer gradvist ind i rillen mellem linoleummet. Efter afkøling skæres den udragende del af. Limningen viser sig at være ret stærk, men denne metode er velegnet til linoleum med et homogent mønster, da båndet bliver mærkbart. Yderligere nuancer om limning i videoen:

konklusion

Som du kan se, er den limede linoleum meget stærkere og mere varig i tjenesten end når du lægger uden lim. Vær opmærksom på kvaliteten af ​​klæbemidlet og dets fabrikant. Brug altid lim, når du bruger lim, så giftige stoffer ikke kommer på huden. Til husholdningsbrug må man kun bruge vandbaseret lim, hvis det er et køkken eller et badeværelse, så fungerer aktivt lim for dem. Før limning på forhånd, lav alle de teknologiske huller og udskæringer i linoleum.

 • Flise Onduville

 • Naturlige keramiske fliser

 • Ringe af jernbeton til brønde

 • Underlag under laminatet af skummet polyethylen

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

94 − 84 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map