Installation af podrozetnikov: i gipsplader, beton og mursten

Installation af podrozetnikov: i gipsplader, beton og mursten

Uden pålidelig ledningsføring mister livet i en lejlighed eller et hus straks sin komfort. For at sikre, at forholdene er så behagelige som muligt, er det værd at tage sig af alt, hvad der er relateret til elektrikere. Ikke en undtagelse er og podrozetniki. Uden dem er det simpelthen umuligt at installere en højkvalitets stikkontakt, der kan modstå de maksimale belastninger.

Hvad er en enebær, og hvad er dens typer

Shrouds er specialkasser, der er lavet af forskellige materialer (normalt plast eller metal). Hovedværktøjet med dette værktøj er at forsegle hullerne i væggen og montere stikkene i den.

Det bedste materiale til fremstilling er plastik. Stikket på det holdes trygt og pålideligt. Metal podrozetniki (også kaldet ærmer) bruges normalt kun i træhuse, da sikkerhed kræver dette. Reduceret efterspørgsel i foringen skyldes, at sådanne enheder har en svagere binding med rosetter (sammenlignet med plast modstykker). Derudover kan de med deres skarpe kanter beskadige vigtige ledninger.

Typer af podzroetnikov

For installationen er ikke egnet til nogen podrozetnik. De bør vælges afhængigt af væggen, hvor de skal installeres. Der er totalt 2 gruppedata:

 • På betonvægge. Fra navnet bliver det indlysende, at installationen af ​​en sådan podrozetnikov udføres i en betonvæg. Men derudover er de velegnede til skum og luftbeton, mursten og udvidet lerbeklædning.
 • For gipsokartonnyh overflader, samt for strukturer af krydsfiner og spånplader brugt værktøjer af en anden gruppe.

Forberedende arbejde

Efter køb af granboxen skal der udføres særligt forberedende arbejde. Der vil ikke være meget tid til dette. Det vigtigste er at foretage en kvalitativ vurdering af væggen.

Giv agt! I nogle tilfælde anvendte i stedet for en enkelt podzheetnik en hel blok af de kombinerede flere enheder. Når du installerer dem, skal du ikke glemme afstanden mellem centrene i hver podrozetnik.

Montering i beton

Når enebæret er købt, udføres det forberedende arbejde, du kan fortsætte til installationen. Det er dog usandsynligt, at nogen vil være i stand til at montere monolitter i en betonvæg med deres bare hænder. Derfor kræves følgende værktøjer:

 • Bor med en boremaskine til beton;
 • Puncher;
 • Særlige kroner til betonboring. Deres diameter skal svare til dimensionerne af den enhed, der skal monteres;
 • Almindelig blyant og linjal;
 • Mejsel med en hammer;
 • Bulgarsk med et særligt lærred til beton;
 • spatel;
 • Gips. Egnet som en bygning og medicinsk;
 • Papirkniv

Instrumenter som en bulgarsk eller en puncher er uundværlige. Hvis der ikke er nogen personlig værktøj, kan du leje den i specialbyggeri.

Når hele arsenalen er opsamlet, kan du gå videre til næste trin.

Mærkning og fremstilling af huller til krukken

Før installationen er det nødvendigt at foretage en nøjagtig mærkning af det sted, hvor eneben skal installeres. Højden på fremtidige udgange og kontakter er valgt individuelt, men hvis du ønsker det, kan du bruge følgende faglige standarder:

 • I stuerne er stikkene placeret i en højde på 30 cm fra det overdækkede gulv;
 • I køkkenet når højden af ​​gulvet for nemheds skyld 120 cm;
 • Højden af ​​kontakten er 90 cm.

Efter bestemmelse af den optimale højde er et stykke papir fastgjort til det ønskede sted. Konturen er omgivet af en blyant.

Nu før installationen er det kun at bore hullet. For at gøre dette placeres en særlig rund krone på perforatoren. Det ligner et lille stykke rør med skarpe tænder, som vil bore en mur. Bor indtil kronen helt kommer ind i væggen. Derefter udarbejdes den centrale del med en mejsel i dybden.

Rådet! For at gøre kronen nemmere at skære gennem de nødvendige huller, i midten, kan der laves mærker med huller med en boremaskine.

I mangel af en krone kan du bruge andre metoder. I alt er der 2 af dem, og hver er radikalt anderledes. I det første tilfælde anvendes en perforator eller en boremaskine med en speciel øvelse (den vindende). På konturen af ​​den markerede cirkel bores specielle huller med så meget dybde som muligt. De skal være tæt på hinanden. Derefter slås den centrale del ud af et mejsel. Fordelen ved denne metode er hastigheden. Ved hjælp af kronen opvarmes kraftværktøjet hurtigt, så det skal regelmæssigt hvile. Derfor, for at gøre 12-15 depressioner, kan hele dagen gå væk. I dette tilfælde er der ingen sådan mangel.

Du kan også forberede et sted til krukken ved hjælp af en bulgarsk. For at gøre dette skal du igen bruge blyant og linjal. Den cirkulære runde kontur skal omdannes til en firkant og tegner på hver side en glat linie. Derefter skal du på lige linjer gå en bulgarsk. Også som i de tidligere versioner er midten slået ud af et mejsel.

Dybdejustering

Efter at hullet er udført, er det nødvendigt at kontrollere, om det fuldt ud indeholder krukken. Ideelt set skal enheden være tydelig på niveau med væggen. I dette tilfælde vil den fremtidige stikkontakt eller kontakt lukke tæt på væggen.

Rådet! Understikket har en unødvendig kant. Når den er afskåret, passer enheden perfekt ind i væggen.

Derefter laves en stunt i væggen, som vil lade ledningen løbe. Det er igen sat i bagkassen på bagsiden. Efter at tråden ledes, indføres værktøjet i hullet.

Det sidste stadium

Næsten alt arbejdet er blevet gjort, det er kun at løse podzroetniki med en særlig løsning. Det skal koges i små mængder og kun inden indlejring, da det begynder at størkne efter et par minutter. Til fremstilling i gips er det nødvendigt at gradvist tilsætte vand. Blandingen omrøres konstant. Som følge heraf skal du få en masse, som i sin sammenhæng ligner tyk cremefløde.

vigtigt! Før arbejdet udføres, skal hullet skylles med vand, hvorved det fjernes fra overskydende støv.

Når al fugt absorberes er hullet spatel lagt opløsning, hvori indsat og Escutcheon med en wire. Installer det omhyggeligt, så det ikke virker, ellers vil der i fremtiden være åbenlys fejl. Herefter er den resterende løsning fyldt med alle revner.

Montering i en mur

Installationen af ​​podrozetnikov i mursten er ikke forskellig fra ovenstående valgmulighed. Det vil sige, du skal bruge alle de samme værktøjer. Metoden til fremstilling af huller er også velegnet til nogen af ​​ovenstående. Men installationen af ​​podrozetnikov i gipspap er noget anderledes. Dette vil blive fulgt af en tale

Drowette i gipsplankvæg

Inden du installerer enheden, skal du forsigtigt forberede overfladen. Det ved boring det ikke smuldrer og bryder ikke, bør behandles med en masse væg primer, hvilket vil styrke sin struktur.

Når gipsvæggen tørrer, kan du gå til boring huller. Brug til dette kan være som særlige kroner, og en simpel øvelse med brug af en monteringskniv. Det er vigtigt, at hullet er den samme diagonale som monteringsboksen. For at opnå dette anbefales det at starte mærkning på samme måde som ved en betonvæg.

Når hullerne er klare, indsættes der en kasse i dem, som du først skal fjerne alle jumpers, som ikke tillader dig at indsætte kablet. For at sikre styrke skal skraberen strammes stramt med skruer. Sædet (før fastgørelsen) kan desuden desuden pudses. Dette vil også styrke strukturen.

Socket Installation

Montering af stikkontakten i krukken er sidste etape. Denne procedure tager kun et par minutter, men du bør følge følgende regler:

 • Fra begyndelsen skal du fjerne topdækslet. Til dette formål løsnes en bolt i midten.
 • Løs derefter de kontakter, hvor ledningerne er indsat. For at undgå overophedning i fremtiden skal kontakterne strammes så tæt som muligt.
 • Stikket er installeret på boksen, topdækslet lukkes og drejes.

I denne procedure er der intet kompliceret, så selv novice mestre kan klare det.

For at lære mere om teknikken til at installere en boks i en væg, er det ikke upassende at se denne video.

 • Hvordan man laver en jordforbindelse i et privat hus

 • Sådan tilsluttes elektriske ledninger

 • Beregning af det nuværende kabel leder tværsnit

 • Sådan opbygges et elektrisk kabel i en kasse

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map