Porch af beton

Porch af beton

Porch af beton er et særligt eksternt bilag foran indgangen til bygningen, der består af beton (betonblokke, udvidede lerblokke, luftbetonblokke). Dette er et vigtigt element i enhver boligbygning, der letter en nem og behagelig bevægelse af en person fra stueetagen til niveauet af gulvet i huset, som ligger lidt på bakken.

Billedet af en beton veranda er repræsenteret af et billede

Da grunden af ​​huset ikke kan være lig med jorden, er trinene integreret i verandaen. Før indgangsdøren ind i huset skal der være en særlig platform, hvor mindst to personer nemt kan rumme (gå ud, gå ind i huset). Du kan bruge brosten til at afslutte strukturen. Over det kan du bygge en speciel baldakin, som beskytter den mod regn, sne.

Et eksempel på klar arbejde med et baldakin er afbildet på billedet

Designfunktioner

Hovedbetjeningen i verandaen er lavet af beton, at det på basis af beton er muligt at hælde trin med næsten enhver kompleksitet (ikke kun standard retlinet, men også krøllet, rundt). Også til færdiggørelsen kan du bruge forskellige materialer (pavers af forskellige typer).

Ofte er verandaen bygget af udvidede lerblokke, skumblokke, slaggblokke.

Betonværelset er en monolitisk, holdbar, pålidelig, universel konstruktion, hvis konstruktion er en ret hård proces, der består af successive faser.

Etaper af opførelse af en veranda af beton

Beregninger og udarbejdelse af den fremtidige konstruktion, jordarbejder, hældning, efterbehandling af bygningen - stadierne af opførelsen af ​​den konkrete veranda.

Beregninger og design design

Ideelt læg porch af et privat hus i begyndelsen af ​​udformningen af ​​det fremtidige hus og fylde strukturen under opførelsen af ​​kælderen under huset. I tilfælde af at huset allerede er bygget, og verandaen ikke blev leveret under sin konstruktion, så kan det være ordentligt og uden særlig vanskelighed kan fastgøres til huset og senere.

vigtigt! Hvis verandaen er fastgjort efter opførelsen af ​​huset, anbefaler specialisterne ikke, at man fastgør bunden af ​​betongpanden til grunden af ​​bygningen.

Dette skyldes det faktum, at disse strukturer er præget af en uovervågelig vægt, forskellige belastninger, forskellig krympning som følge heraf med en stærk nedbør af jorden - strukturen kan deformere eller knække ved sømmen.

Anbefalinger, der skal følges ved udformning:

 • I henhold til brandsikkerhedsreglerne skal den øverste del af betongvognen (legepladsen) være lavere med 5 cm fra indgangsdørens tærskel
 • I overensstemmelse hermed ergonomi og komfort i drift, skal trinets dybde være 30 cm, højde fra 12 cm til 18 cm
 • Hvis betongværdets højde ikke overstiger 50 cm, og bredden ikke overstiger 1,5 m - kan rækværket ikke monteres
 • Når der er behov for rækværk, er den optimale højde af parapeten fra 70 cm til 120 cm
 • De vigtigste bestanddele i en betonportal er en speciel topplatform, en stige til dette websted
 • Webstedet kan være af en hvilken som helst størrelse (fra en meget lille til en fuldfjerdet terrasse)
 • Dybden på webstedet har begrænsninger: Denne parameter må ikke være mindre end 1,5 parametre for indgangsdørernes bredde
vigtigt! Ifølge eksperternes anbefalinger er den optimale bredde af stigen 60 cm (for 1 person), så det er behageligt at passere to personer samtidigt - trinets bredde skal variere fra 80 cm til 120 cm.

For komfort, et uparget antal trin

Afhængigt af det ledige rum i nærheden af ​​huset og indgangsdøren er det bestemt, hvilken slags veranda der er lavet af beton (i forhold til scenen kan trinnene bygges på siderne, vinkelret i en cirkel)

For at undgå eventuelle mangler ved opførelsen af ​​en monolitisk betongværn, er det først nødvendigt at overføre husets plan og tegne et diagram over den fremtidige veranda med hensyn til alle dens dimensioner.

Jordarbejder

Forud for opførelsen af ​​en beton veranda udføres jordarbejder. Ryddet stedet tildelt til opførelse af sten, snavs. De tidligere trukkede tegninger overføres til det rensede terræn. Omkredsen af ​​den fremtidige bygning er markeret med pinde. Der er lavet en særlig grundspor (lav dybde fra 20 cm til 30 cm eller gennemsnitsdybde fra 50 cm til 70 cm).

Forberedende groft arbejde er afbildet på billedet

Hælde betong verandaen

Før hældningen af ​​fundamentet fjernes det øverste frugtbare lag fra jorden, en pit af den krævede dybde graves, og omkredsen af ​​bygningsområdet tilsættes med tilsætning af 10 cm i en cirkel.

Opførelsen af ​​udgravningen

Bunden af ​​bunden - piten er komprimeret ved hjælp af 10-30 cm lag af medium fraktion knust sten, 20-30 cm sandlag. Det sidste lag er vandet og tampet. Denne pude af mursten og sand beskytter beton mod de negative virkninger af grundvand, aggressiv jordpåvirkning. Puden er dækket af et vandtæt lag af tagmateriale eller geotekstil.

Opførelsen af ​​udgravningen under verandaen demonstrerer billedet

vigtigt! Hvis det integrerede vandtætningsmateriale ikke er tilstrækkeligt til hele grundfeltets areal, skal samlinger af dette materiale overlappes 10-15 cm.

Formwork Construction

Grundlaget for forskallingen kan være en ubearbejdet plade med en tykkelse på 15 mm eller en speciel imprægneret krydsfiner. Sidens dele af verandaen er bygget på basis af en prøve udført af pap, så er flere plader slået ned. En prøve overføres til et træskærm, trin udskæres. De færdige sidedele er monteret parallelt med hinanden i bunden af ​​udgravningen. Udenfor er de laterale dele af formen fastgjort med pinde og for at udelukke tabet af geometriske dimensioner og dets nedfald, når de oversvømmes med en tung betonopløsning, styrkes yderligere af specielle understøtninger. Den rigtige lodrette placering af siderne kontrolleres af et specielt bygningsniveau. Ved hjælp af jumpers bliver sidedele på flere steder trukket sammen.

Efter montering i fordybningen af ​​sideelementerne er færdiggjort, er de ydre begrænsninger af trinene fikseret til udskæringerne. Som grænserne anvendes et bord af kantetype (trinets højde og brædderne skal være ens).

vigtigt! Hvis halvcirkelformen blev valgt til den fremtidige veranda, tegnes skematiske cirkler på puden, inden den hældes på den, og der sættes parrede bunker (forstærkning) i jorden hver 20-30 cm.

Mellem stablerne er stablede strimler af forskalling (plastik). Parameteret for strimlernes højde skal svare til trinets højdeparameter.

Fordybningen er afbildet på billedet

Forstærkningsprocedure

For stabiliteten opfylder styrken af ​​betonstrukturen det forstærkende legeme. I den henseende er det nødvendigt ikke kun at skære armeringen, men at bygge en fuldverdig metalstruktur. Den fremtidige konkrete veranda er forstærket med specielle ribbet stænger, rengjort af fedtpletter, rust, der har en sektion fra 8 mm til 10 mm.

vigtigt! 10 cm * 10 cm - 20 cm * 20 cm - optimale celleparametre.

Manuelt, ved hjælp af ledning, er armeringen fastgjort. Hvis højdeparameteren fra bunden af ​​pit og den øverste del af trin til 20 cm er der lavet 1 tier for det nederste trin. Når man overskrider 20 cm, konstrueres en struktur fra 2 vandrette niveauer. Den forstærkende kasse hældes på alle sider med 5 cm med en betonopløsning. I denne henseende skal der, før montering af forstærkning, lægges specielle sten (bund) på bunden af ​​udgravningen.

Klart forstærkningsprocedure giver et billede

Betonprocedure

Det skal bemærkes, at den konkrete veranda konstant vil blive påvirket af mekaniske belastninger, komplekse miljøforhold: jordens jordløshed, grundvand med sure urenheder, alkalier, temperaturændringer. For at modstå disse ugunstige forhold skal betonmørtel have en speciel sammensætning: cement-sand grus henholdsvis 1 time - 2,2 timer - 3 timer. Løsningen skal være perfekt blandet med skovle, men bedst af alt med en betonblander.

Visuelt er fremgangsmåden til betonering vist på billedet

For at undgå dannelse af koldbroer, sømme, er det nødvendigt at fylde verandaen med en betonopløsning på én gang. Efter at have fyldt fordybningen med en konkret opløsning for at undgå dannelsen af ​​hulrum, frigøres luft ved ofte piercing hele blandingen med en ventil.

Efter en uge forbliver betonen helt på det ønskede sted, fryser, forskallingen fjernes. Fundamentet er vandtæt på siderne med brug af tjære, ruberoid, hvorefter jorden er tilbagefyldt.

dekoration

Efter 4 uger er betonen helt frosset, opnået styrke. På dette stadium begynder de at færdiggøre betong verandaen. Om sommeren skal varmt vejr, monolitisk beton være dækket af polyethylenfilm, fugtet med vand dagligt.

Afhængigt af designindstillingerne bestemmes valget af det modstående materiale. Til dette kan du vælge en anden slags brosten, bare pænt cementeret omhyggeligt.

Visuelt er fremgangsmåden til efterbehandling afbildet på billedet

Således er en veranda af beton en konstruktion bestående af trin, platforme af visse dimensioner, hvilket letter den komfortable bevægelse af en person fra gården til et hus, der ligger på en lille bakke. Porch mazhet skal bygges af forskellige materialer, men beton er en af ​​de mest pålidelige, holdbare. Den kan også konstrueres af betonblokke, udvidede lerblokke, slaggblokke, skumblokke.

Et billedbillede af en færdigbetonet betonportrække præsenterer et billede

For mere information om verandaen af ​​beton, se videoen

 • Gør veranda af beton

 • Porch med logs

 • Enheden af ​​betong verandaen

 • Sådan hældes en veranda med beton

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map