Comments 0 0 1 View

Rengøring af ventilationssystemer med egne hænder

Rengøring af ventilationssystemer er nødvendig for deres normale funktion. De passerer regelmæssigt gennem et stort volumen luft, hvilket forårsager støv, snavs og andre sedimenter til at akkumulere på væggene. Dette reducerer effektiviteten af ​​dens drift og ved en svag gennemstrømning og blokkerer fuldstændigt luftcirkulationen. Derfor er regelmæssig ventilation rengøring en obligatorisk procedure, der sikrer, at systemet fungerer normalt.

Typer af ventilation rengøring

Ventilationssystemer bruges til at cirkulere luft fra rummet til ydersiden. De giver mulighed for at holde lokalerne rene, hvilket eliminerer alt støv og snavs, der flyver rundt. Dette gælder især for industriel ventilation, som anvendes i fabrikker eller køkkener, men sådanne procedurer udføres også i flerlejligheder.

Opgaverne i luftrensningssystemet er forskellige. Nogle arter er designet til at fjerne støv, og nogle - mod dampe og fedtstoffer. Derfor er indskudene på dens indre vægge forskellige. Afhængig af dem anvendes forskellige typer ventilationsrengøring. Disse er:

 • Mekanisk metode

Mekanisk rengøring involverer brugen af ​​en børste maskine og en støvsuger. En effektiv metode, der er kendetegnet ved høj hastighed, men dårlig håndtering af fede aflejringer.

 • Kemisk metode

Det udføres ved at sprøjte kemikalier gennem kanalen. Det kræver fuld tætning, fordi rengøringsmidler er toksiske. Metoden er hurtig og effektiv, men udførelsen kræver noget forberedelse.

 • Kombineret metode

Kaldes også våde Kombinerer de tidligere metoder, der afholdes igen. Det har en høj pris, og det tager lang tid, men rengøringseffektiviteten er høj.

 • Sprængning

En dyr metode, der indebærer brug af sodavand eller tøris. Under påvirkning af trykluft flyder partikler af materie ind i ventilationen ved høj hastighed og styrter i snavsede vægge. På den måde skaber det en mikroeksplosion, der ødelægger plaketten på strukturens segmenter, men ikke ødelægger det selv. Det tager meget tid og kræver forsegling af systemet, men håndterer effektivt mudderet på væggene.

Disse metoder anvendes afhængigt af formålet med emhætten, den tekniske kapacitet og kundens ønsker. Ofte anvendes mekanisk og kombineret rengøring, som gør det muligt at slippe af med støv eller fedtet plaque. De resterende metoder er relevante for stærk og kompleks forurening, hvor enkle midler har lav effektivitet.

Udstyr til ventilation rengøring

For at udføre procedurer for rengøring af ventilation skal der anvendes en særlig teknik. Det giver dig mulighed for at adskille snavs fra væggene og fjerne det fra kanalsystemet. For at gøre dette gælder:

 1. Støvsuger
 2. Børste maskine
 3. Blaster for tøris
 4. Kemiske rengøringsmidler og sprøjter

De er nødvendige til forskellige rengøringsmetoder, men er ofte fuldt integreret med professionelle vedligeholdelsesteams.

Det første udstyr er en støvsuger. Dette er en speciel installation, som forbinder ventilationsudløbet og suger i alt snavs, som er adskilt fra væggene under rengøring. Det eliminerer fuldstændigt resultatet af arbejdet fra systemet og fjerner derfra ikke kun støv og snavs, men også de midler, der bruges i arbejdet.

Børstemaskinen bruges til mekanisk rengøring af systemet. Dette er en lille bevægelig installation, der passer ind i luftkanalen og fjerner en snavset belægning fra væggene. Den er kun beregnet til støv, da fedt hurtigt træder i fibrene i børsten.

En blaster for tøris anvendes i sprøjtningsproceduren. Det er en enhed til forsyning af tøris og selve sprøjten. Is er fodret under højt tryk, processen ligner sandblæsning.

Kemiske rengøringsmidler og sprøjter anvendes til kemiske og kombinerede metoder. Disse er specielle stoffer, skrælning af snavs fra væggene og ødelæggelse af fedtstoffer. Proceduren er hurtig og effektiv til arbejde i køkkener og produktion.

Men udstyret er ikke i det komplette sæt. Den nødvendige service er foreløbigt specificeret, ventilation analyser og andre forberedende procedurer udføres. Først efter dette går mastrene med det nødvendige sæt udstyr og stoffer, der er egnede til opgaven.

vigtigt! Udstyr leveres altid af et firma, der tilbyder rengøringsservice til ventilation. Hvis en kunde bliver bedt om at betale ekstra for reagenser, forbrugsmaterialer og andre udgifter, der ikke er medtaget i kontrakten, så er dette et forsøg på bedrag.

Sådan rengøres ventilationen selv

Rengøringsventilationen omfatter flere trin, som gør det muligt at returnere luftkanalens tilstand tilbage til normal. Denne proces kan udføres uafhængigt ved hjælp af passende udstyr. Følgende trin bruges til dette:

 1. Aerodynamisk test eller videoinspektion.
 2. Forberedelse til arbejde.
 3. Rengøring af ventilation.
 4. Kontroller resultatet.

De første to etaper er forberedende og udskiftelige. De udføres for at bestemme tilstanden af ​​ventilation og graden af ​​dens forurening. Den aerodynamiske test giver nøjagtige oplysninger om kanalens kapacitet og graden af ​​dens forurening. Videoinspektion udføres ved hjælp af et specielt apparat udstyret med et videokamera. Dette gør det muligt at se tilstanden af ​​ventilation, mulige blokeringer (med ujævne forureninger), kanalskader og typen af ​​snavs. Baseret på disse tests bestemmes metoden og intensiteten af ​​rengøring samt yderligere procedurer. I et lejlighedshus er det bedre at bruge en aerodynamisk test.

Forberedelse til arbejde er anden fase. Det omfatter isolering af luftkanalen, forberedelse af nødvendigt udstyr og reagenser. Teknikken til rengøring afhænger af den anvendte metode, så fremstillingsprocessen kan være anderledes. For eksempel indebærer rensning fuldstændig isolering af ventilationssegmentet under proceduren, mens det til den mekaniske metode ikke er nødvendigt.

Næste trin er den direkte rengøring af ventilationen. Om nødvendigt placeres reagenser og udstyr i kanalen, processen med at fjerne snavs og plaque begynder. Dens varighed afhænger af den valgte metode og graden af ​​oprensning. Hvis ventilationen rengøres manuelt, er det bedre at bruge den sædvanlige mekaniske metode. Det er den mest enkle og billige.

Verifikation af resultatet er det afsluttende trin i arbejdet. Det omfatter undersøgelse af ventilation og andre test for at sikre, at der ikke er nogen ubehandlede områder. Derefter fjernes alt udstyr, og ventilationen vender tilbage til drift.

Derudover bruges der en anden type arbejde - desinfektion ved rengøring af ventilation. Det er nødvendigt i den mekaniske metode og omfatter fuldstændig desinfektion af kanalen. Der kan trods alt findes forskellige svampesporer, bakterier og andre mikroorganismer i ventilation, der skader andre. Dette gælder især i køkkener, i fugtige varehuse og hospitaler. Desinfektion udføres ofte uafhængigt af de resterende rengøringstrin. Men med egne hænder er desinfektion meget vanskeligere end rengøring af ventilationen.

vigtigt! Virksomheder, der udfører regelmæssig vedligeholdelse af ventilation, kan uden prøvning og videoinspektion. De kender hyppigheden af ​​rengøring og er i stand til at bestemme kanalens tilstand uden yderligere procedurer. Men regelmæssig kontrol bør udføres uden afhængighed af rengøring.

Dokumentation for rengøring af ventilation

Rengøring af ventilation er en nødvendig procedure, der letter dets normale funktion. Derfor er periodiciteten af ​​sådanne værker angivet i RF brandsikkerhedsreglerne, nemlig i afsnit 50. Det hedder, at lignende arbejder skal udføres mindst en gang om året. Hvad angår medicinske institutioner, skal denne procedure udføres hvert halve år for luftindtag aksler og en gang om måneden til ventilationskamre.

Derfor er proceduren for rengøring af sådanne systemer vigtig og skal godkendes af officielle organisationer eller virksomheder, der leverer sådanne tjenester. Når det er selvrensende, er det værd at gennemføre passende tests, der bekræfter kvaliteten af ​​de udførte værker. Derudover udføres dokumentation på dette område, nemlig:

 • Typer af arbejde, der udføres under revisionen eller rengøringen.
 • Revisions- og rengøringsplan.
 • Resultatet af rengøring af revisionen.

Certifikatet kan ledsages af resultaterne af kontrollen af ​​ventilationen for effektivitet samt en handling der sætter systemet i drift. Det er ekstremt vigtigt at lave dokumentationen, som det vil være nødvendigt, når man kontrollerer brandinspektionen, hvis huset bruges af en eller anden organisation eller virksomhed.

Vigtigt! Certifikatet skal trækkes ikke efter arbejdet, men på grundlag af test, som viser effektiviteten af ​​ventilationen.

Betydningen af ​​rengøringsventilation

Rengøring af ventilation er en vigtig procedure, der bør udføres regelmæssigt. Det vil forbedre kanalens effektivitet og øge levetiden. Forskellige metoder anvendes til dette, hvilket afhænger af placeringen af ​​arbejdet (hospitaler, køkkener, offentlige steder, lagerfaciliteter og lignende) og plaqueens sammensætning på ventilationssystemets indvendige vægge. De adskiller sig i effektivitet, omkostninger og varighed af arbejdet, men valget skal ske med vilje.

Ren ventilation er nødvendig for brandsikkerhed, og i medicinske institutioner er det absolut nødvendigt, fordi patienternes og medarbejdernes sundhed afhænger af dette. Så forsøm det ikke.

Og for yderligere oplysninger om rengøring af ventilationen med mekanisk metode anbefales det at se følgende video:

 • Hvordan man laver ventilation i badeværelset og toilet

 • Hvilke rør skal bruges til ventilation i et privat hus

 • Ventilation i kælderen af ​​et privat hus

 • Air recuperator med egne hænder

Previous Stiftelser på kede bunker med en monolitisk grillning
Next Kolektor untuk lantai berpemanas air

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

artikler 0 Comments

Hvad er bedre end et flydende tapet eller dekorative gips

Under renovering, når der udsmykes mure, er der ofte et spørgsmål om at vælge: dekorativt gips eller tapet. Det er umuligt at svare uendeligt. Hver af disse arter har både

artikler 0 Comments

Glansig maling til vægge og loft fra gipsplader, plastik, træ

I øjeblikket er der en hurtig vækst i malings- og lakindustrien. Et stort udvalg af lakker og maling tilbydes kan skabe forvirring og forvirring blandt forbrugerne. Du kan vælge grundlaget

artikler 0 Comments

Hvilken gips at vælge til vægudjævning

Direkte påføring af gips er beskyttelse af vægge fra enhver påvirkning. Især angår den ydre udsmykning af væggene. Dets næste direkte formål er at niveauere væggene. Det er umuligt at

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

87 + = 96