Romersk blind med egne hænder: trin for trin instruktion

Romersk blind med egne hænder: trin for trin instruktion

Romersk blind er et rektangulært lige lærred, som forstås og sænkes, åbner eller lukker vinduet. Hæve og sænke rullegardiner på bekostning af ledning skruet ind i ringen, og for at opretholde formen af ​​gardinstænger syet ind i det, selv om der er modeller uden dem. Sådanne gardiner kræver ikke en masse materiale, og foldegardiner med deres hænder vil koste billig, og vil se spektakulære.

Hvilket stof du skal vælge

Romerske gardiner med egne hænder kan syes fra ethvert uelastisk stof.

 • Hvis du vil helt blokere sollyset, skal du bruge en "sort ud" klud med en specielt udformet bagside.
 • Hvis du tværtimod vil forlade et dæmpet lys i rummet, men samtidig lukke vinduet fra fremmede visninger, skal du vælge gennemskinnelige materialer.
 • Tekstiler af komplekse væv ser smukke ud.
 • Før du køber et stof, skal du kigge på det ved ovenlyset.
 • Hvis du er en fan af naturlige materialer, er opmærksomme på hør og bomuld med en lille tilsætning af syntetiske - det forbedrer egenskaberne af væv, hvilket gør det mere holdbare og lettere at rengøre.
 • Til køkkenet, hvor der altid er damp og lugt, skal du bruge snavs og fugtafvisende klud og så lette at vaske, for eksempel specielle rullende materialer.

Hvis gardinet er dobbelt, kan du for det inderste lag tage et farvet stof, hvis det er enkelt - det er bedre at tage lys, det brænder mindre. Du kan også lave begge lag gardiner af samme stof.

gesims

Cornice til romerske gardiner med egne hænder er let at lave fra en træbar. Det kræver ikke mange penge. Der er to muligheder for at fastgøre gardiner til cornice: på velcro er cornice gevindet i en loop af stof.

Den anden mulighed er at foretrække for tunge gardiner. På denne måde kan du blive til en gardinstang til romerske gardiner til andre, til andre gardinmodeller.

Til taggafler:

 • træ bar,
 • Velcro tape,
 • ringe
 • Montering på hvilke cornice vil blive monteret på væggen.

Båndet kan fastgøres til cornice med lim, skruer, scotch tape eller med en møbler hæftemaskine. Tre ringer er fastgjort til stangen, hvorigennem ledningerne passerer, og med kanten - endnu en fjerde, som i diagrammet.

Cornice kan monteres både på væggen og på loftet. Hvis gardinet hænger i åbningen af ​​vinduet, så kan corniceen fastgøres til sin øverste del eller over rammen. Sådan laver du en cornice, se masterklassen på video.

Du kan også fastgøre gardinerne uden en hylde, så velcroen og ringene fastgøres direkte til vinduet.

Nødvendige materialer

For at lave en romersk blind skal du:

 • klud
 • fletning til dekoration,
 • en blok af træ 2,5 cm tykt, hvis længde er lig med gardinens bredde,
 • lameller lavet af træ eller metal 3 cm lange kortere end gardinens bredde - 7-8 stykker,
 • Trælastlængde svarende til gardinens bredde som vægtvæg
 • Velcro Velcro,
 • tapet negle,
 • 3 ringe af plast eller metal med en diameter på ca. 1,2 cm pr. Fold,
 • 3 strenger af nylon med en længde svarende til 2 længder og 1 bredde af gardinet,
 • Fastgørelsesanordninger (lås) til ledninger.

Hvis du vil lave et tolags stof, skal du også have et underlagsmateriale. Antallet af folder kan beregnes fra bordet. Derefter finder du trin for trin instruktioner om hvordan man laver romerske gardiner med egne hænder.

Hvordan måles

Blind kan fastgøres i vinduet åbning tæt på glasset, uden for åbningen eller på vinduesrammen. For sidstnævnte mulighed er der sædvanligvis taget skræddersyede mekanismer til fabriksproduktion. De to første muligheder kan gøres fuldstændigt af dig selv. De adskiller sig kun i den måde, de måles på.

Hvis gardinet er fastgjort i vinduesåbningen, måles højden og bredden inde i skråningen. I dette tilfælde skal det færdige gardin være 2 cm allerede åbent, for at skære til denne værdi, tilføj 6 cm til folderne. Længden er lig med vinduets højde minus 2 cm plus 3 cm til en hule nedenunder og 2-4 cm for bredden af ​​cornice bar.

Hvis den er placeret uden for åbningen, foretages der målinger som for konventionelle gardiner. Tekstilens bredde skal i dette tilfælde være
Det samme som bredden af ​​det færdige produkt plus 6 cm pr. fold. Normalt er gardinerne 5-10 cm bredere end åbningen af ​​vinduet. Længden svarer til den ønskede længde af det færdige gardin plus 3 cm til hæmmen og 2-4 cm for bredden af ​​cornice.

skæring

Hvordan syes romersk blind med egne hænder? Det første skridt er at skære stoffet. Før dette behandles stoffet, så det ikke sidder ned (decatere).

De fleste naturlige og syntetiske stoffer nedsænket i flere minutter i varmt vand, derefter let presses uden at vride og tørret i limbo og strøget indefra. Det er også muligt at udelade stoffet i eddike opløsning (1 spiseskefuld essenser pr liter vand), stivelse og derefter i våd tilstand strøget indtil tør.

Foringsmaterialer er gennemblødt i varmt vand, let presset, tilladt at tørre og dæmpes.

Tøjet er lagt på en flad overflade, udglatning og mærkning af folderne, folderne og placeringen af ​​ringene, som i diagrammet. Den første krone er lavet fra den nederste kant i en afstand af halvdelen af ​​folden.

Derefter skæres et rektangel fra stoffet. Sandsynligvis et stof ved at dele dette forhindrer forvrængninger. Hvis vinduet er bredt, og materialets bredde ikke er tilstrækkeligt, er sømmen mellem skærene anbragt, så den er modsat vinduets bindende.

Syning og samling

Når stoffet er skåret, sy og saml blinde.

 1. For det første syes lærredet på siderne.
 2. På bar-cornice er et stykke velcro tape slået.
 3. På den øvre kant gør du en kant fra strimlen af ​​stof og sy den anden del af velcro.
 4. Den nederste kant presses på undersiden af ​​stoffet. Derefter laves en dobbelt døråbning (6 cm) - den vil blive indsat en vægtbjælke.
 5. På de markerede linjer af folderne sys fletningen og indsættes stropperne.
 6. Søm ringene manuelt.
 7. På den øvre bar fikserede ringe - dette er en løftemekanisme.
 8. En fastgørelsesdel til ledningen er fastgjort til vinduesrammen eller til væggen. Det fastgør ledningen.
 9. Hver ledning er bundet på den nederste ring, knuden er fastgjort med lim. Så ledes ledningen gennem alle ringe til toppen og ledes ud gennem den øverste række af ringe til den ene side. Tilsvarende kommer med alle de andre ledninger. Alle tre ledninger i overdelen fører til den ene side for at hæve eller sænke hele gardinet samtidigt og jævnt.

Hvordan man kan kombinere romerske gardiner med andre typer, se videoen.

Mulighed for gamle persienner

Denne mulighed for romerske gardiner kan laves uden skræddersyning. Til dette har du brug for

 • persienner af passende bredde med en arbejdsmekanisme (lameller kan være både brudte og manglende - vi behøver kun et par stykker),
 • klud
 • glutinous spiderweb,
 • Klæbemiddel til stof (kan erstattes med "Moment for shoes" eller "Moment Crystal").

Stoffet måles og forarbejdes på samme måde som for konventionelle romerske gardiner. Det næste trin er bearbejdning af sidekanterne. Dette kan gøres på to måder.

 1. Drej kanterne 3 cm, mellem lagene af materialet sæt en spindelvæv og jern. Kanterne kan forbehandles med en overlock.
 2. Denne mulighed er mere kompliceret, men resultatet er mere præcist. Stoffet vendes på hovedet og linjen trækkes 3 cm fra kanten. Derefter vendes om på ansigtet og tilbage til kanten af ​​båndet sætter spindelvævens bund op. Internettet stryges direkte på papirbasis. Tøjet er vendt indvendigt ud og kanten med spindelvævet er bøjet for at se op og igen jern. Lav nu en bøjning, indtil linjen er trukket, stryg den, uden at skrælle papiret. Efter at du har dannet folden, kan du skrække papirbagken af ​​spindelvævet og forsegle hoven.

På samme måde behandler du den anden sidekant og bunden.

Det næste trin er at klæbe stoffet til cornice. For at gøre dette skal du bruge klæbemiddel til stoffet.

OBS venligst! Første lim er det nødvendigt at kontrollere et unødvendigt stofskrot.

Tøjet limes indvendigt ud, lidt bøjning i kanten. Overhold instruktionerne for lim - du kan få brug for en presse.

Dernæst rediger de persiennerne - de skal forkortes og fjerne overskydende lameller. For at gøre dette skal du klippe rebet, som vises på billedet og trække det ud. Nu bevæger lamellerne sig frit langs ledningen. Den nødvendige mængde til gardinet beregnes som antallet af folder ifølge tabellen.

For at fjerne overskydende lameller skal du fjerne hætten på vægtlinjen, fjerne stangen og overskydende lameller. Derefter sættes vægtningsmidlet på igen og stikket indsættes.

Derefter fordeles lamellerne langs ledningen og klæber stoffet til dem. Det sidste skridt er at klæbe stoffets nederste kant til vægtningsagenten.

Romersk blind Dette er en interessant og praktisk udsmykning til vinduet, som aldrig kommer ud af mode. Efter at have lavet det selv, kan du dekorere vinduet til din smag, i den stil du har brug for. Et sådant gardin kan kombineres med gardiner, lambrequins og sædvanlige gardiner.

 • Gardiner på øjenlågene

 • Gardiner med eyelets med egne hænder

 • Japanske gardiner med egne hænder

 • Romerske gardiner i interiøret

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

47 − = 41

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map