Comments 0 0 2 Views

Sådan blandes malinger korrekt

Kendskab til mulighederne for blanding af farver kan være nyttigt ikke kun i kunstnerens faglige arbejde. Individuelt design af et boligareal sætter ofte designeren spørgsmålet om, hvordan man opnår denne eller den interessante semitone. De foreslåede kombinationer og et farveblandetabell hjælper med at opnå den ønskede effekt.

Anbefalinger til blanding af farver

Hverdagen er fyldt med det bredeste udvalg af alle slags blomster. For at få det, du har brug for, skal du kende finesserne ved at kombinere.

Blå, rød og gul maling er tre hvaler, hvorpå en bred palette af halvtoner holdes. Form disse farver som følge af at blande andre farver er umuligt. Samtidig giver deres kombination med hinanden en usædvanlig mange kombinationer.

Vigtigt! Lav en række nuancer ved at blande kun to farver kan være ved at ændre deres proportioner.

Afhængigt af mængden af ​​en del af maling tilføjet til den anden, er resultatet tættere på den ene eller den anden af ​​den oprindelige farve. Et af de mest kendte eksempler er blanding af blå og gul, hvilket resulterer i en grøn farve. Resultatet opnået med tilsætning af nye portioner af gul maling vil gradvist ændre sig, nærmer sig så meget som muligt fra grøn til gul. Tilbage til blå kan være, når du tilføjer en større mængde af det oprindelige element til den grønne blanding.

Blanding af kromatiske farver, der ligger tæt på hinanden i en farvecirkel, giver en maling, der ikke har en klar tone, men har en ekspressiv kromatisk skygge. Kombination af farver, der er på modsatte sider af kromatisk cirkel, vil resultere i en achromatisk tone. Et eksempel er en blanding af orange eller lilla med grøn. Det vil sige, at en blanding af tætte farver i farvecirklen giver en mættet kromatisk nuance, den maksimale fjernelse af farver fra hinanden, når blandingen fører til en gråtonetone.

Separat maling interagerer med en uønsket kemisk reaktion, hvilket kan resultere i revner i det dekorative lag. I nogle tilfælde kan den resulterende baggrund blive mørkere eller blive grå. Et godt eksempel er en blanding af bly hvid og rød cinnabar. Attraktiv lyserød farve bliver mørkere over tid.

Optimal, når indtryk af flerfarvet er opnået ved at blande det mindste antal farver. I dette tilfælde er det vigtigt at overveje, hvilke maling som følge af blanding giver et stabilt resultat, og hvilke kombinationer er uacceptable. Den modtagne viden tillader at udelukke fra arbejde, der brænder eller formørker i fremtidens malinger.

For at reducere risikoen for forkerte kombinationer vil tabellen over uønskede blandinger, der er angivet nedenfor, hjælpe:

Efter at have prøvet ovenstående eksempler vil de fremtidige malere og dekoratører erhverve en værdifuld erhvervserfaring.

Måder at blive rød og dens nuancer

Rød farve er inkluderet i de tre øverste farver og er nødvendigvis til stede selv i de minimale sæt. Men for massetryk skal du bruge magenta-tonen. Svaret på spørgsmålet om, hvordan man får en rød farve er ret simpel: Bland den foreslåede magenta med gul i et 1: 1-forhold. Der er andre muligheder for at få en rød farve ved blanding af maling:

 • Carmine-skygge, tæt på fuchsia, kombineret i et 2: 1-forhold med gul, giver en medium rød effekt. Andelen af ​​2: 1 skyldes en mere mættet carminfarve sammenlignet med magenta.
 • Pink når den blandes med gul danner effekten af ​​orange. Årsagen er, at lyserøde er en kombination af hvid og rød maling, og magenta er en lyselilla, der skyldes kombinationen af ​​rød og lilla.
 • Nå en skarlagen tone tillader en kombination af rød og gul i et 2: 1-forhold. Med en stigning i mængden af ​​gul maling kan du få en orange farve.
 • For at skabe en blød rød halvton, bland den røde og lyserøde maling. For at opnå en jævn lysere farve giver mulighed for at kombinere rød og hvid, men det fører til et entydigt nettoresultat.
 • Ved at blande henholdsvis rød og orange, nå en lys rød-orange. Det samme resultat for store mængder maling opnås ved at kombinere gul og rød.
 • Rød i sin rene form er en ret mørk farve, når du tilføjer en mørkere nuance, viser det sig at være en bourgognefarve.
 • Få en mørk rød effekt giver dig mulighed for at blande den røde og lilla maling i et 3: 1-forhold. En stigning i den violette tone fører til et rød-violet resultat. Men for at opnå en sådan kombination af lilla farve er det umuligt, fordi det er en klar maling, og enhver blanding giver et lysere resultat end originalen.

Den følgende cirkel giver en ide om mulighederne for at kombinere rød med andre farver:

I midten er hovedrødt. Næste er mulighederne for blanding. Den næste cirkel er resultatet af at kombinere de to første farver. Afslutningsvis vises farverne, når der tilføjes rød, sort eller hvid til sidste resultat.

Blå og dens nuancer

Blå refererer til primærfarver, så for at danne alle sine nuancer skal du bruge blå maling.

OBS venligst! Ingen kombination af andre farver giver en skygge af blå, så tilstedeværelsen af ​​denne maling i sættet er obligatorisk.

Selv med et sæt af 12 farver til rådighed, opstår spørgsmålet periodisk, hvordan man får en blå farve. Den klassiske tone hedder "royal", og i sæt akrylmaling er det ofte den ultramarine farve, der har en lys mørk skygge med en lilla undertonetone. For at opnå en mere lys effekt er blandingen af ​​blå og hvid i et 3: 1 forhold muligt. Stigningen i hvid fører til en lynnedslag til den himmelske blå. Hvis du vil opnå et moderat rig resultat, blandes den mørkblå maling med turkis.

Hvilke farver skal blandes for at gøre nuancer af blå, vil vi overveje yderligere:

 • Effekten af ​​en mørkblå-grøn tone opnås ved at blande blå og gul maling i lige store mængder. Tilføjelse af en hvid maling vil resultere i en lysere nuance med et samtidigt fald i lysstyrke på grund af kombinationen af ​​3 elementer.
 • Oprettelsen af ​​"Berlin azurblå" opnås ved at blande 1 del af hovedblå og tilføje 1 del af sammensætningen fra lysegrøn og lysegrøn. En mættet og dyb skygge kan fortyndes med hvidt, og renheden ændres ikke.
 • Kombinationen af ​​blå og rød i et forhold på 2: 1 giver en blå med et strejf af lilla. Lys den mørke og rige tone tillader tilsætning af hvid.
 • Lysstyrken afviger kongeblå, en tilsvarende effekt opnås ved at blande hovedblå med mandentrosa i lige dele. Blandingen af ​​hvidt klargør traditionelt resultatet.
 • Kombinationen med orange giver den grå masse. Udskiftning af orange på brun i 1: 2-sammensætningen til bunden skaber en mørk farve med en kompleks grå-blå farve.
 • Dannelsen af ​​mørkeblå er lavet ved hjælp af en urenhed i sort i forholdet 3: 1.
 • Uafhængigt af at skabe en blå tone kan man blande hovedfarven med hvid.

Et lille bord af kombinationer er præsenteret nedenfor:

Paletten er grøn

Løs problemet med, hvordan man får en grøn farve i tilfælde af fravær i sættet, det er ret simpelt: at forbinde gul og blå. En rig palette af grønne halvtoner oprettes ved at ændre proportionerne af de oprindelige komponenter og tilføje yderligere elementer, der udfører mørkningsfunktionen eller lysningen. Denne rolle spilles af sort / hvid maling. Effekten af ​​oliven og khaki opnås ved at blande de to hovedelementer (gul og blå) og en lille blanding af brune toner.

Bemærkningen! Mætningen af ​​grønt afhænger helt af kvaliteten af ​​de bestanddele: Kraftens stærke toner sikrer et lyst resultat.

Hvis der opnås grønt ved blanding, vil alle efterfølgende halvtoner blive lysere. Derfor er det bedre at eksperimentere med gammaen i grøn, med en færdigfarvet primærfarve. Der er mange muligheder for at kombinere:

 • Kombinationen i lige store mængder blå og gul giver græsagtige grønt.
 • Ved at øge den gule til 2 dele med tilsætningen af ​​1 del af blå fører det til en gulgrøn effekt.
 • Eksperimentelt i omvendt form i form af en blågul andel på 2: 1 vil give en blågrøn tone.
 • Hvis du tilføjer ½ af sorte til forrige komposition, opnår du en mørkegrøn effekt.
 • En lysegrøn varm tone er dannet af gul, blå og hvid maling i forholdet 1: 1: 2.
 • For en lignende lysegrøn nuance, men en cool tone, skal du tage en gul, blå og hvid base i et 1: 2: 2 forhold.
 • Mørk olivenfarve dannes ved at blande i lige store dele af gul, blå og brun maling.
 • Gråbrun tone opnås fra lignende elementer i en andel på 1: 2: 0,5.

Ekspressivitet af grøn farve er direkte afhængig af henholdsvis de oprindelige elementer, lysstyrken af ​​halvtonerne afstødes af mætningen af ​​grøn. En grafisk fremstilling af blandingsindstillingerne er tilvejebragt af den grafiske palette:

Som i tilfældet med den røde cirkel er hovedmalet placeret i midten, så er der blandingsmuligheder, så resultatet af forsøgene. Den endelige cirkel er nuancerne i det foregående niveau, når du tilføjer den grundlæggende, hvide eller sorte maling.

Andre kombinationer

Der er mange andre måder at skabe den ønskede effekt ved at tilføje noget farvestof til hovedfarven. Svaret på spørgsmålet om, hvordan man får farven på elfenben er multifacetteret og afhænger af overfladen, hvor malingen er planlagt at blive anvendt. Den enkleste version blander den hvide basisbase med den gullige base. For eksempel tilsættes gul okker eller en minimal mængde strontium til hvidvaskningen. Til karantæne fortyndes en lille mængde kaliumpermanganat i vand. En lyserød nuance angiver en korrekt fortyndet opløsning. Bomuldspindel, børste eller svamp fugtes i den resulterende sammensætning, hvorefter overfladen af ​​papiret behandles.

Tip! Til tosidet toning kan arket sænkes i et par minutter i en beholder med en opløsning af kaliumpermanganat. Efter tørring vil den opnå den ønskede effekt af elfenben.

Der er også flere måder at få sort på:

 • ved at blande de tre grundfarver rød, blå og gul;
 • når man kombinerer cyan, magenta og gul;
 • en blanding af grøn og rød, men resultatet bliver ikke 100% klart, men kun tilnærmelsesvis den ønskede effekt.

Vi vil forsøge at besvare de mest populære spørgsmål om blandingsmuligheder:

 • Hvordan man får en crimson farve: basisen er blå med tilføjelsen af ​​røde, hvide og brune toner.
 • Få en turkis farve, hvis anden navn er akvamarin, kan blandes med blå og grøn. Afhængig af proportionerne varierer tonerne fra den nye skygge fra blød pastel til intens og lys.
 • Hvordan bliver man gul? Det refererer til de grundlæggende og det er umuligt at få det ved at kombinere andre blæk. Noget der ligner gul kan skabes med akvareller ved at kombinere grøn og orange eller rød. Men for at opnå renhed af tone på denne måde er det umuligt.
 • Hvordan får man en brunfarve? For at gøre dette skal du have grundlæggende farver: rød, gul og blå. For det første tilsættes en lille mængde gul til den røde (i et omtrentligt forhold på 10: 1), så volumen gradvist øges, indtil der opnås en orange tone. Så fortsætter de til indførelsen af ​​det blå element, vil 5-10% af det samlede volumen være nok. Mindre justeringer af proportioner vil give de mest forskellige effekter af brun.
 • Kombination i forskellige forhold mellem sort og hvidt element giver et varieret udvalg af gråtoner.

Som du kan se, er der utallige muligheder for at opnå den ønskede effekt i den kreative proces af design. Suppler ovenstående informationstabel med muligheder for blanding af farver og video:

 • Typer af maling til tapet

 • Mal til vægge og lofter

 • Vandbaseret maling til facaden

 • Hvilke farver male på væggene

Next अपने हाथों से घर smokehouse कैसे बनाने के लिए

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

artikler 0 Comments

Sådan gips en penoplex

På grund af nogle funktioner i penopolix kan den ikke efterlades ubehandlet. Ved konstant udsættelse for ultraviolette stråler kan den knække og tabe sin styrke. Derudover er det let at

artikler 0 Comments

Smukke gardiner i køkkenet

Smukke gardiner i køkkenet er længe ophørt med at være et almindeligt dekorativt element. På nuværende tidspunkt er gardinet en vigtig del af dette rum.På hvor smukt at hænge gardiner,

artikler 0 Comments

Toning af balkon og loggia

For nylig er der opdaget mørkere loggier oftere og ikke for ingenting, fordi en tonet balkon er praktisk, praktisk og billigt. Hvis det var tidligere, var det nødvendigt at købe

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

+ 1 = 10