Sådan foldes en mursten med dig selv

Sådan foldes en mursten med dig selv

Hvad er en murstenovn i et landhus? Dette er en mulighed for at opvarme huset hele vinteren uden at bruge gas eller elektricitet. Desuden er den følelse af trøst, der kommer fra ovnen, vanskelig med noget at forvirre. Der er ikke noget bedre end i slutningen af ​​dagen at læne sig mod sin varm mur og nyde varmen.

Moderne konstruktionsteknologi giver dig mulighed for at folde ovnen, så den ene gode blødning holder dig til morgenen. Desuden opretholder den velegnede design den interne varme i 10-12 timer.

Hvis du lettere støtter ilden i ovnen, så kan du brænde den 24 timer i døgnet med et minimum af brænde. Derudover er det ikke nødvendigt at lægge brænde i brændeboksen. Du kan bruge specialkul. Men for dette skal komfuret foldes på en særlig måde. Brug af en ildfast sten, der er i stand til at modstå høje temperaturer.

Det er også værd at bemærke, at ovne kan have mange ændringer. Designet kan fx foldes på en sådan måde, at en pejs også vil blive fastgjort til komfuret. Han tager ikke meget plads, men vil give endnu mere varme og trøst til huset. Derudover er et rør nok til at trække røg fra to ovne.

Typer af ovne

Historien om udviklingen af ​​ovnstrukturer er blevet talt mange århundreder. Det er ikke underligt at sammensætte en varmeffektiv og pålidelig ovn er en rigtig kunst. Men med korrekt forberedelse og omhu kan du gøre det selv, her er en god videoinstruktion:

Du kan folde ovnen ved hjælp af forskellige metoder. I dette tilfælde er der en række parametre, der bestemmer den fremtidige komfurers specificitet:

 1. Formål.
 2. Den temperatur, som væggene skal varme op på.
 3. Den tid, der kræves for at opvarme væggene og den krævede mængde brændstof.
 4. Skorstenskonstruktion.
 5. Niveau af varmeoverførsel.
 6. Ordningen med gasbevægelsen i kanalerne.
 7. Form.
 8. Materiale af ydre væg finish.
 9. Hovedmaterialet.

Baseret på alle disse parametre vil du folde ovnen i dine drømme. Det vigtigste ved første fase er at tegne en tegning med detaljerede diagrammer. I projektet er det nødvendigt at beskrive i detaljer alle funktionerne i det fremtidige design. Men før det er du nødt til at bestemme hvilken type komfur du har brug for.

Foldning af ovnen er det nemmeste. Det udfører hovedfunktionen - det giver varme til folk og hjemme. Sådanne designs har ingen yderligere funktionalitet, men er pålidelige og nemme at bruge, som de har vundet mange sympatier blandt sommerboere.

Naturligvis klassificeres alle varmeovne i henhold til varmeoverførslen, den tid, der er nødvendig for at tænde og graden af ​​vægopvarmning. Det er på disse parametre, at du først skal stole på, inden du vælger ovnen selv.

Hvis du forventer at få en ovn med moderat opvarmning, kan den foldes i en mursten. Sådanne ovne opvarmes langsomt og køler også langsomt. Vægternes gennemsnitstemperatur er ca. 60 grader.

Ovneovne kan ikke kaldes en vildfarelse af arkitektonisk tanke. Men det massive design og ukomplicerede former skaber en følelse af monumenter. Desuden, hvis du dygtigt lægger en mursten i denne komfur - det kan være et glimrende element i indretningen.

Desuden glem ikke om den ydre finish. Når du brænder ovnen, kan den pudses og lægges oven på flisen. For det første vil det beskytte strukturen mod ødelæggelse, og for det andet vil det give det et smukt og æstetisk udseende.

vigtigt! Før du tilføjer en varmovn fra mursten, skal du tage højde for at det kræver meget materiale.

Typiske repræsentanter for familien af ​​ovne omfatter sådanne konstruktioner som:

 • "Nederlænder"
 • OPT-3,
 • Trekantet ovn,
 • Grum-Grimzhimailo ovnen,
 • OTP-11
 • Rektangulær opvarmning
 • T-formet.

Disse ovne er sjældent meget populære. Faktum er, at for at sætte dem ned tager det meget tid og materialer, og funktionen viser sig at være dårlig som følge heraf.

Meget ofte i landet huser ejere beslutter at tilføje opvarmningsovnen. Denne struktur har mange fordele i sammenligning med en konventionel komfur. På det, uden særlige problemer og selv med komfort, kan du lave mad ved hjælp af fyrretræ, birk eller nytræ.

vigtigt! Ca. 90% af ordrer fra ovnen er beregnet til opvarmning og madlavning.

Hovedelementet i en sådan ovn er kogepladen, som er lavet af støbejern. Ovnen er ikke bygget ind overalt, for at sætte det ned, skal du vise stor færdighed. De mest avancerede designs har disse yderligere funktioner:

 • et kammer til bagning af brød,
 • komfur bænk,
 • niche til tørring af træ,
 • kedel vand opvarmning.

Faktisk afhænger antallet af ekstrafunktioner udelukkende på dine evner og ønsker. Faktisk kan du fra en simpel komfur kombinere en rigtig multifunktionel kombination, der bliver hovedindretningen af ​​køkkenet. Om at spare, behøver du ikke engang at snakke. Derudover er mad fremstillet på sådanne brændere altid smagere.

Giv agt! Effektivitetsniveauet i opvarmning og madlavning udformes til 65%. Varmekapaciteten er ca. 4 kW.

Sådanne ovne kan holde varmen i lang tid. Desuden giver de kraftig trækkraft. Det vigtigste er at sætte alt rigtigt, så røgen går direkte til røret og ikke ind i interiøret. De mest almindelige konstruktioner er:

 • "Svensker"
 • Volkovovnen,
 • "Husholdersken,
 • "Boxcar"
 • "Baby".

Som du kan se, er der et stort udvalg af varme- og madlavningsovne, hvor du kan lave noget lækkert uden problemer og til gavn for familiens budget.

Konstruktioner med varmeafskærmninger - dette er en billig løsning, som omfatter alle de nødvendige funktionaliteter til en dacha. For at tilføje en sådan struktur har du brug for et minimum af materialer og fysisk arbejde. Det er nok at have 175 mursten til højkvalitets murværk.

På trods af de mindste omkostninger til byggeri er ovnenes effektivitet mere end høj. Denne type ovne er meget populær blandt ældre mennesker på grund af deres bekvemmelighed og billighed.

I siden er ovne til badet. Normalt er disse enkle komfurer, der ikke skelnes af nogen form for arkitektoniske lækkerier. Deres vigtigste rolle er at opvarme vandet i et bad og effektivt hæve temperaturen. Sådanne ovne kan opbevare varme i to dage.

Rådet! Den største fordel ved varmeren er evnen til at passe ind i ethvert rum.

Naturligvis er klassificering af ovne ikke begrænset til disse typer. Faktisk er der et stort antal arter, der er klassificeret ved en række parametre. De mest populære systemer er netop blevet beskrevet.

Fra hvilken mursten er det bedre at lægge ovnen ned

Det er nødvendigt at skelne den sædvanlige varmebestandige mursten fra ovnen. For det første kan sidstnævnte modstå temperaturer over 1000 grader. For det andet, hvis det er koldt afkølet, dannes der ingen revner i strukturen.

Til opførelse af ovne bruger fire typer ovn mursten:

 1. Quartz. Denne mursten er et resultat af brændende sand og ler.
 2. Carbonaceous - består af grafit.
 3. Ildfast ler. Det er bedst for en pejs. Men du kan ikke rabat på sine unikke varmeisoleringsegenskaber. Det er i stand til at modstå temperaturer op til 1600 grader. Det sprækker ikke og taber ikke dens kvaliteter. Det eneste negative er en gullig skygge.
 4. Hoveddelen anvendes, når det er nødvendigt at folde en metallurgisk ovn.

Faktisk er der ingen strenge regler for valg af materialer til murværk under konstruktion. Ikke desto mindre er der nogle anbefalinger, der er bedre at udføre, den vigtigste er for ildsted mursten. Det skal placeres på de varmeste steder, nemlig i ovnen og skorstenen. For alle andre zoner skal mærket være mindst M-200.

Giv agt! Det bedste til ovnen er mursten M-500.

Vi laver ovnen med egne hænder

Vælg en placering

For at tilføje en god varmestruktur skal du vælge det rigtige sted. Følgende standarder skal tages i betragtning:

 1. Fra røgkanalen til træstrukturen skal være mere end 37 cm.
 2. Den mindste afstand af røret fra højderyggen er en og en halv meter. Højden over ryggen er en halv meter.
 3. Hvis det fra et rør til en højderyg på 1,5-3 meter kan det placeres i niveau med det.

Det er bedst at folde ovnen midt i huset. Dette sikrer en jævn fordeling af varme og bekvemmelighed under drift.

Materialer og værktøjer

Ud over teglsten skal du også bruge en række andre materialer til at brænde ovnen. Disse omfatter:

 • ler,
 • sand,
 • fittings.

Dette er hovedmaterialet uden at tage hensyn til komponenterne, og i virkeligheden behøver du stadig at tage sig af dørene til ventilatorerne, blæseren, ovnen osv.

For at tilføje en god komfur skal du blande den rigtige løsning. Det er bedst at bruge en speciel ildfast ler, i det ekstreme tilfælde kan du rødt. Sandkorn må ikke være mere end 1 mm. Det optimale forhold opnås ved erfaring. Normalt er dette 1 til 1 eller 1 til 2. Plus 25 procent af vandet er fra den samlede mængde ler.

En vigtig rolle i opførelsen af ​​ovnen spilles af metalgenstande. For at tilføje et anstændigt design har du brug for døre og halvdøre, ristestænger, støbejernsdæmpere, låse og visninger. Alle disse elementer kan laves for hånd, om nødvendigt, men det vil være nødvendigt at købe jernplader.

Selvfølgelig, uden gode værktøjer til foldning af ovnen virker ikke, skal du:

 • hammer-kirochka specielt til ovnen,
 • murske,
 • line-regel
 • Brush Mochalny,
 • roulette,
 • plumb bob,
 • niveauet.

Ved hjælp af denne enkle værktøjssæt, kan du folde enhver ovn.

Fremgangsmåden ved opførelse af ovnen

Til fundamentet udgraves en pit, en backfill og en forstærket ramme er lavet. Den resulterende konstruktion hældes med beton. Før du vælger ovnen, skal du passe på tilstedeværelsen før øjnene på tegningerne af teglsten.

På arbejdspladsen er det meget vigtigt at observere ordren. Ellers vil den kvalitative ovn ikke blive foldet. Den mindste afvigelse i designet vil medføre, at en af ​​kanalerne blokeres. Resultatet er mere end beklageligt. Røgen i stedet for at gå ud gennem skorstenen går ind i lokalet.

Den første række er placeret på ledningen. Hver næste murværk kontrolleres ved hjælp af et niveau. Hjørnerne styres af kropssæt. Efter at murværket er færdigt, installeres ovnen udstyr, for eksempel en brænder. Røret går ud i slutningen. For at finde ud af mere detaljeret, hvordan man lægger ovnen ned, se videoen nedenfor:

For at folde ovnen i henhold til gældende regler skal afstanden fra skorstenens indre væg til nærmeste struktur være mindst 38 centimeter. Når støbejernspladen er installeret, skal hullerne på siderne være mindst 5 millimeter.

resultater

Fold ovnen til hver persons styrke. Det vigtigste er at vælge den rigtige form fra begyndelsen og udarbejde et projekt, hvor du i detaljer skal beskrive funktionerne i fremtidens komfur. For ikke at genere med at skabe unikke tegninger, kan du tage færdige tegninger.

 • Hvordan man laver et drivhus fra et profilrør

 • Drivhus lavet af cellulært polycarbonat

 • Installation af en legeplads med egne hænder

 • Bruser til bærbar opvarmning

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

50 + = 54

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map