Sådan vælges en køkkenvask i køkkenet

Sådan vælges en køkkenvask i køkkenet

For hver husmor er det ikke altid en behagelig pligt at vaske mad og tilberede mad. For at lette udførelsen af ​​dette arbejde og gøre det behageligt, skal du vælge den rigtige og købe en praktisk og funktionel køkkenvask. Tværtimod, ifølge statistikker, er omkring 60 procent af alle forretninger i køkkenet forbundet med en køkkenvask. Det rigtige valg af dette produkt er påvirket af køkkenets størrelse, indretningens stil, antallet af personer, der bor i dette hus eller lejlighed.

Hvilken vask er egnet til køkkenet

Køkkenvasken skal være rummelig, da ikke kun små retter vaskes i det: kopper og tallerkener, men også store gryder, pander, stegepander osv. Følgende indikatorer og faktorer påvirker valget af en god skal:

 • Evne til at modstå varme, små belastninger eller eksponering for husholdningskemikalier.
 • Nem pleje: Fremragende udseende med lille indsats.
 • God interaktion med køkkenets indretning og en harmonisk kombination med møbler, køkkenapparater eller tilbehør.
 • Hvor ofte bliver fødevaren tilberedt, hvilke fødevarer vil blive købt, og hvor mange retter vil blive vasket dagligt.
 • Hvilken type mixer vil blive installeret, om der skal købes vandfilter eller affaldskværn.
 • Hvilke emner eller møbler vil blive installeret ved siden af ​​vasken.

Hovedtyperne af skaller er:

 • Fra en skål. Dette er den enkleste og mest kompakte type vask, som oftest er rektangulær og mindre ofte runde. Den runde skål er mere rummelig end den rektangulære skål.
 • Dobbelt vask til køkkenet - med to eller flere skåle placeret i en flad linje eller i en vinkel til vandhanen.
 • En og en halv - to skåle af forskellig størrelse, hvoraf den ene er beregnet til vask og den anden til vask af mad, afrimning af dem mv. Denne slags er ofte installeret i køkkener af lille størrelse, hvor der ikke er mulighed for at placere en stor vask.
  .
 • Hjørne håndvask Køkkenet bruges til indretning af køkkenmøbler i en vinkel og repræsenterer to små rektangulære skåle placeret langs en flad linje eller i en vinkel.
 • Håndvask med en eller flere vinger, som er fortsættelsen af ​​bordets arbejdsflade. På den kan du have køkkenudstyr til tørring, varme apparater og containere, og også efterlade efter vaskemidler.

Formen og dybden af ​​køkkenvasken

Den mest bekvemme form for vask er rund, da der ikke er hjørner, hvor snavs kan forblive. Rektangulære eller firkantede produkter ser strengere ud og passer nemt ind i ethvert interiør. Moderne design giver dig mulighed for at lave vasker af en lang række fancy former.

Afhængigt af køkkenets overordnede stil, antallet af retter og tilstedeværelsen af ​​en opvaskemaskine, kan du vælge mellem en bestemt form af skallen.

Skålens dybde er en vigtig parameter. Jo dybere dræn, jo mere kan du sætte opvasken. Dette er dets fordel, og ulempen er, at den person, der vasker opvasken bliver nødt til at læne sig tungt. Ifølge eksperter er den optimale dybde 150-180 mm.

Installationsmetoder

For at korrekt vælge en vask i køkkenet, skal du overveje, hvordan det vil blive installeret i bordpladen. Afhængigt af installationsmetoden er disse produkter:

 1. Overhead dræn er installeret på kantstenen. Bøjlen under vasken i køkkenet er lavet i overensstemmelse med standard dimensioner. Denne type er egnet til billige køkkener, som omfatter separate skabe. Denne metode til installation skelnes af dens enkelhed og tilgængelighed. Alle kan gøre installationen af ​​denne vask i køkkenet med egne hænder, uden hjælp fra specialister. Ulemper: En lille tykkelse og konstant vandindtrængning i spalten mellem skabene, og dette er uhygiejnisk og fyldt med konsekvenser.
 2. Mortise skaller - Den mest populære mulighed, med installationen af ​​hvilke der ikke er nogen problemer med bordpladen. Skær hullet i bordpladen uden brug af specialudstyr. Dørskiver kan installeres i køkkenet med en fælles bordplade, som nu er populær. De er installeret i bordpladen, der er fremstillet af følgende materialer: træ, stål, laminat, sten, spånplade eller granit. Mortise produkter er oftest lavet af rustfrit stål og er kendetegnet ved god hygiejne og styrke.
 3. Integrerede håndvaske det er umuligt at installere. Her har du brug for hjælp fra specialister, der ved hjælp af en fræsning udfører en præcis udskæring. Denne metode til installation er ret dyr og tidskrævende. Fordelen ved denne type installation: vasken bliver et integreret organisk element i køkkenet.
 4. Underbyggede integrerede håndvaske er installeret under niveauet af køkkenbordet. Denne type bruges til bordplader lavet af træ, granit eller plastik og ser godt ud i køkkenet med en massiv bordplade af natursten. Den naturlige skønhed af stenen understreges ved installation af en vask under stenbordpladen. Denne form for vask er hygiejnisk og meget praktisk at bruge, da den ikke behøver særlig pleje.

Grundlæggende materialer til skaller

Inden der tages det endelige valg af køkkenvaske, er det nødvendigt at tage hensyn til dets modstand mod aggressive påvirkninger af miljøet: til vaskemidler, syrer, højvandstemperatur og mindre mekaniske skader: ridser og chips. Da overfladen af ​​produktet konstant renses for urenheder: fedt, vandsalte osv., Bør det ikke ændre sin farve og struktur med tiden. Derfor er valget af materialet, hvorfra skallen er lavet, også vigtig. Skaller kommer i følgende materialer: stål, sten og keramik.

Rustfrit stål dræn til køkkenet - budgettet og den mest populære og populære mulighed. Prisen på en sådan skal og den gode kvalitet af det materiale, den er fremstillet af, er den største fordel. Ulemper: Forøget støj (hvis der ikke er noget særligt lag til lydisolering). Passer nemt ind i ethvert moderne interiør. Særligt imponerende udseende i højteknologisk stil, hvor der er mange glas- og metaloverflader i køkkenet.

Andre fordele ved rustfrit produkter er:

 • modstandsdygtighed over for stød og korrosion, hvilket bidrager til en stigning i driftens periode
 • plasticitet, hvis i denne vask keramiske retter falder, så kan det overleve;
 • Forskellige størrelser og former, du kan vælge den rigtige indstilling til ethvert køkken;
 • enkelhed i drift og vedligeholdelse.
interessant! Hvis du tager en magnet med dig, kan du tjekke, om det er falsk eller ej. Magneten holder sig ikke i rustfrit stål.

Vasker af kompositmaterialer: akryl, corian, siligranit, agglomerat, kerassil, tegranit, reagranit, frangoniata tillader at kombinere dem i form og farve, hvilket er deres fordel. Sammensatte dræn nærmer sig indretningen af ​​enhver stil og understreger dens individualitet. Denne art er karakteriseret ved miljøvenlighed, god lydabsorption, høj temperaturbestandighed og nem rengøring med et hvilket som helst vaskemiddel. Disse er elite dræn, der kræver særlig opmærksomhed, da de let ridses.

Vask til køkkenet af kunststen er ret dyre. Dette er den største ulempe, som kompenseres for meget af sine kvalitetsegenskaber. Skaller fra porcelæn stentøj er præget af høj styrke, smukt udseende og brugervenlighed. De kan fremstilles og bestilles i næsten enhver form og størrelse, i overensstemmelse med designprojektet. Denne type vaske vil dekorere indretningen af ​​køkkenet og understrege sin stil.

Keramisk køkkenvaske er lavet af lervarer eller porcelæn. Porcelæn er dyrere end fajance skaller og er kendetegnet ved en ikke-porøs og tæt struktur. Fordelene ved disse skiver er keramikkens modstandsdygtighed over for miljøets skadelige virkninger, høje temperaturer og ridser. Ulemper er den store masse, skrøbelighed, installationens kompleksitet, stiv konstruktion. Udsmykning af disse produkter er dekorative efterbehandling med farvede malerier, som er godt kombineret med interiøret i stil med land eller retro.

Rådet! Ved hjælp af blegemiddel kan du returnere vasken fra faamheden til den oprindelige hvidhed. For at gøre dette skal du lukke afløbshullet og fylde beholderen med varmt vand og hælde blegemiddelet. Efter 30 minutter afløb vandet.

Yderligere varer og tilbehør

Et vigtigt element i køkkenvasken er en tørretumbler eller en fløj, der kan placeres på den ene side eller på hver side af skålen. Vingen tjener som stativ til retter: gryder, tallerkener, varme stegepander og også produkter.

Moderne dræn suppleres ofte med teæt, en shredder til køkkenet (affaldsprodukter), kurve til vask og tørring af frugt og grøntsager, understøtninger og dispensere til sæbe, skærebræt formet som skaller. Disse ekstra enheder letter arbejdet i værtinden, øger køkkenets komfort, bidrager til økonomien i køkkenområdet.

Hvor skal man købe en kvalitets køkkenvask

Specialbutikker giver en bred vifte af forskellige typer dræn til køkkenet. En god mulighed er at købe produktet fra producentens officielle repræsentant, som producerer og sælger dette produkt. Dette er ikke kun en garanti for varernes kvalitet, men også en mulighed for at spare penge, da varerne købes "i første omgang". I små butikker eller markeder er der oftest skaller produceret i Asien, som ikke er af god kvalitet og hurtigt fejler. Eksperter anbefaler også at købe dette produkt på specialiserede hjemmesider af onlinebutikker.

Europæiske mærker af skaller

Blandt producenterne af dræn blev det bedste omdømme tjent med produkter fra Italien, Tyskland, Holland og Spanien. Disse er populære mærker i Rusland - Polygran, Franke, Blanco, TEKA, Schock, Reginox, Alveus, VilleroyBoch, Ukinox, Longran, Smeg, Florentina, Foster.

Hvordan man vælger en vask til køkkenet, vil hjælpe med at se denne video.

konklusion

For at vælge en kvalitets køkkenvask skal du overveje: køkkenets indretning, rummets rum, rummets rum og andre indikatorer. Dette vil medvirke til at vælge et bestemt produkt, og også installere det på det rigtige sted i køkkenet. Afhængigt af solvens og ydeevne kan du vælge en kvalitetsudgave af vasken. Tilstedeværelsen af ​​en god mixer og andre ekstra tilbehør, såsom shredders, dispouzers, vandrensningsfiltre, ekstra kraner, vil forbedre funktionaliteten og anvendeligheden af ​​køkkenvasken. Moderne butikker har et stort udvalg af dette produkt.

 • Sanitetsarmaturer til toilet

 • Rørklemmer til rørfiksering

 • Installation af plastrør til vandforsyning

 • Drejeventilator til mixer

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

16 − = 9

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map