Skærme til en metalovn i et bad

Skærme til en metalovn i et bad

For nylig er der i stigende grad brugt metalovne til badning. Under opvarmningen opvarmer overfladen op til 400 grader Celsius, mens den udsender visse stråler, hvilket kan fremkalde en brand. Derfor er det så vigtigt at installere skærme mellem en metalkomfur og en trævægspanel. Til dette formål vælges ikke-brændbare materialer. Hvilke Lad os forstå sammen.

Situationer, hvor beskyttelse af vægge bliver afgørende

Ikke altid brug af beskyttende skærme omkring ovnen er nødvendig. I situationer hvor en sikker afstand mellem det beskrevne objekt og den brændbare overflade blev observeret under installationen af ​​ovnen, kræves der ingen yderligere beskyttelse. Og det er derfor. Forekomsten af ​​en brand bliver mulig under forudsætning af, at IR-strålingen i trækappen når ovnen. Hvis ovnen flyttes til den ønskede afstand fra væggene, når IR strålerne dem og spredes.

Det er ikke svært at bestemme den sikre afstand. For mursten og metalovne er det anderledes.

 • Hvis der udføres murstenbygning i en fjerdedel af murstenen, er en sikker afstand til væggene det samme som 32 cm.
 • Hvis en metalovn er installeret i badet, ikke foret indeni, skal væggene fra det være mindst en meter.
 • Når en foringsmetalovn er installeret i badet, reduceres sikkerhedsafstanden til 70 cm.

Mulige muligheder for sikker installation af ovne og beskyttelsesskærme er angivet på billedet.

 • Ciffer 1 er en afskærmet metalovn.
 • Ciffer 2 er en mur af brændbart materiale (træ).
 • Ciffer 3 - Beskyttelsen lavet af et metalark (under det er det nødvendigt at lægge et karton).
 • Figur 4 - stålgalvaniseret tagplade, monteret i loftet.
 • Ciffer 5 - stålplade, hvis tykkelse ikke er mindre end 1 mm.
 • Nummer 6 - murværk, hvis tykkelse er 55 mm (en kvart af murstenen) eller 120 mm (en halv mursten).
Vær opmærksom! Det er muligt kun at holde brandslukningstilstanden i rummelige badeværelser, hvor spørgsmålet om at spare plads ikke er det værd. Råd til at betjene ovnen uden skjolde kan kun store rummelige bad komplekser i familie damp værelser installerede metal ovn i en afstand af en meter fra den nærmeste væg eller blot upassende. Derfor bliver brug af beskyttende skærme nødvendigt.

Mulighed for at installere beskyttelsesskærme

Hvad er de beskyttende skærme i badet? Dette er skjolde, der gør det muligt at isolere overfladerne af vægge, hvor ovne er installeret. Der er to typer beskyttende skærme: metal og mursten.

Metal beskyttende skærme

Den nemmeste måde at installere på væggene i badestål eller jernplader fremstillet på fabrikken. Til salg kan du finde sideskærme eller frontark. De installeres omkring varmeobjektet i en afstand af 5 cm fra væggene i sin brændeovn. Billedet viser, hvordan et metalskærm ser ud. Installeret klar skærm er ret simpel, den har metalben, de er fastgjort til gulvet med almindelige bolte.

Vær opmærksom! Til salg er det muligt at finde færdige metalovne, hvis udformning forudsætter tilstedeværelse af et beskyttende hus. Det hjælper med at reducere ovnens vægge til 80 grader. Og det betyder, at den brandsikre afstand til trævæggen kan reduceres til 50 cm.

Beskyttelsesskærme af mursten

Murstensskærmen er ens i konstruktion til pejsen, den dækker både sidefladerne og bagsiden af ​​metalovnen. Et sådant murstensrør er udelukkende monteret fra ildfast mursten, da en bindemiddelopløsning anvendes lerblanding. Der er et hus ved hjælp af murværk i polkirpicha. Eksperter hævder, at normerne tillader montering af en mursten i en fjerdedel af murstenen, men i dette tilfælde vil dens varmeisoleringsegenskaber reduceres nøjagtigt i halvdelen. Følgende billede viser mulighederne for installation af murstenskærme til en metalovn.

Vær opmærksom! I den nederste del mellem skærmen og skærmens væg er der huller til luftkonvektion. Højden af ​​murstenskabet skal være 20 cm højere end metalhøjden. Tilladt til loftet. Nogle gange bliver brugen af ​​en sådan teknik berettiget ud fra designsynspunktet.

Det er ikke muligt at installere en mursten i nærheden af ​​ovnen. Mellem dem skal forblive en afstand på fem til femten centimeter. På billedet, der er offentliggjort ovenfor, kan du se ordningen for montering af en sådan skærm.

Laget mellem væggen og metalskærmen

Ethvert metal har egenskaben at opsamle varme, det vil absorbere det, selv om det er i en sikker afstand. Derfor er det tilrådeligt at installere en ikke brændbar hud mellem trævæggen og metalskærmen (hvis den hænger direkte på væggen). Disse er varmeisolerende materialer, såsom basalt uld, basalt karton, asbest karton, minerit.

Hvis det er nødvendigt at skabe en sådan beskyttelse, dannes der en flerlags pie (apparatdiagrammet er vist på følgende billede):

 1. Væg (clearance for ventilation er 3 cm, den er dannet ved hjælp af keramiske bøsninger).
 2. Isolering.
 3. Rustfrit stålplade.
Vær opmærksom! Anvendelsen af ​​et sådant beskyttelse (SNP den 41-01-2003) fra træet til ovnvæggen skal være mindst 38 cm. Dette er indikator giver et pladsbesparende i dampbad.

Anvendelsen af ​​sådanne beskyttelsesmuligheder kan betydeligt forringe badekompleksets overordnede design. Derfor forsøger mange at finde et alternativ til den beskrevne sandwich. Og hun er. Varme reflekterende beskyttelse kan bygges med en varmebestandig flise, der er fastgjort til overfladen af ​​badets vægge med varmebestandig lim. Som det vigtigste dekorative materiale er oftest brugt:

 1. Terracotta fliser.
 2. Klinker fliser.
 3. Ovnfliser.
 4. Porcelæn fliser.
 5. Talkohlorid.

Hvis et sådant materiale er fastgjort direkte på væggen, vil det stadig være meget varmt, så i tilfælde af vægbeklædning dekorative fliser også nødt til at bygge en sandwich (væg - ventilation gap-ildfast materiale - vægfliser). Afstanden fra væggen beskyttet på denne måde til ovnen kan være lig med 15 cm. Følgende billede viser skemaet om installation af beklædningen med foring.

Som ildfast element i en sandwich anvendes forskellige materialer. Det kan være gipsplader, klasse GKLO. I sin struktur er der glasfiber, så materialet holder varmen perfekt. Det næste materiale er en mineralit - en cementfiberplade. Det brænder ikke, absorberer ikke fugt, rotner ikke i en fugtig atmosfære, nedbrydes ikke under påvirkning af temperaturændringer. En anden mulighed - brugen af ​​plader lavet på basis af glasfiber og magnesian bindemiddel. En sådan plade har gode varme- og lydisoleringsegenskaber. Hun er ikke bange for pludselige temperaturændringer.

Brugen af ​​en sådan hud giver dig mulighed for dygtigt at maske beskyttelsesskærmene, gøre dem til en del af den grundlæggende indretning, dekorere dampbadet i en enkelt stil.

Generalisering om emnet

Ved installation af en færdiglavet metalovn i et bad anses konstruktionen af ​​beskyttende skærme som obligatorisk. De hjælper med at blødgøre den varmestråling, der genereres af varmeobjektet. Til fremstilling af skærme anvendes ubrændbare materialer, lukker de væggene, hvor ovnen er installeret. Beskyttet mod varme og gulv. Hvis det er nødvendigt at lave et dampbad i en enkelt designstil, anvendes varmebestandig belægning.

 • Ovn til badet "Tunguska"

 • Brick ovn til en sauna med en pejs i omklædningsrummet

 • Montering af støbt ovn i badet med egne hænder

 • Hvordan man laver en komfur til et bad med egne hænder

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

88 + = 90

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map