Smedede porte

Smedede porte

Smedede hegn og porte for hundreder af år siden blev betragtet som et tegn på rigdom og adel hos husets ejer. Det er ikke overraskende, at elementerne i smedning i dag ofte bruges til at dekorere indgangsgrupper, og til dags er sådanne porte ikke billige og indikerer familiens velfærd.

Om hvordan du kan reducere omkostningerne ved smedede varer, alle fordelene ved sådanne strukturer, og hvordan man laver en smedet port med egne hænder, kan du lære af denne artikel.

Hvad er specielt ved forfalskede input grupper

Smukke smedede porte vil aldrig gå ubemærket, for i de fleste tilfælde er det håndarbejde, og smedning af sig selv er et kunstobjekt. Det er klart, at omkostningerne ved sådanne designs påvirkes ikke kun af prisen på metal og profil, men også af mesterens professionalisme - smeden.

Ikke blot gør porten æstetik så populær, men de har også mange fordele i forhold til andre konstruktioner af inputgrupper:

 1. Holdbarhed. Det er svært at argumentere med denne kendsgerning, fordi metal betragtes som et af de mest holdbare materialer, den eneste fjende er korrosion. Hvis de smedede dele er godt beskyttet mod rust og fornyer maling i tide, varer de ikke mere end et årti og vil ikke miste deres attraktivitet.
 2. Styrke. En vigtig faktor, fordi portens mål ikke blot er at dekorere indgangen til gården, men også for at beskytte huset og dets indbyggere mod andre menneskers eller animalske angrebs kriminelle hensigter. Metaldele smedet vinger har en tilstrækkelig sikkerhedsmargin, det er svært at klare dem både kriminelle og store dyr. Derudover er de fleste moderne porte designet på en sådan måde, at deres øvre del er kronet med skarpe toppe - det vil være yderst vanskeligt at klatre ind i gården.
 3. Alsidighed Smedede vinger er bevist af tiden - de passer perfekt til de gamle facader, moderne palæer af mursten og sten, typiske skumhuse, vægge flisebelagt eller sidespor. Selv til huse fra en bjælke eller logs er det muligt at samle et passende design af en port med smedningselementer - de er universelle.
 4. Evne til at modstå temperaturudsving, ikke at blive beskadiget under forhold med høj luftfugtighed, at have et lille sejl og ikke være bange for stærke vinde - alt dette er fordelene ved de forfalskede porte.
 5. Mulighed for tilsætning smedede vinsjer med moderne sikkerhedssystemer, låse, CCTV-kameraer, automatiske åbningssystemer gør strukturerne fra openwork metal ultramoderne og så sikre som muligt.

OBS venligst! Smedede dele har en betydelig vægt, så portens samlede vægt vil være signifikant. Dette skal tages i betragtning under udformningen af ​​inputgruppen og for at udføre tilstrækkeligt stærke understøtninger til wicket og flaps.

Det viser sig, at den eneste ulempe ved de forfalskede porte er deres omkostninger - ikke alle har råd til en indgangsgruppe af smedet metal.

Hvordan man laver en smedet port med egne hænder

Talrige billeder af smedede porte vil efterlade ingen ligeglade - og du vil prøve på denne skønhed til dit eget hus og plot! Stop ejeren kan kun pris, men med denne kendsgerning er det helt muligt at konkurrere.

Du kan lave smedede varer med egne hænder på to måder:

 • kold smedning;
 • metode til hot smedning.

For at implementere begge metoder skal du have specialudstyr og mindst grundlæggende viden inden for smedning.

Der er også en enklere måde at konstruere smedejernsdøre på - erhvervelsen af ​​færdige elementer til kunstnerisk smedning. Sådanne detaljer sælges i store byggeri supermarkeder, for eksempel. Fra de figurative elementer vil ejeren kunne indsamle et simpelt mønster alene og hurtigt lave en port til hans hus.

Kolddør smedning

Denne metode anvendes i industrielle virksomheder, der beskæftiger sig med masseproduktion af typiske smedede dele. Essensen af ​​processen består i at bøje en metalstang eller anden profil og give den den ønskede form.

Til sådan arbejde skal du selvfølgelig have specielt udstyr, som hjemmet mester skal købe eller leje. Alt dette øger signifikant omkostningerne ved porten selv og ikke altid selvfremstilling er passende.

En fordelagtig metode er at lave en port med store krøllede detaljer om en ukompliceret konfiguration - det er helt muligt at lave sådanne elementer ved hjælp af konventionelle skruer og en manuel mekanisk rørbender. Dekorer lærred mester kan købes klare monogrammer eller andre små smedeelementer.

Hvis ejeren besluttede at lave en selvstændig dør ved kold smedning, skulle han vide om nogle af nuancerne:

 • efter bøjning på kold måde bliver stangen meget stærkere end i almindelig tilstand;
 • korrigere formen af ​​det allerede buede metal vil være yderst vanskeligt, det er meget lettere at producere det ønskede fragment fra et nyt emne;
 • Komplekse elementer af kunstnerisk smedning, som lanterne, kurve, snegle og andre kræver særlige maskiner og udstyr, der er meget dyre;
 • Uafhængig fremstilling af porten kan kun udbetales, hvis ejeren ikke kun dørbladet, men også porten, hegnet for hele omkredsen af ​​stedet, indgangen til dacha eller handler om salg af smedede varer.

Helt at udføre en port ved en kold metode til smithering kan langt ikke alle husmesteren, men at lave store typiske detaljer under kraft næsten alle.

Tip! Gør indgangen grupper endnu mere dekorative vil hjælpe forskellige beslag, såsom foring hængsler, lukninger, låse og låse.

Hot smedning metode

Denne metode kræver ikke mindre kompliceret udstyr, fordi metallet skal opvarmes. Derfor vil mesteren først og fremmest have brug for en bugle og ambolt, og endda en stor hammer og mindre hammere, en vice, mider og rindende vand til afkøling af metalen.

Det er usandsynligt, at alt dette vil blive fundet i hver garage eller skur. Men store elementer af simpel geometri kan stadig produceres uafhængigt. For at opvarme stangen kan du bruge en gasbrænder (stangens diameter bør ikke overstige 14 mm) i stedet for hornet til at tilpasse den gamle støvsuger og udskifte den professionelle ambolt med en omvendt skinne.

Disse improviserede midler vil være tilstrækkelige til at give metallet den nødvendige form og til at udføre en ramme eller et grundlag af en port fra sådanne detaljer. Resten af ​​lærredet kan fyldes med færdige varer købt i butikken eller bestilles fra en professionel smed.

Der er mange elementer, hvoraf der kan være smedede porte: nogle bliver virkelig lavet selvstændigt, og til realisering af andre kræves speciel uddannelse og erfaring:

 • monogram;
 • lommelygte;
 • kurven;
 • ler;
 • vinen;
 • druer;
 • barok;
 • bold og andre.

Et billede af elementerne i den smedede port kan ses nedenfor.

Vigtigt! Ejeren skal forstå, at det ikke er sandsynligt, at han vil være i stand til at lave et kunstværk derhjemme - for kunstnerisk smedning af en behovsoplevelse, en vis viden om metalets, æstetiske smagsegenskaber og evnen til at tegne.

Men hvis du ikke kan bestille en port fra en mester, kan du prøve at lave dem selv, du skal blot vælge enkle designs med et minimum af krøllede detaljer.

Fremstilling af smedede porte fra færdige dele

Den nemmeste måde er at købe smedede standardelementer og allerede fra dem for at skabe et unikt mønster på lærredet - denne metode bruges af de fleste hjemmestere.

Hele processen er opdelt i flere faser:

 1. Portens design er valgt. Dette kan være massive metalplader eller en let version - smedede porte med profileret folie. Sådanne døre beskytter værftet sikkert fra nysgerrige øjne. Hvis ejeren ikke har noget imod en smuk finish af huset, og han behøver ikke at skjule landbrugsbygninger, kan du bruge åbent strukturer af indgangsgrupper, når bunden til dørene kun er en metalramme. På dette stadium, også give en wicket.
 2. Måden at åbne lærredene på skal også bestemmes på forberedelsesstadiet, fordi det kan påvirke indgangsgruppenes design væsentligt. For eksempel kan en svingende dobbeltbladsport dannes, men det er bedre at lave recoiling designs i en enklere form - et rektangel. Glem ikke, at tyngden af ​​stofferne vil påvirke brochurenes åbningsmekanisme væsentligt.
 3. Sketser smedede porte udføres. De kan gøres selvstændigt, med evnen til at tegne, eller du kan kigge på klare ideer. Det vigtigste er, at skissen skal ske på en skala og tage højde for målene på hele lærredet såvel som på hvert dekorelement - ellers fungerer det ikke korrekt og symmetrisk placerer de smedede dele.
 4. Det er nødvendigt at lave understøtninger til klapperne. Polerne til hængende lærred er som regel lavet af et tykvægget metalrør, betonet i jorden og efterfølgende overlejret med mursten eller sten. En sådan understøtning er i stand til at modstå en stor masse metalflapper. Billeder på anmodning smedede porte med egne hænder
 5. Du skal finde en flad vandret sektion, det kan være en konkret garage gulv eller en flisebelagt gårdhave. En skitse af en smedejernsport i fuld størrelse overføres til en flad overflade.
 6. Svejs en ramme fra metalhjørner, firkanter eller rør. Ifølge skitsen svejses et metalark til rammen eller erstattes med et lysere profileret ark (i tilfælde af permeable openwork-porte bliver dette trin overskredet).
 7. Udsæt alle smedede elementer i henhold til tegningen og svejses med manuel svejsning. Kom også med løkker.
 8. Afskræl alle svejsesømme og andre uregelmæssigheder, metalgrinder.
 9. Væg ventilerne med pulverlakering til metal eller brug specielle farvestoffer til smedede produkter.
 10. Hæng porten på hængslerne.

fund

Uafhængig fremstilling af dekorative detaljer til porten er helt mulig, men for dette skal du købe dyrt udstyr eller begrænse dig til en enklere konstruktion af inputgruppen.

En udgang fra en situation bliver køb af klare elementer i smedning og deres svejsning på en klud eller en ramme - sådan port kan ganske enkelt erstatte dyre eksklusive skodder af smedens manuelle arbejde.

 • Doorhan skydeport

 • Hvilken lås for at sætte på wicket fra bølgepappet

 • Dekorative hegn

 • Sæt til glidende porte

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

27 − 17 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map