Tagdækningsmaterialer

Tagdækningsmaterialer

Hvordan vil du nævne et hus, der ikke har et tag? En kasse? Byggeri? Faktisk, hvis en bygning ikke har et tag, så er det svært at ringe hjem. Det spiller en afgørende rolle i organisationen af ​​hele huset. Og en af ​​hovedelementerne i tagkonstruktionselementerne er materialer til taget. Hvad med dem? Over tid ændredes husets omslag. Teknologierne bevæger sig fremad, produkterne bliver større, og deres kvalitet forbedres. Hvad kan jeg vælge fra?

Er det helt ender på skifer eller bølgepap? Faktisk er rækken af ​​materialer til taget meget stor. Og i denne artikel vil vi se på hvert tagdækning for at lave tag.

Dækningskrav

Ethvert produkt bestemt til tagdækning skal opfylde visse krav. Her er syv kriterier, hvormed produkter kan bedømmes:

 1. Vandtæt. Det er vigtigt, at belægningen ikke springer over fugt. Hold isoleringsmaterialerne og hele tagkonstruktionen bange for fugt. Det kan beskadige hele taget.
 2. Høj styrke. Ingen vejrpåvirkninger bør påvirke belægningen.
 3. Modstand mod frost. Uanset den skarpe temperaturfald skal gulvbelægningen modstå det uden at tage ud hurtigt.
 4. Det er godt, når belægningen absorberer al støj. Ellers vil du tydeligt høre lyden af ​​regn, vind osv.
 5. Produkter bør ikke udsættes for kemiske angreb og forskellige mikroorganismer.
 6. Lang levetid. Minimumsindikatoren er 10 år. Det er bedre, når tallet er større. Desuden bør installationen ikke være vanskelig.
 7. Ikke mindre vigtigt er den dekorative del. Dækningen er altid i syne, så tagmaterialer til taget skal se smukke ud.
Vær opmærksom! Endnu bedre, hvis belægningen let kan repareres og repareres.

Typer af materialer

Typer af tagdækning er meget, men de er opdelt i fire grupper:

 • blødt bituminøst tag: rullede produkter baseret på bitumen, bulk, bitumenfliser, selvklæbende og alle former for polymermembraner;
 • metal tag: flad og profil ark, metal flise, søm tag, bølgepap;
 • polymere tag: polycarbonat, kompositfliser, Euroshield, plexiglas;
 • Mineraltag: Granit eller typer kunstig keramik.

Og nu går vi videre til en detaljeret analyse af et tagprodukt for at lære mere om tagdækningsmaterialer.

Keramiske fliser

Tagmateriale er lavet af lermasse. Den dannes og fyres i en speciel ovn ved en temperatur på 1000 ° C. Udgangen er en naturlig rødbrun farve. Nogle typer er dækket af en beskyttende glasfilm. Det påføres lige før behandling med ild. På grund af det er atmosfærisk nedbør bedre fjernet fra overfladen.

I den færdige form er det en lille flise, hvis minimale størrelse er 30 × 30 cm. Vægten er fra 2 kg. Keramiske fliser er tilgængelige i forskellige variationer. Det hele afhænger af produktionsmetoden og placeringen af ​​fliserne på taget. Materialer kan være:

 • fladt bånd;
 • slidset tape;
 • rillet stemplet;
 • med en bølge;
 • med to bølger;
 • rillet osv.

Disse skrånende tagmaterialer anvendes i en skråning på 30 til 60˚. Fastgørelsen mellem fliser er ved hjælp af et system af låse, og til taget er fastgjort gennem specielle huller. Det viser sig, at tagstenen dækker en del af det nederste lag. På grund af dette lækker taget ikke ud. Kvalitetsmateriale varer mere end 100 år.

Brug keramiske fliser til træ, mursten eller stenhus, uanset antal etager. Det er lydløst, holdbart og smukt. Minus dækning - meget høj pris.

Cement-sand fliser

Vægten af ​​keramiske fliser er ganske imponerende. At reducere massen af ​​materialet til at dække taget, udviklede cement-sand elementer. Det er ikke fyret, men den færdige løsning presses. Vægt 1 m2 er 35-45 kg. Materialet består af cement, sand og jernoxid. Sidstnævnte fungerer som et farvestof. Typen af ​​produkter adskiller sig ikke fra keramiske produkter.

Lænedøre er lavet med flade og profilfliser, med glasur, og uden det. Den anbefalede hældning af taghældningen, som materialet kan monteres på, er 20-60˚. Installation finder sted i rækker på lathen med en dressing. I dette tilfælde forskydes den forrige rad af shingle med halv bredde. Til gitteret er materialet fastgjort med negle gennem de færdige huller. Fornøjelser og et stort udvalg af farve løsninger. I løbet af årene bliver tagmaterialet stærkere uden at miste dets egenskaber. Omkostningerne er også høje.

Materialet er lydløst, frostbestandigt, holdbart og pålideligt, lækker ikke.

Bituminøse helvedesild

Materialet refererer til det bløde tag. Grundlaget er glasfiber eller cellulose. De er dækket af polyester og malet i den ønskede farve. Dette er et godt og pålideligt materiale til taget. Arkene er fleksible og de skal lægges på en kontinuerlig kasse. Installationen er let: helvedesilden limes til bunden, da den bituminøse gummibelægning klæber materialet med kassen, og under den brændende solvedhæftning forbedres kun. Belægningen viser sig at være lydløst og monolitisk. God varmeisolering leveres.

Materialet sælges i helvedesild - små plader (fra 30 cm). Tagmateriale vægt pr 1 m2 er mellem 8 og 12 kg, hvilket er meget godt. Forbindelse med kronblade er meget anderledes:

 • trekanter;
 • rektangler;
 • oval og rund.

Farve skalaen er ret stor. Materialet er duktilt og modstandsdygtigt mod atmosfæriske fænomener. Taget viser sig at være lydløst.

Vær opmærksom! På grund af sin fleksibilitet kan bitumenfliser dække enhver kompleks konstruktion af taget.

Anvendes til skøjter, hvis minimale hældning er 12˚. Der er ingen maksimal værdi. Anvendelsesområde: hytter, private huse, havehuse, garager og offentlige bygninger. Prisen på materialet behager.

Metal fliser

Basen er galvaniseret stålplade, dækket med flere beskyttende og dekorative lag. Deres nummer og tilslutning afhænger af producenten. Men der skal være et zinkbeskyttende lag og en polymercoating. Afhængigt af toplaget kan overfladen være glat og skinnende eller mat.

Dens tekstur minder om keramiske fliser. Men de er helt forskellige. Metalfliser fremstilles i form af store stålplader, og ikke i fliser. Teksturerne kan være forskellige, såvel som størrelserne. Anvendes til tag med en skråning på 15˚. På grund af det faktum, at materialet er svært, er komplekse design de problematiske.

Vær opmærksom! Hvis taghældningen er op til 20%, er leddene vigtige for tætning.

Monteringsmateriale er ikke svært. Arkene er fastgjort med negle eller selvdrejende skruer til taget. Enheden vil kræve en konventionel kasse, med et trin identisk med bølgebladet. Lodret overlap - ikke mindre end 25 cm, vandret - i en bølge. Anvendelsen af ​​tagmateriale er ubegrænset. Ulempen er metalstøj og rustningsegenskaberne. Og så er belægningen stærk, der er mange farver, det ser godt ud og længe tjener. Prisen er lav.

skifer

God gammel ven! Tidligere blev den brugt næsten overalt og af alle. Det er lavet på basis af et cement-kompositmateriale forstærket med asbestfibre. Forholdet mellem portlandcement og asbest er 85% til 15%. Fremstillet i ark, har en rektangulær form. Bølget, med 6 bølger pr. Profil. Standardstørrelser: 120 × 70 cm, med en bølgehøjde på 2,8 cm. Vægten er ikke for stor - 10-15 kg / m2.

Den anbefalede taghøjde er fra 12 til 60 °. Generelt er dette et udbredt materiale, der er kendt for alle. Som tiden går, erstattes skifer med nye tagmaterialer. På grund af deres lave omkostninger fortsætter de dog med at dække mindre strukturer: en laden, et sommer køkken, en hozblok.

Profileret folie

En af de enkleste typer af metalcoating. Det var forløber for metal tagdækning og blev ofte brugt til at dække tage. Derudover er det universelle materiale, hvorfra hegnet er lavet, og facaden er foret. Disse er profilerede plader af galvaniseret stål. Arkene kan belægges med en polymercoating, og det kan være uden det. Bølger på pladen kommer i forskellige former og størrelser. Takket være bølgerne er tagelementerne nemme at tilslutte sig, og den færdige belægning viser sig at være attraktiv.

Mindste hældning for at dække taget med et profileret ark er 10˚. Til installation på spærre er en kasse pakket, i trin, der er identiske med bølgetrin. Fastgørelsen udføres ved hjælp af selvdrejende skruer. Ved 1 m2 det tager ca. 7 stk. Leddene er klæbet 20 cm og fyldt med bitumenforseglingsmiddel. Materialet er støjende, det kan ruste. Tagene er dækket, men ikke ofte. Normalt er disse skure, garager, baldakiner, forretninger mv. Prisen på materialet er ikke højt.

Forstærket stål tag

Som tagdækningsmateriale, glatte stålplader, hvis kanter har en vis bøjning. På sømtaket dræner vandet hurtigt og linger ikke, selvom hældningen er lille. Pladestål kan enten være med zinkcoating eller uden, med en polymercoating og uden den. Bruges når hældningen ikke er mindre end 20˚.

Ved bunden af ​​det reberede tag er sammenføjningen af ​​arkene sammen ved hjælp af en fold. Materialet er fastgjort til kassen af ​​fenderne og med det tilstødende ark ved en foldet ledd. Det viser sig fuldstændig forseglet søm, som ikke lader vand passere. Taget under det foldede tag er sædvanligvis unzipped, med et trin på 20-40 cm. Der er fire typer af rebated joints, som du vil se på billedet nedenfor.

Sømmen rulles med et specielt værktøj, manuel eller elektrisk. Det er vant til at dække huse, ejendomme, templer og industribygninger. Materialet er billigt, holdbart, slidstærkt, forseglet, let og resistent. For ikke at høre lyden af ​​regn og vind, skal du lave et substrat.

Forstærket tag lavet af kobber og aluminium

Disse materialer er ikke billige. Men perioden for deres drift er meget høj. Tagdækningsmateriale er slidstærkt, slidstærkt, smukt, ikke korroderet, let og pålideligt. Kobber til tagdækning fremstilles i plader med en tykkelse fra 0,3 mm, en bredde på 70 cm og en længde på 110 cm. Vægten er lille - kun 5-10 kg / m2. Og aluminium er endnu lettere - 2-5 kg ​​/ m2. Materialer anvendes i en hældning på taget ved 15 °.

Kun det lagt kobber vil have sin egen farve ikke for længe. Kuldioxid, damp og forbindelser i atmosfæren vil give materialet en særlig grøn farve. Det opnås gennem patina. Denne karbonatfilm, som kobber ikke ruster mod, har modstandsdygtighed mod UV-stråler og skader. Aluminium er også dækket af en oxidbeskyttende film. Det vigtige er, at kobber ved minus temperatur ikke mister sin plasticitet. Installation sker i henhold til ordningen, som med et stålrabatteret tag.

Bituminøs skifer

Da det er bitumen i sammensætningen af ​​dette tagelement, er det fleksibelt og blødt. I kernen af ​​pulpfibrene, som er imprægneret med bitumen. Tagplader behandles med pigmenter og mineralske tilsætningsstoffer. På grund af temperaturbehandlingen af ​​tagelementet under tryk øges styrken. Disse elementer til taget kaldes også fleksibel skifer. Bitumenplader har en bølgeform og anvendes i en rekordvinkel på en hældning på 5 °. Installationen overlappes.

Størrelsen på et ark er -2 × 1 m, alt afhænger af fabrikanten. Til opførelse af et tag af fleksibel skifer gøres en kontinuerlig kasse og lægge et vandtætningsunderlag. De dækker både huse og andre bygninger. Anvendelsen af ​​materiale på kuppel- eller buekonstruktioner er umuligt.

Naturligt tag

I dette tilfælde anvendes naturlige materialer. Hvilke

 1. Halm.
 2. Sod tag.
 3. Dunhammer.
 4. Træet.

Denne type tag bruges af vores bedstefædre. Man kan sige, at i dag er metoden til at bygge et tag med disse materialer forældet. Men et sådant tag er 100% miljøvenligt og beskadiger ikke miljøet. Selv om der ikke er noget sådant tag til private huse, er det velegnet til eksklusive steder. For eksempel dækker de kommercielle og kulturelle bygninger: en restaurant, et hotel, en bar eller et museum.

Praksis viser, at et tag lavet af pander i en restaurant eller bar tiltrækker flere mennesker. Neon reklamer og skilte med lyse facader hvile. Desuden er dækket også egnet til arrangement af et sommerhus. Hvis du er en naturelskere og nyder skønheden i din have, som er vokset med planter, så er et sådant hus med stråtækt et perfekt supplement til hele sammensætningen. Dette tagmateriale anvendes udelukkende til dekorative formål. Det er ikke nødvendigt at tale om brandsikkerhed og fugtabsorption.

Lad os opsummere resultaterne

Dette er ikke alle slags materiale på husets tag. Hvert år forbedres produktionsteknologien, og der vises nye produkter, der er bedre og bedre. Gamle belægninger er en fortid, og nye vinder flere og flere forbrugere. Hver slags dækning har sine fordele og ulemper. Når du vælger det, er det vigtigt at sammenligne de positive og negative sider, samt lytte til rådgiverens anbefalinger i butikken. En sådan mangfoldighed af materialer kan ikke men glæde sig over. Alle vil finde ud af, hvad der passer til ham.

 • Ruberoid på træ tag

 • Sådan vælges ruberoid

 • Anvendelse af hydreret og hurtiglime

 • Moderne materialer til støjisolering

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map