Comments 0 0 8 Views

Tilførsel og udstødningsventilator

Tilgængeligheden af ​​ventilation blev fastsat i bygningskoder for over hundrede år siden, men for nylig har dette aspekt fået mere opmærksomhed. Dette skyldes den positive virkning af kvalitetsventilationssystemer på byggematerialets levetid. Op til et bestemt punkt i husene blev der kun installeret hætter eller ventilationsanordninger, som de mere almindeligt kaldes. Samtidig blev tilstrømningen udført på en naturlig måde. Et sådant system blev sjældent karakteriseret ved høj produktivitet, således at et mere sofistikeret forsynings- og udstødningssystem blev udviklet. Hovedelementet er fan. Hvad er typerne af forsynings- og udsugningsventilatorer, og hvad er virkelig deres fordel? Dette vil blive diskuteret i artiklen.

Generelle begreber

Tilførsels- og udstødningsventilatoren kan ikke fungere som et selvstændigt modul. For at kunne udføre sine funktioner er det nødvendigt at installere et helt system, som også omfatter kanaler til forsyning og udledning af luft fra rummet. Ventilationsprocessen i dette tilfælde udføres i tvungen tilstand. Installation af en forsynings- og udstødningsventilator i systemet har mange fordele, blandt hvilke:

 • kvalitet fjernelse af fugt;
 • hurtig eliminering af ubehagelige lugte
 • fald i mængden af ​​svampesporer i luften;
 • reduktion i mængden af ​​støv;
 • stigning i iltindhold
 • enkelhed at opretholde mikroklimaet.

Resultatet af processen med at indånde mennesker og dyr er frigivelse af damp. Det skiller sig også ud under madlavning og når man besøger badeværelset. Dampens temperatur er højere end for de omgivende genstande og fly. En sådan dråbe fører til en kondensationsproces. Dens resultat er ikke kun forringelsen af ​​byggematerialer, men også udviklingen af ​​forskellige svampe og skimmelsvamp. Tvinget ventilationssystem muliggør rettidig fjernelse af damp, hvilket forhindrer kondensprocessen. Hovedrollen i dette spilles af forsynings- og udsugningsventilatoren.

På tøj og slimhinder bringer en person hjem et betydeligt antal virusser og svampesporer. Hvis der ikke er noget ventilationssystem i rummet, akkumuleres de, hvilket fører til forskellige sygdomme. Tilførsels- og udstødningsventilatoren bevæger kraftigt luftmasserne og bringer ren luft fra gaden. Sidstnævnte har antiseptiske egenskaber, derfor ødelægger det et betydeligt antal svampe og vira. Mest sandsynligt bemærkede alle, at med langvarigt ophold i et lukket rum er der døsighed. Dette skyldes faldet i iltindholdet i luften. Under sådanne forhold er arbejdskraftens produktivitet væsentligt reduceret. Tilførsels- og udsugningsventilatoren løser dette problem på kort tid og leverer en frisk del luft.

Ud over selve ventilatoren i tilførsels- og udstødningssystemet er der også sådanne elementer:

 • kanalforbindelser;
 • kontraventil;
 • kontrol modul;
 • filtre.

Hele systemet fungerer præcist på grund af blæseren. De resterende elementer er hjælp. Mindre støj under drift og større produktivitet nydes af radiale ventilationsdesign, men i nogle tilfælde anvendes aksiale indtag og udstødningsventilatorer. Kontrolventilens opgave, som er monteret i systemet, er at forhindre omvendt luftstrøm, hvis trykforskellen er signifikant.

For at luftmassen skal strømme kontinuerligt, er der tilvejebragt to hovedkanaler, som det ses i diagrammet ovenfor. Ifølge en af ​​dem leveres luft fra gaden, og den anden er udledning af affaldsmasse. Processen er fuldt automatiseret på grund af kontrolmodulet. Den modtager information fra forskellige sensorer, baseret på hvilke der er ændringer i hastigheden for tilførsel eller udledning af luft fra rummet. I nogle tilfælde er det også ansvaret for at køre en returventil, der åbner eller lukker den.

Arbejdsalgoritme

I illustrationen ovenfor kan du følge princippet om tilførsel og udstødningssystem. Hele cyklen er opdelt i tre faser:

 • tilstrømning og rensning
 • hegn og transport;
 • emissioner.

Række filtre installeres normalt ved indløbet, hvis formål er at forhindre støv og snavs i at komme ind i kanalsystemet. Efter rengøring, som følge af trykblæsningen fra ventilatoren, leveres luftmængder fra gaden til hvert rum, hvor kanalerne leveres. Kontinuerlig med denne proces frigives luft fra lokalerne. Forsynings- og indgangsgitter er placeret på forskellige niveauer. Den udledte luft rengøres ikke, men en delvis udveksling af varmeenergi sker for at reducere varmetabet og spare på opvarmning.

Tryk-, temperatur- og fugtighedssensorerne er forbundet med modulet, der styrer ind- og udstødningsventilatoren. De er placeret i forskellige zoner, så aflæsningerne er med minimal fejl. Takket være de modtagne oplysninger går tilførsels- og udstødningssystemet til et driftsniveau, hvor fri cirkulation af kold luft gennem systemet og lokalerne er udelukket. Dette sikrer en høj kvalitet luftning af huset, og ikke køling i den kolde årstid, som det sker med et åbent vindue eller vindue.

Ulempen ved beslutningen om at installere en forsynings- og udsugningsventilator er dens omkostninger. Det samlede beløb skal også indeholde det beløb, der skal bruges til installation. Sidstnævnte skal udføres af fagfolk. Teknikken gør ikke uden vedligeholdelse, så langt som ventilatoren, så regelmæssigt affald vil gå til dette. Men da du ikke kan købe sundhed, er det bedre at tage forebyggende foranstaltninger for at bevare det.

Varianter af strukturer

Tilførsels- og udstødningssystemerne adskiller sig ikke kun i den installerede blæser inde, men også i vejen for temperaturudvekslingen mellem indgående og udgående masser. Dette gælder både for opvarmning og afkøling af luften. Følgende moduler bruges til proceduren:

 • varmeveksler;
 • varmelegeme;
 • klimaanlæg.

Nogle af dem kan arbejde parvis.

Ventilator med recuperator

Anvendelsen af ​​et varmebehandlingssystem i forsynings- og udsugningsventilationen er obligatorisk, så effektiviteten kan betragtes som høj. Der blev udviklet flere varianter af varmevekslere, som adskiller sig i deres effektivitet og kompleksitet. Disse varmevekslere kaldes også recuperatorer. Blandt de vigtigste arter er:

 • væske;
 • roterende;
 • plade.

Hvert af deres moduler har sine fordele og ulemper.

roterende

Ud over den ventilator, der udfører luftindsprøjtningen i ventilationssystemet, er der en i den roterende recuperator. Det er strukturelt forskelligt fra den primære og udfører funktionen af ​​varmeudveksling. Hans knive er samtidigt i to kamre og flytter luften fra den ene til den anden, hvilket giver en delvis blanding af de friske og oparbejdede masser. På grund af dette finder varmeveksling sted, og temperaturen i den indgående luft stiger til en passende for at reducere omkostningerne ved opvarmning. Kvalitetsprodukter af denne type kan kompensere op til 90% af varmetabet.

Juster systemets ydeevne, da dette modul ikke kun er muligt på grund af hovedfladderens rotationsintensitet, men også ved at variere hastigheden af ​​knivene i varmeveksleren. Ulempen ved et sådant udstødnings- og udstødningsmodul i ventilationssystemet er noget af dets støj, hvilket elimineres af specielle puder. Vedligeholdelse af sådanne knive giver også visse vanskeligheder og har en kort periodicitet.

lamellar

Design og driftstilstand for plate-type-veksleren er noget enklere end den tidligere version. En slående forskel er manglen på yderligere roterende dele. Illustrationen viser, at luftmasserne før afladningen eller før de kommer ind i rummet passerer gennem en særlig blok. Det er opdelt i to lukkede rum, hvorigennem rækkerne af metalplader passerer. Det er takket være dem, at varmeoverførsel finder sted. Fordele kan betragtes som fraværet af effekten af ​​blanding, og derfor kommer ubehagelige lugte ikke tilbage til rummet. At betjene en sådan komponent er meget enklere end den foregående.

Fra minuserne af et sådant modul til forsynings- og udstødningssystemet kan man skelne dannelsen af ​​kondensat under luftens passage. Sådanne moduler anbefales ikke til installation med ind- og udsugningsventilatorer i områder med koldt klima. Dette kan føre til frostdannelse og fuldstændig blokering af tilførsel og udstødningsventilator. Oversigt over arbejdssystemet for tilførsel og udstødningsventilation findes i videoen nedenfor.

Yderligere funktioner

Sammen med forsynings- og udsugningsventilatoren kan et varmemodul installeres. Dens opgave er at opvarme luften til en højere temperatur, inden den leveres til lokalerne. Dette er nødvendigt i de områder, hvor vinteren falder til lave værdier. Hvis der ikke er nogen yderligere opvarmning, vil det konventionelle genoprettelsesmodul ikke klare opgaven med at spare varme i rummet. I forsynings- og udstødningssystemet installeres to typer varmelegemer. En af dem er en pladevarmer, som er monteret direkte i kanalen. Luften opvarmes og passerer gennem den. Med hensyn til en sådan varmelegeme stilles der strenge krav til den indledende filtrering af luft samt for periodiciteten af ​​vedligeholdelse. En anden mulighed for tilførsel og udstødningsventilator er et flydende varmesystem. I dette tilfælde installeres radiatorer, hvorigennem rør med cirkulerende væske lægges. Et sådant system er mere pålideligt.

resumé

Ud over stationære forsynings- og udsugningsventilatorer, som blev nævnt i artiklen, er der kompakte stand-alone fan designs. De udfører de samme funktioner som stationære, men installeres separat for hvert værelse og kræver ikke en kompleks isolering af ventilationskanalerne.

 • Sådan laver du en lynstang i et privat hus

 • Elektriske vægopvarmning batterier

 • Sådan vælger man varmemålere

 • Tilslutning af trefaset stik

Previous Porch til badet
Next La base del pilar de la terraza con tus propias manos

About author

You might also like

artikler 0 Comments

Hvordan man laver en metaldetektor selv

Ønskede du at have en enhed i din barndom, der kunne finde metalgenstande og endda en skat? De fleste børn vil have en sådan forsamling. Heldigvis eksisterer det. Dette er

artikler 0 Comments

Montering af et bruserhjørne med en palle med egne hænder

Desværre kan ikke alle prale af et stort rummeligt badeværelse til nogen - dette er et problem, men for andre er denne mulighed mest ønsket. Under alle omstændigheder er brusekabinen

artikler 0 Comments

Polyuretanformning

I dag er det ikke alle, der er klar til at klare sig med den ubestemte finish af sit hjem. Jeg vil gerne skabe et originalt design, der vil glæde

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

40 − = 31