Typer af vandbaseret maling til indvendige arbejder

Typer af vandbaseret maling til indvendige arbejder

Nu er popularitet på vandbaseret maling. Dette skyldes deres praktiske og lave omkostninger. Derudover er det let påført på den rensede overflade, så selv en begynder kan bruge den. Materialet har ikke så ubehagelig lugt som andre, så det kan bruges ganske roligt til internt arbejde. Det vil ikke forårsage ubehag. Fra denne artikel kan du finde ud af, hvilke typer vandbaserede maling er, og hvad er de enkelte kendetegn.

Fordele og tekniske egenskaber ved vandbaserede maling

Sammensætningen af ​​vandemulsion indbefatter sådanne komponenter som latex, antiseptiske midler, fyldstoffer og fortykningsmidler. Forbruget af materialet er ikke for stort og er 250 gram pr. Kvadratmeter. Nogle gange kan det være nødvendigt at anvende flere lag. Antallet af dem afhænger af, hvor meget overfladen har en forudsætning for gennemblødning.

Viskositeten varierer afhængigt af, hvordan produktet påføres overfladen. Hvis den vandbaserede maling påføres overfladen med en børste, er dens viskositet 40-45, og hvis sprøjtepistolen bruges til arbejdet, varierer denne indikator mellem 20 og 25.

Belægningen tørrer i 20 timer, men undertiden kan dette tal være mindre. Opbevar krukken med vandbaseret emulsion væk fra sollys på et køligt sted.

Den vandbaserede maling er blevet meget efterspurgt takket være følgende kvaliteter:

 • Fravær af en ubehagelig kemisk lugt ved maling;
 • Hurtig og nem applikation;
 • Lav pris;
 • Lang levetid uden revner og skrælning;
 • Evnen til at skabe enhver farve ved hjælp af farve.

Men alle disse kvaliteter er kun tilgængelige for det materiale, der opfylder kravene i GOST.

Vigtigt! Det anbefales ikke at anvende vandbaseret maling på metal og glatte overflader, da sammensætningen er dårligt lagt på grund af den store tilstedeværelse af vand i den.

De vigtigste sorter af vandbaserede maling

Da de indeholder en række polymerer, er det muligt at opdele alle vandbaserede maling i flere typer:

 • Polyvinylacetat;
 • silikat;
 • akryl;
 • Silicon.

Forbrugerne har i lyset af et så stort udvalg et retfærdigt spørgsmål om valget. Desuden vil alle disse arter blive betragtet ud fra ansøgningens synspunkt og tilstedeværelsen af ​​mangler.

Polyvinylacetat vandbaseret maling

Vandbaseret maling af polyvinylacetat er perfekt til alle indvendige arbejder, uanset om der er malerier eller væg. Grundlaget for det er PVA.

De vigtigste fordele ved denne type er:

 1. Manglende komponenter, der er skadelige for menneskers sundhed, fuld eksplosion og brandsikkerhed.
 2. Anvendes til maling af porøse overflader.
 3. Relativt lave omkostninger.
 4. Hurtig tørring.
 5. Ved tilsætning af specielle stoffer giver en blank eller mat effekt.
 6. Denne type er den bedste vandbaserede maling til træ.

Sammen med massen af ​​fordele er det muligt at identificere de mangler, der kan identificeres, når de anvendes ukorrekt:

 • Svag modstand, så muligheden for at farve det betragtes kun i tørre rum.
 • Modtagelighed for fugt, som følge heraf er finishen af ​​en sådan maling kun mulig inde i huset.

Vigtigt! Maler ikke PVA-maling på metaloverflader.

Dens forbrug afhænger af skyggen: lyset vil have brug for 250 gram pr. Kvadratmeter. m, og en mørk 150 gram på samme område.

Denne type finishmateriale er fremstillet i overensstemmelse med GOST, men det er også muligt at certificere materialet frivilligt, men kun i overensstemmelse med den eksisterende GOST. Under alle omstændigheder skal producenten have et certifikat for vandbaseret maling af denne type.

Silikat vandbaseret maling

Denne type er en opløsning af flydende glas med alle slags tilsætningsstoffer. Den er velegnet til både indendørs og udendørs arbejde. Silikatvandbaseret emulsion har modstand mod ændringer i temperatur og fugtighed, er kendetegnet ved en lang driftstid uden konstant fornyelse.

Generelt bruges denne type til maleri af våde rum inde i huset samt facader af bygninger ramt af grundvand. Belægningen er åndbar med høj damp og luftpermeabilitet.

Akryl vandbaseret maling

Denne type vandemulsion har en førende position på byggemarkedet, da de akrylharpikser, der udgør den, har flere fordele. Men akrylmaling er mærkbart dyrere end alle andre typer.

Egenskaber ved vandbaseret akrylmaling:

 1. Bruges til maling af vægge og loft og alle relaterede interne værker.
 2. Det er uerstatteligt, når man maler facader af bygninger fra beton og mursten.
 3. Velegnet til udsmykning af pudsede vægge. Men dette arbejde skal gøres en måned efter afslutningen af ​​arbejdet med gipset, så overfladen har tid til at hærde.
 4. Beskytter armeret beton mod korrosion på grund af lav gaspermeabilitet.
 5. Ikke egnet til fugtige overflader.

Fremstil nu også lignende i kvalitet, men mærkbart billige analoger: styrenacryl-, vinylacryl- og akryl-siliconeløsninger. En lille visuel meddelelse om materialet findes på linket:

Vaskbar maling baseret på latex eller silikone

Denne form for perfekt til et vådt rum, eller hvor du har brug for en konstant våd rengøring med brug af svampe og børster. Denne belægning er modstandsdygtig over for regelmæssig børstning, hvilket er muligt på grund af brugen i fremstillingen af ​​latex.

Latex vandbaseret maling er den dyreste blandt vandbaserede maling på grund af dens vandafvisende egenskaber, men samtidig god damp gennemstrømning. Desuden kan sådanne formuleringer overlappe små revner på overfladen, hvilket kan forhindre indledende tilpasning.

Silikone har også lignende egenskaber med latex, takket være tilstedeværelsen af ​​en siliconeforbindelse. Disse malinger bekæmper aktivt svampen, som ofte forekommer i fugtige områder, og forhindrer det i at komme igen.

Separat kan man skelne mellem en anden type vandbaserede maling, som efterhånden bliver mindre populær - det er mineral. De omfatter cement eller slagt kalk. Hovedformålet med sådanne forbindelser er maleri af beton og murstenoverflader. Den største ulempe ved denne type vandbaserede maling er en relativt kort levetid.

Kriterier for valg af vandbaserede maling

Da der i fremstilling af vandbaserede maling ikke behøver at anvende komplekse mekanismer og sjældne stoffer, er der mange producenter, der ved hjælp af den lette produktion producerer produkter af lav kvalitet. Hovedregelen ved valg af dette produkt er producenten, som har produceret i lang tid. Meget populær vandbaseret maling Tex, hun modtog en masse positive tilbagemeldinger fra reparatører og bare dem, der er involveret i efterbehandling af reparationer selv. Sådanne produkter har GOST-overensstemmelsescertifikatet.

Nødvendigt på banken bør der være et tegn på, at materialet svarer til GOST. Dette er en indikation på, at dette færdigmateriale ikke er falsk, og dets produktion blev udført under streng kontrol.

Valg af materiale til en bestemt type arbejde sker ved mærkning på beholderen. For det første skriver banken forkortet vanddispergeret (VD), efter at disse bogstaver er betegnelsen af ​​den polymer, der er i sammensætningen, og figuren efter det viser blot produktets formål:

 1. Eksternt arbejde;
 2. Interne værker.

Blandt de forskellige finish materialer på byggemarkedet kan forveksles. Men hvis du vælger vandbaseret maling, så efter at du har læst denne artikel, kan du finde ud af om dens typer og fronten af ​​det arbejde, som denne eller den pågældende art er beregnet på. Vandbaseret maling er en fremragende løsning til både udvendige og indvendige arbejder. Det er kun nødvendigt at vælge den rigtige type, idet man nøje har undersøgt sammensætningen og informationen på pakken.

 • Vægmaling Dulux

 • Sådan vælges vandbaseret maling til vægge

 • Farvet glas maler med egne hænder

 • Facial maling til facader

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map