Varmeisolering af vægge med polystyren egne hænder + video

Varmeisolering af vægge med polystyren egne hænder + video

I situationer, hvor husets vægge ikke kan holde nok varme, vil det være ekstremt svært at opvarme det, selv når man installerer moderne og effektive varmesystemer. Ifølge eksperter tegner væggene sig for ca. 30% af bygningens samlede varmetab. Derfor mister emnet for, hvordan man isolerer huset med polystyren udefra, hvis videoproces kan ses nedenfor, ikke mister sin relevans. Dette materiale er nemt at arbejde med og lave omkostninger, samtidig med at det sikres en god effekt.

Overfladebehandling af vægge

For nem at udføre isolering af vægge med polystyrenskum med egne hænder, skal du studere dette emne, og videoen vil fortælle dig alle funktionerne i denne proces. Arbejdet begynder med forberedelsen af ​​arbejdsfladen.

Væggen skal vurderes for defekter i form af chips eller revner samt mos, svampe og andre. Alle elementer, der ikke holder godt nok, skal fjernes, herunder gamle gips, hvis det begyndte at bevæge sig væk fra vægoverfladen. Den samme regel gælder for maling og vokset mos.

Hvis der konstateres alvorlige fejl, herunder dybe revner, fjernes de foreløbigt. Normalt anvendes et byggeskum eller cementopløsning til dette formål.

Den forberedende fase af priming af væggen er afsluttet. For at gøre dette er enhver løsning med universelle egenskaber, som adskiller sig ved dyb penetration, egnet. Denne behandling vil ikke kun øge arbejdsomfangets vedhæftning, men også give vægoverfladen i fremtiden med beskyttelse mod al mulig biologisk aktivitet.

Vigtigt! For at vurdere kvaliteten af ​​forberedelsen af ​​arbejdsfladen er det tilstrækkeligt at klæbe skumblokken 10 * 10 * 10 mm omhyggeligt med en særlig løsning på den. Hvis han efter tre dage nemt går i stykker, er præparatet ikke gjort korrekt.

Udvælgelse af lim

På videoen, hvordan man isolerer huset med skumplastik udefra, kan du visuelt se, hvordan dette gøres korrekt. Men først skal du vælge det rigtige klæbemiddel og forberede overfladen til limning af skumpladerne.

Limet selv er fremstillet i overensstemmelse med instruktionerne på emballagen. Traditionelt fortyndes massen, indtil den cremetilstand er nået. Den færdige morter må ikke strømme fra spatelen, når den går ud fra en vandret position.

Når væggene er isoleret med skumplast, kan limen på forskellige måder påføres isoleringens overflade afhængigt af dens egenskaber:

 • Ballonen limes på den centrale del af pladen og langs dens omkreds;
 • Hvis vægens arbejdsflade er ujævn, påføres opløsningen ikke kun langs omkredsen, men også i den centrale del;
 • For at sikre en ensartet anvendelse af opløsningen, når huset er isoleret med polystyrenskum i hånden, er det bedre at bruge en hakket trowel.

Fastgørelse af startprofilen

Det næste skridt i opvarmning af huset med polystyren alene er mærkning og fastgørelse af startprofilen. Det er nødvendigt at skubbe fra vægens nederste kant, som skal være dækket af en varmelegeme. Den er markeret ved hjælp af et hydraulisk niveau i hver af strukturens hjørner. For at betegne en linje, strækker sig et reb eller en ledning gennem disse punkter.

På dette niveau begynder installationen af ​​den såkaldte startprofil, som vil danne basis for den nederste række af udvidet polystyren. Han vil ikke tillade fjernelse af skumplader, mens limen ikke har tid til at fryse.

Til ekstern isolering bestemmes dimensionerne af startprofilen baseret på skummets bredde. Fastgørelsen udføres ved hjælp af dowels, kanterne er sammenføjet ved hjælp af skævt skæring metode eller ved hjælp af hjørne leddene.

Opvarmning af skumplast

Direkte til isoleringen af ​​huset skum kan startes 1-3 dage efter primerens anvendelse (afhængigt af dets egenskaber). Arbejdet udføres i retningen fra bunden opad. Hvis du arbejder ovenfra, vil arkene af udvidet polystyren, som ikke indeholder frisk lim, simpelthen glide ned.

Vigtigt! Eksperter anbefaler at starte den eksterne isolering af huset med skumplast fra væggen, som er mindst synlig for andre. Selv hvis der er mangler i løbet af indsætningen, vil de helt sikkert blive taget i betragtning på forsiden.

Hver successive serie kræver en lodret forskydning af skumpladerne i forhold til hinanden på samme måde som mursten er lagt. Derfor skal de første blokke i den ulige serie, som viser sig at være i hjørnet, opdeles i halvdelen.

De resterende mellemrum mellem arkene kan forsegles med specielt skum.

For at holde limen helt frosset, holder skummet fast på vægoverfladen, tager det cirka 3-4 dage.

For at undgå unødvendigt varmetab bør der gives særlig opmærksomhed i forbindelse med ekstern isolering af vægge med skum til afslutning af skråninger.

Yderligere isolering og ekstern trim

For at forbedre fastgørelsen af ​​skumplader på væggen, efter at have limmet dem, skal du også fastsætte. Til dette formål er specielle dowels designet, hvis hætte ikke går dybere ind i materialet. Antallet af ekstra fastgørelser bestemmes af kvaliteten af ​​vægoverfladen - jo mere er det jo, desto mindre bliver dowelsne nødvendige.

Den sidste fase af arbejdet med ekstern isolering af husets vægge med skumplast er ekstern efterbehandling. Det indebærer at male en overflade med et specielt værktøj designet til skum. Yderligere installeres yderligere elementer på skråninger og hjørne dele af huset. For sidstnævnte er et perforeret hjørneelement med et forstærkende net fastgjort på det passende. For at løse det, bruges lim også.

Afslutningsvis er fortsat at udføre facaden gips på en radiator, primer og efterbehandling af vægge ved sin farve eller overflade kit.

Regler for montering af isolering

At arbejde på isoleringen var præget af høj kvalitet, det er nødvendigt at overholde de enkle regler:

 • Et varmeisoleringsmateriale påføres umiddelbart efter påføring af klæbemidlet;
 • Efter installationen af ​​hver plade estimeres dens placering ved hjælp af et niveau;
 • Afstanden mellem individuelle ark af udvidet polystyren er ikke mere end 2 mm;
 • Arbejdet går fra bunden til toppen af ​​væggen;
 • I hjørnedelen kræves dressing for at forhindre lange sømme.

Selvisolering af huset med polystyrenskum, hvis video skal studeres inden arbejdet påbegyndes - opgaven er ikke enkel, men mulig. Det kræver ikke særlige færdigheder - strengt nok følg instruktionerne for at arbejde med materialer, tage højde for teknologiske funktioner og råd fra fagfolk.

 • Isolering af skum inde i rummet

 • Teknologi for isolering af facader med skumplast

 • Teknologi til forsegling af paneler i panelhuse

 • Stadier af efterbehandling af huset

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

30 − 24 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map