Vi laver opvarmning af drivhuset med egne hænder

Vi laver opvarmning af drivhuset med egne hænder

Tilstedeværelsen af ​​dit eget land gør dig til at tænke over dets rationelle brug ikke kun om sommeren, men også om vinteren. Den mest almindelige mulighed er arrangementet af drivhuse og endda drivhuskomplekser, der kan levere frisk frugt, grøntsager og bær hele året rundt. Hvis du nærmer dig spørgsmålet om at oprette et drivhus korrekt og tage højde for selv mindre nyanser af udnyttelsen af ​​et sådant design, kan du dyrke en rig høst af ikke kun lokale afgrøder, men også tropiske afgrøder.

De mest populære og egnede til sådanne formål er drivhuse rejst af polykarbonatpaneler. En særlig betingelse for konstruktion af høj kvalitet er tilgængeligheden af ​​opvarmning. Efter at have studeret spørgsmålet om installation af et varmesystem bliver det klart, at alt arbejde kan udføres uden anstrengelse med egne hænder. Det vigtigste er, at virkningen af ​​varmesystemet berettiget forventningerne, du skal på forhånd tænke på, hvilken form for opvarmning, der skal være til stede i drivhuset, specificere funktionerne i sin installation, og først derefter komme ned til arbejde.

Typer af opvarmning af drivhuset

Der er mange måder at gøre opvarmning i drivhuset med egne hænder, vi vil se nærmere på de mest populære af dem.

Solvarme

Varme fra sollys - en simpel måde at varme på værelset, hvilket ikke kræver nogen materielle omkostninger. Sollys, der trænger gennem den gennemsigtige belægning af væggene i drivhuset, helbreder ikke kun luften inde i lokalerne, men også jorden. Om sommeren giver den varme og lyse sol tilstrækkelig energi til at varme luften i drivhuset. Det vigtigste er at gøre konstruktionen på et sted, der er beskyttet mod vinden, væk fra skyggen af ​​træerne.

Ulempen ved denne opvarmningsmetode er utilstrækkelig varme om vinteren, når lysdagen forkortes, og solen giver ikke længere en sådan lysintensitet. For at give varme i en kogeplade på det rette niveau om vinteren anvendes der som regel flere andre opvarmningsmetoder.

Luftvarme

Denne metode indebærer brug af varme- og ventilationsudstyr. De kan købes som fabrikkerne og fremstilles af dem selv. For at gøre dette installeres et lille stålrør som følger: Den ene ende er placeret inde i rummet, den anden ledes ud gennem skorstenen. Denne metode har en mindre ulempe, så om vinteren kommer varm luft ind i hotbedet, det opvarmes med brande, hvilket er meget brandfare.

Brug af ovne

Denne metode er den ældste til opvarmning værelser. Forskellige muligheder for at bruge brændstof gør det ret økonomisk. Kedlen er installeret inde i drivhuset, og på ydersiden skal kun skorstenen fjernes. Der er en ret væsentlig ulempe ved at bruge et sådant opvarmningssystem - risikoen for brand på grund af for høj opvarmning af kedelvæggene.

Opvarmning med biologiske brændstoffer

Affald fra dyr og fugle (gødning, fuglefiltre, mullein), nedbrydning og nedbrydning, producerer varme. Dette kan bruges til at opvarme rummet.

vigtigt! Det er værd at bemærke, at biologisk affald i nedbrydningsprocessen befugter luften og skaber et meget gunstigt mikroklima for vækst og udvikling af planter.

Gasopvarmning

Tendensen af ​​en konstant stigning i gasomkostningerne gør denne metode meget dyr, og dyrkning af grøntsager og frugt under sådanne forhold er økonomisk urentabel. Gas kan bringes til drivhuset fra et centraliseret system, eller du kan bruge flydende gas i cylindre. En af de ubestridelige fordele ved gasopvarmning er muligheden for kontinuerlig varmeforsyning til drivhuset.

Anvendelsen af ​​elektrisk energi

Nem nok til at bruge metoden, hidtil taber den sin popularitet på grund af højere priser på elektricitet. Men en række varmeapparater, der opererer fra netværket, giver dig mulighed for at vælge den bedste løsning for dig selv.

En sådan enhed er konvektor. Det er en enhed udstyret med et varmeelement i form af en spiral. Varm luft, jævnt fordelt over drivhuset, opvarmer hovedsageligt luften. Desværre er varmen fra konvektoren desværre ikke tilstrækkelig til opvarmning af jorden.

varmelegeme Er en lille fan, der er udstyret med funktionen at opvarme luften. Det tiltrækker med sin billige pris og brugervenlighed. Varmeapparatet kan ikke kun opvarme luften, men også for at sikre cirkulationen.

kabel som et element af opvarmning. Princippet om at bruge et kabel til at varme et drivhus er som følger: Det er placeret langs drivhusets omkreds og placeringen af ​​senge. Kablet tilsluttet til netværket blokerer for kold luft gennem jordbunden og derved opbevarer varm luft inde i rummet.

Vandopvarmning. Ganske kompliceret i installation og kostbar i penge metode. Monteret et rørsystem, hvorigennem opvarmet vand cirkulerer. Således opvarmes ikke kun overfladen af ​​rørene, men også luften i rummet. Det er også værd at bemærke, at vandvarmesystemet fungerer effektivt, kun fagfolk skal installere det.

Hvordan man vælger et varmesystem

At vælge og gøre opvarmning i drivhuset korrekt, skal du sætte dig ind på problemet og tage højde for følgende faktorer:

 • Dimensioner af drivhuset;
 • Den slags opvarmning, der bruges i en boligbygning;
 • mængden af ​​penge, der udgør budgettet til installation af et fremtidigt varmesystem.

Hvis drivhuset allerede har plads, er det nødvendigt at lave et fremtidigt varmesystem under hensyntagen til den allerede færdige struktur. Eksempel: Det er ikke rationelt og ikke praktisk at lave et dyrt varmesystem i et lille drivhus.

vigtigt! Varmekonsumet skal rationelt beregnes og fordeles over hele området af hotbed.

Installation af vandvarme

For at gøre opvarmning hurtigt ved hjælp af et vandsystem, og resultatet var berettiget af forventninger, er det værd at følge en ret simpel instruktion til installationen:

 1. Som varmelegeme kan du bruge en gammel brandslukker, som allerede har opfyldt det tilsigtede formål. Til yderligere brug skal toppen af ​​ildslukkeren afbrydes.
 2. I bunden af ​​kolben monteres ventilatorerne, hvis effekt ikke overstiger 1kW. Elektriske varmeelementer, taget fra en gammel samovar, er perfekte til sådanne formål.
 3. Vi laver fra ethvert tilgængeligt værktøj betyder et dæksel til varmelegemehuset.
 4. Vi forbinder to rør fra radiatoren til varmelegemet. For at gøre dette skal du bruge møtrikker og specielle gummitætninger for at forhindre vandlækage.
 5. For at den samlede enhed kan arbejde i automatisk tilstand, vil det være bekvemt at lave et specielt relæ med en spænding på 220 V. Denne mekanisme gør det muligt at blokere arbejdet med elektriske varmeapparater, når vandet når den ønskede temperatur.

Luftvarmeinstallation

For at gøre opvarmning ved hjælp af et luftanlæg skal du bruge følgende workflow-algoritme:

 1. Vi vælger et stålrør, hvis længde er ca. 25 meter, diameter - 600 mm.
 2. Den ene ende af røret fører ud til drivhusets udside, og den anden er tilbage inde i rummet.
 3. På ydersiden, i området under røret, er der bygget et bål, hvis forbrænding skal konstant opretholdes. På grund af flammen opvarmer luften i røret og går ind i drivhuset.
Giv agt! Denne metode er meget enkel i udførelse, det eneste der kræver fritid, for at opretholde flammens styrke i ilden.

Installation af elektrisk opvarmning

Dette varmesystem kan udføres på basis af princippet om funktionen af ​​det "varme gulv".

I dette tilfælde vises i stedet for gulvet jordens overflade i drivhuset. Elektrisk kabel eller vandvarmerør er placeret i jorden på en tidligere forberedt overflade. For at gøre dette skal du fjerne det øverste lag af jorddybde på ca. 30 cm. I bunden lægges varmeisolerende materiale, hvorpå der hældes sand og varmeelementerne lægges.

Rådet! For at de ikke skal blive beskadiget ved et uheld, skal der laves et særligt beskyttelsesnet over røret eller kablet. I sidste fase er det nødvendigt at fylde jorden og plante planterne.

Opvarmning af drivhuset med infrarøde varmeapparater

I drivhuset, langs dens længde, er det muligt at arrangere flere infrarøde varmeapparater, der vil hjælpe med at varme planterne. På et drivhus 3 meter bredt, 6 meter langt og 2 meter højt, vil det være nok at montere 3 enheder. Det er afgørende, at sammen med varmeapparaterne, en temperatursensor og et elektrisk panel med en temperaturregulator

Opvarmning af polykarbonathuse

På grund af det faktum, at polykarbonat bevarer varme bedre end glas eller polyethylen, er sådanne mønstre blevet udbredt blandt gartnere og lastbilbønder. Det er også værd at bemærke, at dette syntetiske materiale er meget let og overkommeligt. Installation af varmesystemet i polycarbonat drivhuse er ikke anderledes end andre drivhuse.

konklusion

Det er meget vanskeligt at besvare spørgsmålet, hvilken opvarmning er den mest rentable med hensyn til økonomi og effektiv med hensyn til varmeudgang. Hver af deres kendte måder har sine positive og negative sider. Derfor kan kun forbrugeren vælge det rigtige valg af opvarmning, som efter hans bedste økonomiske muligheder vil kunne vælge den ideelle løsning for sig selv.

Hvilke fejl gøres af gartnere og lastebønder, når man installerer opvarmning i drivhuset, vil vi overveje i den næste video

 • Hvordan man laver en burzhuyk egne hænder

 • Hvordan man opbygger et træhus

 • Drivhus-cabriolet med aftageligt tag lavet af polycarbonat

 • Hvordan man laver en kran med egne hænder

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

94 − 85 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map