Voksende mushroom i kælderen

Voksende mushroom i kælderen

Næsten hver ejer af et privat hus har også en kælder. Kælderen bruges normalt til opbevaring af grøntsager og frugter, solnedgange sænkes og bevares der. Men kælderen er ikke kun egnet til sådanne standardformål - her er det stadig muligt at dyrke svampe, og mere præcist mushrooms. For at gøre dette kan du bruge både den eksisterende kælder på stedet og opbygge en kælder fra bunden.

Hvad er specielt med at dyrke mushroom i kælderen, og hvordan man starter en svampplukker for at dyrke en anstændig afgrøde, hvilket ikke tillader grove fejltagelser - det vil være en artikel.

Hvad skal kælderen være for at dyrke svampe

Som allerede nævnt ovenfor kan du dyrke champignon, selv i kælderen, hvor der først lagret grøntsager og sæler.

For succesens succes skal kælderen imidlertid opfylde visse krav:

 1. Alle overflader af kælderen skal isoleres fra "udenforverdenen", det vil sige, at vægge, gulv og loft i kælderen ikke kan være jordige på nogen måde. Som hældning af gulvet er det bedst at bruge beton, og væggene og loftet kan lægges ud af mursten, blokke eller overdækket med træ. Isolering er nødvendig for at beskytte kælderen mod indtrængen af ​​gnavere og insekter i den og for at forhindre en pludselig stigning i fugtighed i en periode med tung nedbør.
 2. Mushroom har brug for en bestemt lufttemperatur, så kælderens ejer skal sikre, at rummet kan ventileres eller konditioneres i ekstrem varme samt opvarmning til vinterperioden. Som varmelegeme, eksempelvis bekvemt at anvende varme gulve infrarød film - er tilstrækkelig til at sprede vævet på omkredsen af ​​kælderen, og Agaricus forudsat en behagelig temperatur.
 3. Kompost til mushrooms i nedbrydningsprocessen udsender meget kuldioxid, og svampe, som enhver plante, har brug for ilt. Derfor er svampplukkers opgave at sikre ventilation af kælderen. Et konventionelt ventilationssystem er muligvis ikke nok, i hvilket tilfælde skal du installere et tvungenventilationssystem i kælderen. Du kan ikke overdrive det med lufting, fordi udkast er fatale for mushroomplanter.
 4. Ventilationskanaler og mine skal lukkes med metal stænger til at beskytte kælderen fra gnavere, samt myggenet med små masker for at forhindre indtrængen af ​​insekter indeni.
 5. Lette champignoner er ikke nødvendige - ligesom alle svampe, de vokser og i fuldstændigt mørke. Denne kendsgerning tillader os selv at spare betydeligt på nyttebetalinger og gør voksende mushroomer meget rentable. I kælderen er det nok at installere et par almindelige lamper, som kun omfatter, når man arbejder med svampe.
 6. Ikke engang et lille kælderområde betragtes som et problem, da det er muligt at dyrke mushroom på flere lagre hylder eller hylder. Gør hylder bedre af metal, kun det skal regelmæssigt males for at forhindre korrosion. Træet er også egnet som materiale til fremstilling af hylder til svampe, men høj fugtighed i kælderen vil føre til hurtig forfald af træet. For at beskytte hylderne behandles de med antiseptika, der regelmæssigt gentager imprægnering.
 7. Fugtighed i kælderen skal være høj, og niveauet afhænger af udviklingen af ​​mushroom. Kontrolfugtighed i kælderen kan ventileres eller skylle gulv og vægge i kælderen med vand.

Voksende champignoner i kælderen er gode, fordi omdannelsen af ​​kælderen ikke kræver store materielle omkostninger. Ejeren behøver kun at isolere sin kælder for at udligne sommer- og vintertemperaturen. Som varmelegeme til vægge og loft er det f.eks. Muligt at bruge skumplast eller mineraluld. I disse isoleringsmaterialer er gnavere og meldug ikke plantet, for dem er den forhøjede kælderfugtighed sikker.

Hvis svampe dyrkes året rundt, bliver nødt til at tage sig af opvarmningen af ​​kælderen - det vil være den største udgiftspost, som i resten af ​​svampene helt uhøjtidelige.

Tip! Det er meget lettere at beregne fugtighedsniveauet og temperaturen i kælderen, hvis kælderen er specielt bygget til dyrkning af mushroom. Desuden behøver de nye lokaler ikke desinfektion.

Forberedelse af en kælder til mushroom

Så blev det besluttet at dyrke mushroom i den allerede eksisterende kælder eller under huset. Først og fremmest er det nødvendigt at helt tømme kælderen, da svampen ikke tåler kvarteret, for dem vil dødelig tilstedeværelse af grøntsager eller frugter være skadelige.

Nu er kælderens vægge isoleret og isoleret, og gulvet hældes med beton. Hvis kælderen og så var isoleret og varm, skal den omhyggeligt rengøres, fjerne spindelvæv, snavs og helt slippe af med mug.

Vigtigt! Væggene og loftet på kælderen, hvor mushrønder dyrkes, skal være tørre, uden dråber kondens.

Nu skal du udstyre ventilationen og om nødvendigt tage sig af opvarmningen.

Det var desinfektionens omdrejning, hvis metode afhænger af kælderens tilstand:

 • i kælderen, hvor der tidligere blev opbevaret mad, er sandsynligheden for udseendet af frugtmælter, bugger eller larver højt. At slippe af med insekter i kælderen hjælper en opløsning af chlorophos, som behandler alle overflader af rummet samt stativ og hylder.
 • hvis der er tilstedeværelse af skimmelsvamp eller svamp, skal du male væggene og loftet med kalk. En større antiseptisk effekt kan opnås ved at tilsætte kobbersulfat til kalk.
 • fra alle skadedyr er kælderen i stand til at fjerne svovludkastet, som købes i landbrugsforretningen. Checker skal placeres i midten af ​​kælderen, slukke og lukke alle døre og dørvinduer tæt. I denne tilstand er kælderen tilbage til en dag.
 • Et andet godt værktøj - en 4% opløsning af formalin, som behandles af kælderens vægge.

Efter en behandling skal kælderen være ventileret korrekt, ellers er der en risiko for, at du selv vil lide af desinfektionsmiddelets virkning. Ja, og svampe sådanne sammensætninger er usandsynligt at være nyttige.

OBS venligst! Airing vil forresten hjælpe med at identificere mulige problemer med ventilation. Hvis den skarpe lugt ikke forsvinder i lang tid, skal du tænke på at styrke ventilationssystemet.

Yderligere beskyttelse af mushroom fra parasitter er at installere nær indgangen til kassen af ​​kassen med savsmuld, der tidligere er fugtet med formalin eller andre specielle midler.

For at arbejde komfortabelt, og også for "komfort" af svampene selv, anbefales det at dele kælderrummet i flere separate zoner. Ideelt set bør der være tre sådanne rum:

 • Den første bruges til at inkubere myceliet, det vil sige at spire svampesporer. Her skal temperaturen holdes konstant ved 25-27 grader, og fugtigheden bør ikke falde under 85%.
 • I det andet "rum" er der hylder med allerede voksende champignon. Her er det tilladt at reducere temperaturen til 17-19 grader og fugtighed - op til 65%.
 • Den tredje zone i kælderen er ikke nødvendig, den bruges til kompostering.

Når kælderrummet er organiseret, forarbejdet og rengjort, kan du fortsætte direkte til voksende mushroom.

Teknologi af voksende mushroom i kælderen

At dyrke champignon er tre faktorer nødvendige:

 • plantning stock;
 • et substrat;
 • egnet til udvikling af svampe betingelser.

Kun med tilfældigheden af ​​alle tre komponenter kan svampehøsten få en god høst og blive "i sorten".

OBS venligst! Væk svampe til dine egne behov uden tilladelser og dokumenter. Men hvis champignonene sælges, er registrering af FE, hygiejnekontrol af kælderen og undersøgelse af det færdige produkt obligatorisk.

Fra hvad champignonerne vokser

Til dato, der er mere end 50 arter af svampe, til at vokse i hjemmet er ikke egnet til dem alle: Mushroomer novice bør være opmærksomme på de mest fordringsløs sorter, der giver høje udbytter.

Plantemateriale af mushroom kan købes i specialiserede onlinebutikker eller i landbrugs supermarkeder.

Tip! Begyndere til det første eksperiment kan bruge færdige briketter, der består af mushroomsubstrat og mycelium af svampe. Det er kun for at få briketterne fra filmen, spredt ud på stativer og fugter regelmæssigt. I fremtiden er det dog bedre at forberede substratet selv, da det vil koste mindre og øge udbyttet.

Til plantning af mushroom i kælderen kan du bruge mycelium eller kornsporer af svampe. Myceliet er produceret i specielle laboratorier og repræsenterer embryoner af mushroom. Dette produkt kan fryses til langtidsopbevaring, og en dag før plantningen fjernes mycelien fra køleskaberne.

Sporer er frø af mushroom. De kan også drage fordel af champignon, blot for at sætte de svampesporer at være lidt anderledes end at bruge mycelium - frøene jævnt fordelt på overfladen af ​​substratet og dækket med jord, men kun fugter.

Kompost eller substrat til mushroom

Sammensætningssammensætningen for svampe kan afvige lidt afhængigt af svampens variation. Nøjagtige råd om dette emne findes let på pakken med mycelium eller sporer.

Et ideelt grundlag for svampekompost er hestegødning, det er denne komponent, der sikrer høj udbytte af mushroom. I stedet for hest kan du bruge ku-gødning eller erstatte den med fuglens kuld.

Vigtigt! Anvendelse til dyrkning af mushroom kan kun gyrde heste, der foder på hø, frem for grøn masse.

Men ikke frisk gødning bruges som et substrat - for svampe er det kompost, der er nødvendigt, det vil sige fermenteret produkt. For at forberede en sådan jord vil kræve:

 • gødning;
 • halm hvede, byg eller rug;
 • urinstof;
 • superfosfat;
 • ammoniumnitrat;
 • gips, kridt eller alabaster.

For at forberede et substrat til dyrkning af mushroom i kælderen, skal du udføre følgende række handlinger:

 1. Placer halmen i et trug eller i en anden beholder og hæld varmt vand, så halmen er helt dækket. Lad strået svulme i løbet af dagen - som følge heraf skal volumenet stige med 2-2,5 gange.
 2. Læg gødning og vådt strå i lag på 15-20 cm - vil producere høje stabler på 7-8 lag. Hvert lag er desuden fugtet med varmt vand.
 3. Efter 4 dage blandes komposten med gafler og urinstof, og der tilsættes superphosphat derpå - nu vil der være en skarp lugt af nitrogen.
 4. Rør komposten hver 3-4 dage og tilføj gradvis alle de resterende ingredienser.
 5. I det sidste parti hældes gips eller alabast.

Forberedelsen af ​​kompost er i færd med fermentering - gæring og forarbejdning af aktive gødningskomponenter. Hele processen vil tage omkring 25-30 dage. Beredskabet af substratet vil blive indikeret ved dets behagelige lugt uden nitrogen urenheder og en brun tinge.

Tip! Det vil være let at lære om kompostets sammensætning for svampe for at hjælpe et termometer. Hvis massen stadig fermenterer, vil temperaturen inde i stakken være 50-70 grader. At reducere det til 24 grader indikerer at substratet allerede kan plantes et mycelium mushroom.

Plantning og pleje af mushroom

Den færdige kompost er anbragt i plast eller trækasser med et lag på ca. 20 cm. Frøene er nu lukkede: Forbered 5 cm huller i henhold til 20x20 cm mønsteret og falder i søvn i hvert lidt knust mycelium, tæt på et substrat. Kasser med champignons lægges på kælderen i kælderen.

Vandende svampe er strengt forbudt, men de har brug for konstant høj luftfugtighed. Dette kan opnås, hvis du dækker boksene med aviser eller klud og vådt jævnligt belægningen fra sprøjtepistolen.

Om et par dage (5-7 dage) skal der forekomme hvide tråde af mycelium, hvilket betyder at det er på tide at dække frøene med et lag af speciel jord:

 • 5 dele tørv;
 • 1 del kridt;
 • 4 dele af den behandlede jord.

Myceliens spireperiode kaldes inkubation, den varer ca. 10-14 dage og slutter med udseendet af hvide ærter, rudimenterne af mushroom. Når svampens krop vokser, kaldes scenen græsgange, i løbet af denne periode tages kasser ud til et kølerum.

Voksende mushroom i kælderen tager fra 1 til 1,5 måneder. I en kompost og fra et enkelt mycelium er det muligt at dyrke et mycelium, der vil give fra 5 til 8 afgrøder. Kun de første tre samlinger af mushrooms vil blive fuldt værdsat, med hver efterfølgende høst er afgrøden skarpere.

OBS venligst! Mushrooms kan under ingen omstændigheder skæres med en kniv - der er stor risiko for infektion i "såret". Derfor svampes lidt snoet og trækkes ud af substratet, og derefter beskæres benet. Stumpen, der stikker ud af jorden, skal dækkes med kompost.

resultater

Den uafhængige dyrkning af mushroom i kælderen i huset kan blive en fremragende familievirksomhed. Denne produktion kræver trods alt ikke forbindelsen mellem kommunikation, køb af specialudstyr eller dyre råmaterialer. Desuden skal champignonplukkeren ikke betale for at leje produktionsrummet. Denne virksomhed betaler sig allerede efter høst af den første høst.

Men nybegynderen skal tage højde for alle "svampes" ønsker: Forbered en kælder, sørg for ventilation, opretholde temperatur og fugtighed, lav en kompostkompost. Først da vil myceliet i kælderen glæde ham med en god høst.

 • Håndter til kælderen

 • Sådan vælges kroge til gardiner

 • Grill med egne hænder lavet af metal

 • Hvordan slippe af med skimmelsvamp i kælderen

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 14 = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map