A beton terasz készüléke

A beton terasz készüléke

Minden lakástulajdonos szeretne egy megbízható verandát készíteni, amely évtizedekig tart. Az egyik legmegbízhatóbb anyag konkrét. Egy konkrét termék mind a téglaházhoz, mind pedig egy faházhoz köthető nehézségek nélkül. Annak érdekében, hogy egy ilyen terasz létrehozásával döntsön, érdemes megfontolni a leírt anyag szerkezeteinek előnyeit.

Előnyei a tornác a beton

A betonfal építése akár olyan személy is lehet, aki nem rendelkezik hasonló munkával. A betonszerkezeteknek a következő előnyei vannak:

 1. Erő. Más építőanyagokkal ellentétben a beton évtizedekig szolgálhat és megőrizheti korábbi állapotát. Ugyanakkor az építéséhez szükséges anyagok elfogadható költséggel bírnak.
 2. A teremtés egyszerűsége. Egy konkrét tornác építéséhez nincs szükség gépek bérlésére vagy professzionális eszközök használatára. A munkához csak olyan anyagok szükségesek, amelyek habarcsot, vasalást és fából készültek a zsaluzathoz. A betonburkolat megkülönböztető jellemzője a monolitikusság, amely hozzájárul az erő növeléséhez.
 3. A képesség, hogy kísérletezzen a megjelenéssel. A beton verőburkolatának befejezéséhez faanyag, csempe és egyéb anyagok használhatók. A ház tulajdonosa bármilyen anyagot kiválaszthat, ami jól néz ki a ház tervével.

A betonkabin építése kis időt vesz igénybe, de ahhoz, hogy minden munkát helyesen lehessen végezni, segítséget kell találnia.

A tornác tervezése

A betonszerkezet helyes kialakításához meg kell határozni a méretét. Ezenkívül a lépések számát, azok magasságát és szélességét is kiszámítják. A teljes tornác optimális szélessége egy és fél méter távolság. Ha a tornác már, akkor két felnőttnek nehéz lesz eloszlatni, amikor a ház bejárata közelében találkoznak.

A lépcsők magassága általában 15-20 cm, ami a házban élő emberek átlagos növekedésétől függ. Az egyes lépcsők szélessége nem lehet kevesebb, mint 267 cm, különben a felnőtt kényelmetlenül mozog rajta. A struktúra struktúráját leíró rajznak tartalmaznia kell a jövő struktúrájának minden elemét.

Ha a tornác egy új faházhoz készült, akkor az alacsonyabb, mint az ajtószint. Ez annak köszönhető, hogy az ajtó zsugorítása után kisebb lehet a tervezett szerkezet. Csak a rajz elkészítése után, amelyen részletesen bemutatják a tornác eszközt, elindítható a zsaluzat létrehozása.

Megoldás létrehozása

A beton verandája szinte ugyanolyan, mint a szalag alapja. A megoldás alkalmazása során fontos biztosítani, hogy teljesen kitöltse a keretben lévő üregeket. Ha a felépítményben üres hely van, az működés közben deformálódhat. Az oldat elkészítéséhez a következő komponensek szükségesek:

 • zúzott kő;
 • homok;
 • cement.

Az oldatot 5: 3: 1 arányban összekeverjük. A megfelelő mennyiségű beton kiszámításához meg kell határozni a jövőbeli kialakítás mennyiségét. Annak érdekében, hogy ne keveredjen az idő, hogy időt vesztegessen, egy kész beton megoldást vásárolhat. A keverés után a betonnak olyan konzisztenciájúnak kell lennie, hogy a lapát leereszkedjen, de nem szétesik.

Ami a vasalást illeti, szilárd szerkezet létrehozása érdekében érdemes fémrudakat vásárolni az építés előtt. Ön is rögzítheti a kereteket. Ehhez elegendő az egyes rúd helyét helyesen kiszámolni, és drótkal rögzíteni.

A tornác építésének szakaszai

A betonszerkezet létrehozásának folyamata több szakaszra oszlik:

 1. A terület megjelölése. A verandah méretének meghatározása után a területet saját kezével törlik. Ebben a szakaszban, az építési törmelék tisztítása mellett, a jelölést egy zsinórral és több, a zsaluzat sarkában lévő helyeken szerelt csapokkal kell ellátni. Az elkészítés során az összes növényt eltávolítják azon a területen, ahol a tornác kerül.
 2. 340 mm mélységű alapozó árok létrehozása. A talaj alapos tömörítését követően a törmeléket kézzel kicsapjuk. A réteg vastagsága körülbelül 10 cm legyen.
 3. Zsaluzás és megerősítés. Ebben a szakaszban létrehozunk egy olyan struktúrát, amely egy faból áll, amelynek belső mérete pontosan megegyezik a jövő verandájának dimenzióival. Az oldalsó részek létrehozása után egy megerősítő keret kerül telepítésre az ásatás alján. Az elemek összekötése manuálisan végezhető el vezetékkel. A hegesztési rudakat nem lehet hegeszteni, mert a fém felületén korrózió jelentkezhet.

Tipp A fémkeretet nemcsak kavicsra kell helyezni, hanem fadarabokra is, így a beton öntése után a keret teljes mértékben megoldható. Ez megakadályozza a korrózió megjelenését az anyagon.

A munka után a forma maradék elemei fixek, majd a keret alkalmas beton öntésére. A tornác építésénél nem szükséges a ház alapozásához csatlakoztatni, mivel tavasszal az alapok a leolvasztás során szenvedhetnek.

Habarcs öntés

A feltöltést csak akkor végezzük el, ha a keret teljesen létrehozott és jól rögzített. Hogy a tornác megbízható és nem volt üres a betonban, érdemes egyszerre önteni az anyagot. Az oldat elkészítése után öntjük és egyenletessé tesszük.

Annak érdekében, hogy az anyag belsejében ne legyenek üregek, egy fából készült tétet lehet használni, és áthúzni a teret a vasaló rudak között. De a legjobb az építő vibrátor használata. A rezgésnek köszönhetően a kompozíció egyenletesen oszlik el a zsaluzat térben. Ha ez nem történik meg, akkor a betonban üregek jelennek meg, amelyek repedésekhez vezetnek a kész szerkezetben.

A töltés befejezése után a betont filmréteg borítja. Ebben a szakaszban csak arra vár, amíg az anyag teljesen megszárad. Érdemes megjegyezni, hogy a felső rétegnek nem szabad teljesen megszáradnia, mivel ez repedés megjelenéséhez vezet.

A zsaluzatot körülbelül 5 nap elteltével távolítják el, de az erő növelése a következő hónapban következik be.

Építési és befejező lehetőségek

Ha szeretne szép házat csinálni, gondoljon egy félkör alakú, betonból készült veranda létrehozásáról. Ebben az esetben a fa nem használható a zsaluzat anyagaként. És ónlapok. Ellenkező esetben az építési folyamat nem különbözik a leírtak közül. A zsaluzattal másfajta konstrukciót is létrehozhat, ami jobban megfelel egy adott háznak.

A bélés is más lehet. Leggyakrabban befejező anyagként porcelán kőből készült. Ez annak köszönhető, hogy tartós és különböző árnyalatokban készíthető. Ugyanakkor mindent megtehet magadnak, még akkor is, ha nincs tapasztalata.

Használhat más anyagokat, például természetes kőből, fából vagy kompozit anyagokból. De mindenesetre érdemes figyelni több követelményre a tornác befejezéséhez:

 1. A tornác felülete nem lehet csúszós. Ha sima felületű anyagot használ, eső vagy jég megjelenése közben, a tornác körül mozoghat sérüléshez. Még akkor is, ha szép anyagot választott, amely egy ház díszítésével társul, először érdemes megítélni a biztonságát.
 2. Kopásállóság. A tornácra néhány év alatt nem vesztették el korábbi megjelenését, érdemes olyan anyagot kiválasztani, amelyet nem szabad karcolódni és unalmas a gyakori használat miatt.
 3. Esztétikai jellemzők. Miután meghatározta a legmegbízhatóbb anyagot, meg kell gondolnia annak szépségét.

Az elülső anyag bélése

Annak érdekében, hogy a burkolatot lefektethessük, nem szükséges tapasztalatunk az építőiparban. Ehhez elegendő a beton felületének megtisztítása porból és szennyeződésből, majd rögzítse az anyagot. Ha csempe kerül felhasználásra, a betonra egy ragasztóréteget helyeznek, amely után a burkolat minden elemét finoman benyomják a felületre. A csempék között halmozott műanyag kereszteződések vannak, úgyhogy a köztük levő távolság egyenlő, és minden elem pontosan a többi oldalon helyezkedik el.

Amikor a ragasztó megszárad, az ízületeket tömítőanyaggal kell bevonni. Ezután a tornác készen áll a használatra. Így a betonburkolat kialakítása saját kezűleg mintegy másfél hónapig tart. Annak érdekében, hogy a tornác teljes nézetet biztosítson, fel kell szerelni egy felülnézetet.

Különböző stílusú stílusok

A tornác tervezésének módjáról érdemes megfontolni a tervezési szakaszban, hogy előre tudják, milyen anyagok szükségesek. A háztulajdonosok általában az alábbi stílusok egyikét választják:

 1. Classic. Amikor ezt a stílust választja a tornác kikészítéséhez, csempe vagy fa kerül felhasználásra. A tornác kerete ebben az esetben kerek balkonokból készül, és a kupolát egy gable alakítja.
 2. Veranda és terasz. Hasonló struktúrák hasonlítanak a teraszokra, és nagy teret kínálnak az üzletek, asztalok és székek.
 3. A "kastély" stílusában. A tornác kővel végződik, és nagyon masszívnak tűnik. A dekoratív elemek ebben az esetben fáklyák és fémrácsok formájában vannak.
 4. Régi orosz stílus. A befejező anyag főként fa. Létrehozásához például hosszirányban fűrészelt naplókat használhat. A régi orosz stílusú tornácra jellemző a nehéz támaszok és a szerkezet tágas volta is.
 5. Francia stílus. A verandán ebben a stílusban található fából készült bútorok és virágok lógnak dekoratív edények.
 6. Európai stílus. A felépítésnek ez a felépítése különös vonalakban és a szerkezet egy kis magasságában van. A csempézéshez csempe vagy kő használandó.

Bármely stílus kiválasztásakor professzionális eszközök nélkül díszítheti a tornát saját kezével. De ez csak akkor igaz, ha az építtető teljes mértékben megfelel a leírt szabályoknak és a szerkezet felépítésének sorrendjének.

 • Hogyan öntsünk egy teraszt a betonhoz?

 • A faház tornácának kialakításának lehetőségei

 • Fa tornácon

 • A faházban lévő tornácos eszköz

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 + = 52

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map