A hajtott cölöpök alapja

A hajtott cölöpök alapja

Ha azt tervezi, az épület a puha talajon, a legjobb választani, mint a bázis alapja az előregyártott cölöpök. Annak érdekében, hogy képes legyen fenntartani az épületet, a földre kell támogatni, hanem a bajba jutott földre, hogy nehezen, így meg kell nézni mélyebben a sűrűbb a talaj, amely révén valósul meg a halom.

A bolyhos alapozás leírása

A bolyhos alapítvány olyan cölöpökből álló szerkezet, amely a terhelésnek a szerkezetről a talajra történő átviteléhez szükséges. Ez azért van így, hogy az épület súlyát egy szilárd támasztékra mozgatjuk, a cölöpöket arra a mélységre kell vezetni, amelyen az elnyomhatatlan talaj található, amely képes elviselni a terhelést. Itt van egy szabály, amely bemutatja a terhelés függését a talajról a bázisterületről. Azt mondja, hogy minél nagyobb a terület alapja, annál kisebb a terhelés a talajra.

Számos bolyhos alapozás létezik, de konkrétan leírjuk a bolyhok alapját. A bolyhos cölöpök egyfajta négyszögletes keresztmetszet, amelynek hegyes vége a talajba merül és egy pneumatikus kalapáccsal eltömődik. Az ilyen alapozás nagyon erős és magas műszaki jellemzőkkel bír. A vasbeton cölöpök helyett faanyagok is használhatók, de csak keményfa, pl. Hamu, fenyő, tölgy vagy mások. A bolyhos hajtókarok nagyobb teherbíróképességgel rendelkeznek, mint azok, amelyek egyszerűen beleolvadnak a kész kutakba.

A tervezési szakaszban kiszámoljuk a szerkezet teljes terhelését, amelyet elosztunk a cölöpök számával. Így kiszámolhatja a terhelést egy. Az egyes elemek pontozásához szükséges a kiszámítható súly kiszámítása. Ha a szükséges szilárd talajréteg eltömődésének folyamata során elértük, a cölöp nem folytatódik tovább. Ez a telepítés helyességének jele.

Manuálisan nem lehet kézzel elvégezni ezt a kézikönyvet, mivel az eltömődést egy speciális kalapáccsal végzik, amely az építőipari gépekre vonatkozik. Miután a cölöpök a megfelelő helyeken vannak kitéve, csúcsaikat ugyanazon a szinten vágják le, hogy a házat fentről felfelé lehet felhúzni.

A hajtott cölöpök használatának előnyei és hátrányai

Bármely típusú bolyhos alapozás előnyösen különbözik más típusoktól a következő paraméterek szerint:

 • Az elrendezés egyszerűsége, amely nem igényel ásást vagy feltárást.
 • A cölöpök telepítése szinte bármilyen talajon lehetséges, kivéve a sziklás sziklákat.
 • Lehetőség van olyan anyag cölöpök használatára, amelyek nyereségesek és alkalmasak egy bizonyos struktúrára.
 • Az alkatrészek nagy teherbírással rendelkeznek, és nagy súlyt tudnak felszívni.
 • Az ilyen alapítvány hosszú ideig használható, körülbelül 100 évig.
 • Az erő növelhető a belső szerkezet megerősítésével.
 • A cölöpök nedvességállósága, ellenállása a hőmérsékletváltozásoknak és a külső hatásoknak (vasbeton).
 • Az alapítvány elemei könnyen tárolhatók és szállíthatók.

Az ilyen alapítványok azonban nem csak előnyökkel járnak, hanem hiányosságokat is felsorolunk, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni:

 • Előzetesen el kell dönteni, hogy az alagsorban hogyan lesz felszerelve.
 • A telephelyen fellépő duzzadási vagy süllyedési talajfajták esetében fennáll annak a veszélye, hogy az alapozás nem lesz olyan stabil, mint más körülmények között.

Ha van ilyen helyzet a második hátrányban, akkor nem szabad elhalasztani az építkezést és keresni egy másik oldalt - van egy út. Ez a felszerelés a grillage egy kész halom alapja. Ilyen bázis lehet bolyhos vagy bolyhos szalag.

Az ilyen alap telepítésekor szükség van a szalag és a talaj közötti rés áthaladására, amelyet aztán zúzott kővel és homokkal töltöttek, így a rothadás nem sértheti a már meglévő grillezést. Ez a módszer segít megszüntetni a grillezés felemelésének okait.

Következtetések levonásával elmondhatjuk, hogy a bolyhos alapítványok hiányosságai sokkal kisebbek, mint az érdemek, és mindig találhat kiutat, és megkerülheti a negatív helyzetet.

Fontos! Az anyag megvásárlása előtt olvassa el a rájuk vonatkozó dokumentációt, amely részletes információkat tartalmaz a gyártóról, az összetételről, a szabványokról, a gyártás időpontjáról és a tételről. Ha az eladó nem tud dokumentumokat benyújtani, akkor jobb, ha ilyen vásárlást nem végez.

Szintén figyelmet kell fordítanunk az elemek felületére. Nem tartalmazhat chipeket és repedéseket, legyen sima és egyenletes.

Cölöpök anyaga

Amint korábban említettük, a cölöpök teljesen különböző anyagokból állhatnak. Tekintsük a fő típusukat:

 1. Wood. Ilyen elemek a cölöpalapozással megvásárolhatók kész vagy függetlenül történik. Elvégzéséhez saját kezében kell, hogy jó minőségű anyagból elegendő mennyiségben. Ügyeljen arra, hogy csak szilárd erdőben. Az átmérője a cölöpök nem lehet vékonyabb, mint 18 cm, mint a vastagabb, annál jobb. Vége a dugulás a talajba, és védi éles acél kupak, amely az úgynevezett „cipő”, és célja, hogy megvédje végén sérülésmentesen talajba kerülése. A végén, ki marad a felületen, akkor kell, hogy viseljen egy acél gyűrű, amely megvédi a repedés alatt kalapácsütéssel. A negatív pontja a faoszlopok - az, hogy nem túl tartós, nedvességálló és nem hajlamos a különböző károk paraziták és gombák. De mindez elkerülhető, ha törődnek ezek kezelésére speciális anyagok, amelyek nagy mennyiségben már kínál az építési piacon.
 2. A leggyakrabban használt fém cölöpök. Különböző csövekből, csatorna rudakból és más anyagokból készülhetnek. Kis súlyúak és nagyobb mélységgel történő felhúzás lehetősége jellemzi őket. Szükség esetén növelheti a fém rész hosszát is. De ezeket korróziógátló anyagokkal kell kezelni.
 3. Vasbeton a cölöpök számos előnnyel rendelkeznek a fent felsorolt ​​egyéb fajoknál.
Fontos! Bármely típusú cölöpöt alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől, mielőtt felaparna.

A hajtott cölöpök alapja

Először is előkészítő munkát végeznek, például a törmelék és a túlzott növényzet helyének tisztázása, az anyag átadása és a szükséges eszközök megtervezése a helyszín elrendezésében.

A mező elrendezését a projektnek megfelelően kell elkészíteni, amelyet előzetesen meg kell hozni. Jelölve mérőszalaggal és geodéziai irányú műszerekkel. Azokat a helyeket, ahol a cölöpöket be kell vezetni, olyan tétekkel kell megjelölni, amelyeken cölöpök számát írják.

A megtett intézkedések után elindíthatja a talajban a halomhajtást. Az ilyen munkákat nehéz berendezések segítségével végzik el, amelyeket előzetesen meg kell őrizni.

Nézzük részletesebben az egyes cölöpök csatlakoztatásának technológiáját:

 1. A technológia kényelmes helyre kerül a kalapáláshoz.
 2. Az emelőberendezés segítségével az oszlop szigorúan függőlegesen van elhelyezve a megjelölt helyen, hogy a fejléc felnézzen.
 3. Miután, kalapács leereszkedik és kezdődik a betakarítás, amely kezdetben a üteme bemerítés 1 méter, majd 0,1 addig a pillanatig, amikor a halom nem telepedett szilárd talajon, és nem megy tovább.
Fontos! A kalapács minden egyes ütközésére a halom mérését a talajban és az egyes elemek teherbíró képességét úgy kell kiszámítani, hogy ne keletkezzen további probléma az építkezés során.

Ebben a szakaszban, hogy megakadályozzák az ilyen kellemetlen dolgok, mint kapok egy rakás kő, mivel azok egy hamis benyomást kelti, hogy a halom már elérte a kívánt szintet, ami a további működést hatással lesz a minősége a szerkezet.

 1. Miután minden cölöp eldugult, le kell vágnod a fejet egy szintre.
 2. Ha szükséges a grillelőkészítés, akkor az alap szélességével megegyező zsaluzatot kell felszerelni.
 3. A belső merevítő ketrec be van ágyazva.
 4. Az egész szerkezetet kiváló minőségű betonba öntik, és a vár teljes megkötésére és felvételére maradnak.

következtetés

A bolyhos alapozás telepítése problémás talajon történik. Megbízható és szilárd alapgá válik, de csak akkor, ha a cölöpök anyagának minősége és az illetékes telepítés, amely előtt minden szükséges vizsgálatot és számítást elvégeznek.

 • Szalagalapítvány egy vidéki házhoz

 • Melyik penoplex választani az alapítvány számára

 • Keretes alapítvány saját kezűleg

 • Unalmas alap, grillkezeléssel, saját kezekkel

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 − 34 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map