A ház befejezése a SIP panelekből

A ház befejezése a SIP panelekből

A házak építése SIP-panelek már határozottan megalapozott hazánkban. Az ilyen építőanyag előnyei, beleértve az egyszerű belsőépítészeti megoldásokat is. Tény, hogy nem különbözik a belsőépítészeti a ház minden más anyagból. De mivel minden felület teljesen sima, sokkal könnyebb befejezni. Ebben a cikkben megfontoljuk a házak SIP panelek tulajdonságait és a szobák belső kialakításának lehetőségeit.

SIP panelek jellemzője

Mielőtt áttérnének a SIP-panel belső teret díszítő témájára, alaposan meg kell fontolnia, hogy mi is. A SIP panel egy olyan építőanyag, amely több rétegből áll. A lemez szélein OSB panelek találhatók, amelyek belsejében polisztirol habot kapnak, hogy a ház belsejében jobb hővisszatartás legyen.

Ennek az anyagnak a fő előnyei:

 • Különböző terhelések és hőmérsékletkülönbségek ellenállása.
 • Ökológiai kompatibilitás.
 • A lemezek felületének síksága.

Az ilyen házak gyorsan épültek és kifelé vonzóak, de mindenképpen külső és belső dekorációra is szükségük van.

Faldíszítés kivitelezése

Ezt a folyamatot bármilyen ismert anyag felhasználásával végezhetjük el. Ez például tapéta, PVC panelek, dekoratív vakolatok. Tekintsük a fő lehetőségeket a ház szobáinak javítására a SIP panelekből.

Falburkolat dekoratív vakolattal

A különböző helyiségekben lévő falak díszítő vakolatát sokáig használják, és idővel nem veszíti el népszerűségét. Ez a befejező anyag egyszerűen használható, ami lehetővé teszi a javítások elvégzését. Modern dekoratív vakolat számos előnye van, többek között, amelyek rezisztensek a hőmérséklet-változás, az eredeti megjelenése a kész bevonat, a tartósság és a praktikum, ellenállás különféle stressz.

A kompozíció használata korlátozott csak a mester képzelőereje. Jelen pillanatban a gyártók sokféle vakolatot kínálnak a falak felületére gyakorolt ​​bármilyen hatásra:

 • A szilikátok és a szilikon alapú vakolatot általában külső munkákhoz használják, de ideális a SIP-panelekből készült házban fürdőszobához vagy WC-hez.
 • Az ásványi vakolat teljesen ártalmatlan az ember számára, és homok-mész keverékből áll. A felületi változat matt lesz.
 • Az akril vakolat használata lehetővé teszi, hogy a falak fényes felülete legyen.

A vakolat előtt megfelelően fel kell készíteni a falat, hogy az anyag ne lépjen fel a falról működés közben. Ehhez az alapfelületet vakoljuk és az előkészítő réteg megszáradása után a bevonatot bevonjuk.

A díszítő vakolat csak por alakban kerül értékesítésre, ezért annak érdekében, hogy egy működő megoldást hozzon létre, alaposan meg kell ismerkednie a mellékelt utasításokkal.

PVC panelek szerelése

A műanyag paneleket széles körben használják alacsony költségük miatt. Ez az anyag számos előnnyel rendelkezik az analógoknál:

 1. A bevonat megbízhatósága és szilárdsága, amely lehetővé teszi, hogy ellenálljon a jelentős terhelésnek.
 2. Kis tömegű anyag.
 3. Ellenáll a hőmérséklet változásainak és a közvetlen napfénynek.
 4. Könnyű tisztítás.

Az anyag keskeny csíkok formájában készül, amelyek egymáshoz kapcsolódnak a "tüskehorony" rendszerben, ami lehetővé teszi, hogy a lehető legrövidebb időn belül befejezze a szobát.

Az anyag rögzítése a vágólapon történik, ami elég egyszerű a falra szereléshez. Bizonyos esetekben a műanyagot közvetlenül a falra a SIP-panelekhez lehet díszíteni, további elemek használata nélkül.

A kerámia burkolólapokkal és a gipszkartonnal végezzük

Az ilyen házak fürdőszobái gyakran kerámia lapokkal vannak készítve. Ez az anyag abszolút ellenáll mindenféle szennyeződésnek, és nem alakul ki a deformáció és a magas hőmérséklet és páratartalom romlása.

A regisztrációnál különleges ragasztót kell elhelyezni nem csak egy cserépen, hanem egy falon is. Az elemek között ne felejtsd el telepíteni a keresztreflexes jelzőtáblákat, amelyek segítenek a tökéletesen sima varrások kialakításában. Miután a ragasztó megszáradt, minden ízületet lezártak.

A gipszkarton univerzális anyag a SIP-panelek falainak kikészítéséhez. Közvetlenül a falra vagy a dobozra van felszerelve, és további feldolgozásnak vethető alá ragasztós tapéta vagy festék és lakk kompozíciók bevonata formájában. Segítségével tökéletesen sima falakat kaphat, amelyek hosszú ideig szolgálnak.

Felületfestés

A SIP-panelek festése a felület további vakolása nélkül végezhető el. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a falakat megfelelően helyezze a helyiségbe.

De olyan festéket kell választania, amely jelen van akriláttal. Ezek a felületek könnyen moshatók. Ezenkívül a készítmény hipoallergén, így a gyermekszobában is használható.

Fontos! Festés előtt csak a kezelt terület felszínét kell alapozni.

A festett CIP panel megjelenése meglehetősen dekoratív, hogy ne végezzen további tervet. Ezt a következő fénykép is megerősíti:

Mennyezeti dekoráció

A SIP-panelek házainak mennyiségei nem igényelnek további beállítást, így a vakolat elhagyható. Itt a legnépszerűbb lehetőség a gipszkarton telepítése. Segítségével nem csak egy klasszikus fehér mennyezet, hanem egy többszintű, beépített világítással rendelkező design is létrehozható.

Ideális választás lesz stretch mennyezetek hatása a fényes vagy fotónyomtatás. Ők eredeti dizájnt készítenek, és hosszú ideig használják a megjelenés elvesztése nélkül. Ezenkívül ezeknek az anyagoknak a szerkezete tűzálló és környezetbarát. Ha a költségvetés nagyon korlátozott, akkor a kész polipropilénből készült csempékkel kaphat.

A padló befejezése

Rengeteg lehetőség van a SIP panelek padlójának díszítésére. Az anyag behelyezése előtt nem szükséges szigetelni a felületet. Ha a szoba nem túl nedves, akkor lehet, hogy laikus laminált padló és linóleum, és abban az esetben azok a helyiségek, ahol a páratartalom szintje magas, akkor kell a telepítés önterülő padló.

Fontos! A padló befejezése előtt egy cementhabarcsot készítenek.

A leginkább költségvetési megoldás a linóleum. Ez az anyag meglehetősen tartós, nem ég és nem bocsát ki káros anyagokat. Jobb, ha ezt a linóleumot választjuk, amely alapul szolgál - hosszabb ideig szolgál és a deformáció nem olyan hajlamos, mint alaptalan.

Szintén olcsó megoldás egy szoba padlójának befejezésére a SIP panelből egy laminált. A legfontosabb az, hogy kiválasszuk a kopásállóságra utaló jelet. Ez egy könnyen lebonyolítható anyag, ezért itt nincs szükség szakmai munkára.

A természetes anyagok bevonatait egyedi megjelenésük különbözteti meg, de költsége többszörösen magasabb, mint a korábban felsorolt ​​változatok ára.

Fontos! Amikor a padlóburkolatot a második emeletre helyezi, további hangszigetelést kell végezni.

Tippek a tervezéshez

A ház belső befejeződésének költsége a SIP-panelektől függ a használt anyagtól függően. Például a vakolat vagy tapéta befejeződése költségvetési, de ideális megjelenést biztosít.

A ház díszítésekor fontos, hogy a belső tér stílusára építsenek, amely eredetileg született. Ha a szoba klasszikus lesz, az ideális megoldás lesz a farostlemezek bélése vagy elhelyezésével. Ha a szobát modern stílusban készítik, akkor nem lehet műanyag vagy gipsz nélküli, fémezett zárványok nélkül. A végleges kialakítás csak a korábban kifejlesztett képzelet és tervezési projekt függvénye.

következtetés

A SIP-panelekből álló háznak szintén befejeződnie kell, valamint más szerkezeteknek is, ezért különös figyelmet kell szentelni ennek az építési szakasznak. Nincsenek konkrét követelmények és korlátozások. A formatervezés bármilyen olyan anyaggal történhet, amely megfelel a belső térnek, és megfelel a tulajdonos elvárásainak.

 • A falak felállítása a habblokkokból

 • Mi a zsugorodó ház?

 • Hogyan helyezhetek el egy habblokkot a ragasztóra?

 • Profilozott gerendaházak

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 31 = 40

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map