A ház házának alagsorának javítása saját kezűleg

A ház házának alagsorának javítása saját kezűleg

Az alapítvány bármely szerkezetben nagy terhelésnek van kitéve, így fokozatosan összeomlik. Ha nem kezdi el időben helyreállítani, akkor a szerkezet elhajolhat, vagy akár össze is bukhat. Ha akarod, saját házaddal megjavíthatja az országház alapjait.

Ha szükség van az alap javítására

Hogy a házat hosszú ideig használhassák, meg kell vizsgálni az alapítvány állapotát. Az ellenőrzés során érdemes megragadni az ilyen jellegű megsemmisítési jeleket:

 • ferde ajtók és ablakkeretek;
 • elárasztja az alagsort az épület alatt;
 • a csapágyfalak repedéseinek megjelenése;
 • az alaphibák előfordulása.

Bizonyos esetekben a felsorolt ​​problémák az alaphoz való elmozdulás következtében jelentkezhetnek. Annak megértéséhez, hogy az alap megsemmisült-e, meg kell oldani a repedéseken lévő papírfoltokat. Lehetővé teszik a bázis állapotának meghatározását. Ha két héten belül megszakadnak, azt fogja mondani, hogy a repedések kibővülnek. Ebben az esetben gondolja át az alapítvány javítását. Ha a repedések tapaszjai érintetlenek maradnak, nem kell sürgősen javítania az országház aljzatát a saját kezével.

Érdemes megemlékezni, hogy elkerülheti ezeket a problémákat, ha létrehoz egy házat alapítvány nélkül. De ilyen struktúrák csak bizonyos feltételek mellett állíthatók fel (például - kemény talajon).

A megsemmisítés okai

Az alapot több okból elpusztítják:

 1. A szerkezet tervezési szakaszában elvégzett számítások hibái.
 2. Elégtelen a könyvjelző mélysége. Ha az alap nem elég mély, télen a talaj földelt, ami hozzájárul az alap egyenetlen emeléséhez. Emiatt repedések jelennek meg az anyagban.
 3. A talaj minősége nem felel meg az alapítvány típusának. Az építés típusának kiválasztása előtt geológiai kutatást kell végezni a helyszínen, mivel ez függ a jövő szerkezetének megbízhatóságától.
 4. Építési technológia megsértése. Például egy kisebb számú fémrúd felszerelése az alagsor töltésénél. A szabályok betartásának elmulasztása azt eredményezheti, hogy az alapítvány megsemmisítése az építés után néhány hónapon belül megkezdődik.
 5. Olyan anyagok használata, amelyek nem felelnek meg nekik.
 6. A talajvíz térfogatának változása a szerkezet alatt.
 7. Veszélyes természeti jelenségek.
 8. Túlzott terhelés az aljzatra. Például létrehozhat egy második emelett vagy telepíthet további eszközöket a házba, ami jelentősen növeli súlyát.
 9. A talaj mozgása azon a területen, amelyen a szerkezet fel van szerelve.
 10. Anyagok öregedése. Gyakran összeomlik a talaj, mert az épület több évtizede működik.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ha a hordozó megsemmisítésének jelei megtalálhatók, azonnal meg kell kezdeni a javítást. Ha ez nem történik meg azonnal, a talaj összeomolhat. Érdemes megjegyezni, hogy ha az alapítvány csak részben pusztul el, nem szükséges az egész házat felemelni.

Az alapítvány javításainak típusai

Attól függően, hogy mennyire sérült a ház alapja, többféle javításra osztható:

 1. Kozmetikai munkák, ami a socle megjelenésének megváltozását vonja maga után, és nem igényel jelentős költségeket.
 2. Átlagos térbeli javítás. Az alap legnehezebb részeinek helyreállítása a szerkezet felemelése nélkül.
 3. Major felújítás, ami az alapítvány újjáépítését és néhány elemének cseréjét vonja maga után.
 4. Komplex munkák. Ez a fajta javítás célja minden olyan tevékenység elvégzése, amely hozzájárul a ház alapzatának teljes helyreállításához.

Gyakran lehet vizuálisan meghatározni, hogy milyen típusú javításra van szükség egy bizonyos alapon. Néha meg kell teremteni egy új alapot a nyaralónak. De ez csak akkor lehetséges, ha az épület fából készült és teljesen felemelhető.

A javítás típusának meghatározása

Gyakran előforduló házak megszerzése során láthatja, hogy az épület csúnya. De ez nem jelenti azt, hogy az alapját meg kell javítani. Gyakran a megjelenés nem tükrözi a hordozó tényleges állapotát. Csak a szerkezet alapos vizsgálata után tudja megállapítani, hogy szükség van-e javításokra. Bizonyos esetekben minden munkát elvégezhet szakemberek bevonása nélkül.

A ház állapotának meghatározása előtt le kell mennie az alagsorba, és látni kell, hogy tele van-e vízzel. Gyakran ez az oka az aljzat gyors megsemmisítésének. Szintén érdemes figyelni az ajtók és ablakkeretek torzítására. Egyes esetekben észrevehető az épület falainak ferdesége.

Ha a bázison repedések vannak, érdemes meghatároznia mélységüket, és fel kell tüntetni a foltokat, hogy megértsék az alapítvány megsemmisítési arányát, ha ez a folyamat már megtörtént. Sok esetben a repedések az alap külső rétegének megsemmisülését jelzik.

Útmutató a szalagalapítvány helyreállításához

Az ország faház alapjainak újjáépítése saját kézzel is elvégezhető nehéz berendezések használata nélkül. A csík alapozásának javítása érdekében a következő műveleteket kell végrehajtania:

 1. A ház alján egy árokot kell ásni, amelynek mélysége kb. 50 cm.
 2. Ezt követően meg kell tisztítani az alapítvány felszabadult részét a talajról és egyéb szennyeződéseket.
 3. Ezután a felületet speciális alapozóval kell kezelni, ami növeli az adhéziót.
 4. A következő szakaszban a horgony előkészített lyukakba kell behelyezni a teljes sérült terület felett. Ezeknek az elemeknek a távolsága 60-120 cm legyen.
 5. Ezután meg kell erősíteni a megerősítő hálót a horgonyokra.
 6. Továbbá a törés eredményeképpen kialakuló törések során betonoldatot kell adni.
 7. Az árok egész területén telepíteni kell a fából készült zsaluzatokat. Fontos, hogy homokpárnát hozzon létre a beton megoldása előtt.
 8. Miután a beton teljesen megszilárdult, fel kell tölteni azt talajjal és vak területet kell létrehoznia. Ez védi az alapot a nedvesség hatásától.

Érdemes megjegyezni, hogy bizonyos esetekben jobb, ha új alapot építünk be egy nyaralóhoz. Példaként említhetünk olyan helyzeteket, ahol az alapítvány megsemmisülése a szerkezet falainak torzulásához vezet.

Oszlopos alapozás javítása

Könnyedén visszaállíthatja az oszlopos alapot saját kezével. Ez a következőképpen történik:

 1. Először is, az ásatás az oszlopok közelében történik.
 2. Ezután az alapelemeket szennyezik a szennyeződéstől, a laza gipszből és a kövekből. Ha ez nem történik meg, az alapítvány javítása érvénytelenné válik.
 3. Ezután elvégzik az oszlopok alapozását. Ez szükséges a felület tapadásának fokozásához.
 4. A következő szakaszban lyukak keletkeznek a pólusokban. Biztosítani kell a horgonyok rögzítését, amelyeket a megerősített keret alapjaként használnak.
 5. Ezután a fémkeret hegesztésre kerül a horgonyokhoz.
 6. Ezután a betonoldatot öntjük, majd az öntés után érdemes használni egy építő vibrátorot, hogy megszabaduljon a nyílásoktól, és megbízhatóbbá tegye az alapot.
 7. Az alapzat helyreállított felületét vízszigetelő anyaggal kell lefedni.
 8. A munkák után fennmaradó mélyedések földdel és sűrűn csomagolva vannak.

Ez javítja a ház oszlopos alapját. Az elvégzett munka elég fáradságos, de saját kezeinkkel is elvégezhető. Érdemes megjegyezni, hogy azokat olyan személy készítheti el, aki korábban nem végzett ilyen tevékenységet. Ezért, mielőtt szakembereket hívtál meg, érdemes felmérni képességeit. Minden utasítás végrehajtásával gyorsan visszaállíthatja az alapot.

Mielőtt elvégezné a javítást, néhány hely tulajdonosai arra gondolnak, hogyan lehet felemelni nyaralójukat az alapítványhoz. De érdemes megjegyezni, hogy csak akkor lehet felemelni az épületet, ha fából készült. Ebben az esetben csak az alapozás nélküli szerkezetet emeljük fel.

 • Alapítvány a keretház alatt

 • Beton a ház alapításához

 • Hogyan készítsünk alapot a téglából?

 • A ház alapjait melegítik

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

11 + = 19

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map