A padlás padlójának melegítése

A padlás padlójának melegítése

A padlás szabad területét különböző módon használhatja. Azok az idők, amikor ez a hely a felesleges tárgyak tárolására szolgáló raktárként szolgál, a múlté válnak. Egyre több magánház lakója szeretne hangulatos tetőt biztosítani a tető alatt, és további lakótéret biztosítana. A valóságba való átültetéshez ki kell szigetelni a tetőt. Mely anyag optimális ezekre a célokra, és milyen a padlás tetőszigetelésének folyamata.

A poliuretán hab jellemzői

A tetőtér kvalitatív felmelegedéséhez meg kell vizsgálni az alkalmazott anyag jellemzőit. A környezeti biztonság szempontjából a poliuretánhabok vezető szerepet töltenek be más hőszigetelők között. A további működés folyamatában nincs káros hatása a szobában lévő emberek testére. A PPC egyik fontos előnye a tetőszigetelés szigetelőanyagának kiválasztása nagyfokú tapadás. Tökéletesen illeszkedik bármilyen anyaghoz, akár vasbetonhoz, fa vagy fém anyaghoz. Kivételt képeznek a polietilén és a fluoroplasztikus felületek, de szinte lehetetlen ilyen padláson találkozni a tetőtér elrendezése során.

Poliuretán habot használnak a padlás szigetelésére folyékony állapotban. A kezelendő felület érintkezése után néhány percig lefagy. A porlasztás miatt a poliuretán hab szerkezete porózus, ezért a levegővel telített szigetelőanyag tökéletesen megőrzi a hőhatást. A poliuretán hab cellulóz habos szerkezete meghatározza a tulajdonságait:

 • vízállóság;
 • megakadályozza a gőzök behatolását;
 • magas hangszigetelés;
 • alacsony tűzveszélyesség (az anyag három csoportra osztható: önoltó, nehezen éghető és alig gyulladó).

A hőszigetelő poliuretán hab ellenáll a gomba és a penész, és nem mutat aktivitást, ha agresszív vegyszerekkel érintkezik. Ez nem függ a sav, lúg, oldószer, benzin és olaj hatásától, nem okoz korróziót a fémben. A hőmérsékleti ingadozások tartománya, amelynél az anyag megtartja jellegzetes tulajdonságait, -150-ig terjedkörülbelül≥ +150körülbelülS.

Vigyázat! Amikor a padlás szigetelve van poliuretán habból, nincs szükség további gőz és vízszigetelés alkalmazására.

A PPU jellemzői

A tetőszigetelés PPU-val történő megszervezésének döntése számos előnnyel jár:

 • Minőségi tapadás bármilyen felületen.
 • A szigetelési réteg vastagsága függ a befolyásoló tényezők hatásától.
 • A minimális hőveszteségek csökkentik a fűtési költségeket.
 • A tetőtéri szigetelésként használt poliuretán hab a tető merevségének erősítéséhez járul hozzá.
 • A PUF használata során a hely elvesztése minimalizálható, mivel a rétegnek minimális vastagsága van, ami nem érhető el más szigetelők kiválasztásakor.
 • A poliuretánhab alkalmazása bármiiyen nehezen hozzáférhető helyen, beleértve a tetőszerkezet gerendái és szarufái közötti szakaszokat is.
 • A tetőtéri hangszigetelés, ahol a szigetelést poliuretánhab gyártja, magas szinten van.
 • A poliuretán hab nem deformálódik, azaz a tetőtéri padlás után nem roskad össze, nem duzzad, a zsugorodás teljesen hiányzik.
 • A gyártók minimális működési időt garantálnak egy negyed évszázadra.
 • A porlasztás módszere hozzájárul az anyag gazdaságos fogyasztásához, és ennek következtében csökkenti a padlás költségeit.
 • A működés során a PPU hőszigetelő nem mérgező füstöt vagy egyszerűen kellemetlen szagot bocsát ki.

fontos! A folyékony poliuretán hab a padlás hőszigetelésére alkalmas, monolitikus varrat nélküli bevonatot biztosít a kezelt felület valamennyi repedésének és üregének minőségi töltése miatt.

A poliuretán hab előnyei számos hátránnyal járnak. A kulcs a magas technológiai folyamat. A padlás szigetelését poliuretán hab felhasználásával nem lehet speciális berendezések nélkül rendelkezésre bocsátani. Az előírások betartásának elmulasztása a komponensek vagy a permetezés keverése esetén hatással lehet a hőszigetelő bevonat minőségére. Szintén figyelmet kell fordítani a PPU tulajdonságaira, hogy tüzet szellőztetni lehessen.

Hőszigetelő technológia

Mielőtt közvetlenül a tetőtér melege felé haladna, előkészítő eljárásokat kell szervezni.

Helyiségek előkészítése

Kerülje a tulajdonság romlását a tetőtér melege alatt, segít a következő lépésekben:

 • Minden dolgot és bútorokat biztonságosabb helyre kell helyezni. A tetőtér szigetelésének folyamatát üres helyiségben kell végrehajtani.
 • Az ablaküveg is megsérülhet folyékony habbal, így egy ronggyal vagy egy film bevonattal van ellátva.
 • Hasonló műveleteket végeznek az ajtóval, mivel rendkívül nehéz eltávolítani a poliuretán habot bármilyen tárgy felületéről.

Fontos lépés a falak és a mennyezet tisztítása a régi bevonatból. Ha a polcok vagy forgácslemez formájú finomanyag rendben van, akkor nem lehet eltávolítani. A poliuretán hab tapadásának növelése érdekében meg kell szabadulnia minden szennyeződéstől, piszoktól és portól.

tanács! Ajánlatos, hogy a padlás szigetelése megtörténjen, mielőtt a ház belső burkolatán megkezdődik a munka. Ez csökkenti a porlasztás mértékét a helyiségben.

Szükséges eszközök és anyagok

Ha a tetőtér padlózatának szigetelését tervezni kívánja, gondoskodnia kell az összes alkatrész rendelkezésre állásáról, többek között:

 • két tartály folyékony poliuretánhabhoz és vízhez;
 • egy szórópisztoly;
 • Mellények, beleértve a cipőket és a kesztyűket;
 • védőfelszerelés maszk vagy légzőkészülék formájában;
 • rongyot és spatulát a padlás belső felületének megtisztítására;
 • ecsettel és festékkel a poliuretánhab burkolására.

Szükséges alaposan tanulmányozni a fő tevékenységekre vonatkozó információkat a padlás szigetelési eljárásának minden szakaszában. Tekintettel a technológiai folyamat bonyolultságára, a poliuretánhab szigeteléssel történő munkavégzést legjobb szakemberek bízzák meg. A speciális berendezések használata garantáltan minőségi eredményt ad, amely nem állítható meg a munka önálló elvégzésénél.

A poliuretánhab alkalmazása

A poliuretánhab-mesterek permetezésének vonzereje nem lesz drága. Azonban a javított eszközök elérhetősége nagyban fel fogja gyorsítani a tetőtér teljes folyamatát. Az első fontos pont a szükséges rétegvastagság meghatározása. A termikus számítások figyelembe veszik a környezeti hőmérsékletet és a fal vastagságát, milyen anyagból készülnek és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek.

Vigyázat! A vastagság meghatározásakor fontos, hogy ne érjünk harmatpontot a fal páraáteresztő alapanyagának és a poliuretán habréteg határának. A harmatpontnak feltétlenül a páraáteresztő réteg határain kívül kell lennie.

A padlástér szigetelésének átlagos vastagsága 10-15 cm, kívánatos egyszálas poliuretán hab előállítása. Ha szükséges, vastagabb réteget képez, a permetezést több lépcsőben végezzük.

Fontos feltétel egy minőségi előkészített felület, tisztának és száraznak kell lennie. A tetőtérben a hőszigetelés során a hőmérséklet hátterének 10-től 15-ig kell lenniekörülbelülC. A következő figyelemre méltó pont a páratartalom szintje. A megengedett paraméterek túllépése esetén buborékok keletkeznek, vagy poliuretán hab pórusai képződnek, néha az anyag peelingje keletkezik.

A PPU tetőtérének hőszigetelésének technológiája bizonyos hasonlóságot mutat a festékszóró pisztolyból történő alkalmazásához:

 • a pisztoly mozgása alulról felfelé halad;
 • győződjön meg róla, hogy egységes alkalmazást követel: a poliuretán hab rétegének nincsenek kiemelkedései és mélyedései;
 • az ultraibolya sugárzás káros hatásaitól való védelem érdekében ajánlott, hogy a PPU-t festékkel kezeljék a hőszigetelési eljárás végén.

A folyamat árnyalatai

A padlás szigetelésére vonatkozó intézkedéseket az elővigyázatossági intézkedések betartásával kell végrehajtani. A munkavállalónak elvégeznie kell a ruházati permetezés eljárását, amely maximális védelmet nyújt a szervezet kémiai támadása ellen. Speciális öltözet hiányában használjon olyan hasonló védőruházatot, amely kiegészíti cipőt, kesztyűt, védőszemüveget és légzőkészüléket.

Ha a munka megkezdése előtt két poliuretán hab komponenst csatlakoztat, akkor pontos 1: 1 arányt kell elérni. A második fontos szempont gondos keverés. Az egyes komponensek térfogatának vagy inhomogén tömegének növekedése a szigetelési réteg minőségi jellemzőinek megváltozását eredményezi.

A padlás céljától függően a szigetelést kétféle módon végzik el. A lakóépületben való további működtetése során a padlástérben poliuretánhabos szigetelés készül, a mennyezet kizárólag a feldolgozásnak van kitéve. A poliuretán habot a fa elmaradása között permetezzük. Más esetekben a szigetelő réteget a padló felületére permetezik. Ugyanakkor gondoskodni kell a szellőzőrendszer megszervezéséről.

 • A padló hőszigetelése

 • Tetőszigetelés poliuretán habtal

 • A szarufák felszerelése a ház tetejére

 • A felfüggesztett szarufák építése

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

87 − = 77

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map