Automatikus adagoló nagy fajta kutyák számára

Automatikus adagoló nagy fajta kutyák számára

A kutyák tulajdonosai legalább egyszer életükben olyan helyzetben voltak, hogy sürgősen néhány napra el kell hagyniuk, és el kell hagyniuk a hazai kutyát, ahogy azt mondják: "az egyik a gazdaságban". A fő probléma ebben a helyzetben a háziállat etetése.

Ha nincsenek barátai és barátai, akik képesek az állatot a tulajdonos hiányában etetni, az utolsó esély arra, hogy a kutyát élelmiszerrel biztosítsák, egy automatikus kutyaeledel. Az adagoló egyes modellei elegendő mennyiségű takarmányt tudnak előállítani egyenlő adagokban.

Felhasználási feltételek

Természetesen az automatikus kutyadagoló nem tudja megoldani a gazdák hiánya miatt felmerülő összes állat problémáját, annál inkább alkalmazható bizonyos feltételek mellett:

  • Mivel a fő élelmiszerelem egy automatikus adagoló segítségével csak száraz élelmiszerek használatosak, ezért az állatot legalább hozzá kell szokni az ilyen élelmiszerek fogyasztásához;
  • A vályú használatát eredetileg a házban lévő állatokra irányították, mivel a fejlesztők még nem jöttek be az automatikus adagolóba. Kivételt képezhetnek a házban élő kis fajták kutyái, akiknek lehetőségük van arra, hogy egy automatikus tambour segítségével elhagyják a szobát.
  • A száraz élelmiszerek etetése néhány napig hátrányosan befolyásolhatja a kutya egészségét, még akkor is, ha elegendő élelem és víz van a madárházban, ezért a nagy fajtájú kutyák automatikus adagolói csak ideiglenes intézkedésnek tekinthetők.
Fontos! A kutya nem szenved bulimia vagy kinorexia, amely gyakran megtalálható a kutyák nagy fajták.

Ha a kutya megszokta a túlfogyasztást, vagy nem tudja ellenőrizni az ételt fogyasztott mennyiséget, csak azok a adagolómodellek, amelyek beépített adagolóval vannak felszerelve alkalmasak az automatikus etetéshez, és ez általában a legdrágább és összetett eszközök.

Ezenkívül a műanyag automatikus adagoló megjelenése és illata miatt a kutyát a házban több napig kell képezni, hogy kialakuljon egy bizonyos felhasználási kultúra. Gyakran előfordul, hogy a kutya, bosszantja a hangokat vagy az élelmiszerek típusát a bunkerben, visszavonhatatlanul lebontja az elektronikus készüléket. Ezért egyes tulajdonosok inkább nem kockáztatják és felszerelik a szekrényt a házban, amelyben automatikus adagoló van telepítve.

A takarmányozású kutyák automatikus adagolóval történő szervezése saját tulajdonságokkal rendelkezik. Ha a macskák, hörcsögök, halak, papagájok etetése nem rendelkezik pszichológiai irányítással, akkor a kutyák számára mindent sokkal bonyolultabb. Az ételeket kiszolgáló személy tál és személyisége nagyon fontos a kutya számára, a pszichológia szempontjából, aki táplálja, ő is a ház mestere.

Fontos! Tehát, ha vágya van arra, hogy a petet automatikus etetésbe vigye, legyen felkészülve arra, hogy a robot kutyaadagolója a ragaszkodás és tisztelgés tárgyává válhat.

Az automatikus adagoló működése

A vályú kialakításába beépített fő gond az, hogy heti vagy három napos táplálékot nem egy tömeggel, hanem egy bizonyos időtartamon keresztül, lehetőleg egyenlő időtartamon át kell adni a kutyának. A legtöbb modell automatikus etetés a munkamódszer szerint három kategóriába sorolható:

  • A legegyszerűbb ömlesztett szerkezetek;
  • Adagolási rendszerek;
  • Önjáró adagolók.

A modellek egy részét automata vízcsővel egészítik ki, állványra szerelt állványként, amelyhez csepegtető szelep van. Ez a kiegészítés nem lesz a leginkább felesleges, különösen akkor, ha a kutyának nincs lehetősége több napig fenntartani a vizet.

Automatikus adagolók - adagolók

Valóban automatikus rendszert nevezhetünk az alábbi képen látható rendszernek.

Az eszköz speciális jellemzője egy speciális felvonó jelenléte, amelyben a betáplálás egy része a tartályból egy tálba kerül. A részegység, amelyet egy automatikus adagoló ad ki, 60 és 500 g között lehet, ami elég ahhoz, hogy egy nagy kutya etetését megszervezze. Az adagolt rész súlyát az oldalsó panelen lévő digitális jelzővel állítjuk be. A készülék alján speciális rögzítőelemek találhatók, amelyek lehetővé teszik a készülék rögzítését a padlón vagy a padlón.

Az automatikus adagoló program üzemmódban működhet, a belső időzítőtől vagy egy külső számítógép parancsától. Az élelmiszer kiszállítása előtt a gép egy hangjelzést ad ki, és csak akkor nyitja ki a liftet, ha a kutya megközelíti a tálat. A készülék felső részén van egy tartály élelmiszerek szállítására. Az átlagos tartályt 3-4 kg-ra tervezték, de vannak olyan modellek, amelyek kapacitása akár 10 kg száraz élelmiszert is tartalmazhat.

Adagolók kis és törpe kutyák számára

Kis kutyafajtáknál gyakoribb a rotációs típusú automatikus adagoló. Szerkezetileg az eszköz gyűrűs csúszda, 5-6 szektorra osztva. Minden szektorban van egy adag étkezés egy étkezés. A tálca tetejét egy lefedő középső rész fedele zárja le. A fedél elforgatásakor a szektor ablak váltakozva nyílik meg a cellákon a tálcában lévő ételekkel. Egy napon belül egy vagy két szektor megnyitható.

Haladóbbak az időzítővel ellátott automatikus adagolók tervezése. Valójában ez egy tálca, amelyen belül van egy takarmány. A tálcát egy mágneses vagy mechanikus zárral ellátott billenő fedél zárja le. Amint az időzítő aktiválódik, a zár nyitva van, és a fedél visszahúzódik, így a kutya elérheti a tatát. Kívánt esetben beállíthatja az automatikus adagolók számát, amely megegyezik a kutyák befogadásának számával. A gyártók szerint a szorosan illeszkedő fedélnek köszönhetően nemcsak a száraz élelmiszereket, hanem a konzerv húsokat vagy halakat is betöltheti. Természetesen nagy fajta kutyák esetében ez a módszer nem megfelelő, a kutya kinyitja a tálcát az időzítő előtt.

Ömlesztett adagoló

Az állvány legegyszerűbb kutyatáplálója egy speciális tálcára szerelt függőleges tartály vagy tartály. Az automata adagoló bunkerjének alján gyűrű alakú rés van. Az élelmiszer egy része kis mennyiségben ébred fel egy nyíláson keresztül és lezárja az ömlesztett anyagot, megakadályozva, hogy a tálcába kerüljön.

Ahogy a kutya egy ételt ad el a tálcában, egy új részét a bunker helyére öntik ki. Az automatikus adagoló kialakításánál nyilvánvaló, hogy a takarmányt kiöntik, amíg a kutya gondosan kiválasztja a tálcából. Normál nedvességtartalomnál és hőmérsékletnél a száraz élelmiszerek elég hosszú ideig tartják a laza tulajdonságokat, így egy egyszer beültetett automatikus kutya adagoló 7-10 napig dolgozhat.

Házi lehetőségek

A fent leírt elv használatával automata kutyatápszert készíthet a saját kezével. A legjobb ilyen célokra egy 100 mm-es átmérőjű és 80-90 cm hosszú műanyag csatorna.

A csövet rögzíteni kell egy függőleges acél állványra, amely a rétegelt lemezből levágott résbe van csavarva. Az így létrejövő függőleges tartály alsó részében a kúpos adapter 100 mm-ről a csőre 50 mm-re kell lennie. A bemutató megjelenéséért a formatervezés tetszőleges színű aeroszol festékkel festhető.

Annak biztosítására, hogy az élelmiszer nem viharos, az edényt fedővel - egy dugóval zárják le. Tekintettel a jelentős magasságra, kívánatos a szerkezetet a padlóhoz vagy a falhoz rögzíteni további fémszegélyekkel és csavarokkal. Továbbra is állítsa be a tartály helyzetét az élelmiszernél magasságban, tegyen egy tálat a kutya számára, és töltse be a tartályt száraz élelmiszerrel.

Annak biztosítása érdekében, hogy a takarmány nem torta, és nem ragad be a bunkerbe, sok otthoni építő mereven rögzít egy kis elektromos motort a csőben egy 5-10W-os excenterrel a csőben. A motor időzítőhöz van csatlakoztatva. A kutya vibráló motorjának hangja több tíz méterrel hallható.

következtetés

A gyártók szerint az automatikus adagolók iránti kereslet elég magas volt, ezért az interneten keresztül vezérelt és akár videokamerával felszerelt automatikus adagolóeszközöket is tervezik. A száraz élelmiszereken kívül három vagy négyféle élelmiszer lesz, fagyasztható és felmelegszik.

  • Hogyan erősítsük meg a homokot a helyszínen

  • A sport és a gyermekjátszóterek fedele

  • PVC átlátszó fólia függönyökhöz

  • Nyitott ketrecek nyulaknak

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 62 = 67

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map