Betonkert

Betonkert

A beton küszöb egy különleges külső melléképület az épület bejárata előtt, amely betonból (betonblokkok, expandált agyagblokkok, szénsavas betonelemek) áll. Ez egy fontos eleme bármely lakóépületnek, amely megkönnyíti az ember könnyű, kényelmes mozgását a földszinttől a ház padlójáig, amely egy kicsit a dombon található.

Egy konkrét tornácra egy képet ábrázol

Mivel a ház alapja nem lehet szinttel a talajjal, a lépcsők szerves részét képezik a tornácnak. A bejárati ajtó előtt a házban külön platformnak kell lennie, amelyen legalább két ember könnyedén be tud férni (kiment, belépni a házba). A szerkezet befejezéséhez köveket használhat. A felett egy speciális lombkorona állítható elő, amely védi az esőtől és a hótól.

A fényképen egy lombkorona kész munkát mutatunk be

Tervezési jellemzők

A betonból készült tornác fő jellemzője, hogy a beton alapján szinte bármilyen bonyolultságú lépcsők (nemcsak a standard, de egyenes vonalúak, de görbületi, kör alakúak is) önthetők. A befejeződéshez különböző anyagokat is használhat (különböző típusok).

Gyakran a tornác épített expandált agyag blokkok, hab blokkok, salak blokkok.

A beton verandája monolitikus, tartós, megbízható, univerzális konstrukció, amelynek konstrukciója meglehetősen fáradságos folyamat, amely egymást követő szakaszokból áll.

A betonból készült veranda felállítása

Számítások és kidolgozása a jövő építése, földművelés, öntés, befejezése az építőipar - a szakaszok az erekció a beton veranda.

Számítások és tervezés

Ideális esetben a ház házának tornácát kell elhelyeznie a jövő házának kialakításának kezdetén, és fel kell töltenie a szerkezetet az alagsor építésének ideje alatt. Abban az esetben, ha a házat már építették, és a verandát nem építették fel, akkor megfelelően és különösebb nehézség nélkül lehet a házhoz csatolni, majd később.

fontos! Ha a tornác a ház felállítása után csatlakozik, a szakemberek nem javasolják, hogy a betonhátter alapját szilárdan az épület alapjához kösse.

Ez annak köszönhető, hogy ezeket a struktúrákat egy nem mérhető tömeg, különböző terhelések, különböző zsugorodás jellemzi, ennek következtében a talaj erős süllyedése - a szerkezet deformálódhat vagy repedezhet a varraton.

Ajánlások, amelyeket a tervezés során követni kell:

 • A tűzbiztonsági szabályok szerint a betonfedél felső részének (játszótér) a bejárati ajtó küszöbétől 5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie
 • Ennek megfelelően az ergonómia és a kényelem a működésben, a lépcsők mélysége 30 cm, magassága 12 cm és 18 cm között
 • Ha a beton terasz magassága nem haladja meg az 50 cm-t és szélessége nem haladja meg az 1,5 m-t - a korlátot nem lehet felszerelni
 • Ha korlátra van szükség, a parapet optimális magassága 70 cm és 120 cm között van
 • A konkrét verandák legfontosabb alkotóelemei egy speciális felső platform, egy létra erre a helyszínre
 • A webhely bármilyen méretű lehet (egy nagyon kicsitől a teljes értékű teraszig)
 • A terület mélysége korlátozott: ez a paraméter nem lehet kisebb, mint a bejárati ajtók szélességének 1,5 paramétere
fontos! A szakértők ajánlása szerint a létra optimális szélessége 60 cm (egyszemélyes), egyidejűleg két ember kényelmes áthaladása esetén - a lépcsők szélessége 80 cm és 120 cm között változhat.

Kényelem, páratlan lépések száma

A ház melletti szabad helytől és a bejárati ajtótól függően meghatározzák, hogy a tornácos beton melyik formája van (a lépcsőhöz viszonyítva a lépcsők oldalirányú, merőlegesen, kör alakúak)

Annak érdekében, hogy elkerüljük a monolitikus beton verandaharú építésében fellépő hiányosságokat, először át kell adnunk a ház tervét, és rajzolnunk kell a jövő verandáját, figyelembe véve annak minden méretét.

Földmunkák

A beton verandaház felépítése előtt földmunkát végeznek. Törölte a kövek, törmelékek építésére kijelölt helyet. Az előzőleg rajzolt rajzok átkerülnek a tisztított terepre. A jövő épületének peremét pálcákkal látják el. Speciális alaphornyok készülnek (sekély mélység 20 cm-től 30 cm-ig, vagy átlagos mélység 50 cm-től 70 cm-ig).

Előkészítő durva munkát ábrázol a képen

A beton teraszt öntjük

A talaj feltöltése előtt a legtermékenyebb réteget eltávolítják a talajból, a kívánt mélység gödröt ásják, és az építési terület peremét 10 cm-es adagolással adják hozzá.

Az ásatás építése

Az alap alja - a gödör (gödör) tömörítve 10-30 cm-es közepes frakciójú zúzottkő, 20-30 cm homokréteg segítségével. Az utolsó réteget megnedvesedik és megtörik. Ez a törmelék és homok párna védi a betont a felszín alatti víz káros hatásaitól, agresszív talajhatástól. A párnát egy tetőfedő anyag vagy geotextília vízszigetelő réteggel borítják.

A bemutatón a föld alatt végzett ásatás képezi a fényképet

fontos! Ha az integrált vízszigetelő anyag nem elegendő a teljes alaptest területére, akkor az anyag illesztését át kell fedni 10-15 cm-re.

Zsaluzat építése

A zsalu alapja lehet egy 15 mm vastagságú vagy egy speciális, impregnált rétegelt lemez. A tornác oldalsó részei kartonból készült minta alapján épülnek fel, majd több lap lemerül. A minta egy fa pajzsra kerül, a lépcsők kivágásra kerülnek. A befejezett oldalsó részek párhuzamosan vannak felszerelve az ásatás alján. A zsaluzat oldalsó részeiön kívül rögzítőcsavarokkal vannak rögzítve, és a geometriai méretek elvesztését és a bomlást kizárják, amikor nehéz beton megoldással áradanak, tovább erősíthetők speciális támasztékokkal. Az oldalak megfelelő függőleges helyzetét egy speciális épületszint ellenőrzi. Továbbá, a jumperek segítségével az oldalrészeket több helyen össze kell húzni.

Miután az oldalelemek zsaluzatába szerelték fel, a lépcsők külső korlátai rögzítve vannak a kivágásokhoz. A korlátozóként egy szegélytípust használnak (a lépés magassága és a táblák egyenlőnek kell lenniük).

fontos! Ha a félkör alakját választották a jövő verandára, akkor a párnára vázlatos rajzokat rajzolunk, mielőtt ráöntjük, majd 20-30 cm-en a párosított cölöpök (megerősítés) kerülnek be a talajba.

A cölöpök között a zsalu csíkok (műanyag) vannak. A csíkok magasságának paraméterének meg kell egyeznie a lépcsők magassági paraméterével.

A zsaluzatot a képen ábrázoltuk

Megerősítési eljárás

A stabilitás érdekében a betonszerkezet szilárdsága megfelel az erősítő testnek. Ebben a tekintetben nemcsak a vázlat megrajzolására van szükség, hanem teljes körű fémszerkezet kialakítására. A konkrét verandát megerősítik speciális zsinóros rudak segítségével, amelyeket zsíros foltoktól, rozsdától tisztítanak, amelyek 8 mm-től 10 mm-ig terjednek.

fontos! 10 cm * 10 cm - 20 cm * 20 cm - optimális sejtparaméterek.

Manuálisan, a huzal segítségével a megerősítést rögzítik. Ha a magassági paraméter a gödör aljától és a lépcső felső részétől 20 cm-ig terjed, akkor az alsó lépésre 1 réteg van. Ha 20 cm-t meghalad, akkor a szerkezet két vízszintes szintből áll. A megerősítő burkolatot betonoldattal 5 cm-re öntjük minden oldalra. E tekintetben a vasalás telepítése előtt speciális kavicsokat (állványokat) kell elhelyezni az ásatás alján.

Nyilvánvalóan a megerősítési eljárás fotót biztosít

Betonozási eljárás

Meg kell jegyezni, hogy a jövőben a beton burkolatot folyamatosan befolyásolja a mechanikai terhelés, összetett környezeti feltételek: a talaj lazasága, a talajvíz savas szennyeződésekkel, lúgokkal, hőmérsékletváltozásokkal. Ennek a kedvezőtlen körülményeknek a ellenállása érdekében a betonhabarcsnak különleges összetétele kell legyen: cement-homok-kavics, 1 óra - 2,2 óra - 3 óra, az oldatot tökéletesen keverni kell lapáttal, de leginkább betonkeverővel.

Vizuálisan a betonozás eljárása látható a fényképen

A hideg hidak, varrások elkerülése érdekében azonnal ki kell tölteni a verandát betonoldattal. Miután a zsaluzat betonoldattal töltötte be, hogy elkerülje a nyílások kialakulását, az egész keveréket szelep segítségével gyakran átszúrva, a levegő felszabadul.

Egy hét múlva a beton teljesen a kívánt helyen marad, lefagy, a zsaluzatot eltávolítják. Az alapzat vízszigetelést biztosít az oldalán kátrány, ruberoid használatával, majd a talaj feltöltődik.

dekoráció

4 hét elteltével a beton teljesen megfagyott, erősödött. Ebben a szakaszban elkezdik befejezni a beton verandát. Nyáron, a meleg időjárás, monolit beton kell lefedni polietilén film, nedves a víz naponta.

A tervezési preferenciáktól függően meghatározzák a burkolóanyag kiválasztását. Ehhez kiválaszthat egy másfajta kövezetet, amelyet csak szépen cementeltek.

Vizuálisan a befejező eljárás a fényképen látható

Így a betonból készült veranda egy bizonyos méretű lépcsőkből és platformokból álló szerkezet, amely megkönnyíti az ember kényelmes mozgását az udvarból a kis dombon lévő házba. A tornácos mazhet különböző anyagokból készül, de a beton az egyik legmegbízhatóbb, tartós. Betonblokkokból, expandált agyagblokkokból, salakblokkokból, habblokkokból is készíthető.

Egy elkészített betonkamra képi képe látható

További információk a beton verandáról, lásd a videót

 • Betonburkolat készítése

 • Verandán rönkökkel

 • A beton terasz készüléke

 • Hogyan öntsünk egy teraszt a betonhoz?

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

63 − = 53

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map