Dekoratív tapéta matricák

Dekoratív tapéta matricák

A modern tapéta - drága és nagyon tartós anyag, vinil, selyem vagy üvegszálas burkolatok több mint tíz évig tarthatnak. Nyilvánvaló, hogy ebben az időben néhány kellemetlen változás is előfordulhat a falaknál: károsodás, szennyezés, gyermekrajzok, macskaszegek nyomai, kötőelemek lyukai stb. És egyszerűen, néhány év múlva, a monotónia zavarja a legtöbb embert.

A falak díszítő matricája a legjobb módja ezeknek a helyzeteknek. Ez a megoldás minden felületre alkalmazható, gyorsan megvalósítható és nagyon olcsó.

Amit a tapéták matricái közül jobban választani lehet minden szobában, hogyan ragasztani őket a falakra, és milyen előnyökkel jár ez a dekoráció - ebben a cikkben.

A fali matricák fajtái

A dekoratív matricákat matricáknak nevezik. Ez a dekoráció, leggyakrabban vinilből készült, végrehajtásra kerül, ezért plaszticitása és rugalmassága van. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik a dekoráció bármilyen felületen különböző anyagokból: fa, üveg, vízvezeték, festett falak, mennyezetek, tapéta bármilyen anyagból.

A megvásárolt fali matrica három rétegből áll:

 • papír alapanyag;
 • vinil minta;
 • átlátszó rögzítőfólia.
Fontos! Nagyméretű festményeket, mintákat kell eladni kartoncsövekben. Ez lehetővé teszi, hogy megőrizze a matrica integritását, és ne roncsolja össze a vászont. A készletben lehet egy műanyag gumibetét - a gipszvágóhoz hasonló eszköz. Raquel a matrica alá tolta a levegőt, és lenyomta a matricát a falhoz.

A dekoratív matricák különböznek, főként a stilisztika és a rajzok teljesítményében. Válasszon ki egy matricát egy adott szoba kialakításánál. Miután a belsőépítészet felújításáról döntött, nagyon fontos, hogy ne túlzolja, és egységes stílust tartson fenn a szobában.

A matricán lévő képetől függően ezek a következőkre oszlik:

 1. Animalisztikus nyomatok, amelyeket állatok, madarak és más állatvilág ábrázolására használnak. Ilyen képek, a színtől és a formától függően, ragasztót ragasztanak a gyerekszobák, nappali és folyosók falaira. Különböző halak és teknősök gyakran díszített fürdőszoba falakkal.
 2. A történet matricák teljes képek. Ezeken a matricákon bármi lehet ábrázolni. Ezek festmények reprodukciói, szerető párok, gyönyörű parkok padokkal és lámpákkal, gyermekszobák rajzfilmjeinek epizódjai. Egy szalag matrica esetében egy szabad falnak nagy része van, mivel általában ezek nagy méretű vásznak.
 3. Az asztali matricák gyakran díszítik a szekrényeket és a nappali helyiségeket. Képesek a színészek, a politikusok, a hírességek vagy a gyönyörű idegenek arcára.
 4. A hálószobák falai díszítik a sziluetteket. Óriási szemek lehetnek az ágy feje fölött vagy egy éjszakai lámpa melletti női alak. Leggyakrabban a sziluettek fekete-fehérben készültek. Fontos megjegyezni, hogy a fekete matricák látványosak a könnyű falakon, és a fehér matricák jobban díszítik a háttérképet sötét színekben.
 5. Feliratok és kifejezések gyakran előfordulnak. Ez lehet motiváló mottó, jelentős dátumok, csak szép szavak, díszítő falak a lakás.
Figyelem! A dekoratív matricákat csak szilárd falon lehet ragasztani. A mintázatokkal kiegészített mintázott tapéta elszíneződött folt lesz, nem pedig a falak stílusos dekorációja.

Díszítő matricákkal díszíti a különböző szobák falát

A matricák kiválasztása minden szobában egyszerre több tényezőt is figyelembe kell vennie:

 • a szoba területe - a nagy szobákhoz nagy méretű tarka matricák, de egy kis hely jobb, ha nem töltődik túl csillogó mintákkal, itt vannak a megfelelő kis rajzok, graffiti.
 • A mennyezet magassága, valamint a háttérképminta kiválasztása is fontos szerepet játszik. Ha a falak magasak, szinte bármilyen díszet választhatnak. Az alacsony helyiségekben jobb, ha nem használunk vízszintes rajzokat, itt a fák jól néznek ki, vékony ágak, amelyek felfelé nyúló virágokkal rendelkeznek.
 • A megvilágítás is meghatározza a címke kiválasztását. A sötét szobáknál jobb, ha nem használunk fekete, sötét hangokat, éppen ellenkezőleg, a falakat fényes nyomatokkal, lédús árnyalatok fantázia mintázataival kell újjáéledni. Egy jó fényű helyiségben kedvező megjelenésű fekete sziluettek, de a fehér matricák elhalványulnak és észrevétlenül a falon maradnak.
 • A szoba belsejének stílusa aligha játszik, nem pedig a dekoráció választásában. Nagyon fontos, hogy ne menjen túl egy irányba, ne hagyja, hogy a stílusok összetéveszthetők legyenek. Ha a szobát az ország stílusában készítik, tematikus figurákkal, csillárokkal és textilekkel díszítik, akkor a legjobb megoldás a háttérképek díszítése. A klasszikus belső tér közelebb áll a növényi mintákhoz, az állati képekhez, a telekképekhez. A modern minimalista belső terek tökéletesen kiegészítik a matricákat óra formájában (az alábbi képen), fekete-fehér sziluetteket, csillagképeket.
 • A szoba célja. A hálószobában például egy személynek pihentenie kell és nyugalomban kell lennie, nem kell túl fényes matricákat ragadni. A nappaliban kísérletezhetsz, de anélkül, hogy felülmúlnád a stílust. A falak a konyha kell választani matricák, nem túl szemet gyönyörködtető, nem zavarja a főzés és étkezés.
 • A helyiségben élő személy preferenciái nem kevésbé fontosak, mint a fent felsorolt ​​tényezők. Végtére is, a lakberendezésnek elsősorban a lakásnak kell élveznie az esztétikai élvezetet.

Dekoratív matricák hálószoba falakhoz

A hálószobában általában a románc és a nyugalom légköre van. Ezért a falak nyomtatása ebben az irányban van kiválasztva. Ebben a szobában párok, különböző szívek, pecsétek, pillangók illusztrálnak.

Leggyakrabban a hálószobákban matricák díszítik a fal egy részét az ágy feje fölé. Hatékonyan nézzen ki nagy méretű mintázatokat az egész falon, mint ebben a fotón.

Annak érdekében, hogy a szobát még érdekesebbé tegye, folytathatja rajzolását a mennyezetre vagy felvehet egy matricát a bútorokra. Ez könnyen elvégezhető, mivel a vinil matricák tökéletesen ragasztottak bármilyen felületre.

A hálószobák színei jobban választanak a szabványnak: puha színek, pasztell árnyalatok, fekete, fehér és szürke színek kombinációja.

Finom virágok, díszes minták, furcsa pillangók - valami, ami képes átalakítani a hálószobát néhány perc alatt!

Gyermekszoba

Ez az a hely, ahol bármilyen fantázia van! A gyermekek hálószobájának díszítése a kis lakójával együtt szükséges. És itt, mint máshol, helyénvaló, hogy a címkék minősége könnyen eltávolítható legyen a falról. Végül is a gyerekek nagyon gyorsan nőnek, és ízléseik és kedvenc hősök gyorsan változtak.

A gyerekek számára a kedvenc rajzfigurákkal ellátott matricák pótolhatatlanok, az idősebb gyerekek érdeklődnek majd a számok számolásához és felismeréséhez, ha közvetlenül a gyermek falához tapadnak.

A tizenévesek már hobbijaik és hobbijaik. Szobáik falait kedvenc sportolója vagy fényes autója, ballerina vagy ritmikus torna sziluettje díszítheti.

Az óvodai címkék színei legyenek lédúsak és világosak, de ne felejtsük el a gyermek pszichéjének túlzott izgatottságát. Jobb ragasztani a falon lévő fényes képeket, amelyeket a gyermek nem lát az ágyban fekve.

Az óvodában a matricák segítségével nemcsak a falakat, hanem a mennyezetet is átalakítják.

A legjobb matricák a nappali falakhoz

Általában a modern lakásokban a nappali nem túl tágas. Ráadásul ebben a szobában túl sok a bútor és a belső tárgy.

A szabad helyet gyakran csak a bútorok felett, a felfüggesztett TV körül vagy a sarkokban találják.

De még a falak e szerény részei is hatékonyan dekorálhatók a nappaliban. A nappali falakhoz szokásos dekoráció matrica. A fák ágai világos virágokkal, levelekkel, nagy lepkékkel díszítettek. Sokkal érdekesebbek a matricák egy fa formájában, amelynek ágaira "felfüggesztett" családi fényképeket (mint a fotón). Ilyen módon nagyon könnyű létrehozni egy családfát.

A folyosó falainak díszítése

A közeli folyosókon és folyosókon is van hely a díszítő matricák számára. Itt a tervezőnek van egy feladata - "szétszedni" a szoba falát, vizuálisan kitölteni a levegőt.

A folyosók tökéletesen illeszkednek a különböző feliratokhoz a falakon. Az ajtó előtt üdvözlendő mondat lehet, amelyet mindenki látni fog a házba. Vagy érdekes feliratok a beépített szekrény minden ajtóján, amelyek könnyen navigálhatók.

Ne válasszon a folyosó falainak túlságosan masszív matricáknak, legyen vékony sziluett, gyengéd gallyak, ilyen dekoráció nem veszi el a helyet.

Konyha és fürdőszoba matricával díszítve

Ezekre a helyiségekre a matricáknak tematikusnak kell lenniük. A konyha falai díszíthetõk szakácsok, ételek, ételek készítésével. A fürdőszobában, szokás szerint, a tenger lakói, halak, hajók, pálmák képét használják.

A fürdőszobában egy díszítő matrica látványosnak tűnik, nemcsak a falra, hanem a vízvezetékre is terjed.

E helyiségek belsejének kialakítása érdekében fontos mérlegelni a méreteiket. Nagyon gyakran a fürdőszoba és a konyha korlátozott területű, így a matricák alkalmasak a kis, töredezett (jó példa - a fotó).

Tipp Felvette a matricák matricáját, kerámia burkolattal borítva, figyelembe kell vennie a cserép méretét. Ideális esetben, ha a minta nem lép túl egyetlen csempe, hogy a matrica nem átfedi a varratot - nem néz ki esztétikus és elrontja a mintát.

Hogyan ragasszon matricát a háttérképen?

Nagyon fontos, ha a tapétázás falra szereli, hogy figyelembe vegye a tapéta textúráját. Természetesen a legegyszerűbb módja annak, hogy egy képet vinil tapéta sima felületére illesszen be. De a dekorációs matricák elégségesek ahhoz, hogy bármilyen felületre ragasztódjanak, így papírt, nem szőtt és habos háttérképet használhat.

Tipp Minél nagyobb a tapéta, annál erősebbnek kell lenyomnia a matricát a falhoz, óvatosan távolítsa el a levegőt az alatta.

Az egész matrica tapadási folyamat több lépésből áll:

 1. A fal felületét nedves ruhával tisztítsa meg, és hagyja teljesen megszáradni.
 2. Helyezze el a címkéket az asztalon, és előmelegítse őket egy gumibetétes vagy tiszta, száraz ruhával.
 3. Amikor matricát helyez a falra, jelölje meg a helyét ceruzával. Ha a rajz sok töredékből áll, akkor ajánlott mindegyiküket falra ragasztani festékszalaggal. Minden későbbi munkát fokozatosan kell végrehajtani - viszont minden egyes darabot ragasztva, alulról felfelé mozogva.
 4. Óvatosan távolítsa el az aljszert az alulról felfelé. Ebben az esetben nagyon fontos annak biztosítása, hogy maga a matrica vagy annak részei ne maradjanak a hordozón.
 5. Ragasztó matricát számára fenntartott helyen, neki, hogy nyomja meg a doctor blade, mozgó fentről lefelé, és a központ az oldalán.
 6. Távolítsa el a védőfóliát, és nyomja meg újra a matricát a falhoz egy gumibetétes ronggyal vagy ronggyal.
 7. Gyűjtsd össze a mintát a töredékekből.
Tipp A matricát a falhoz ragasztva nem szabad megérinteni a telepítés után három órát.

A dekoratív matricák előnyei a falakon

Így a szoba átalakítása sok pozitív oldalt tartalmaz, köztük:

 • megfizethető költség;
 • Lenyűgöző vizuális effektus (minden fényképen látható);
 • a matrica anyagainak ökológiai kompatibilitása (bármely helyiségben ragaszthatók);
 • egyszerű telepítés;
 • a matrica bontása a falak károsítása nélkül (tapéta);
 • hatalmas választék a minták és rajzok, amely lehetővé teszi, hogy vegye fel a matricát minden stílus,
 • hosszú élettartam - a matricák 3-5 évig tartanak;
 • az ultraibolya, mechanikai károsodás, nedvesség ellen.

Az egyetlen dolog, hogy félek vinyl matricák a tapéta - oldószer és egy illékony vegyületeket.

A belső díszítő matricák hozzáadásával és frissítésével sokkal gyorsabb és olcsóbb, mint új tapéta ragasztása a falakon. Ezenkívül ez a módszer lehetővé teszi, hogy radikálisan átalakítsa a szobát, és kiemelje a tervezést.

Modern rengeteg matricát a fal vezetett arra a tényre, hogy a dekoráció már nem tekinthető egyszerű módot leplezése hibák - sok a tervezők ma ajánljuk beillesztés át natúr falak tapéta díszíteni őket vinyl matricák. És az eredmény tökéletesen látható a képen.

videók:

 • Szekrények a nappaliba

 • Fekete csillár a belső térben

 • Terrakotta szín a belső térben

 • Fából készült kis ablakok függönyei

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

21 − 18 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map