Fából készült bútorok teraszra

Fából készült bútorok teraszra

A teraszon és a verandán lévő hangulatos környezetben a bútorok nagy szerepet játszanak. Most a rekreációs területeken már nem az olcsó műanyag székek és asztalok - akkor választhat egy sokkal vonzóbb modellek. A fából készült bútorok az egyik leggyakoribb lehetőség.

Terasz és veranda

A terasz és a veranda közötti különbség az, hogy a veranda tetője a ház tetőjéhez kapcsolódik. A terasz tetője külön készül, és teljesen hiányozhat, legyen műanyag, átlátszó, összehajtogatható anyag.

A terasz és a veranda is nyitva vagy zárva lehet. A zárt opciók fűtést, például kandallót vagy beépített fűtőtestek lehetnek. A terasz vagy a terasz ilyen jellegzetességei befolyásolják a bútorok választékát.

Kerti bútorok

Régóta használják a bútorok anyagaként. Könnyen feldolgozható, faiból szinte bármi lehet a stílus és a tervezés szempontjából, könnyű, erős, gyönyörű természetes mintázata, környezetbarát anyag. Különleges kezelés után a fa nem fog félni rothadás, penész vagy rovaroktól. A fa eléggé tartós a megfelelő gondossággal, és a törött alkatrész cserélhető vagy javítható. Emellett a fából készült bútorok kézzel is elkészíthetők, akkor feltétlenül egyedi lesz.

A fa azonban a nedvességváltozás miatt víz elnyelését és alakjának megváltoztatását teszi lehetővé, ezért a nyitott teraszon készült fából készült bútorokat gondosan kell kiválasztani. Jó választás - összecsukható bútorok, amelyek rossz idő esetén könnyen összecsukhatóak és behelyezhetők a helyiségbe. Mit kell figyelembe vennem, amikor kiválasztunk?

 • Bútorok kiválasztásakor figyelembe kell venni a webhely méretét. Túl nehézkes tárgyak vagy túl sokan teszik a teraszt lágyabbá.
 • Vásárlás előtt ellenőrizze a termékek minőségét. A nem látó feleket olyan óvatosan kell kezelni, mint a külső személyeket. Az ízületekhez fából készült tüskéket kell használni, nem pedig fémrögzítőket és ragasztót.
 • A bútoroknak kényelmesnek kell lenniük. A székek, padok vagy kanapék kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy üljön le rájuk. A legdivatosabb helyzet nem hoz örömet, ha nem kényelmes.
 • A bútorok kiválasztása a terasz céljától függ. Ha ez a hely a vacsorákhoz és a szabadtéri grillezéshez, akkor a bútoroknak másnak kell lenniük, mint a relaxációs területre és a pihenésre.
 • Az anyag szintén fontos. Szilárd fafajoknak kell lennie, lehetőleg tűlevelűek, például fenyő, vörösfenyő vagy cédrus, valamint teak. Kevésbé tartósabb termékek az akácból.
 • A fából készült termékek bármilyen stílusban készülhetnek, de a legtöbb organikusan az eco vagy az ország stílusában tervezett teraszokra és teraszokra néznek.
 • Egy fa kombinálható más anyagokkal, például fémmel, szőlővel, rattanal, üveggel.

Milyen bútorokra van szükség

Általában egy terasz vagy egy veranda szolgál a "második nappali", így a helyzetnek itt megfelelőnek kell lennie. A minimális készlet asztal, kanapé vagy több fotel vagy szék. Ha a terület elég nagy, akkor egy nagy asztalt és egy pár kanapét helyezhet el.

A teraszon lévő asztalnak meg kell egyeznie a vendégek számával. Ha egy nagy társaságnál szeretne vacsorázni, akkor egy nagy asztal lesz a konyhában. Ebben az esetben egy kis veranda esetében jobb kerekasztal kiválasztása - több vendég befogadása. Ha inkább egy eldugott pihenést szeretne, és leggyakrabban a teraszon kávét iszol önmagában vagy egyedül, akkor egy kis asztal vagy egy asztal is elég, mint a fotó.

A székek vagy székek számának elegendőnek kell lennie. Ha napozni szeretne a nyitott teraszon, kényelmes napozóágyakra lesz szüksége.

Nyitott teraszon a puha kanapék és a puha párnákkal ellátott karosszékek jobbak. Ezért a bútoroknak világosnak kell lenniük, és télen hagyva az utcán ellenáll a csapadéknak és a hőmérsékletváltozásnak: jó kapcsolatokkal, különleges lakkal vagy festékkel borítva. Ha mobil opciót választasz, akkor a tárolás megkönnyítése érdekében figyeljen a bútorokra, amelyek egymásra helyezhetők. A zárt verandán, annál fűtött, akkor fel és bútorok otthoni, beleértve a puha.

Tippek a stílus kiválasztásához

Nos, ha a veranda és a terasz logikusan folytatja a házon belüli helyzetet, és hasonló stílusban díszítik. Szintén környezetüket harmonikusan kell ötvöznie a kert tájképével.

 • Az országstílushoz természetes színű asztalok és székek, foltokkal vagy lakkal borítva, vagy a természetes színekhez közeli színekben festettek. A forma lehet durva, "ügyetlen", elegánsabb és díszesebb. Ne feledje, hogy a nehéz bútorok ősszel és télen valószínűleg szabadban maradnak, ezért kellően ellenállónak kell lennie a külső hatásokkal szemben. A terasz vagy a veranda ebben a stílusban illeszkedik egy fából készült fatörzsbe vagy faházba.
 • Az angol stílusban a klasszikus bútorok, ugyanakkor természetes színű, vagy lágy színekkel festett. A fából lehet kombinálni és kovácsolt bútorokat.
 • A japán stílus minimális és közel áll a természetformákhoz. A fa mellett kő is használható.
 • Keleti stílus - ezek díszes formák és gazdag dísztárgyak. Különféle párnák és ágytakarók jellemzik.
 • A legkülönbözőbb stílus európai. Kombinálhatja a különböző országok, Olaszország és a balti államok jellemzőit, kombinálva a verandai fából készült bútorokat fonással vagy fémmel. Az űrlap bármilyen lehet, jó puha és világos textíliákkal kiegészíteni.

Fából készült termékek gondozása

Annak biztosítása érdekében, hogy a bútorok hosszú ideig szolgáltak, gondoskodni kell róla. Tűzálló lakkal kell bevonni, és ha a felületet nem kezelik, akkor áztassa speciális olajjal. A karcolások vagy a foltok nehezen eltávolíthatók, majd a port eltávolítják, és egy réteg lakkot használnak.

A konkrét termékek ápolására vonatkozó szabályokat és azok használatát ismernie kell a vásárlás előtt. Ellenkező esetben kiderülhet, hogy a vonzott padok nedves időben nem állnak a nyitott verandán. Általában minden információ megtalálható a címkén vagy az utasításokban.

A bútorok szinte univerzális anyaga, beleértve az egyiket, amelyet teraszra vagy verandára terveznek. Bármelyik stílustól a hangulatot megteremtheti. A fa azonban természetes, "élő" anyag, amelyre gondoskodni kell. Ezért a fából készült termékek kiválasztása a terasz elrendezéséhez, figyeljen arra, hogy milyen feltételek mellett tervezték őket, és gondosan gondoskodjanak a bútorokról.

 • Az udvarház verandájának belseje

 • Ajtók, sárvédő matracok

 • Előszoba klasszikus stílusban

 • A folyosó mesterséges kővel és tapétával díszítve

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 − 63 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map