Comments 0 0 5 Views

Hogyan használjuk az Astilba-t a Tájrendezésben?

Annak érdekében, hogy sikeresen vegye fel a növények számára díszkertészet a kertben telek, szükséges, hogy figyelembe vegyék az éghajlati viszonyok a térségben, különösen a terep, a jelenlét az épületek, a mértéke talajnedvesség, a problémás területek, valamint a stílust, amely szeretné megkapni a változata kerttervezés.

Ezenkívül figyelembe kell venni a természetes élőhelyüket a növények kiválasztásakor, milyen feltételek mellett érezzük magunkat, hogy ne hibázzunk a tájékozódásban, és ne csak látványosak, hanem életképesek is legyenek.

Az asztilba magasság típusai

Fenntarthatatlan növényeket lehet hagyni, amelyek nem igénylik az élőhelyet. Az ilyen növényekhez, amelyek a legkülönfélébb tájképi stílusok díszítésére használják, számos asztilba fajtát hordozhatnak.

Az astilba magassága:

  • Törpe - akár 30 cm magas;
  • alulméretezett - 30-60 cm;
  • közepes magasság - 90 cm-ig;
  • magas, 150 cm magas.

A vad formában asztilba közös Kínában, Mongóliában, Japánban, Észak-Amerikában.

Természetes körülmények között a növény mintegy 30 faja ismert. A tenyésztők munkájának köszönhetően számos fajtát és hibridet különböztetünk meg, amelyek különböznek a szín, a méret és a virágzás idejétől. Tájrendezésben különböző rózsaszín, lila, fehér és krémszínű árnyalatok kerülnek alkalmazásra, az astilbyák szintén eltérőek a virágok méretében és alakjában. Összesen 200-300 fajtából és hibridből áll.

Különböző típusú astilba virágzás történik különböző időpontokban, június elején és augusztus végén. Ezzel létrehozhat egy kompozíciót egy tájtervezésben, amely örömet fog nyerni az egész nyár folyamán.

A virágzat típusai

Az astilbae is különbözik a virágzat alakjában, összesen 4 fajta virágzat van:

piramis - hasonlít az alakja szabályos piramis csökken a bázis a felső, oldalsó rügyek találhatók lényegében merőlegesen a központi virágzat, majd konvergálnak csúcsánál;

rombikus (geometrikusan hasonlít a rombuszhoz) - oldalirányú virágzatok, amelyek fő alakja éles szög. A virágzat ilyen formája a japán astilba;

A pánik alakja (Arendz astilbában fordul elő) - több ág van, amelyek nagy számban vannak ágakkal elágazva az alapból, akut szögben, és a csúcshoz képest kúposak;

A leereszkedő forma (Tunberg és Lemoine Astberg) - virágos lehúzó ecsetek virágcseréi gyönyörű leereszkedő ívek formájában.

Astilba alkalmazása tájképi tervezésben

Hogyan használjuk az astilba-t a tájtervezésben, azt a stílust határozzák meg, amelyben a kerttervezést kellene díszíteni. A kert teljes díszletévé válik, az első levelek megjelenése tavasszal a növény ősszel történő teljes szárításáig. Az Astilba a tájképben nemcsak a virágzás időszakában érdekes (fotó), a levelek dekoratívnak tűnnek.

Kellemes meglepetés a tájképben a feltörekvő levelek gyönyörű lila színe, ahogy nőnek, hagyományos zöld színt kapnak, de szokatlan alak, mintha faragották volna. A győztes bármilyen kompozíció tervezésénél használatos - a virágzás nem kevesebb, mint egy hónapig tart, így időben élvezheti a virágok színét és formáit. Gyönyörű puha színek, mindenféle rózsaszín, lila árnyalatú virágok színezése, látványosan fehér és krémes minták.

Ültetési csoportok

Ezeket a virágokat különféle mintákban és csoportokban fekvő tájképi megoldásokba lehet ültetni, a különböző színek és méretek kombinálásával.

Az Astilba bármilyen virágkertbe ültethető, a sokoldalúság miatt a tájkép tervezett változatához illeszkedik. A különböző magasságú növények használatának lehetősége miatt az asztilba mind a virágkert első soraiban ültethető, akár a formatervezés középső vagy hátsó díszítésével. Az alacsony növekedésű fajok alkalmasak arra, hogy illeszkedjenek az Alpesi-domb tájképi megoldásába. Tall található az alkalmazás díszítő csúnya szakaszok tereprendezés, például egy kiváló egy zöld sövény, zárt a kíváncsi szemek gazdasági épületek. A tervezés során virágokat rendezhet a pálya mentén, egyenként és csoportosan.

Ültetés az ágyon

Az alacsonyan növekvő fajtákból a virágágyások, a pázsitok tájképét használják. Ha egy virágcserépbe építesz egy Astilba bokrot, akkor díszítésként szolgál majd egy nyitott veranda vagy kerti pavilon tervezéséhez.

Virágok-szomszédok astilba számára

Astilba harmónia táj kombinálható egyéb kerti növények, elfér a design tűlevelűek, például tuja, boróka, jól néz ki a páfrányok és a házigazdák. A jó kombináció az astilba és a nagy egész levelei, badana, podophyllum, rodgersia, mandzsetta. A tájtervezéshez a napszemüveget, aquilegia, páfrányokat, liliomokat, filoxét, gerániumokat ültetik.

Lehetőség van egy érdekes kialakítás létrehozására, ha tavaszi virágzó évelő növényekkel, például szaxifázzsal, élőlényekkel és sötétkék ronggyal egy tájképi kombinációt alkalmaznak. Kora tavasszal, amíg az Astilba felnő, szomszédai díszes tájtervezést fognak létrehozni, és virágzásuk után a virágrendezésben hangsúlyt kapnak. A tavaszi kertben asztalba ültetnek, hóvirágokkal, krokodilokkal, tulipánokkal, liliomokkal, rhododendronokkal együtt.

Az Astilba jó társaságot teremt a virágok számára, ahol az alsó rész csupasz, a bőséges díszítő lombozatnak köszönhetően segít elrejteni az ilyen szomszédok hiányosságait. Az árnyékos helyeken, a fák alatt, a házak árnyékában jól növekszik, gyönyörű virágokkal hígítja az árnyalatú növények zöldjét. Általában meglehetősen nehéz választani egy virágzó növényt, amely jó érzést fog érezni a napfény hiánya miatt, az astilba segít megoldani ezt a problémát a tájtervezésben.

tanács! A fák alatt ültetjük fel a fák törzséből 1,5-2 métert, hogy ne károsítsuk a fa gyökereit, és ne gyengítsük az astilba növekedését.

Hogyan válasszunk helyet az Astilba-nak?

Ha napos helyeken ültetik fel, a virágzás körülbelül két hétre csökken, míg a virágok napsütésben égnek. Ha szeretné használni ezt a növényt kerttervezés teljes nap helyeken, kiválasztja a legjobb illeszkedést az osztály, például a kínai törpe Astilbe, fokozat Strausfeder, Diamond, Frida Clapp. Az Astilbe elegendő mennyiségű nedvességet igényel, száraz terepen vagy száraz nyáron, további öntözésre van szüksége. Talán túlságosan száraz légkörben naponta kell vizet venni.

Szereti a kert nedves helyeit, nagyszerűen néz ki a tározók bankjain, mind a magányos növények, mind a tengerpart mentén ültetve. Ha tervezed, hogy egy tó közé tartozzon a tájépítési lehetőségben, például egy patak vagy egy mesterséges tó, akkor célszerű a tengerparti övezet kertészkedéséhez hamutartót használni.

Jó lesz érezni ezt az évelő és mocsaras területeket, síkságon és a túlságosan nedves talajon. A tavaszi talaj nedvességtartalmával az astilba ásványi trágyákkal adagolható nitrogénkomponensek hozzáadásával, majd foszfor és kálium-virágzás után. Az ásványi trágyázás száraz talajában jobb megtagadni, helyettesíteni őket komposztáló és mulching tőzeggel.

Astilbe Care

Az Astilba szerényen változik és minden talajon nő, ha vannak választási lehetőségek, akkor jobb, ha a gyengén savas talajokat kedvelik, lehetőség szerint szerves trágyákkal. Ez hozzájárul a növény jobb növekedéséhez és gazdag virágzásához. Ha nincs mód arra, hogy a földet törmelékkel vagy komposzttal töröljék, akkor más lehetőségek is megfelelőek, akkor használhatja az elmúlt évben elhasznált astilba hajtásokat is.

Információ:! A növény durva és fagyálló, nem is fagy, még a súlyos fagyokban sem szinte sem betegedik meg, nem igényel túlzott erőfeszítéseket annak érdekében, hogy gondoskodjon róla.

Mivel évenként említi, évente nem lesz szükség új példányok elkészítésére. Gyakorlatilag nem igényel menedéket a télre, nem fagy, és gyorsan növekszik, ami lehetővé teszi az ültetési anyag felhasználását a figyelemre méltó növény további termesztéséhez.

Az astilba vitathatatlan előnye az, hogy minden vásárló megszerzi a rendelkezésre állást. Legalkalmasabb a bokrok elosztásával, ez a legnépszerűbb módszer, amely munkaigényes és magas növényi túlélési arány. Ezenkívül a kedvelt fajok levágása postai úton is megrendelhető. Még ha száraz dugvány, ha hirtelen a csomag késik az úton, akkor vissza őket újra életre, áztassa őket egy napra oldott Alpin, növekedésserkentő, majd ültetett a földbe.

Még télen is ez a növény képes díszítésére szolgálni a tájtervezést. Ha nem vágjuk a virágzás után, megtartja dekoratív megjelenést a téli időszakban, akkor Astilbe tulajdonság területeken kevés hó Nyugat-Európában és Észak-Amerikában.

Jól néz ki, száraz formában, megtartja a színek telítettségét, és a szárított virágok kompozícióinak létrehozására szolgál, mind önállóan, mind más növényekkel.

következtetés

Sokoldalúságának köszönhetően a növény tökéletesen illeszkedik a tájkép kialakításának bármely választott lehetőségébe, és egyszerű megemlékezése miatt megérdemli a "lusta emberek számára" neveket.

  • A vízszintes tájkép kialakítása

  • A gladioli használata tájképi tervezésben

  • Hogyan alkalmazzuk a geiger-t a tájtervezésben?

  • Hogyan használjuk a clematist a tájtervezésben?

Previous Stiftelsen under laden
Next Masonry mortir

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Cikkek 0 Comments

Üvegszálas figurák saját kezekkel

Díszítő elemekkel díszített villa diverzifikált foglalkozás. A műanyag palackokkal és gumiabroncsokkal együtt a méltó hely a helyszínen habosított. Az anyag jellemzőivel és a munka főbb szakaszaiban való ismeretek segítenek a

Cikkek 0 Comments

Parrot a műanyag palackokból saját kezűleg

Nemrégiben a lakóövezet dekoratív elemekkel díszítik a tartós hajlamot. Nem szükséges, hogy jelentős összegeket kössön az eredeti számok megszerzésére. A műanyag palackok aktív használata kreatív szemléletmóddal együtt minimális költséggel járul

Cikkek 0 Comments

Utánzás betonhoz dekoratív vakolattal

Azok, akik inkább egy szokatlan belső teret szeretnek, jól figyelmet fordíthatnak olyan anyagokra, mint a dekoratív vakolat a betonra. A technológia alkalmazásának egyszerűsége, kiváló teljesítményjellemzői miatt ez az anyag különleges

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

− 7 = 2