Hogyan készítsünk erkélyt a kivitelezéssel?

Hogyan készítsünk erkélyt a kivitelezéssel?

A harc az értékes alapterület miatt a lakosok lakóépületek, hogy dolgozzon ki új módszereket, hogy bővítse a hasznos terület saját lakásukban. Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer a tér növelésére az erkély az eltávolítás.

Milyen design, milyen hordalékos teraszok léteznek, és hogyan lehet megvalósítani az elképzelést terület kiterjesztése - a választ ezekre a kérdésekre ebben a cikkben.

Mi az erkély eltávolítása és hogyan használják?

Az eltávolított erkély úgy néz ki, mint egy 10-50 cm-es terület. Több tíz centiméter nagyon fontos lehet, különösen akkor, ha az erkélyen felszerelni a nappali vagy használja azt, hogy hozzon létre egy üvegház, a növekvő zöldség és gyógynövények.

A modern apartmanok legtöbb erkélyében a ceruzatartók hasonlítanak: keskeny, hosszúkás kiterjesztések a ház falához. Ilyen korlátozott területen nem lehet szobát, irodát létrehozni, vagy akár ablakpárkányt létrehozni virágokkal. A helyek itt sem elegendők az ablak szárnyának megnyitásához sem -, hanem a loggia teljes szélességét.

Valami módon növelni a hasznos területet, és igénybe venni az erkély tágulását vagy eltávolítását.

Az erkélyek bővítésének fajtái

Számos erkélyes, eltávolítással ellátott fotó, valamint a szomszédos loggiák illusztratív példái azt sugallhatják, hogy a loggia leggyorsabb módja a bővítésnek. Végül is számos lehetőség létezik.

Erkély ablakpárkával

Ebben az esetben a loggia alapjául szolgáló betonlap változatlan marad, területe nem növekszik. Érdemes értékes centimétereket nyerni az ablakpárkányon. Kiderült, hogy a kettős üvegezésű ablakok vagy keretek az erkélyvonal mögött vannak elhelyezve.

Az eredeti méretétől számított távolság akár 10 és 50 cm között van, ráadásul a loggia nem csak az első oldalra, hanem az oldalfalakra is kiterjedhet. Ehhez a rekonstrukcióhoz nem szükséges a hatóságok engedélye. A lényeg, hogy figyelembe kell venni a tulajdonos a lakás - a megbízhatóság a beton födém, sőt az egész szerkezet együtt üveg súlya sokat, ez jelentősen növeli a terhelést a padlón.

Ezenkívül nem javasoljuk az ablakpárkányhoz tartozó erkélyt, ha:

 • a ház már romlott, átfedése megbízhatatlan (megengedett a lemez erősítése, de sokkal drágább lesz, mint a szokásos eltávolítás);
 • Az erkély egy többemeletes épület alsó szintjén helyezkedik el, és az összes felsõ emeleten található esõvíz és minden hulladék a hosszabb tetõre esik.
Figyelem! Az ablakpárnagyság átlagos kiterjedése 30-35 cm, ami elegendő a könyvespolcok, kiegészítő szekrények vagy bárpultok elrendezéséhez.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a terület ilyen kis növekedése nem játszik szerepet, de ha figyelembe vesszük a loggia eredeti szélességét, kiderül, hogy mérete körülbelül egyharmadával megnő.

A széles ablakpárkányon, akkor lehet, hogy egy polc vázák virággal, doboz palánták vagy a kedvenc könyveket, akkor telepítse a pulton és kávéznak, vagy dolgozni egy laptop - egy jó főnök kitalálni, hogyan kell használni a teret racionálisan.

Annak érdekében, hogy az erkélyt az ablakpárkány eltávolításával lehessen elvégezni, a következő munkákat kell elvégezni:

 1. Ha hegeszteni akarjuk a fém parapet erős tartóit, ha a parapet betonból van, akkor a fém konzolokat horgonyokkal rögzítik. A támaszok közötti lépés a loggia teljes súlyától és a kialakításától függ. Átlagosan vegyen 50-70 cm-t.
 2. A konzolon állítsa be a kereteket egy fém sarokból vagy szalagból, hegesztett varratokkal.
 3. Végezze el a loggia külső bélését. Ehhez szinte bármilyen bőranyagot használhat: fa, bélés, műanyag, horganyzott acél. Fontos kezelni a bőrt a korrózió és a nedvesség elleni védelem érdekében.
 4. Szigetelje az új keret padlóját és falát. Ez a szakasz különösen fontos az erkélyek meleg típusú üvegezés (fém-műanyag ablakok). Könnyen használható a mennyezetre, a padlóra és a falakra ugyanaz a szigetelés (hab vagy ásványgyapot).
 5. Szerelje fel a kereteket vagy a kettős üvegezésű fém-műanyag ablakokat.
 6. Végezze el az erkély belső dekorációját és elrendezését.

Ezen az erkélyen az ablakpárkányon végzett eltávolítás teljesnek tekinthető.

Hosszabbítás a padlóvonal mentén

A betonpadló méretének növelése sokkal nehezebb és drágább, mint a küszöb kivétele. De egy ilyen rekonstrukció alkalmat ad arra, hogy valóban kiterjesszék a helyiség területét, ami különösen fontos a loggiák számára. Ezért leggyakrabban a padló eltávolítását loggiákon végzik, mivel itt és a padlók erősebbek, és az egyéni helyiségek gyakrabban vannak felszerelve.

Fontos! A törvény szerint, hogy meghosszabbítja az erkélyen nélkül kísérő dokumentumokat nem lehet több, mint 30 cm. Az összes többi esetben, biztos, hogy kap engedélyt az állami hatóságok, eltávolítása veszélyezteti a lakások és struktúrákat kell tekinteni a már rendezését.

Nyilvánvaló, hogy a padló mentén történő terjeszkedés nagy terhet jelent a betonpadlókra, ezért a munkaterület számításának és teljesítményének jobbá kell tennie a szakembereknek.

Rendszerint az erkélyeken a padló eltávolításával további nappali kerül kialakításra, ezért itt, leggyakrabban fém-műanyag dupla üvegezésű ablakok vannak felszerelve.

Még akkor is, ha az erkélyt a legtávolabbi üvegezéssel mázoljuk, nem lesz elég meleg, anélkül, hogy minden felület szigetelése lenne. Ezért szükséges a padló további szigetelése, a falak az ablakok és a mennyezet alatt.

A műanyag dupla üvegezésű ablak súlya jelentős - körülbelül 80 kg a szabványos méretű erkélyen. Ez szükségessé teszi a felső határ kötelező megerősítését, ami a felújítás már meglévő költségvetésének növeléséhez vezet. De a loggia valóban nagyobb lesz, és a KTF-ben történő átépítés után regisztrálni lehet a lakás négyzetét, így piaci értékét.

Az erkély eltávolítása a "pillangó"

A harmadik módszer rendezését loggia, míg nem alkalmazzák széles körben, de egy ilyen rekonstrukció és úgy néz ki, látványos, és ad egy csomó helyet. Ezenkívül a "pillangó" eltávolítása az ablakpárkány kiterjedésére utal, ezért paraméterezésétől függetlenül nincs szükség regisztrálásra.

A bővítés csak a loggia oldalfelületén végezhető el. Itt az ablakpárkány szintjén a háromszög keresztmetszetű fémrácsokat hegesztették. Az egyik oldal az erkély oldalsó parapetén nyugszik, a másik a ház falán.

Bontsa ki a hasznos területet legfeljebb egy olyan távolság, amely megegyezik a ház szomszédos ablakának résével. És ez elég ahhoz, hogy a szekrényeket, asztalokat vagy oszmánokat felszerelje.

Tipp A "pillangó" elvégzésének költsége alacsony, ezért érdemes gondolkodni ezen a módszeren.

Hogyan kell mázolni a kiterjesztett erkélyt

Az erkélyek eltávolítása többféleképpen végezhető el, egy adott típusú keret kiválasztása attól függ, hogy van-e meleg szoba vagy hideg van felszerelve:

 1. A fém-műanyag kettős üvegezésű ablakokat leggyakrabban a loggiák és erkélyek üvegezésére használják. Azonban ezek a legdrágább szerkezetek, ráadásul nagy tömegük van, ami további költségeket eredményez a lemezek megerõsítéséhez. A műanyag ablakok kiválasztása csak akkor szükséges, ha az erkélynek a lehető legmelegebbnek kell lennie.
 2. Az alumínium keretek sokkal olcsóbbak, mint a műanyag kettős üvegezésű ablakok, és költségeik többszörösen alacsonyabbak. Ez a fajta üvegezés a hideg típusra vonatkozik, így az alumínium keretek csak fűtetlen loggiákon használhatók, amelyeket csak a meleg évszakban használnak.
 3. A fa keretei ismét visszatérnek az elveszett pozíciókba. És ez nem meglepő, mert a fa számos előnnyel jár: hő kapacitás, ökológiai kompatibilitás, alacsony költség, alacsony súly, látványos megjelenés. Az ilyen keretek egyetlen hátránya a bomlási hajlamuk, de a modern fertőtlenítési eszközökkel ez a "mínusz" könnyedén eltüntethető.
 4. A keret nélküli üvegezés nagyon előnyös az erkélyeken az eltávolítással. Ebben az esetben az üveg egy szilárd árnyékolással van felszerelve. Annak ellenére, hogy a szerkezet keretei látszólagos törékenysége és súlytalansága ellenére ez a fajta üvegezés jó védelmet nyújt a szél, a csapadék és a hideg ellen. Az ilyen ütésálló üvegek ára azonban sokakat megrémíthet.

Az üvegezés típusától függően figyelembe kell venni a loggia tervezési jellemzőit, valamint a szoba célját.

Az erkélyt saját maga is kiválaszthatja - ebben nincs semmi különös nehézség. De a tulajdonosnak legalább a gazdaságában kell lennie egy hegesztőgépnek, és természetesen képesnek kell lennie arra használni.

 • Hogyan készíts egy mennyezetet a loggia a saját kezét

 • Hogyan készítsük az erkélyen a mennyezetet a saját kezünkkel?

 • Hogyan készítsünk tetőt az utolsó emeleten?

 • Hogyan mázolni az erkélyt Hruscsovka

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 15 = 19

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map