Hogyan öntsünk egy teraszt a betonhoz?

Hogyan öntsünk egy teraszt a betonhoz?

Ha a ház aljzata magas, a bejárat közelében van egy teljes veranda felszerelése. Ha tartós szerkezetet szeretne készíteni, akkor a legjobb, ha a beton a fő anyag. De mielőtt kitölti a tornácot, érdemes részletesen megtudni a munka minden szakaszáról.

A betonból készült veranda jellemzői

Annak elkerülése érdekében, sok probléma a konstrukció a tornácon, jobb, hogy létrehozza a felállításakor a ház. Ebben az esetben a szerkezet közös alapot és vízszigetelést biztosít a házzal. Létrehozása a szigetelő réteg egyik legfontosabb szakaszában a munka, mert a választások után tornác tarthat évtizedekig, és nem deformálódik. Ha a házzal való egyidejű felépítés lehetetlen, érdemes az ajtószint alá helyezni kb. 5 cm-rel.

A tornác létrehozásához meg kell vinni az M400 cementet. Ha a márka alacsonyabb, az anyag nem tarthat állandó terhelést. A tornác létrehozása több szakaszban történik:

 1. A. Ebben a szakaszban a helyszín készül a tornácra, valamint a méretek kiszámítására.
 2. Fő szakasz. Ebben a szakaszban a fa zsaluzat és a beton öntése.
 3. Az utolsó szakasz. A beton megkötése után az anyag elkészült.

Miután megnézte az építési folyamatról szóló videót, nemcsak azt kell tudnia, hogy mit kell tenni, hanem az ilyen jellegű tevékenység néhány fontos árnyalatáról is.

Terület előkészítése

Ha volt egy régi veranda a ház előtt, azt teljesen el kell távolítani, így szabad helyet hagyva. Miután a föld felszíne kitisztult az építési törmelékektől, az alapozás alatt egy gödör alakul ki. A mélységnek körülbelül 30 cm-nek kell lennie, a gödör szélessége 3 cm-rel nagyobb, mint a tornác területe.

A terület előkészítése során a növényeket teljesen eltávolítani kell a helyszínen. És lebontják a fák gyökereinek maradványait is, ha a tornáchoz közel helyezkednek el. Miután a területet kitisztították és a bánya gödröcskését kitermelték, a törmelék leesik, majd homokkal. E folyamat során ügyelni kell arra, hogy a kavics minden üregében homok legyen.

Zsaluzat létrehozása

A számítás után a zsaluzat létrejön. Magassága 30 cm-rel meghaladja a tornác magasságát, hiszen a táblák csak ezen a távolságon mennek a földre.

A zsaluzat oldalirányú részeit megerősítik a merevítők, hogy azok a beton nyomása alatt ne legyenek részei. Az eredmény egy fa szerkezet. Ami felemelkedik és oldalai vannak. Annak érdekében, hogy ne töltsön nagy mennyiségű betont a verandára történő öntésre, sokan töltik be a zsaluzat belsejében lévő területet légtelenített betonblokkokkal és más hasonló anyagokkal. Ez oly módon történik, hogy a blokkok között van hely, melyet fel kell tölteni egy megoldással.

Ha a tornác már kőből vagy téglából készült oldalsó kerítéssel rendelkezik. A zsaluzat csak felszálló. Érdemes megemlékezni, hogy a zsalu rögzítése előtt egy megerősítő fémkeret van felszerelve, ami szükséges ahhoz, hogy megőrizze a fokok alakját az öntés után.

A betonból készült tornác létrehozásának folyamata

Ahhoz, hogy megfelelően betöltsék a verandát, érdemes részletesen megvizsgálni a munka minden egyes szakaszát:

 1. A lépések típusának meghatározása. Ebben a szakaszban meg kell határozni a lépcsők méretét és konfigurációját. Ez az, amire a tornác kényelmessége függ. A lépéseket elég szélesnek kell lenni ahhoz, hogy lábat lásson rájuk. De ha tágra teszed őket, kényelmetlen lesz a tornácra mászni. Az egész szerkezet téglalap alakú, négyzet alakú vagy trapéz alakú lehet. Ha a lépések száma több mint három, akkor egy korlátot kell telepítenie.
 2. megerősítés. Bent a házban teremt fémből készült keret rudak megismétli a körvonalait a lépcsőn, és átjárja az egész tér, betonnal kitöltve.
 3. tölt. Mivel a tornácos beton sokat igényel, a keveréshez jobb elektromos betonkeverő használata. Az oldatot a következő arányban állítjuk elő: 1 rész cement és 2 rész törmelék és homok. A vizet addig adjuk hozzá, amíg az oldat tészta konzisztenciát nem mutat.
 4. A beton érlelése. A zsaluzatot körülbelül 5 nap elteltével távolítják el. De mielőtt elkezdené használni az építkezést, érdemes megemlíteni, hogy a beton körülbelül egy hónapig erőt vesz.
 5. Az utolsó szakasz. Ebben a szakaszban a tornác a betonra néz. Általában a betonszerkezet mesterséges vagy természetes kővel készül. Ha a ház fából készült, a néző jobban használni fa vagy kompozit anyagok.

Annak érdekében, hogy a tornác megbízható legyen, az egyes műveleteket helyesen kell végrehajtani anélkül, hogy figyelmen kívül hagynák a szabályokat. Ha nem biztos abban, hogy mindent megtesz, akkor alaposan tanulmányozza a videót, amely bemutatja a munka elvégzésének folyamatát.

Hogyan válasszunk egy csempe és díszítjük a tornácon

A betonburkolatba épített legjobb anyagok egy durva felületű csempe. Nem érzékeny a gombákra, és ellenáll a hőmérséklet változásainak.

Ha eredeti verandát szeretne készíteni, kiválaszthatja a különböző színekből álló csempe, eredeti kialakításával. A cserép kiválasztásakor ugyanolyan színű tárgyakhoz is vásárolhat anyagot, és a felszállókhoz más árnyalatot is választhat.

A csempe befejeződése a következő:

 1. Először a port a porszívó felületéről felrobbantják, és a törmeléket eltávolítják.
 2. Ezután ragasztót ragasszon a betonra és a cserépre. Érdemes emlékezni arra, hogy a rétegnek nem szabad vastagnak lennie.
 3. Ezután a csempe a betonhoz nyomódik.
 4. Az összes anyag között műanyag távtartók vannak felszerelve, amelyek nem engedik meg a cserép mozgását.
 5. A munkálatok elvégzését követő napon az ízületeket egy speciális összetevővel fúrták be, melynek illeszkednie kell a befejező anyag színéhez.

Kővel szemben

A kő, mint a tornácon, tégla és faház létrehozására használható. Általában válassza a következő anyagokat:

 • márvány;
 • kvarc;
 • gránit.

Az ilyen anyagok nem csak vonzó megjelenésűek, de ellenállnak a nehéz terheknek is, és évtizedekig is tarthatnak. A legnépszerűbb kő a gránit, mivel lehetővé teszi, hogy mind a klasszikus, mind a modern stílusban külsőt hozzon létre. A tornác befejezéséhez már megvásárolhatja a már kész lemezeket, vagy megvásárolhatja a nyersanyagot, és várja meg, amíg meg nem szakad.

A vidéki házak nagy tulajdonosai a törmelékot választják. Ez a külső burkolat nagyon különbözik a gránittól, de kiváló a nyaralók kialakításához. Az ilyen anyagot azok választják ki, akik jó minőségű anyagokat kívánnak kapni alacsonyabb áron, mint a gránit.

Beton és járólapok használata

A betoncserép egy olcsó anyag, amely felhasználható lépések létrehozására. Különböző töltőanyagok lehetővé teszik különböző színű és textúrájú befejező anyagok készítését. A legnépszerűbb a padlóburkolat, amely utánozza a kő.

Ennek az anyagnak a hátránya csúszós felület, ezért befejezése után a bélést telepíteni kell. Ez a csempe lehetővé teszi, hogy törölje a határt a kerti ösvények és a tornác között.

Kerámia és klinker lapok

A megkülönböztető jegye a kerámialapok - jelenléte a különböző színek és textúrák. Ez lehet:

 • fényes;
 • matt;
 • megkönnyebbülés.

Más hasonló anyagokkal ellentétben azonban egy ilyen csempe törékeny, és nem alkalmas nagy fizikai terhelésre.

A klinker csempe sárgaréz agyagból készül, és különböző formájú lehet. Az ilyen burkolóanyag ellenáll a fagynak és nem agresszív vegyi anyagoknak való kitettség. A csempe felülete durva, ezért ideális a tornác bélésére.

Porcelán csempe

Az anyag előállítása során az alábbi komponensek használatosak:

 • agyag;
 • ásványok;
 • kvarc;
 • földpát.

Annak ellenére, hogy ugyanazokat az anyagokat használják kerámia burkolólapok készítéséhez is, a porcelán kőzet sokkal megbízhatóbb, mivel más technológiával készül. A csempe ellenáll a nedvességnek, és használható betonburkoló vagy teraszos befejező anyagként. De érdemes megfontolni, hogy ez az anyag magas költségekkel jár.

Ha minden leírt műveletet helyesen hajtanak végre, akkor a tornác nemcsak megbízható és tartós konstrukció lesz, hanem a ház gyönyörű eleme is. További információért érdemes megnézni a videót.

 • A faház tornácának kialakításának lehetőségei

 • Fa tornácon

 • A faházban lévő tornácos eszköz

 • Veranda fából

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map