Comments 0 0 0 Views

Hogyan válasszunk elektromos fűrészt egy háznak és villanak

Valamennyi eszköz választása több paramétertől függ:

 • elvégzett munkák köre;
 • minősége;
 • értéket.

Kivétel és elektromos fűrészek kiválasztása. Ez az eszköz, bár alacsonyabb a benzinfelhasználó erejében, számos tagadhatatlan előnye van. A fűrész nem alkalmas nagyméretű munkákra. De itt a dachák és magánházak tulajdonosai nélkülözhetetlen asszisztensek. A fűrészek típusairól és arról, hogyan válasszon elektromos fűrészt a dacha beszélgetéshez.

A fűrész kiválasztásának legfontosabb szempontja a dzsa. Miért? Az egész lényege, hogy a választási lehetőségeket befolyásoló feladatok tartoznak.

Tápegység típusok

A készülékünk szíve elektromos motor. Két helyen van elhelyezve: egymás mellett és át. Az első, a tervezési jellemzők miatt, kiterjeszti az elektromos fűrészt. A motor, amely elsőként helyezkedik el, először az eszköz szélesebbé teszi, másrészt pedig nehezebb. Ez annak köszönhető, hogy a szűkítőt bevezetik a tervezésbe.

Az elektromos fűrészek a következőkre oszthatók:

 • lánc;
 • lemez;
 • szablyát.

Láncok azok, amelyeknek munkadarabja lánc, vágóelemekkel. A lánc szélei egy gyűrűt alkotnak. A vágási folyamat a forgácsolóelemnek a vezető mentén történő forgása miatt következik be (az ún. "Abroncs").

Mielőtt láncot választaná az elektromos fűrészek számára, figyelmet kell fordítania profiljára. Az alacsony profilú láncok alacsonyabb termelékenységgel rendelkeznek, mint egy magasabb vágási profilú szerszám. De a rezgés ebben az esetben alacsonyabb, ami magas munkabiztonságot jelent. A láncfűrész kiválasztásáról szóló videó segít a figyelmet a legfontosabb pillanatokra:

Körfűrész vágóelemeként cserélhető lemezeket használnak. Különböző átmérőjűek lehetnek, és különböző anyagokhoz vannak tervezve.

Ha a lemezekkel történő vágás magában foglalja a fémekkel és a kővel végzett munkát, akkor jobb, ha 100-130 mm-es vágási mélységű szerszámot választanak. A hátrány az, hogy egy ilyen eszköz súlya 10 kg. Ezért az elektromos fűrészek kiválasztásakor olyan modellt kell keresnie, amely lehetővé teszi a helyhez kötött telepítést.

A tüskésfűrészeket elektronikus zsinórnak is nevezik. Nagyon hasonlítanak egy láncszerszámhoz. A különbség a sík szövetek ilyen termékeinek telepítése. Mozognak oda-vissza, amelynek rovására a fűrészelés megtörténik. A vágó rész sebessége elérheti a 3 ezer mozdulatot percenként. Ez a paraméter az egyik legfontosabb, amikor szablya elektromos fűrészt választ. Az eszköz nagyon hatékony, mert magas a költsége:

Benzin és elektromos fűrészek eltérései

 • A munka egyszerűsége. Az elektromos fűrészek sokkal könnyebbek, mint egy benzinfűrész. Ez annak köszönhető, hogy a készülék teljesítménye alacsonyabb és a sebesség gyengébb;
 • mobilitást. Természetesen a benzin változatával lehetősége nyílik sokkal szabadabb mozgásra;
 • gazdaságban. A láncfűrészek használatához szükségünk lesz kiadható anyagként nem csak olajra, hanem benzinre is. Egy elektromos analóg elegendő ahhoz, hogy hálózathoz vagy akkumulátorhoz csatlakozzon;
 • súlyát. Itt az elektromos fűrész nyer. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a teljesítmény kisebb, és nincs benzin, az elektromos kéziszerszámok sokkal kényelmesebbek a használathoz és a szállításhoz.

Az elektromos fűrészek hátrányai

Ha elolvassa az elektromos láncfűrész összes funkcióját, akkor meg tudja érteni, hogy melyik elektromos fűrészt választja. Röviden felsoroljuk őket:

 • Korlátozott működési tartomány a tápkábel miatt. Hosszabbítókábel segítségével több méterrel megnövelhetjük a működési sugarat. De ez nem hasonlítható össze azzal a képességgel, hogy járni és dolgozni egy fűrészt, ahol akarunk. Bár itt a szerszámok gyártói segíthetnek nekünk, ha egy elemet telepítünk az eszközbe. Ez persze növeli mobilitásunkat, de figyelemmel kíséri a töltést, a tárolási és üzemeltetési feltételeket. Az akkumulátorok nem szeretik a hideget, és nagyon gyorsan kisülnek, ha alacsony hőmérsékleti tartományban működnek;
 • működési idő. A fűrész teljes futási ideje nem haladhatja meg a napi több órát. Míg a folyamatos tevékenység időtartama nem több, mint néhány perc. Ez a munkamódszerek gyors túlmelegedésének köszönhető;
 • erősen függ a hálózattól. Itt a legnagyobb problémával szembesülünk. Egyrészt a fűrész probléma lehet - összeomlik, a kábelezés elégetése. Másrészt a hálózat az elektromos kéziszerszám meghibásodásához vezethet. Ez annak köszönhető, hogy magas vagy alacsony feszültség figyelhető meg. Nem is beszélve a feszültség ugrásról. Mindez az eszköz alkatrészeinek gyors kopását, vagy általánosságban a haszontalanságot okozza.

tanács! Ha vásárol egy erős elektromos fűrész, győződjön meg arról, hogy az elektromos rendszer otthon vagy a kertben szerszámgép állni.

Láncfűrészlánc kiválasztási kritériumok

Ebben a fejezetben arról fogunk beszélni, hogyan válasszuk ki a láncfűrészt, és milyen kritériumokat kell figyelembe venni:

 • A legfontosabb kritérium a motor teljesítménye. Ebből a paraméterből alapvetően el kell kezdeni. Ez annak köszönhető, hogy egy erősebb modell több energiát fogyaszt. Mindannyian tudjuk, hogy az elektromos hálózat a vidéki területeken, mert a felesleges a nagy terhelések történik azzal az elvárással, alacsony energiafogyasztás mellett. Ha erős fűrészt szeretne csatlakoztatni egy ilyen hálózatra, akkor elakadhat a forgalmi dugó. Ez a legjobb. A legrosszabb esetben csak égesse meg a vezetékeket;
 • termosztátot. Mint már említettük, az elektromos fűrész folyamatos működésének ideje csak néhány perc. Ez a túlmelegedésnek köszönhető. A műszer túlmelegedés elleni védelme érdekében termikus relé szükséges. Ezért a láncfűrész kiválasztása előtt ügyeljen a rendelkezésre állásra;
 • árat. Az is függ a hatalomtól. A drágább - annál erősebb. Bár, és van egy pont. A motor mentén található elektromos fűrészek egy kicsit drágábbak, mint a másik helyük. Ez összefügg a munka kényelmének javításával;
 • olaj. A jövőnknek még mindig van egy tartálya. Kenőanyagokra tervezték. Alapjában véve beletartozik a motor indításakor végzett munka, és feladata az olaj szintjének ellenőrzése a tartályban. A betöltendő kenőanyag típusát a gyártó az utasításokban jelzi;
 • láncfeszítő rendszer. A készülék költsége szintén attól függ. A feszültség állapotát folyamatosan ellenőrizni kell. A szivárgó munkadarab károsíthatja vagy károsíthatja az elektromos kéziszerszámot és a munkást. Ezért számos feszültség-mechanizmus létezik. A legegyszerűbb esetben el kell távolítanunk a védőburkolatot és az anyát a feszültség szabályozására. Drágább modelleknél ez a rendszer egyszerűsödik, és külön elemet képez a külső panelnek;
 • környezetbarát. Ha támogatja a természet és a környezet védelmét, akkor a láncfűrész az Ön választása. Ez elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy nem használja a benzint és nincs gázkibocsátás a légkörbe. Ezért előnye, amelyet figyelembe kell venni az elektromos láncfűrész kiválasztásakor. Ezzel a fűrészelettel csak zárt térben dolgozhat, anélkül, hogy félne a kipufogógázok mérgezésétől. Nos, és mint kellemes bónusz, többször is csendesebb, mint a benzin kollégája.

tanács! Amikor láncfűrészt választ az interneten, olvassa el a korábbi ügyfelek véleményét.

A fából készült elektromos fűrészek típusai

Attól függően, hogy milyen fával kell dolgoznunk, kiválaszthatjuk a saját szerszámainkat.

A legjobb asszisztens az országban, amikor dolgozik:

 • körülvéve ágakat és ágakat;
 • fát fűrészelni;
 • egy kisméretű tűzifa a télre;

kezelni a láncfűrészt. Az ilyen típusú munkákhoz szerszámkapacitás szükséges 1000 és 2000 watt között. Miután elolvasta a láncfűrész választásának visszajelzését, alaposabban meg tudja érteni annak alkalmazási területét.

Pontosabb munkához (pl. Telepítéshez) ez a kard elektromos fűrész, amely megfelel nekünk. A penge hossza 10 és 35 cm között változik, és nagyon kényelmes a fa és a laminált munkákhoz. Ez az eszköz lesz szükség, ha meg kell csinálni képzett vagy csak nem egyenes vágások az anyag.

A fennmaradó szerszámhoz (körfűrészhez) munkát végzünk a faforgácslemezek, csövek és fémlemezek vágására. Van egy tisztázás. Minden anyaghoz szükségünk van egy bizonyos lemezre, és a lemez látta magát két változatban: kézi és álló.

Milyen márkájú láncfűrészek közül választhat

Ebben a részben részletesen meg fogjuk beszélni, hogy melyik láncfűrészt válasszuk.

Számos elektromos típus létezik: professzionális, személyes használatra és ún. Újratölthető. Ez utóbbi alkalmas tájépítményekre, és nem alkalmas közepes és vastag fa feldolgozására. Az ilyen típusú munkákhoz a legjobb a Makita BUC122RFE modell. A kis súly és a két elem lehetővé teszi a díszítő munkát a kényelem mellett.

Annak tudatában, hogyan válasszuk ki a láncelektroplierek gyártóját, szűkítheti a szükséges termékek körét. A gyártónak sokáig kellett volna piacra jönnie, pozitív visszajelzést kell kovácsolnia az ügyfelektől és fejlesztenie kell tevékenységeit.

Ahhoz, hogy megfeleljen az igényeinek hazai és az ország, mint mondtuk, amelyek teljesítménye között változik 1000-2000 W a tökéletes modell Bosch AKE 35. Teljesítménye 1600 W, és az abroncs 0,35 m. Van egy rendszer könnyű lánc feszességét, amelyen nem kell szétszerelni a fűrész fele. Nos, a súly (4 kg) kellemesen meglep. Ő persze, nehezebb kerti szerszámok, de van jó teljesítmény, amely kiváló választás kerti fűrész.

Az utolsó fajta profi láncfűrész. Itt a vezető helye a Makita UC4030A modell. Teljesítménye 2000 W, és a lánc hossza 0,4 m. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy kényelmesen kezelni mind a fa nem csak otthon, hanem az országban.

Hogyan törődjünk meg egy láncfűrészt?

Ha megfelelően gondoskodik a szerszámról, nem igényel semmilyen erőfeszítést a munka során. Ehhez minden alkalommal meg kell szétszerelni a fűrészelést. Távolítson el olyan idegen alkatrészeket, amelyek a készülékbe esnek és a láncban vannak. Ha a fűrész nem lehet automatikusan a kenőanyag a vágórész, meg kell kötelezően tisztítás után a zsírt is.

Mivel ideális esetben a dachához hasonló szerszámot használunk, azt fűtetlen helyiségekben tároljuk. Ilyen hosszú tárolás után célszerű a fűrészt meleg helyiségben tartani körülbelül 24 órán keresztül. Erre azért van szükség, hogy megvédje az elektromos kéziszerszámot a képződő kondenzátumtól. Az elektromos fűrészlap kiválasztásának fóruma nem mindig nyújt hasznos információkat e témáról. Végtére is minden eszköznek saját tárolója van.

Kívánatos, ha a fűrész az akkumulátoron dolgozik, hogy elkerülje a magas és alacsonyabb hőmérsékleteket. Természetesen a töltésfelhasználás nő, de ami a legfontosabb: egy ilyen akkumulátor élettartama drasztikusan csökken.

fontos! A szerszám tisztítása és megfelelő karbantartása hosszabb élettartamot biztosít.

Miután elolvasta cikkünket arról, hogyan válasszuk ki a ház elektromos fűrészét, amikor eljön a boltba, akkor biztos lesz benne, hogy melyik elektromos kéziszerszámra van szüksége, és nem engedheti meg az értékesítési tanácsadók meggyőzését, hogy "drágább, de jobb" terméket vásároljon.

 • Melyik hegesztőgépet a nyári rezidenciára választani

 • Melyik hőpisztoly választani

 • Milyen fűrészgépet kell választanom?

 • Körfűrész kiválasztása a házhoz

Previous Hvordan man kan dekorere et værelse med egne hænder
Next प्लास्टिक की बोतल से क्या किया जा सकता है

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Cikkek 0 Comments

Háromfázisú aljzat csatlakoztatása

Ha nem vagy villanyszerelő, akkor megszoktuk, hogy egyszerű, egyfázisú aljzatokat használjon a mindennapi életben. Ezek elegendőek a mindennapi munkához. Az egyfázisú aljzatok feszültsége 220V. De a villanyszerelők és a tapasztaltabb

Cikkek 0 Comments

Kleo ragasztó nem szőtt tapéta számára

A javítás során a legtöbb tulajdonos azt kérdezi, hogy milyen háttérképet vásárolni, és milyen árnyalatot adni. Ritkán senkinek gondol a ragasztó. És hiába! Végül is attól függ, hogy milyen jól

Cikkek 0 Comments

Fürdőszoba tervezés 9 négyzetméter M

Még a fürdőszoba egyszerű kialakítása is segít a pozitív változásoknak ebben a teremben. A fürdőszoba funkcionális hely, ezért fontos itt a kényelem és a harmónia kialakítása. A fürdőszoba kialakításánál figyelembe

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

59 + = 61