Kályha magángazda számára

Kályha magángazda számára

Sok webhelytulajdonos egyre több gazebót hoz létre olyan kályhával, amely számos funkciót képes ellátni. Ezek a minták lehetővé teszik, hogy a shish kebabot, a sült zöldségeket vagy más ételeket tűzzel aromával főzzük. A gáznemű kemence komplex létrehozásakor fontos figyelembe venni a tervezést igénybe vevők számát.

A kemencék típusai

Az arborokba beépített kemencék többféle típusra oszthatók:

 1. Orosz tűzhely. Ezek a tervek meglehetősen bonyolultak és sok helyet foglalnak el. Ezért hoznak létre mini-kemencéket, az orosz sütő alatt stilizált, de grill és grill funkciókat is végeznek.
 2. Mangálok. Az ilyen szerkezetek kis méretűek, így egy oszlopos, sekély alapozásra van szükségük. Az opció kiválasztásakor hamutartóval van felszerelve, amely megkönnyíti a bracier gondozását.
 3. Barbecue. Ez a lehetőség kompakt és gyakran található a nyári konyhában.
 4. Smokehouse. Ha egy nagy verandát alakítanak ki, akkor egy dohányosütővel van felszerelve. Ennek oldalán külön konyhai szekrények szükségesek. Meg kell jegyezni, hogy ilyen épületekhez megbízható lemezalapot kell létrehozni.

Amikor egy gáztűzhelyet hoz létre egy kályhával, figyelembe kell venni a benne tartózkodó emberek számát, valamint a helyszín stílusát. A kis parcellák tulajdonosai gyakran kapnak egy grillezést, amely lehetővé teszi a pavilonban elfoglalt helyek csökkentését.

Az építés típusának kiválasztása

Mielőtt egy gáztűzhelyet tűzhellyel és grillsütővel hozna létre, projektet kell készítenie, vagy készen kell készítenie a készletet. Egy adott változat megválasztása több paramétertől függ:

 • a munka kényelme egy bizonyos szerkezettel;
 • az anyag szilárdsága, amelyből a design jött létre;
 • a jövőbeli tervezés dimenziói;
 • hőmérséklet tartományban.

Ha nincs elegendő szabad hely a pavilonban, akkor építsen egy sütőt egy grill mellett az épület mellett. De fontos megjegyezni, hogy egy lombkorona alatt kell lennie. Fontos, hogy megbízhatónak kell lennie ahhoz, hogy létrehozzon egy keretet saját kezével. Ehhez figyelembe kell vennie a terhelést, ami befolyásolja a tervezést. Ha erős a szél a régióban, meg kell erősíteni a szerkezetet.

A sütő jellemzői a pavilonban

A leírt struktúra megalkotása előtt fontos megismerni az ilyen munkák elvégzésére vonatkozó egyes szabályokat:

 1. Fontos megjegyezni, hogy a kerítésen lévő szerkezetet védeni kell az esőtől. Ehhez fontos egy olyan pavilon létrehozása, amely olyan nagy, hogy a lombkorona a ferde esőtől is megvédi a szerkezetet.
 2. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az alapnak a vízszint felett kell lennie.
 3. Gazebo terv készítésénél fontos figyelembe venni, hogy a kályha közelében ki kell üríteni a helyet, ahol nem lehet bútor. Az épülettől a legközelebbi éghető anyaghoz legalább 3 méter legyen.
 4. Meg kell jegyezni, hogy a pavilonba épített szerkezet méretének a hozzárendelt függvények alapján kell lennie

A szerkesztés szabályai

A projekt tervezése során fontos figyelembe venni, hogy a téglából készült pavilon sütőjének biztonságosnak kell lennie. Ezért kell elkészíteni egy rajzot.

Az építési előírások szerint, mielőtt elhagyná a grillet, hagyjon legalább 3 métert. Meg kell jegyezni, hogy a tégla építésének oldalán legalább 1 m szabad területnek kell lennie. A szerkezetet úgy alakíthatja ki, hogy a legkényelmesebb legyen.

A hamutartót úgy kell kialakítani, hogy magassága legalább 45 cm legyen, az optimális magasság 80 cm.

Az arbors típusai

Ha egy pavilont és egy grillsütőt hozunk létre, akkor emlékeznünk kell arra, hogy egy ilyen struktúrához létre kell hozni egy alapot. Amikor az erkélyt a házhoz csatlakoztatja, nem szabad megfeledkezni arról, hogy az alapot nem szabad a főszerkezet alapjához csatlakoztatni. Ez annak köszönhető, hogy az alapon egyenetlen terhelés vezethet a megsemmisítéshez.

Az oszlop alapja a leggyakrabban használt. A lerakódás mélysége kb. 90 cm legyen, és amikor létrejön, téglákat helyeznek el a törött kőzet párnájáról, amelyet egy konkrét habarcs köt össze.

Egyes földtulajdonosok megteremtik az unalmas cölöpök alapját. Kényelmes, mert nem igényel sok pénzt. Gyakran, amikor az alapítvány készül, az azbeszt csövek betonozott a talajba, és csomagolva egy ruberoid lap betonozott.

Amikor sütőt választanak a pavilonhoz, fontos pontosan kiszámítani annak méreteit, hogy elegendő hely legyen az épületben pihenésre.

A szerkezet felépítésének lépései

A gazebo kemence falazata vörös tűzálló téglából készül. A design létrehozásának munkája több szakaszban zajlik:

 1. Először létrejön egy alapítvány, amelynek dimenzióit a jövőbeli struktúra méretének megfelelően számítják ki. A tégla mangál esetében a legjobb, ha szilárd alapot hozunk létre. A föld alatt egy 35 cm-es lyuk van, amelyet meg kell jegyezni, hogy szélesebbnek kell lennie, mint a 10 cm-es csavart minden oldalról. Az alapítvány zsaluzat rétegelt lemezből vagy táblákból készíthető. Ne felejtsük el, hogy a gödör fenekét gondosan ki kell emelni. Ezután legalább 5 cm magasságban homokot öntünk bele, majd a homokot gyenge 3 cm vastag betonhabaróval öntjük.
 2. A következő lépés a kemence elhelyezése. Az első és a második sor határozza meg a szerkezet és a méretek alakját. Érdemes emlékeztetni arra, hogy a munka megkezdése előtt meg kell rajzolni az alapítvány jövőbeli struktúrájának kontúrját. A falazás során olyan oldatot használnak, amely olyan komponenseket tartalmaz, mint agyag, homok és cement. Hasonlóképpen 6 sor kerül létrehozásra.
 3. A hetedik sor létrehozásakor a kemence átfedése kerül elrendezésre. Ehhez olyan fém sarkokat kell használni, amelyek mérete a jövő kemence méretétől függ.
 4. Ezután két sor téglát helyeznek az átfedésre.
 5. A következő lépés a kalapács alatti bracier létrehozása. Tűzálló téglát használnak ilyen munkákhoz. Ebben a szakaszban a rostély második sorát belülre tolják, ami a nyúlványt használja a nyársak elhelyezéséhez.
 6. Az utolsó szakaszban egy másik átfedés jön létre. A teljes munka után a kémény létrejön.

Mielőtt egy sütőt felállít egy pavilonhoz, ahol a saját kezével egy grillező van, létre kell hoznia egy pontos rajzot, amelyben megjelennek a sorok száma és a tégla elrendezése. Egy ilyen rajznak köszönhetően rövid időn keresztül létrehozhat egy sütőt a saját kezével, hiba nélkül.

A kemencekomplexum jellemzői

A kemence komplex létrehozásához a következő elemek szükségesek:

 • woodsheds;
 • sütők kályhával;
 • Füstgenerátor szükséges a dohányzáshoz;
 • öntöttvas öntvény;
 • grill kandallóval.

Meg kell jegyezni, hogy a kemencekomplex többféle kemencét is tartalmazhat. Az ilyen komplexek megkülönböztető jellemzői a standard mintáktól az összes elem jelenléte egymástól rövid távolságra. A kályha létrehozásakor ne felejtse el, hogy elegendő hely legyen a kényelmes pihenésre.

Befejező munkák

Érdemes megemlíteni, hogy a szerkezet orrszárnya előtt el kell helyezni az anyagot, amely ellenáll a leeső szénnek. A leggyakrabban használt csempe a porcelán kőből. Az ilyen anyagot ragasztó segítségével rögzítik. A kályhát anélkül hagyhatja el, hogy befejezi vagy gipsz. Egyes földtulajdonosok dekoratív burkolólapokkal díszítik az épületet, amely rögzítve van a ragasztóval. A ragasztó kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy ellen kell állnia a magas hőmérsékletnek.

Számos földtulajdonos, kivéve a vágóasztalt, további elemeket telepít a pavilonba. Ezek közé tartozik az öntöttvas főzőlap vagy a természetes kőből készült asztallap. Emellett sok polcot és helyet foglal.

A sütővel ellátott kapszulák jellemzői

A sütőnek köszönhetően friss levegőn tűzben főzheti az ételt, ami különleges ízeket kölcsönöz nekik. Érdemes megjegyezni, hogy a sütőben lévő épületben sokkal kellemesebb időt tölteni este, amikor a levegő hőmérséklete jelentősen csökken.

De amikor egy pavilont és egy téglából készült grillsütőt terveztek, fontos megjegyezni, hogy ilyen gazebosok elég nagyok. Meg kell jegyezni, hogy amikor egy kerítéssel egy kályhát építünk, szabad területet kell hagynunk a kerület körül. Ezért fontos pontosan kiszámítani a jövőbeli struktúra méretét.

Biztonsági óvintézkedések szerint a kemencével rendelkező pavilon nem keletkezhet tűzveszélyes anyagokból. Ebben az esetben a kéményt megfelelően kell eltávolítani, hogy ne okozzon tüzet.

Azáltal, hogy saját kezű kagylókat hoznak létre a magán gazebosok számára, sok helyszíntulajdonos kész készleteket tervez, amelyekben a kemence minden egyes elemének mérete megjelenik. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az összes munkák befejezése után helyesen telepíteni kell a bútorokat és további elemeket a kerti pavilonban.

 • A kerti pavilon díszítése az országban saját kezűleg

 • Pavilionok rönkökből

 • Fa pavilonok készítése önmagán

 • Polikarbonát pavilonok

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

76 + = 82

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map