Konyha fehér és zöld színben

Konyha fehér és zöld színben

Minden nap több száz színt és árnyalatot látunk, és szokásból nem is látjuk, hogy a világunk mennyire változatos. Bár az orvosok és a pszichológusok régóta észrevették, hogy minden szín különböző módon befolyásolja a személy hangulatát és egészségét.

Az ember a természet része, ezért a természetes színek közelebb és ismertek hozzá. A zöld és minden árnyalata önkéntelenül kapcsolódik a fűhöz és a fák lombozathoz. A kékzel együtt - ez a természet fő színe. A fehér pedig minden kezdet kezdete, a tisztaság és a nyugalom.

A fehér és a zöld belső kombinációja a béke és a pihenés érzését hozza létre. Ezen színek észlelésével az agy elutasítja az összes negatív gondolatot és egyszerűen nyugszik.

Sajnos sokan arra használják, hogy a konyha nem pihenőhely. Főzni, mosni és tisztítani. És csak pihenhet a nappaliban vagy a hálószobában, de ez messze van a helyzettől. A jól megtervezett tervezés és a megfelelően kiválasztott színpaletta a rutinmunkát izgalmas tevékenységgé teheti.

Egy példa a fehér zöld színű konyhára, amely a művészi, első pillantásra a belső téren, egy hangulatos és nyugodt légkörben látható.

De a természet semmit sem tolerál monotónia, még a zöld színnek is több oldala van. És milyen árnyalatot választanak, a belső tér minden érzékelésétől függ.

A smaragd gazdagsága

Sötétzöld, gazdag színű smaragd. Ebből a színből csak a jólétet és a luxust fújja. Nem hagy kétséget a konyha tulajdonosainak kifogástalan ízlésében. Ez az árnyék nem tolerálja a frivolást és a fényes zárványokat. A visszatartott nemességgel együtt csak a kifogástalan fehérség tisztasága lehet.

Ha smaragd árnyalatát választod a konyhádnak, meg kell értened, hogy nem minden stílust képes elviselni. Ritkán járulékos impregnálás, és minden figyelmet kiemel. Ezért alaposan ki kell választani minden tartozékot és bútorokat. A formák szigorúsága vagy a hűvös luxus - mindenesetre nem számít a legnagyobb nemesség.

Egy kívülálló, aki belép a smaragd-fehér konyhába, azonnal meg kell értenie, hogy minden dolog része az egésznek, és a helyén van.

A zöld smaragd árnyalata a legmodernebb belső stílusokhoz igazodik:

 • klasszikus
 • barokk
 • Angol stílusban
fontos! Ha smaragdszínű kötényt helyeznek a konyhába, fényes fényre van szüksége. Ellenkező esetben egyesíteni fog egy közös helyiséggel.

Meleg pisztácia

A melegség és a családi kényelem, a könnyűség és a nyugalom pisztácia zöld. Az egyik legnépszerűbb árnyalat a modern designban. Semlegessége képes kombinálni más színekkel, valamint kontrasztokkal játszani.

Ennek a színnek a használata nem korlátozódik a szigorú stilisztikai keretekre, de a fehér színekkel együtt olyan komfortérzetet teremt, amelyet nem akarsz. Egy ilyen konyhában a húzott gyümölcs nagyon harmonikusnak tűnik. Ez lehet háttérkép, kötény vagy függöny. A lényeg az, hogy könnyű és nyugodt volt.

A pisztácia árnyék lágysága nem ad éles kontrasztot, így a fehér és a fehér közötti átmenet a lehető leggyakrabban előfordul. Például, ha a konyha fehér asztal, akkor a székek pisztácia. Ugyanez vonatkozik a mennyezet és a padló kombinációjára is.

fontos! A pisztácia konyhájában az uralkodó színtől függően a munkaterületnek fehérnek kell lennie.

A pisztácia árnyékolását gyakorlatilag bármilyen belső térben lehet alkalmazni, de különösen a stílus és a szelídség és a könnyedség szempontjából jellemző:

 • Provence
 • ország
 • minimalizmus

Fényes lime

A frivolitás nem mindig rossz dolog. A világos, majdnem sárga színű mész ideális választás a modern konyha számára. Érezd a forró nyarat és az ünnepeket. Ez az árnyalat ideális esetben fehér színű, és nem szeret sötét impregnálásokat. Egy ilyen konyhában nincs helye a hidegnek és a komornak.

A lime zöld díjak pozitívan, a konyha belsejében ez a szín használata különösen fontos azok számára, akik reggel nehéz felkelni. Még akkor is, ha az ablak szürke és komor, mindig nyár lesz.

A legmerészebb megoldások és nem szabványos formák, rajzok és sablonok. A mész színe mindent elvesz. Lágysága miatt nem okoz éles kontrasztot, így a tervezők maguk csinálják. Az ilyen konyhákban gyakran alkalmaznak éles területet.

érdekes módon! ha a teljesen fehér konyhába csak néhány mészfolt ad hozzá, az észlelése drasztikusan változik.

Természetesen a szigorú belső terek nehéz ezt a színt használni, de a modern stílusok nagyon gyakran használják.

 • Hi-Tech
 • Pop Art
 • minimalizmus

E stílusok kiválasztása esetén a mész a konyha belsejének fő színét tekintheti.

A hang a tervben

Annak ellenére, hogy vonzó és könnyű, a zöld szín nem szereti a túlzásokat. Kombinálásával fehér, fontos, hogy helyesen rangsorolja, majd a belső harmonikus lesz.

Sokan azt a hibát követték el, hogy nagyban túlterhelték a szobát a kiválasztott színnel, majd a puha és gyengéd zöld színe agresszív színűvé válik, amely nyomást gyakorol a látásra.

Ennek elkerülése érdekében fontolja meg a fehér zöld konyha kombinációjának számos lehetőségét, amikor különösen harmonikusnak tűnik.

Fehér bútorok, zöld falak

A fehér konyhás zöld falak kombinációja harmonikusan a legtöbb belső térben néz. A hófehér bútorok mindig elegánsak és ünnepiek, és érdekes módon nem tűnik el a divatból. Ezért nyugodt lehet, hogy egy ilyen konyha mindig releváns marad.

Ezzel a színaránnyal gyakrabban használják a pisztácia és a lime árnyalatokat, mivel a smaragd nagyon erősen ellentétes lesz.

Olyan falak számára, amelyek háttérképként alkalmasak tematikus nyomtatással, egyszerűen festéssel. Ha a falak szilárd mintázatok lehetnek a kötényen vagy a munkalapon. Nem kevésbé elegáns megjelenésű fehér ételeket fehér asztalon.

Ebben a helyzetben a fehér konyhai konyha nagyon idõszerû kombinációja, a köténynek és a munkafelületnek zöldnek kell lennie, mint a falak, de fél tonna fényesebbé.

Az ilyen kombinációnak nincs szigorú stilisztikai kerete, mind a kifinomult rokokóban, mind pedig a funkcionális high-techban használható.

Zöld bútorok, fehér falak

Érdekes kombináció a fehér-zöld konyha számára. Sok kompozíciótól eltérően lehetővé teszi a puha pisztácia és a telített smaragd használatát. Zöld bútorok vonzzák a szemet, sőt a nyomatok is feleslegesek. A kép függönyön vagy kötényen lehetséges.

Ebben a kombinációban bizonyos mennyiségű fekete beágyazás megengedett, de nagyon óvatosan kell alkalmazni, és csak kicsi ékezetekként.

A hasonló belső terek "számlálója" a kontrasztok játék. Nincs hely a sima átmenetekre, és minden sor világos színhatár. Leggyakrabban ez a kombináció szigorú belső terekben, például art deco vagy klasszicizmusban használatos.

Vízszintes felosztás

A fehér felső zöld alsó, jobb oldali kombinációja a színeloszlás legszemléletesebb módjának tekinthető. Leginkább a természethez köthető, ezért harmonikusan illeszkedik a pop művészet bármely stílusába, barokkig. Minden a bútorzat tervezéséből és a választott árnyékból függ.

Vízszintes felosztással lehetséges a zöld színezet egészét használni, de különös figyelmet kell fordítani az átmenet határaira és az egyéb színek egymásba kerülésére. Nagyon stílusos ebben a belső térben, úgy néz ki, mint egy fekete asztali tetejű, zöld kötény, ami átmenet.

Részletek és ékezetek

Ideális a kísérletek és a nem szabványos megoldások rajongói számára. A fényes ékezetek, éles átmenetek, mindez a színek egymásba kerülésével érhető el. Minél kevésbé logikus, annál jobb. A képzelet teljes szabadsága és a végtelen mező az önkifejezéshez.

De ne vegyen túlzásba keverés közben. A tervezés és a káosz között van egy finom vonal, amelyet ilyen belső térben kell elkapni, nehogy egy ízléstelenül festett konyhát kapjon.

A tematikus stencilek vagy törött vonalak jól fognak kinézni. A legfontosabb dolog kevésbé szigorú és több érzelmi frivolitás.

Ideális lehetőségek a pisztácia és a mész árnyalatai, könnyebbek és nem okoznak kényelmetlenséget. A smaragdtól eltérően, amelyet nagyon óvatosan kell használni. Ez a gazdag szín vonzza a figyelmet, és egy ilyen konyhában nem lehet akcentussal kapcsolatos részletek, az egész belsőséget úgy kell tekinteni, mint egy egész.

következtetés

Úgy tűnik, hogy csak egy szín, és hány lehetőséget kínál a használatára. Nincs korlátozás az emberi képzelőerőre, és csak két szín segítségével, nemcsak elegáns konyhát hozhat létre, hanem száz százalékos exkluzív.

 • Üveg falpanelek

 • A konyha narancssárga színben

 • Modern ötletek a kis konyha tervezésére

 • Angol stílus a konyhában

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

39 + = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map