Comments 0 0 1 View

Műanyag cső dugók

A műanyag dugókat számos területen használják, és különböző alakúak lehetnek. Az ilyen termékek sokféleségének megértéséhez részletesebb ismereteket kell szereznünk a fajtákról.

Mi a

A műanyag dugók pótolhatatlanok abban az esetben, ha a csővezetéket el kell különíteni. Példaként említhetjük a helyzetet, amikor a vízellátó rendszer egy része használhatatlanná vált, és ideiglenesen be kell zárni. A csővezeték vége nem megfelelő, mivel a jövőben a rendszerhez kapcsolódik.

A leírt termékek a következő esetekben alkalmazhatók:

 1. A felülvizsgálat telepítésének szükségessége a csatornarendszerben. Bizonyos esetekben a rendszer vízszintes szakaszához telepíteni kell egy plug-in helyett egy revíziót.
 2. A vízellátás korlátozása. A dugó segítségével a víz áramlása egy adott ágban blokkolható. Egy példa erre a helyzet, ha egy szennyvíz vagy vízellátó rendszer egy része nem működhet. A gyakran leírt termékeket vészhelyzet esetén használják.
 3. Alkalmazás dekoratív elemként. Gyakran négyszögletes modelleket használnak a székek és más bútorok lyukainak bezárására, amelyek fémkerettel rendelkeznek. Ezeket gyakran használják a pillérekhez használt profilfémcsövek fedésére is.
 4. Polipropilén csövek átfedésére. Meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben hegesztettek. Szükség esetén a vízvezeték ezen részének vízellátásának folytatása érdekében a cső egy részét egyszerűen levágják.

Az üregek szigetelőanyaggal ellátott csövekhez is kaphatók. Különösen gyakran leírt termékeket használnak a négyszögletes fémoszlopok végeinek lezárására, kerítésként szolgáló oszlopokként.

Hogyan válasszunk

A megfelelő terméket a szakemberek nélkül is meg lehet vásárolni. A vásárlás során érdemes figyelembe venni a következő jellemzőket:

 1. Szakasz. Kerek vízmodelleket használnak a vízellátás és a csatornázás elkülönítésére. Ebben az esetben átmérőjüknek pontosan meg kell egyezniük a cső átmérőjével. Az egyik legnépszerűbb modell 40x20 mm-es profilcsövekhez.
 2. Anyag. A burkolatokat ugyanabból az anyagból kell kiválasztani, mint a cső. Például, ha PVC-csöveket kell elszigetelni, PVC dugókat vásárolnak. Ha a csővezeték HDPE-ből készül, akkor az alacsony nyomású polietilénből kell kiválasztani a modelleket.
 3. A termékek célja. A burkolatok a megbízhatóság függvényében változhatnak. Ha átmenetileg telepítve van, kiválaszthatja azokat a szerelvényeket, amelyeket manuálisan telepíthet. Ha a rögzítés hosszabb ideig tart, a hegesztési szerelvényeket vásárolják.

Ha a termékeket díszítő célokra használják, akkor polietilén modelleket lehet használni. Az ilyen anyag lágy és műanyag. Különböző színekben lehetnek. Ezért a megfelelő opció kiválasztása nem lesz nehéz.

A konkrét feladatokhoz tartozó üresítések

A négyzet alakú csövek üregei a tulajdonságoktól függően többféleképpen oszthatók fel:

 • a benzinálló burkolatoknak további megerősítése van;
 • többdimenziós modellek, amelyek kiigazíthatók;
 • magas hőmérsékletű termékek;
 • by-pass dugók;
 • hálózatba;
 • Mechanikus, speciális műanyagból készült;
 • Karimás, a gázvezetékek és vízvezetékek átfedésére használják.

Kívánt esetben különböző csövek és profilok műanyag borítói találhatók. Meg kell jegyezni, hogy a termékek rögzítésének megbízhatósága a helyes telepítéstől függ.

A fémcsövek dugóinak jellemzői

A műanyag dugók különféle fémszerkezetekben használhatók a csövek végeinek védelme érdekében. Hatékonyan védik a csöveket a nedvességtől és a szennyező anyagoktól, ami jelentősen megnöveli az élettartamot.

Továbbá a leírt termékek lehetővé teszik, hogy a csöveket védeni lehessen a végeken eső ütőterhelésektől. Szükség esetén olyan robusztusabb termékeket választhat ki, amelyek célja a sokk elleni védelem.

Minden műanyag burkolat lehet belső és külső. Ha a cső négyszögletű, egy külső sapkát helyeznek rá, felülről benyomva.

A belső termékek különböznek egymástól a beszerelés és a formában. Szükség esetén rhomboid, téglalap alakú és ovális termékek találhatók. Az ilyen zárótermékek megbízhatóan védik a csöveket, és nem rontják a szerkezetek megjelenését.

Fémtermékek előállítására és nem szabványos dugók előállítására. Ezek a következők:

 1. Dugók nagynyomású csövekhez.
 2. Többféle ellenálló képességgel rendelkező műanyag termékek
 3. Pneumatikus. Az ilyen dugók megnövekednek, amikor belépnek a levegőbe. Gyakran használják a fúrócsövek elzárására.

A nagynyomású csövek modelleit hegesztéssel vagy ragasztóval kell rögzíteni. Ellenkező esetben nem fogják ellátni funkcióikat.

A nyomórendszerek beépítési dugóinak jellemzői

A nyomásrendszerek általában megerősített habcsövekből készülnek. Az ilyen termékek végeinek lezárásakor nemcsak a tömítetlenséget, hanem az ízület szilárdságát is elérni kell. Ilyen esetekben hegesztést alkalmaznak, ragasztás vagy rögzítés történik a meneten.

A menetes termékeket gyakran használják csatorna-felülvizsgálat létrehozására. A telepítéshez menetvágás történik a cső végénél. Meg kell jegyezni, hogy a dugó rögzítésének ez a módja csak akkor használható, ha a rendszerben a nyomás nem haladja meg a 2 atmoszférát.

A nem levehető telepítés kétféleképpen hajtható végre:

 1. Hegesztés telepítése. Az opció kiválasztásakor speciális fűtőt használnak, amely megolvasztja a vízvezeték elemet és a dugó belső felületét. Ezután a csövet a dugóba nyomják.
 2. Rögzítés ragasztó használata esetén. Ebben az esetben az első ragasztót a cső külső részére és a dugó belső felületére helyezzük. Ezt követően ezt a terméket a csőre helyezzük és elforgatjuk, hogy egyenletesen eloszthassuk a kompozíciót.

A második módszert gyakrabban választják ki, mivel ez nem jelenti a speciális berendezések használatát.

Csőhuzatok megvásárlásával szinte bármilyen rendszerhez megfelelő modelleket találhat. Ehhez elég a csövek átmérőjének és működésének jellemzőinek ismerete.

 • Kerti bútorok fából

 • Műanyag víztartály ivóvízhez

 • Tűz Akkumulátor

 • Képernyők az akkumulátor fűtéséhez

Previous Hvad er metalware
Next नींव के लिए शीसे रेशा मजबूती: प्रतिक्रिया

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Cikkek 0 Comments

Zuhanyzótálca zuhanykabin nélkül

A szoros műanyag zuhanytávok fokozatosan elhagyják lakóházaink és házaink fürdőszobáját, és utat engednek a vezetőnek egy új szóval a zuhany belsejének elrendezésében. Ma a paletta nélküli zuhanyzó nemcsak érdekes, gyakran

Cikkek 0 Comments

Bútor LED-es lámpatestek a konyha számára

Gyakorlatilag minden modern korszerű lakásban találkozhatunk bútorokkal. Ez a fajta világítás tökéletesen illeszkedik a szobák belsejébe, és a konyha sem kivétel. Bútor lámpák segítenek létrehozni egy hangulatos légkört és kényelmes

Cikkek 0 Comments

Hogyan válasszuk ki a belső ajtók zárait

A belső ajtó zárjának kiválasztásakor láthatjuk, hogy az üzletek számos különböző terméket képviselnek. A cselekvés, a forma és a megjelenés elvében különböznek egymástól, így a vásárlás előtt érdemes figyelembe venni

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

− 1 = 9