Nedvességálló tapéta a fürdőszobában

Nedvességálló tapéta a fürdőszobában

Sokan úgy vélik, hogy a fürdőszobai tapéta beillesztése kudarcba fulladt, mivel a papír gyorsan elveszti megjelenését és minőségi jellemzőit, ha vízzel érintkezik, és állandó páratartalmú körülmények között.

Korábban úgy volt, igaz, de most vannak festmények, amelyek alapján a nem szövött és fedett elülső oldalán vízálló réteg, amely képes megvédeni káros hatások ellen a környezet a fürdőszobában.

A tapétával a fürdőszoba eredeti lesz, minden stílusban kivitelezhető, amit a tulajdonos kíván. Ezért javítás közben érdemes megnézni ezt a lehetőséget, mint például a vízálló tapéta a fürdőszobában.

A tapéta használatának előnyei a fürdőszobában

Minden tulajdonosnak joga van megválasztani, hogy be kell ragasztani a fürdőszobai tapétaba. De biztosíthatja, hogy a modern befejező anyagok, nem árt, például áztatás vagy elvesztése a megjelenése tapéta nem lesz.

Ezen kívül számos előnye van, hogy segítsen a választás kedvéért tapéta a fürdőszobában:

 • Viszonylag olcsó ár összehasonlítás, például kerámia burkolólapokkal vagy műanyag panelekkel.
 • Minimális felszíni előkészítés a kötés előtt.
 • Az a képesség, hogy az egész szobát önállóan lefedje, anélkül, hogy szakemberek segítségét kéri, akik szintén jelentős árat fizetnek a munkához.
 • Lehetõség van gyorsan kicserélni a belsõ felületet, ha a régi hirtelen unatkozik, mivel a régi tapéta eltávolítása könnyebb, mint a kerámia burkolatok eltávolítása.
 • A rongyok hatalmas választékkal rendelkeznek, melynek köszönhetően kiválaszthatja a megfelelő borító változatot a stílus, a szín és a minta alapján. Ez bizonyítja a fotót.
 • A tapétát tökéletesen ötvözik más befejező anyagokkal, például csempével, műanyag panelekkel.

Tapéta, persze nem egyenlő a tartósság csempék, de ők nem térnek el a falak után egy rövid ideig, és tart, amíg elég ideje unatkozni a belső, és a vágy, hogy megváltoztassa.

Fürdőszobai nedvességálló tapéták fajtái

Jelenleg az építési piac hatalmas számú befejező anyagot kínál, és a háttérképek széles választéka sem kivétel. A fürdőszobában csak olyan modellek alkalmazhatók, amelyek nedvességálló bevonattal rendelkeznek. Egy fotóval vannak ellátva, és tovább fogják mutatni.

Folyékony tapéta

A díszítőanyagok háttérképek piacának újszerűsége kevéssé tehető. Száraz por formájában árusítva, amelyet bizonyos fokú konzisztenciára kell hígítani, majd falra keveréssel bevonni, mint a fényképen.

Ez a bevonat ötvözi a tapéták szépségét és a dekoratív vakolat minőségi jellemzőit.

Nagyon kényelmes, hogy nem kell egy bizonyos színű porot venni, de lehetősége van arra, hogy fehéret vásároljon, és megfelelő színt adjon hozzá ahhoz, hogy a kívánt színt elérje. A díszítő elemek, például a flitter vagy más díszítőelemek keverékét is felhasználhatja, hogy valóban eredeti és egyedi megjelenést érjen el.

A folyékony tapéta használata számos előnnyel jár, amelyek a fürdőszobában is érvényesek:

 1. Kényelem és könnyű alkalmazhatóság, képesek feldolgozni még a leginkább megközelíthetetlen helyeket is.
 2. A falakon lévő varratok és ízületek hiánya.
 3. Nincs szükség előzetes felkészülésre a felület kiegyenlítése formájában.
 4. Egyszerűség és egyszerűség a dekoratív elemek készítésében.
 5. A sérült felület korrekciójának egyszerűsége.

Fontos! A bevonás előtt a falakat fehér alapozóval kell kezelni.

Vinyl tapéta

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a bevonat felső rétege poli (vinil-klorid) -ból származik, nevüket kapták. Az alsó réteg általában papírból vagy nemszövött anyagból készül. Különbözőek abban, hogy ellenállnak még a közvetlen vízbejutásnak is, de az állandó magas páratartalom nem teszi őket jóá.

Az ilyen bevonat előnyei:

 • Nedvességállóság
 • Annak a lehetősége, hogy a falakat ne egyenlítse be a ragasztás előtt
 • Hatalmas színválaszték és rajzok
 • Különféle textúrák készíthetők kőből, textíliákból vagy imitátum vakolatból.

Fontos! Ha a fürdőszobát vinil tapéta ragasztja, akkor gondoskodnia kell a jó szellőzésről. Ellenkező esetben kellemetlen szagot okozhat.

Nedvességálló öntapadó ruhák

Az ilyen háttérkép egyfajta vinyl, a különbség az, hogy mielőtt beillesztették őket, meg kell nedvesíteni, hogy a ragasztóréteg lágyuljon és szorosan nyomja a falhoz. Ezek a képen szerepelnek.

Bolyhos tapéta

Ez a befejező anyag egy speciálisan nem szőtt alapon készült, amely természetes és vegyi szálakat kombinál.

A Flizelin alapként működhet, vagy az egyetlen anyag a gyártáshoz. Az ilyen vásznon különböző típusok léteznek: monokróm, festés alatt, mintával vagy textúrával, amelyek a fotón láthatóak.

Ennek az anyagnak az előnyei:

 • Könnyen beilleszthető. Nem szükséges a ragasztót közvetlenül a webre ragasztani, egyszerűen lefedni a falat, és ragasztani a kívánt háttérképet.
 • Környezetbarát anyag
 • Az eltávolítás alkalmassága az ismételt javítás során
 • Lehetőség a festésre bármilyen színben

Fontos! A nem szőtt tapéta nem alkalmas nedves tisztításra.

üvegszálas

Ez egyfajta újdonság az építési piacon, és mégsem minden vásárló ismeri az anyagot. Üvegszálból készült speciális mechanizmusokon és keményítővel impregnálva. Ez a legmegfelelőbb lehetőség a fürdőszoba beillesztésére és a ház bármely más szobájába, mivel ezek a tapéták vízállóak.

Előnyei:

 • Nagy szilárdság a többi tapétához képest
 • Ökológiai kompatibilitás
 • A kórokozó mikroorganizmusok és penészgombák kifejlődésének kizárása a felületen és a tapéta mögött
 • Talán mosószerekkel való nedves tisztítás, amit szuper mosásnak neveznek
 • tartósság

A Steklooboi teljesen nedvességre nem érzékeny, és ellenáll a mechanikai károsodásoknak, valamint a por és a piszok elszíneződésének a felületén. A képen láthatjuk őket:

A fürdőszoba ilyen anyaggal való ragasztásához először meg kell szintetizálnia a falakat, be kell ragasztania a tapétát, és be kell festenie a megfelelő színt.

Mivel az üvegszál erősen felszívódik, a bevonatot nem kell egy rétegre festeni. Nagyon érdekes az a tény, hogy ezt a bevonatot legalább 15 alkalommal újraszínezheti, ami gyakran lehetővé teszi, hogy gyakran cserélje a fürdő belsejét nagyszabású javítási költségek nélkül. Kiválaszthatja a sima vagy dombornyomásos üvegfalak szerkezetét.

Nuances a padló tapéta tapéta

Győződjön meg róla, hogy ragasztja a fürdőszobát csak vízálló ragasztóval kell elvégezni, amelynek megvásárlását előzetesen be kell szereznie. Annak érdekében, hogy a tapétát hosszú volt és kényelmes legyen, a falat a paszta előtt anti-gombaellenes készítményekkel kezeljük.

Még akkor is, ha nedvességálló anyagokat használnak, nem ajánlott ragasztani őket a mosogató és a fürdőszoba közelében. Azokban a helyeken, ahol közvetlen vízzel érintkezik, a legjobb a csempe vagy műanyag panelek elhelyezése. Ez a kombináció a képen látható.

A fürdőszobában tapétázott bevonattal nem szabad megfeledkezni a közös stílus megőrzéséről a vízvezetékkel, egyéb bevonatokkal és felületekkel kapcsolatban. Mivel a vásznatartomány hatalmas, fennáll annak a veszélye, hogy a minták és a megkönnyebbülés túlcsordul. Ebben az esetben nagyon fontos elgondolni, hogy hol és hogyan tapad a tapéta, és jól illeszkednek a belső térbe.

Nem kell nagyon világos vagy sötét színeket választani, mivel a fürdőszoba egy olyan hely, ahol egy személy nyugszik és nyugszik, ezért jobb, ha egy csendes dizájnhoz ragaszkodik. Nézd meg a nagyszerű kontraszt tapétát, például a vízszintes kombináció végrehajtását sötét aljjal és könnyű felsővel. A főszabály egy teljes kombináció, mint a fotó.

Mint minden más szerény szoba esetében, a legjobb választani egy tapéta finom minta a fürdő, hogy a szoba nem néz ki még kisebb.

A különböző tapéta színek és textúrák segítségével helyet adhat a helyiségnek, és kiemelheti a funkcionális területeket. Ez a megoldás a képen látható.

Előzetesen meg kell gondolni a szellőztetés megfelelő működését. Szükséges a régit tisztítani, vagy ha nem elég munkája, új kötelezően felrakni. Ez azért van így, hogy az újonnan tapadt háttérkép gyorsan kiszáradjon, és a jövőben ne halmozódjon fel túlzott nedvességet.

következtetés

Jelenleg nem csak díszítheti a fürdőszobát kerámia burkolatokkal, hanem háttérképeket is használhat erre a célra. Természetesen a szokásos papír nem tartható hosszú ideig az állandó páratartalom mellett, de nedvességálló is. A fürdőszoba kialakítása nagyon eredeti és gyönyörű, és széles választékának köszönhetően kiválaszthatja az anyagot, amely illeszkedik a stílushoz és a tulajdonságokhoz, és nincs nagy hatással a családi költségvetésre.

 • Fürdőszobai tapéták

 • Fali dekoráció a fürdőszobában

 • Dekoratív vakolat a fürdőszobában

 • Hogyan kell egy csempe a fürdőszobába

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 47 = 49

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map