Comments 0 0 1 View

Puha rejtvények gyerekeknek a padlón

Minden szülő tudja, hogy a gyerekszobában az egész helyzetnek biztonságban kell lennie. De ez nem minden: a belső tételeknek érdekesnek és funkcionálisnak kell lenniük, és az anyagoknak ellenálló szennyeződésnek és könnyen tisztíthatónak kell lenniük a rendszeres tisztításhoz.

Nehéz egy szőnyeget választani az óvodában, amely megfelelne az összes deklarált funkciónak: a szintetikus anyagok gyorsan elkényeztetettek, és nem mindig környezetbarátak, a természetes bolyhó kellemes tapintású, de ez a bevonat gyakran nem mosható.

A gyermekek számára a legmodernebb megoldás szőnyeg-puzzle vagy puha padló. Mi ez a lefedettség, és milyen előnyei vannak a szabványos megoldásokkal kapcsolatban - mindent rendben.

Puha padló gyerekeknek

A puha padlóburkolat prototípusa a gyermekek számára szokványos rejtvényekké vált - ezen az alapon az, hogy a puha szőnyeg egyedi moduljait egy vászonba építik. Bevonóanyagként egy modern gumi analógot, az úgynevezett EVA-t használnak.

Az EVA-t megfejtik etilén-vinil-acetát formájában - egy könnyű, porózus anyag, habosított polimer. Ez az anyag olyan puha puzzle-szőnyegeket ad, amelyek olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, mint:

 • rugalmasság vagy rugózási képesség, abszorpció;
 • tartósság;
 • szakítószilárdság;
 • ökológiai kompatibilitás (a káros anyagokat nem használják a rejtvények előállításához);
 • kiváló hőszigetelés (az együttható megközelítőleg megegyezik a jó minőségű hőszigetelő anyagokéval).
Fontos! Az igazi EVA-nak sok előnye van. A hamisítás elkerülése érdekében az eladónak kérjen egy minőségi tanúsítványt a puha padlón.

Polimer anyagból külön modulok - rejtvények készülnek. Ezek mérete 25-100 cm lehet, egy szettben mind azonos méretűek, alakúak, mind különböző rejtvények lehetnek.

A rejtvények alapja gumírozott anyagból készült (puha padló a gyermekek szobáihoz - az EVA-ból), de a modulok felső része eltérhet:

 • Ugyanaz a habosított polimer, monokróm vagy különböző mintákkal díszítve;
 • a bevonat heterogén szerkezete, ortopédiai hatás;
 • olyan anyag, amely "memória" hatással van, és amelyre néha vannak nyomtak a gyermek lábai;
 • szőnyeg különböző hosszúságú halmokkal.

Egy ilyen padló összegyűjtése a saját kezével nagyon egyszerű - gyakran játszódik le játékformában, amikor a gyermek egyszerűen puha részeket ad hozzá egy bizonyos sorrendben. A rögzítés a "tüskehorony" rendszerben történik: a lágy padló egyik modulján lévő zár kiálló részei be kell kerülniük a szomszédos rész mélyedéseibe.

Összeszerelés után a szőnyeg-puzzle úgy néz ki, mint egy szilárd ruhát, nincsenek hiányosságok a modulok között, és a repedések, amelyekbe a szennyeződés bejuthat. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a bevonat tisztítását.

Használjon ilyen kültéri puha puzzle nem csak a gyermek hálószobákban, gumi szőnyeg a különböző színes modulok fedezi játéktermek, játszóterek és sport szakaszok fedett egy sűrűbb struktúra az azonos típusú.

Még a felnőttek nappalijában és hálószobájában is puha rejtvények találhatók, mert felső rétegük a fa, a kő vagy a csempe alatt végez. Az eredmény egy megbízható bevonat, puha és nagyon meleg érintésre.

A szőnyeg-rejtvények jellemzői

És mégis, leggyakrabban rejtvényeket használnak a gyermekek szobáihoz. Az ilyen puha padlók nemcsak a padlóburkolat szerepét töltik be, hanem a játék tárgyát képezik, izgalmasak és fejlődnek.

A puha rejtvényminták sajátossága a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. A sérülések megelőzése. Mint tudják, a gyerekek másfél év alatt gyakran esnek, zúzódnak, dudorodnak, zúzódásokat okoznak. A sérülések elkerülése segít a párnázott gumi szőnyegnek, amelynek vastagsága 5-18 mm - ez elég ahhoz, hogy enyhítse a talajra gyakorolt ​​hatást.
 2. Kiváló hőszigetelés. Puha szőnyegként rejtvények formájában elfelejtheti az ágytakarókat és a takarókat: a padlón lévő gyermek meleg lesz az év bármely szakában. Az EVA szigetelő tulajdonságai elegendőek ahhoz, hogy a kölyök bármilyen hőmérsékleten meleg padló alatt érezze magát.
 3. Az anyag EVA higiénikus, vagyis nem reprodukálja a gombákat, baktériumokat és penészgombákat, nem rovarok és rágcsálók számára nem "ehető".
 4. A dekorációhoz használt szőnyeg puzzle és festék összetevői nem tartalmaznak illékony káros anyagokat, ezért nem okoznak allergiát és egyéb problémákat a gyermekek egészségéért.
 5. Nedvességállóság - kiváló minőségű a szőnyeg számára az óvodában. A padlón a bébi rejtvények pelenka nélkül játszhatók - a bevonat minden "balesetet" ellenáll, mert az EVA nem veszi fel a nedvességet.
 6. Tisztítsa meg a szőnyeg puzzle lehet egy közönséges porszívó, nem fáj, és nedves tisztítás mosogatószer. Előfordulhat, hogy alaposabb tisztítást végezhet el - a puha kefével törölgetve a rejtvényeket a fürdőszobában.
 7. A puzzle lágy tapasz anyaga nem tárol statikus elektromosságot, ami azt jelenti, hogy a bevonat nem vonzza a port és a szennyeződéseket.
 8. A lágy padló tartóssága szintén magasságban van: nem fakul, nem kopik, nem deformálódik, elég nehéz megszakítani (harapni) vagy zárolni.
 9. Van egy hangszigetelés is - ha puha padlózaton zajos játékokat játszanak, a szomszédok számára az extrém hangok minimálisra fognak kerülni.
 10. A gyermekek puha rejtvényei általában speciális csúcsokkal és kiemelkedésekkel vannak bevonva, amelyek csúszásgátló hatásúak.

Tipp Gyorsan mossa le puha rejtvényeket egy mosogatógépben, beállítva a hőmérsékletet 50 fokban.

Különféle puha padlók

A puha padlózatok választéka hatalmas, vannak termékek csecsemőknek, iskolásoknak és még tizenéveseknek is. A színes színek, az érdekes textúrák és a kis részleteket úgy tervezték, hogy vonzzák a gyermekek figyelmét, finom motorteljesítményeket és formák észlelését, és a képesség, hogy bármilyen minta alkalmazható legyen a puzzle padra, minden gyermekre vonzza.

Puha rejtvények lehetnek:

 • Szőnyeg, amely rejtvényekből áll, hogy lefedje a gyermekszoba padlóját. Ennek a szőnyegnek a fő célja, hogy biztosítsa a baba biztonságát, melegítse a padlót, és játsszon helyet a játéknak. A bevonat vastagsága ebben az esetben nagynak kell lennie: 10-18 mm. Használja ezt a fajta puha fedelet rejtvények lehetséges különböző korú gyermekek számára - ez váltja fel a szabványos szőnyegeket.
 • A gyermekek legfeljebb egy évig kis szőnyegeket használnak, melyek több nagy rejtvényből állnak. Az ilyen puha padlónak hipoallergénnek, eléggé sűrűnek és puhanak kell lennie ugyanabban az időben, hogy a kúszó gyermekek ne okozzanak zúzódásokat és zúzódásokat. Fontos részlet: a csecsemőszőnyegeknek világosnak kell lenniük. És ha a készlet tartalmaz további részleteket, amelyekből az oldalak épülnek, akkor a gyerek nem fog kialudni a biztonságos játék zónából.
 • A masszázs lágy padlója különböző rejtvényekhez hasonlít: ezek különböző formájúak, csuklók, bemetszések, bemetszések, váltakozva szilárd szerkezet lágyabb szőnyegekkel. A puha padló segít a lapos lábak megelőzésében, elősegíti a vázizomzat kialakulását.
 • A puha EVA-ból származó rejtvények kifejlesztése és oktatása kétéves gyermekeket érdekel. A szőnyeg részletei lehetnek számok, betűk, állatok sziluettjei vagy geometriai alakzatok. A gyermek feladata az ilyen elemek beillesztése a rejtvények megfelelő lyukába, és teljesen vagy részben összeszerelni a szőnyeget.
 • A nagyobb méretű gumi matracok a sportcsarnokokban találhatók. Az újrahasznosított gumiabroncsoktól eltérő anyagot - gumi morzsát használ. Ezért lehetetlen a gyermek hálószobájának padlóburkolása ilyen szőnyeggel, de a rejtvények nagyon alkalmasak a sportoláshoz.

A puha rejtvényekkel való játék minden módon lehetséges: nem csak szőnyeggyűjtés, hanem kockák, nagy házak vagy zárak, utak és alagutak építésére is. Az ilyen játékokat, mint bármelyik gyermeket, emellett hozzájárulnak a finom motoros képességek, az asszociatív képességek, a szín és az alak érzékeléséhez.

Figyelem! Az értékesítésen megtalálhatók a puha rejtvények háromdimenziós elemekkel. A virágok vagy a lábak szárak lehetnek asztalhoz. Vannak olyan rejtvények is, amelyek összeállnak egy kis hintaszékbe, amelyen akár két évig tartó gyerekek is tudnak lovagolni.

Hogyan válasszunk puha padlót a gyermekszobában

A szülők, akik hosszú ideje vásároltak puha rejtvényeket gyermekeik számára, vegyék figyelembe az ilyen szőnyegek sok előnyét.

Azok számára, akik csak úgy döntöttek, hogy vásárolnak egy moduláris puha padló, hasznos lesz tudni:

 • szelíd kitermeléssel, a lágy padló 8-10 évig tart;
 • hogy a dekoratív bevonatot ne károsítsa, ne használjon csiszolóanyagokat ilyen padló tisztítására;
 • egy szőnyeg-kirakó ki lehet venni az udvarba, amelyet magával visznek a természetbe - minden viszonylag sima felületen gyűjti össze;
 • a házban jobb, ha a rejtvényeket elosztják az MDF vagy rétegelt lemezen;
 • a rejtvényekből összegyűjtött szőnyeg egy kétoldalas ragasztószalaggal vagy linóleum ragasztóval rögzíthető, de már annyira jól van elhelyezve és gyakorlatilag nem csúszik a padlóra;
 • szükség esetén a szőnyeg mérete fokozatosan növelhető a megfelelő zárakkal ellátott rejtvények kiválasztásával;
 • az értékesítéskor egy puha csempe a különböző méretű (25-től25-ig 100h100 sm);
 • a készletben lévő modulok száma is eltérhet (négy rejtvényből és még sok másból);
 • súlyos bútorokat bonyolítanak le, nem játszanak aktív tréninget egy közönséges szőnyegre a rejtvényektől - nem nagy mechanikai terhelésekre tervezték.
Tipp Annak ellenére, hogy a padlólapokat világos rejtvények formájában tisztítják és megtisztítják, ne vegyen részt túlságosan a tisztításban - a gyakori mosás megtörheti a gyermekszőnyeg védőburkolatát.

Általánosságban, a puha padlók csak népszerűségnek örvendenek, de ma már megtalálhatók bármelyik online dekorárban és javítóanyagban. De a gyermekek játszik szőnyegek az egyes rejtvények több kereslet - szinte minden modern srác tudja róluk első kézből.

 • Hogyan válasszunk egy csillár egy óvoda

 • Gyermekek kanapék oldallal

 • Szófa az óvodában

 • Szófa a gyermekszobában egy lányért

Previous Moderne ideer til lille køkken design
Next सौना और पूल के साथ स्नान

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Cikkek 0 Comments

Aljzatvastagság a laminátum alatt

A szubsztrátum vastagságától függ a laminátum alatt, elsősorban az anyag típusától függően. Ma a következő típusok vásárolhatók: polimer természetes Leggyakrabban olyan természetes típusú szubsztrátumok használata javasolt, amelyek eltérnek a mesterséges

Cikkek 0 Comments

Kerámia kádfürdő

A kád vagy a zuhanytálca csomópontja a falhoz problémás. A baj az, hogy nagyon nehéz elérni a feszességet ezen a helyen. A folyadék folyamatosan szivárog a résbe, ami nem csak

Cikkek 0 Comments

Hogyan válasszunk ki egy féknyerőt

Az alkatrészek gyártása során végzett gyártás során a késztermékek méretének folyamatos ellenőrzése szükséges. Ha a különbségeket egy milliméter században és században kell rögzíteni, az elektronikus tárcsa elengedhetetlen lesz. Annak érdekében,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

93 − 86 =