Ragasztó a penopolis számára

Ragasztó a penopolis számára

Az épületek melegítése különböző módokon hajtható végre. Számos fűtőtest kapható a piacon e célból. Az ásványgyapot gyapotot leggyakrabban az iparvágányhoz vagy más befejező anyaghoz használják. A népszerű népszerűséget a penoplex élvezi. Ha a választás ráesik rá, akkor jó lenne tudni, hogyan kell ragasztani a penoplexet. Ha ezt a lépést nem megfelelően hajtja végre, akkor az alapok elvesznek. A cikk a ragasztók különféle verzióit és azok használatát tárgyalja.

A penoplex célja

A Penoplex az épület bármely részének szigetelésére használható. A gyártó megbizonyosodott arról, hogy minden egyes célra a penoplex alfaja volt. Például az alagsorban van egy fűtés az "Alapítvány" márkanévvel. Megfelelő nyomószilárdsággal rendelkezik, hogy ellenálljon a tömörített föld nyomásának. Továbbá, ha megfelelően rögzítették, ez a habhab szigetelt szigetelést biztosít, amely nem enged meg nedvességet az alagsorba. Ha a vízszigetelés egy további rétegét a szigetelő habarcs alá helyezi, akkor ez ideális lehetőség. Van egy fal hab toll. Ő az egyik legnépszerűbb. Kiadott szigetelés lemezek, amelynek vastagsága 10 cm-ig. Ellenállás kompressziós kissé alacsonyabb volt, mint az alapítvány szigetelés, de ez elég ahhoz, hogy tartsa a súlyát a befejező.

A tetőszigeteléshez a "tető" penoplex alfaja is létezik. Megfelelő megközelítést igényel a szerelési folyamatban, mivel az anyag gyenge páraáteresztő képessége a padlás nedvességének felhalmozódásához vezethet. Abban az esetben, ha a garázsban a padló szigetelésére van szükség, akkor a 45 penokleksek alkalmasak, nagy a sűrűsége, ezért nagy terhelésnek ellenáll. A fentiek elemzése alapján kiválaszthatjuk a penoplex erősségeit:

 • nedvességállóság;
 • hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás;
 • könnyű súly;
 • a szállítás egyszerűsége;
 • a minimális hőáteresztő képesség;
 • nagy sűrűségű.

A Penoplex gyakorlatilag nem veszi fel a nedvességet. Ez egy jó mutató, amely nem engedi, hogy a szigetelés elveszítse tulajdonságait. Ez azt is jelenti, hogy ellenáll a nagyszámú fagyasztási és felolvasztási ciklusnak, ami hosszú élettartamra utal. A penoplex lapok felszerelésével könnyen kezelhető, mivel súlya minimális. A teljes tömegnek csupán 2% -a szárazanyag. A fennmaradó 98% -ot különböző gázok töltik fel. Ez a légpárnás is megmagyarázza az anyag hőáteresztő képességét, ami csak 0,03 W / (m × K). Egyetlen standard penoplex papírlap nélkül könnyen elfér 0,72 m2 területet. A Penoplex nem terhelt folyamatoknak van kitéve, ezért még a földön is képes lesz tökéletesen megbirkózni feladataival.

A Penopexnek saját hiányosságai vannak. A rossz páraáteresztés azt jelzi, hogy a szigetelés gyakorlatilag nem lélegzik. Ez jó, ha a hűtőszekrények vagy fűtőberendezések szigetelésére van szükség. De az épületek esetében ez kellemetlen következményekkel járhat. Ezért nem ajánlott habszivacsokat használni a belső szigetelési munkákhoz. Ha nincs más út, akkor fontos, hogy gondoskodjon az ellátási és a kipufogó szellőztetésről, amely időről időre eltávolítja a nedves levegőt. A penopolis másik hátránya az éghetőség. Még égésgátló adalékokkal is, a szigetelés jól elolvad, szénmonoxidot ad le.

Hogyan kell ragasztani

Mielőtt megértené a szerelési szigetelés jellemzőit, tudnia kell, hogyan kell ragasztani a habot a falakon, vagy pontosabban, mi ennek a célnak van összetevője. Feltételesen három nagy kategóriára oszthatók:

 • száraz készítmények;
 • polimer készítmények;
 • öntött.

Ezeknek a készítményeknek mindegyikének meg kell követnie alkalmazási módját, és hőmérséklet-határa van a használatnak.

Száraz készítmények

A penopolix száraz készítményei olyan keverékek, amelyek főzéshez szükségesek. Leggyakrabban az egész folyamat az alap víz hozzáadásával csökken. Az ásványi készítmények fő összetevője a penoplex ragasztására cement vagy alabástrom. Egyes mesterek egyetértenek abban, hogy a penoplex száraz keverékei jobban megfelelnek a belső munkának. De ha a levegő hőmérséklete nem messze nulla, akkor használhatók a penokpleksák ragasztására szolgáló külső munkákhoz. Az ilyen ragasztók szigetelésének előnye hosszú eltarthatósági idő. Vagyis előre megvásárolhatók, ha az ár jó mutatóval rendelkezik. A legfontosabb dolog az, hogy alacsony a nedvesség a helyiségben, ahol a penopolix ragasztót kell tartani.

Egy másik előny a készítmény fokozatos alkalmazása. Ez azt jelenti, hogy a zsákot annyira megteheti, hogy megoldja a szigetelés telepítésének problémáját. A fennmaradó térfogat tovább tárolható. A modern száraz készítmények mérsékelt beállítási idővel rendelkeznek. Bizonyos esetekben legfeljebb 4 óráig tart. Ez a tényező hasznos lesz a kezdőknek, akiknek lehetőségük lesz a hiányosságok kijavítására a hőszigetelő lapok javításával. Ilyen keverék készítéséhez jobb egy speciális keverőt használni, amely nem hagyja el a csomókat. Néhányan úgy vélik, hogy ez a ragasztó hátránya, hogy a felület alaposabb felkészítése szükséges. Tisztának és alapozónak kell lennie, hogy a ragasztó jó tapadású legyen.

A szigetelő ásványi ragasztók egyik képviselője a Ceresit CT83. Ez egy kiváló fejlesztés, amellyel nem lesz gond. A korlátozás az alkalmazás hőmérséklete, nem lehet +5 fok alatt. A lemezek ragasztás utáni helyzete további 1,5 óráig korrigálható. Ez a készítmény lehetővé teszi a penoplex ragasztására nemcsak a beton, hanem a téglafelületek is. A betonból leválasztható erő a ragasztóban 500 kPa, a fűtés pedig 100 kPa. A fogyasztás helyes használata nem haladja meg az 5 kg-ot négyzetméterenként.

Egy másik minőségi ásványi készítmény az Atlas Stopter K-20. Ez még nagyobb húzóerővel bír, amely eléri a 600 kPa-t. Megragadt egy kicsit - 4.4 óra, de meleg időben nem lesz probléma. A fogyasztás kevesebb, mint 600 g az előző változathoz képest. A gyártó hozzáadta a speciális rostok összetételét, ami növeli a ragasztó erejét.

Tipp Ne tegyen hibát a kültéri munkák ragasztásához. A fagyállóság osztályának F100 együtthatóval kell rendelkeznie. Bármi kisebb a belsőépítészetnél.

polimerek

A polimer készítmények nem rendelkeznek olyan hosszú élettartammal, mint a száraz keverékek. Speciális nyomóhengerekben szállítják. A penoklekkekre való alkalmazáshoz fegyverre van szükség. Hátránya a kezdők számára túlságosan gyors lehet, ami néhány percen belül megtörténik. A szigetelés helyzetét csak az első 30 másodpercen belül lehet beállítani. A vásárlási lehetőségek közül nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Penoplex márkájú ragasztót. Tartalmazza a poliuretánt. Egy másik lehetőség az Insta-Stic. Ugyanazok a palackok, mint a Penoplex. Kapacitásuk 750 ml. Ez a térfogat elegendő a felületkezeléshez, legfeljebb 15 m területig2.

Ennek az egykomponensű ragasztónak a teljes megértése 12 órán belül megtörténik, de az első 10 percben elég merevséget igényel. Az egyik hátránya a 200 kPa alapú héjerő. Egy másik egykomponensű kompozíció, amelyet a felhasználók kedvelnek, a Tytan Styro-753. Alkalmasabb a habos fémfelületek szigetelésére. Képes 600 kPa húzóerőt biztosítani. Az egyik henger elegendő ahhoz, hogy megfelelő betéttel 10 lapos penoplexot ragasszon.

Figyelj! A szokásos hab habhab nem alkalmas. Bár bizonyos mértékű tapadást biztosít, de a bővítés mértéke nagy akadály lesz, mert a sík deformálódik.

masztix

Ha az egyik fő feladata a vízszigetelés biztosítása, akkor a habot maszkkal paszálják. De érdemes figyelni a penokpleksa ragasztók összetételére. Tarthatnak egy oldószert, amely egyszerűen rothadja az anyagot. Az egyik alkalmas masztix Bitumast XPS. Kőolajtermékek alapján készül. Az oldószereket azonban nem használják hígításra. Ez a massza forró, ezért a szigetelés ragasztása előtt 90 fokot kell felmelegíteni. Minimális fogyasztása van, ami mindössze fél liter literenként. Ez a ragasztó hámlási szilárdsága 500 kPa. A hagyományos akril ragasztó használható. Vízalapon készül, így nincs káros hatása a habhabra.

Szerelési tippek

A felszín előkészítését a penopolix festésére a fentiekben tárgyaltuk. A lapok alulról felfelé vannak szerelve. A penoplex támogatása egy speciális kiindulási lemez, amely lehetővé teszi, hogy az összes lapot egy síkban feltüntessék. Száraz ragasztóanyagokat alkalmazunk egy habréteg lemezére, folyamatos réteggel. Ehhez a legjobb a hornyolt simító használata. Bizonyos esetekben a ragasztó beacon alkalmazása megengedett. A foltok közötti távolságnak 20 cm-nek kell lennie, ez a megközelítés nagy felület érdességéhez szükséges. Polimer vegyületeket alkalmaznak a fűtő csíkokra. Szükség van a lapok egymásba ragasztására is, amikor a telepítést végzik. A telepítés videói az alábbiakban láthatók.

következtetés

A cikk útmutatása segít a legjobb ragasztási variancia kiválasztásában, amely lehetővé teszi a penopolok telepítési munkálatait mind a kezdőknek, mind a szakembereknek. Az egyik legfontosabb paraméter a megfelelő hőmérséklet kiválasztás a telepítéshez.

 • Penoklex 50 mm: műszaki adatok

 • Homoktípusok és jellemzői

 • Penoplex: előírások

 • Penoplex: a lemezek méretei

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

45 − = 38

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map