Dekorativna gipsa Terakota

Dekorativna gipsa Terakota

Nemoguće je precijeniti vrijednost završne obrade. Ako je izbor uspješan, ukrasni sloj će sakriti postojeće nedostatke, ako ne uspije, uništit će najkvalitetniju površinu.

Raspon materijala je ogroman i kriteriji za kupnju mogu biti financijski i estetski. U većini slučajeva, ukrasna žbuka visoke kvalitete neće pokvariti i vanjske i unutarnje zidove. Među često spomenutim brandovima, Terraco brand zauzima istaknuto mjesto. Podružnice tvrtke djeluju u mnogim zemljama svijeta, a svugdje ti proizvodi zaslužno poštuju.

Značajke žbuke "Terraco"

Tvrtka proizvodi više od 500 proizvoda vlastitog dizajna namijenjenog izgradnji i popravljanju. Znatan dio proizvodnje sastoji se od završnih spojeva za zidnu obradu, posebice dekorativne žbuke. Potražnja za njim je visoka, a proizvodi poput "Terakota Decor" koriste i profesionalci i amateri kako bi samostalno organizirali svoje stanovanje. Prednost je razumni omjer visoke kvalitete i pristupačne cijene. Dekorativna žbuka je spremna za uporabu i specifične vještine za njegovu primjenu nije potrebna. Malo iskustvo općih građevinskih radova bit će dovoljno za dobivanje visokokvalitetnog premaza. Često se proizvod naziva mineralna dekorativna žbuka, jer je glavni punilo mramorne žetone. Izjava da je postupak jednostavna i dostupna gotovo svakom domaćem gospodaru postaje vjerodostojna kada se promatraju svi preporučeni proporcije i korak po korak.

Navedene osobine akrilnih smjesa nisu odmah vidljive. Unatoč činjenici da se nakon nekoliko sati ukrasni žbuk suši, završna polimerizacija odvija se u oko tjedan dana. Do tog vremena, karakteristike čvrstoće i vlažnosti počinju odgovarati određenim parametrima.

Vrste dekorativnih skladbi "Terraco"

Tradicionalni cement se sve manje koristi kao glavni sastojak. Međutim, neće u potpunosti preuzimati položaj i predstavlja proizvod "Therol" u nekoliko varijanti, koje se razlikuju po veličini granula. Dekorativni efekt postiže se stvaranjem originalne površinske teksture.

Temelj asortimana sastoji se od smjese na akrilnoj osnovi. Jedinstvena svojstva ovog veziva dodaju optimalna svojstva do završnog premaza i vrlo su pogodna za upotrebu. Osim toga, dekorativni sloj ima izvrsne estetske i ekološke kvalitete. Razrjeđivač je voda, a odsutnost organskih otapala i drugih aromatičnih tvari čini gotovu smjesu neagresivnu i mirisnu.

Unatoč činjenici da se skoro cijeli niz smjesa u smislu njihovih kemijskih parametara razlikuje malo jedni od drugih, zajedničko je podjelu proizvoda prema fizičkim i operativnim svojstvima. Dekorativna žbuka prilikom nanošenja daje različite učinke. Na primjer, fino zrnati mramorni čipovi "Terakota", veličine manje od 1 mm, daju baršunastu ili kamenu površinu. Veće frakcije daju reljefni uzorak. Potrebna je dekorativna kompozicija za dobivanje učinka "Bark beetle".

Zanimljiva je ideja da pokrije fasadu s još jednim tipom Terraco - silikonskog premaza. 7 vrsta bijele mješavine s različitim granulama. Lako je obojena u željenu boju. Popularni proizvod ove linije je dekorativna žbuka s trgovačkim nazivom "Terakota". Često se ovaj silikonski spoj naziva "Sahara".

Za ostvarivanje kreativnih potencijala moguće je uz pomoć posebnih proizvoda "Terraco" ili njihove vještine kombinacije. Dekorativna žbuka može se miješati i zatamniti. S određenim vještinama izgleda lijepo oponašati venecijansku žbuku. "Handex" iz tvrtke Terraco je uravnotežen u sastavu za ovu vrstu posla.

Kamena površina može se imitirati dekorativnim sastavom na vapnenačkoj osnovi. Sastav "Travertina" omogućuje širok raspon mogućnosti za praktičnu provedbu ove ideje.

Priprema za žbukanje Terraco

Osim glavnog proizvoda, proizvođač također predlaže korištenje pomoćnih formulacija za poboljšanje adhezije i performansi. Dekorativna žbuka nanosi se na bilo koju površinu: drvo, beton, opeka, itd., Ali je preporučljivo tretirati površinu s primerom, čija je vrsta navedena na pakiranju. Na primjer, prije nanošenja žbuke "Terralit" najprije se površina obradi s "Terragrutom white". Ako je površina previše glatka i ne-higroskopna, upotrijebite bolju kontaktnu smjesu pod nazivom Terrabond SP. Primer se može načiniti četkom, valjkom i pištoljem za raspršivanje. Nakon ovog postupka, možete biti sigurni da dekorativni sloj će biti izdržljiv i izdržljiv.

važna! Pored odstranjivanja i uklanjanja prljavštine, po potrebi se izravnava površina.

Što je manji udio mramornih čipova, to su stroži zahtjevi. U svakom slučaju, za razliku od više od 2 mm, nemojte napraviti ukrasni sloj. Prvo, nanesite izravnavajući spoj.

Alati za rad s ukrasnim žbukom

Rezultat će biti potpuno zadovoljavajući samo kada se koristi potreban alat. Dekorativna žbuka kada se nanosi na pripremljenu površinu dovoljno je tanka. Standardni sastav na osnovi cementa ili gipsa ne preporuča se manje od 10 mm. Prema tehnologiji distribucije radne mješavine na zidu, "Terakota" i drugi Terraco proizvodi su bliže kitu nego tradicionalnoj žbuku. Dekorativni sloj je samo nekoliko milimetara i ovisi o veličini mramornog granula. Složene fakture izrađuju se uglavnom isključivo. Naravno, za ovaj rad potreban je potreban inventar.

Proizvodi "Terraco" dio su skupine teksturiranih žbuka, za koje industrija proizvodi niz specijaliziranih alata. U tom se slučaju opće uređaje ne otkazuju. Standardni set alata s kojim se primjenjuje dekorativni sloj izgleda ovako:

 • Uređaji za označavanje, mjerenje i kontrolu. Ovaj rulet, razina, plummet i pravilo;
 • Alat za nanošenje dekorativnog sloja. Isključujući ekskluzivne metode rada, "Terakota" se distribuira metalnom lopaticom ili specijalnim lopaticama. Dekorativna žbuka ponekad se nanosi s podignutim valjkom od pjenaste gume ili mlaznicom s cikličkim uzorkom polimera;
 • Alat za izradu površine s teksturom. Za venecijanske majstore žbuke koristite polirane čelične lopatice, često izrađene po narudžbi ili domaće. "Bark beetle" dobiva se nakon prolaska kroz primijenjeni glavni sloj s posebnim graterom, koji se proteže duž smjera pojedinih mrvica u sastavu žbuke. Rezultat je neujednačenost, koja podsjeća na kore nakon prave kore kukuruza.

Kao što možete vidjeti, skup potrebnih alata za primjenu dekorativne žbuke je jednostavan i jeftin. Ako želite sami pokriti "Terraco", trošak kupnje uređaja bit će jeftiniji od plaće najamnika.

Tajne i nijanse prevlake

Ne očekuju se posebne poteškoće u radu. Ali, kao u svakom drugom slučaju, tu su i neke suptilnosti. Dekorativna žbuka trebala bi imati optimalnu konzistenciju. Ponekad preporučeni omjeri ne zadovoljavaju učitelja. Zatim dodaje vodu, ili smjesu, do zadovoljavajuće kvalitete. Počnite s radom nakon što se temeljni premaz potpuno osuši. Kako primijeniti ukrasnu žbuku je bolje vidjeti prve ruke gledanjem videa:

Nikad nemojte zaustaviti rad sve dok cijela ravnina nije prekrivena spojem. Potrebno je podići ili kut ili oznaku. Čak i nekoliko sati pauze je dovoljno za miješanje smjese, a kada se nastavi rad, zglobovi se neće izbjeći.

Monotonija zida se može izbjeći na sljedeći način, često ga koriste dizajneri i obrtnici kako bi dobili teksturiranu žbuku kako bi stvorili geometrijske i ponekad tematske crteže na površini dekorativnog sloja:

 • Na zidu se stvara crtež;
 • Oko crteža, pripremljen za nanošenje ukrasnog sastava, lijepljen je slojnom vrpcom;
 • Zatim se nanesena površina primjenjuje s potrebnom bojom žbuke;
 • Čekanje da se kompozicija osuši, ali ne ranije, izvadi ljepljivu traku;
 • Na konturu završne površine žbuke ljepljiva traka ponovno je ljepljena. Ponovite rad s drugačijom bojom, popunjavajući slobodnu površinu. U slučaju korištenja nekoliko boja ukrasne žbuke razmatra se slijed primjene slojeva. Postupak se ponavlja onoliko puta koliko je odabran broj boja.

Ponekad za štuko koristile su se posebne matrice s različitom debljinom zaštitnog sloja. Od tankih uređaja, gdje je fokus uglavnom na boji dekorativne žbuke, do polimernih listova od 5 mm ili više. Gotova površina dobiva izgled izvrsnog ručno izrezbarenog gipsa. Koristiti za ovaj posao je bolja fino ukrašena žbuka "Terakota". No, u nekim suvremenim stilovima, namjerno grube površine su dobrodošle i drugi sastav se može koristiti iz asortimana "Terraco", s većim i više textured mramornim granulama. Stucco dobiva neku vrstu ručne obrade, ali matrica znatno reproducira cijeli proces.

zaključak

Ako su ispunjeni svi preporučeni postupci, dekorativna žbuka pod markom Terraco trajat će godinama. To je više moralno poslušan, a ne fizički. Dekorativni sloj savršeno podnosi i negativne temperature, dugotrajnu vlažnost i izravnu sunčevu svjetlost.

 • Završni kit za pozadinu

 • Dekorativna žbuka za unutarnje radove

 • Dekorativna žbuka Travertino

 • Dekorativna žbuka ticiana

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

56 − = 51

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map