Električni Tandoor za kuću

Električni Tandoor za kuću

Ljubav prema hrani pripremljenoj na vatri položena je na ljude na genetskoj razini. U procesu evolucijskog razvoja, narodi Azije izumili su originalnu pećnicu, nazvana tandyr. S vremenom su granice njegove upotrebe prošle daleko iznad mjesta stvaranja, čime gurmani uživaju u izvrsnom okusu poznatih jela.

Namjena pećnice

Povijest njezina izgleda je neka vrsta pećnice dugovječne nomadskim plemenima, koji su obišli oko glinenog prijenosnog ognjišta. Zbog ograničenih mogućnosti, bio je korišten uglavnom za kuhanje pita kruh, povrće i meso bili su mnogo rjeđe. Premještanje nomada na sjedilačka plemena utjecalo je na degeneraciju tandyra u masivniji stacionarni dizajn.

Budući da je predstavnik nacionalnih tradicija naroda koji žive u Kavkazu i Aziji, tandyr je imao drugačiju svrhu. U Armeniji nije samo pripremljena hrana nego i grijane kuće. Operiran tandyr, koji nosi drugo ime tonera i kao element zagrijavanja za medicinske svrhe. U nedostatku crkvenih zgrada u udaljenim selima, svećenici su proveli svadbenu ceremoniju prije nijansiranja. Nedavno na ovom području rođena je divna tradicija za organiziranje kulinarskog festivala posvećenog kuhanju uz pomoć tandyr.

Ako je glavna svrha tonika na azijskim teritorijama peći kruh, pita kruh, samsa, a zatim ulaskom u naš svakodnevni život, spektar njezine upotrebe znatno se proširio. Shish kebab, kuhani na kosi, suspendiran u pećnici u uspravnom položaju, ima izvrsne kvalitete okusa. Povrće i riba naučeni peći na metalnom roštilju fiksiranom unutar s posebnim držačima.

Uređaj za toner

Izvana, peć nalikuje obliku vrčara ili jajeta s ravnim dnom. Princip rada je sličan onome kod kotla. Od dna tandoora nalazi se široko dno, vrat je uži. Klasični materijal koji se koristi za konstruiranje peći je glina ili kamena od keramike visoke kakvoće. Kuhanje u tandooru obuhvaća sljedeće faze:

 • Peć se zapaljuje do maksimalne temperature, a pepelnica na dnu tandyr ostaje otvorena. Pri paljenju, visina vatre iznad tandyr doseže 1,5 m i više. Crvenkasto nijansa na unutarnjim zidovima tonika ukazuje na završetak pripremne faze, fokus apsorbira toplinsku energiju, koja je tada bila namijenjena za pripremu hrane.
 • Oblik ugljena služi kao signal za zatvaranje tundora s pepelom. Zidovi i hrana raspršuju se vodom kako bi stvorili vlažan okoliš.
 • Zatvoreni poklopac omogućuje ravnomjerno prženje hrane u tandooru. Svi se proizvodi pripremaju vrlo brzo, a u finalu ispadaju sočno jelo s neopisivim mirisom. Učinak se postiže zbog stalne temperature u peći.
važna! Nemoguće je sipati vodu na vrućem tandooru. Razlika u temperaturi izaziva pukotine koje se ne mogu obnoviti

Vrste ognjišta

Suvremene tehnologije također su utjecale na proizvodnju tandyrsa. Oni koji žele imati originalni toner nemaju uvijek mogućnost samostalno ili naručiti pojedinačni model. Omogućuje situaciju da stekne gotove peći.

Klasične verzije

Sve verzije tandoora podijeljene su u dvije velike skupine - stacionarne i mobilne (s mogućnošću pomicanja). Posebna značajka stacionarnih peći su impresivne dimenzije, polukružni oblik promjera do 1 m. Nema jasnog odnosa između visine i širine. Tinters od gline ili keramičke opeke su raspoređeni na površini ili u tlu. Peći imaju vertikalnu ili vodoravnu osi. Prva verzija tonera pogodna je samo za pečenje krušnih proizvoda, druga verzija pruža dovoljno mogućnosti za fantazije kuhara. Pomozite kantu s drškom ili dugim kukama kako biste dobili kuhanu hranu iz vruće peći.

Postoji mnogo alternativnih rješenja za klasičnu izvedbu tandyr. Moderne verzije keramičkih obojenih proizvoda proizvedene su u tvorničkim uvjetima. U procesu tumačenja prvih peći, svjetlosni tandiri su vidjeli svjetlo. Njihove zidove kamelske gline imaju debljinu od 3-7 cm, dimenzije su mnogo kompaktnija od stacionarnih analoga. Dodatni toplinski izolacijski sloj dalje poboljšava svojstva prijenosne peći. Toneri su opremljeni krivotvorenim okvirom, ručkama za lagano nošenje i noge. U nekim pećnicama postoje kotači za lagano kretanje po selu. Često u setu tonera dolazi dodatna oprema:

 • pepela jama
 • poker;
 • lopata;
 • uređaj za vješanje proreza i kosa;
 • rukavice;
 • naribati.

Naglasiti individualnost vlasnika je sposobna izvrsno završiti tandyr. Postoje mnoge varijacije, od ukrasnih kamena ili keramičkih pločica, do mozaika ili drugog materijala koji nije osjetljiv na toplinu. Ugodno iznenađenje može biti čestitajući natpis na toniku.

Električni tandyr

Kako bi se olakšalo kuhanje hrane u tandooru, omogućit će se električni modeli. U smislu njihove primjene, oni su podijeljeni na industrijske i kućanske električne peći. Volumen električnog toniranja za industrijsku uporabu varira od 120 do 300 litara, za kretanje je opremljen platformom s kotačima. Električna pećnica radi na naponu od 380 volti. svakodnevni električni tandyr za kuću ima manje dimenzije i snagu, teži od 18 do 80 kg, dovoljno snage za 220V isporučuje, a također je opremljen kotačima.

Dovršetak električnog modela iz klasične se odlikuje odsutnosti pokera i kolača, dodatno zagrijavanje je moguće sačuvati dugo vremena visoke temperature. Električna oprema tonera osigurava postavljanje točne temperature i održavanje tijekom cijelog procesa kuhanja. Funkcionalne značajke uključuju termometar i isključeni timer.

Električni tandyr od keramike izrađuju se u slijedećim varijantama:

veličina

Visina, cm

Promjer cm

Potrošnja energije, kW

mali

47

40

1.5

prosječan

67

46

1.5

velika

70

47

2.5

Naravno, karakteristike okus hrane kuhane u električnoj tonir donekle razlikuju od jela nastalih u klasičnom tandyr: ne prirodni miris drva, zrak u kalup dovoljno vlažiti djelovanjem grijača. Povećati kvalitetu hrane kulinarskim remek-djelima omogućit će vam električni tandyr korištenjem najnovijih tehnoloških dostignuća. Ugrađeno mikro računalo, praćenje cijelog procesa, djelomično vlaguje zrak u električnoj peći po potrebi. Postoje modeli koji pretvaraju električni toner u klasičnu upotrebu drva za ogrjev.

Prevencija! Ne zaboravite na poštivanje zaštitnih mjera pri upravljanju električnim nijansama. U procesu rada treba postojati zaštitna ograda, ne pokušavajte rastaviti električnu peć u povezanom stanju.

Ostale izmjene

Među različitim pećima nalaze se verzije tandyrs opremljene plinskim plamenikom. Obavezno stanje funkcioniranja je zrak koji se isporučuje u peć. Postoje specijalni plamenici za rad tonera s plinom s regulatorom temperature. Tvornički modeli su zajamčeni kako bi se osiguralo siguran rad tandyr. Registracija dopuštenja za toner plina preduvjet je. Prvenstveno, promjena plina tandyr se javlja na skali proizvodnje. Instalirani u pekaru ili restoranu, plinske peći značajno smanjuju troškove održavanja.

Želja za smanjenjem troškova proizvodnje i dostupnosti robe potrošaču dovela je do uvođenja metalnog tandyrja s unutarnjom keramičkom prevlakom. Površina boje u ovom slučaju izrađena je od nehrđajućeg čelika, unutarnji zidovi koriste vatrostalni materijal. Grijanje osigurava električni grijač ili plinski plamenik.

Prednosti proizvoda

Naravno, tandyr ima puno prednosti:

 • Visok okus hrane u kombinaciji s bezopasnom prirodom kuhanja u tonici, proces isključuje formiranje karcinogenih spojeva, štete zdravlju.
 • Pećnica omogućuje širenje rasprostranjenog obroka u javnim ugostiteljskim objektima, a vrijeme kuhanja u tandooru je za pola sata.
 • Klasična pećnica gori manje ogrjevno drvo od brajevca, a električni tandyr uvelike olakšava proces rada.
 • Elektronski toner omogućuje vam uživanje u okusu svojih omiljenih jela bez izleta na zemlji, kod kuće u modernim apartmanima.
 • Električna pećnica ne zahtijeva posebne vještine u radu.
 • Električni tandyr je mnogo pristupačniji u smislu cjenovne politike od klasične peći.
 • Peć je napravljen od ekološki prihvatljivih materijala koji tijekom rada ne emitiraju štetne tvari.

Raznolikost modela pruža mogućnost odabira najprikladnijeg tonera za veličinu, oblik, izvor grijanja i dizajn. Predstavljen kao dar s čestitki natpis električni tandyr dugo će ugoditi vlasnicima.

 • Kako odabrati podvodnu pumpu za bušotinu

 • Kako napraviti viseću mrežu za dah s okvirom s vlastitim rukama

 • Kako pričvrstiti verandu u kućicu za odmor s vlastitim rukama

 • Kako napraviti roštilj sebe: crteži, korak po korak upute

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

48 − = 39

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map