Comments 0 0 8 Views

Kako sipati trijem s betonom

Ako je podrum kuće visok, blizu ulaza morate opremiti punu verandu. Ako želite napraviti izdržljivu konstrukciju, najbolje je koristiti beton kao glavni materijal. Ali prije nego popunite trijem, vrijedi detaljno naučiti o svim fazama rada.

Značajke trijema od betona

Da biste izbjegli mnoge probleme u izgradnji trijema, bolje je to stvoriti tijekom montaže kuće. U tom slučaju, struktura će imati zajedničku bazu i vodonepropusnost s kućom. Stvaranje izolacijskog sloja jedan je od važnih faza rada, nakon svega, nakon što su izvedeni, trijem može trajati desetke godina i ne biti deformiran. Ako je istodobna izgradnja s kućom nemoguća, vrijedno je ugraditi konstrukciju ispod razine vrata za oko 5 cm.

Da biste stvorili trijem morate uzeti cement M400. Ako je robna marka manja, materijal možda ne podržava konstantno opterećenje. Izrada veranda se javlja u nekoliko faza:

 1. Priprema. U ovoj fazi, mjesto je pripremljeno za trijem, kao i izračun dimenzija.
 2. Glavna faza. U ovoj fazi, ugradnja drvenih oplata i lijevanja betona.
 3. Posljednja faza. Nakon što se beton stvrdne, materijal je završen.

Nakon što gledate video o procesu izgradnje, moći ćete saznati ne samo ono što treba učiniti, već i neke važne nijanse takve aktivnosti.

Priprema teritorija

Ako je ispred kuće bio stari trijem, treba ga potpuno ukloniti, ostavljajući slobodan prostor. Nakon što je površina zemlje uklonjena iz građevinskih otpadaka, pod temelj je stvorena jama. Dubina mora biti oko 30 cm. Širina jame trebala bi biti 3 cm više od površine trijema.

Tijekom pripreme terena potrebno je potpuno ukloniti biljke na mjestu. I također ukloniti ostatke korijena stabala, ako se nalaze u blizini trijema. Nakon čišćenja terena i iskapanja jame za bazu, ruševine padaju, a zatim pijesak. Tijekom tog postupka potrebno je voditi računa da sve praznine u šljunku budu ispunjene pijeskom.

Izrada oplata

Nakon izračuna izrađuje se oplata. Njegova visina bi trebala prelaziti visinu trijema za 30 cm, jer će ploče samo ići na tlo na ovoj udaljenosti.

Bočni dijelovi oplate učvršćuju se ukrućivima, tako da ne djeluju pod tlakom betona. Rezultat je drvena konstrukcija. Koji ima uspone i strane. Kako ne bi potrošili veliku količinu betona na izlijevanju trijema, mnogi ispunjavaju prostor unutar zatvarača s gaziranim betonskim blokovima i drugim sličnim materijalima. To je učinjeno na takav način da postoji prostor između blokova, koji će biti ispunjen rješenjem.

Ako trijem već ima strane ograde izrađene od kamena ili cigle. Oplata je samo ustajalica. Važno je zapamtiti da je prije pričvršćivanja oplate instaliran metalni okvir za pojačanje, koji je neophodan za očuvanje oblika stupnjeva nakon izlijevanja.

Proces stvaranja verande od betona

Da bi pravilno napunili trijem betonom, valja detaljno razmotriti svaku fazu rada:

 1. Određivanje vrste koraka. U ovoj fazi određuje se veličina i konfiguracija koraka. To ovisi o udobnosti trijema. Koraci trebaju biti učinjeni dovoljno široki kako bi se podigla noga. Ali ako ih učiniš previše širokim, neće biti neugodan uspon na trijem. Cijela struktura može imati pravokutni, kvadratni ili trapezoidni oblik. Ako je broj koraka veći od tri, morate instalirati rukohvat.
 2. pojačanje. Unutar oplate stvara se okvir metalnih šipki, koji ponavlja konture ljestvice i prožima cijeli prostor ispunjen betonom.
 3. ispuniti. Budući da beton za trijem treba puno, za miješanje je bolje koristiti električnu mješalicu betona. Otopina se pripremi u slijedećem omjeru: 1 dio cementa i 2 dijela uklanjanja i pijeska. Dodaje se voda sve dok otopina nema tijesnu konzistenciju.
 4. Sazanje betona. Zavjesa se uklanja nakon otprilike 5 dana. Ali prije nego što počnete koristiti konstrukciju, vrijedi spomenuti da beton dobiva snagu oko mjesec dana.
 5. Posljednja faza. U ovoj fazi, trijem se suočava s betonom. Obično je betonska konstrukcija završena umjetnim ili prirodnim kamenom. Ako je kuća izrađena od drva, bolje je koristiti drvo ili kompozitni materijal za oblaganje.

Da je trijem ispostavilo pouzdano, svaka akcija treba biti ispravno izvedena bez zanemarivanja pravila. Ako niste sigurni da ćete učiniti sve što je u redu, pažljivo proučite videozapis, koji pokazuje proces ostvarivanja posla.

Kako odabrati pločicu i ukrasiti trijem

Jedan od najboljih materijala postavljenih na betonskom trijemu je pločica s grubom površinom. Nije osjetljiv na gljivicu i može izdržati promjene temperature.

Ako želite napraviti izvornik veranda, možete odabrati pločicu različitih boja, stvarajući originalni dizajn. Također, prilikom odabira pločica, možete kupiti materijal za stupnjeve iste boje, a za ustave, odaberite drugu nijansu.

Obrada pločica je sljedeća:

 1. Prvo se prah otpuhne s površine betonskog trijema i uklanja se otpad.
 2. Nakon toga nanesite ljepilo betonu i pločicu. Važno je zapamtiti da sloj ne smije biti gusta.
 3. Zatim se pločica pritisne na beton.
 4. Između svih materijala postavljeni su plastični razmaknici koji ne dopuštaju pločicu da se pomakne.
 5. Slijedeći dan nakon izvođenja ovih radova spojevi se fugiraju s posebnim spojem, koji se mora uskladiti s bojom završnog materijala.

Suočavanje s kamenom

Kamen kao veranda može se koristiti za izradu cigle i drvene kuće. Obično odaberite sljedeće materijale:

 • mramora;
 • kvarc;
 • granit.

Takvi materijali ne samo da imaju atraktivan izgled, već izdržavaju teška opterećenja i mogu trajati desetljećima. Najpopularniji kamen je granit, jer vam omogućuje stvaranje eksterijera u klasičnim i modernim stilovima. Za završetak trijema, možete odabrati već gotove ploče ili kupiti sirovinu i pričekati dok se ne rezane.

Mnogi vlasnici seoskih kuća odlučuju o kamenolomu. Ova vanjska strana je vrlo različita od granita, ali izvrsna je za projektiranje kuća za odmor. Takav materijal odabiru oni koji žele primiti visokokvalitetne materijale po nižoj cijeni od granita.

Uporaba betonskih i popločanih ploča

Betonska pločica je jeftin materijal koji se može koristiti za stvaranje koraka. Različita punila omogućuju izradu završnih materijala različitih boja i tekstura. Najpopularniji je ploča za popločavanje, koja oponaša kamen.

Nedostatak ovog materijala je skliska površina, pa nakon završetka radova potrebno je postaviti oblogu. Ova pločica omogućuje brisanje granice između staza u vrtu i trijemu.

Keramičke i klinkerne pločice

Značajka keramičkih pločica je dostupnost različitih boja i tekstura. Može biti:

 • sjajni;
 • mat;
 • olakšanje.

Ali, za razliku od ostalih sličnih materijala, takva pločica je krhka i nije namijenjena za teške tjelesne napore.

Klinker pločice izrađene su od glinene škriljca i mogu imati različite oblike. Takav materijal koji je okrenut otporan je na mraz i ne razmašuje izlaganje agresivnim kemikalijama. Površina pločice je gruba, pa je idealna za obloge trijema.

Porculanske pločice

U proizvodnji ovog materijala koriste se sljedeće komponente:

 • glina;
 • minerala;
 • kvarc;
 • feldspata.

Unatoč činjenici da se ti isti materijali koriste i za izradu keramičkih pločica, porculanski kamin je mnogo pouzdaniji, budući da se proizvodi pomoću različitih tehnologija. Crijep je otporan na vlagu i može se upotrijebiti kao završni materijal za betonsku terasu ili trijem. Ali vrijedi uzeti u obzir da ovaj materijal ima visoke troškove.

Ako su sve opisane radnje ispravno izvedene, trijem će postati ne samo pouzdana i izdržljiva konstrukcija već i lijep element kuće. Za više informacija vrijedi pogledati videozapis.

 • Mogućnosti dizajna trijema drvene kuće

 • Drveni trijem

 • Uređaj trijema u drvenoj kući

 • Trijem od drveta

Previous Porch til badet
Next La base del pilar de la terraza con tus propias manos

About author

You might also like

Članci 0 Comments

Koje su vrste betona

Beton je vrlo dobro izmiješana i zbijena masa, koja se dobiva od posebnog materijala (cementa) uz dodatak vode u posebno preciznim proporcijama, koji se naknadno stvrdne do kamenog stanja.Prethodne vrste

Članci 0 Comments

Kako odabrati rucni alat

Potreba za ručnim alatima kod kuće i u radionici teško je precijeniti. Bez njih manji ili složeni popravci nisu dovoljni. Koji se kriteriji za odabir mogu sami odabrati osobno, tako

Članci 0 Comments

Projekt kombinirane kupaonice

Vrlo često vlasnici malih stanova razmišljaju o stvaranju kombinirane kupaonice. U većini slučajeva, raspored je prethodno unaprijed dogovoren, pa je sve što je ostavljeno za stanodavca odabrati odgovarajući raspored namještaja

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

− 3 = 1