Comments 0 0 1 View

Kućna njega za parket

Ako želite očuvati izvorni estetski izgled parketne ploče, morate ispuniti određene zahtjeve za održavanje:

 1. Sustavna briga za parket vrši se uobičajenim usisavačem.

  Oprez! Usisavač za pranje nije prikladan za čišćenje premaza.
 2. Periodičnost mokrog čišćenja - jednom tjedno. Ako se na pod pusti puno vode, onda je ovo područje potrebno odmah obrisati. Ako to nije učinjeno, voda će pasti između parketnih ploča i na kraju će početi truljeti. Kao rezultat toga, morat ćete potrošiti novac na popravak poda.
 3. Prati vlagu u sobi s parketnim podovima. Ovaj podni pokrov ne voli promjene vlage. Za održavanje stabilne vlage u prostoriji, instalirajte akvarij. To će pomoći spriječiti sušenje parketnih ploča, malo povećava vlažnost.
 4. Kada se na površini poda pojavljuju mrlje od mrlja, ocat, prljavi tragovi i ostaci namještaja za namještaj, odmah ih uklonite vlažnom krpom. Kada stavite pečat ili karton ispod pokućstva, na podu se nalaze tamne mrlje. Vlasnici kućnih ljubimaca prisiljeni su zaštititi svoj seks od uzimanja tekućine na njemu.
 5. Kvalitetna skrb za parketnu ploču je moguća samo u slučajevima kada se odaberu ispravna sredstva skrbi.

Prilikom odabira tkanine, dajte prednost materijalu koji apsorbira vodu. Krpe ne smiju biti krute da ne ogrebotine parket.

Značajke skrbi

Parket ima drugačiji gornji sloj: uljni vosak, lak.

Postoje neke značajke brige za oblaganje lakom. Primjena slojnog sloja na ploče provodi proizvođač pri izradi parketne ploče ili odmah nakon instalacije parketa. Pri primjeni slojnog sloja na drugi način savjetujemo da odgodite instalaciju namještaja za 10-14 dana. Tijekom tog vremena, lak sloja će posve otvrdnuti, možete staviti namještaj u sobi. Kada koristite premaz na sloju laka, nakuplja se prljavština, pojavljuju se male ogrebotine i ogrebotine. Kako bi se uklonili svi ti nedostaci, potrebni su posebni načini, otopina sapuna se ne može koristiti. Velike tvrtke koje proizvode parket nude punu liniju proizvoda s kojima možete brinuti za premazivanje.

vijeće! Najbolja opcija je kupnja spoja za čišćenje koju preporučuje proizvođač parketne ploče.

Za ažuriranje parketa na mjestima s maksimalnim prometom (hodnik, kuhinja) 2-3 puta mjesečno možete koristiti posebne alate. U osnovi, proizvodi za njegu nude proizvođači u obliku poliranja, izrađenih na osnovi voska. Takva sredstva su bez neugodnog mirisa i stoga su sigurna za stanare stanova.

Obnova sjajnog parketa moguće je uz upotrebu posebnog agenta - osvježivača. Da biste uklonili "ćelavost zakrpa" na podu, trebat će vam spreja za raspršivanje. Ako je pod podložan sustavnoj njezi, u ovom slučaju premaz može trajati 10-15 godina, nakon čega će biti potrebno ažurirati premaz za lak.

Istaknit ćemo glavne opcije za njegu parketa, prekrivenog voskom ili uljnim slojem. Prije čišćenja važno je provjeriti stanje podnice. Ako se utvrde nedostaci: čipovi, pukotine, potrebno ih je lagano očistiti žicom, a zatim popuniti ljepilom stolarije pomiješanom s piljevinom.

Oprez! Ako zanemari ovaj postupak, u cijepanju parket će početi truliti.

Parket, prekriven voskom, uključuje suho čišćenje. Kao profilaktička sredstva, potrebno je odabrati takve formulacije u kojima postoji otapalo i vosak.

vijeće! Provođenje mokrog čišćenja dopušteno je samo ako je količina vode minimalna. Nanesite zaštitna sredstva s vlažnom krpom paralelno s smjerom vlakana stabla.

Kada se mokro čišćenje parketa ne namjerava koristiti sapun. U suprotnom, boja poda će se mijenjati na mjestima gdje sapun pada, niti će se govoriti o estetici parketa. Briga za novi parket uključuje 2-3 čišćenja mjesečno po sljedećem algoritmu:

 • čišćenje, sušenje poda;
 • obrada zaštitnim uljem, uklanjanje viška ulja;
 • obrada premaza sa slojem zaštitnog voska.

Daljnji preventivni tretman parketa može se provoditi jednom mjesečno. Ako pronađete oštećena mjesta na podu, mogu se ukloniti običnim brusilicom.

Preventivne mjere

Parketni podovi imaju svakodnevne mehaničke utjecaje, ogrebotani su i usitnjeni. Da biste povećali operativno razdoblje takvih premaza, možete koristiti sljedeće metode:

 1. Uklanjamo podne prostirke. Pod tepih se nakuplja puno prljavštine. Mali zrnca pijeska mogu oštetiti gornji parket voska ili lakova.
 2. Kontroliramo namještaj na kotačima. Prilikom premještanja takvog namještaja na parketnim pločama pojavljuju se ogrebotine i čipovi.
 3. Na nogama namještaja izrađujemo posebne napitke. Na ulaznim vratima smo položili sag za upijanje vlage, nemojte nositi pijesak na parketu.
vijeće! Da biste riješili sličan problem, preporučujemo da stavite prostirke ispod kotača za namještaj ili pomoću mekih gumenih kotača.

Proizvodi za njegu parketa

Trenutno proizvođači nude različite preventivne mjere kojima možete vratiti izvorni sjaj na parket.

Boje za parkete. Zaštitni lak stvara gusti sloj na površini ploče. Izolatni lakovi: na bazi vode; na osnovi sintetičkog otapala

Takvi lakovi pogodni su za primjenu na parket u proizvodnim prostorijama. Postoje takvi lakovi, čija primjena uključuje uporabu ultraljubičaste rasvjete. Da bi se povećala otpornost na vodu parketa, poželjno je postaviti sloj laka, napravljen na vodenoj osnovi, nakon postavljanja na ploče.

Oprez! Sintetičke lakove su nepoželjne za uporabu u dječjim sobama, kao iu apartmanima gdje se nalaze kućni ljubimci. Imaju oštar miris, uzrokuju gušenje i alergije.

Mješavine od voska i ulja. Pada duboko u drvo, slični sastavi ispunjavaju pore, naglašavaju individualnost drveta, daju parketu jedinstven izgled. Prvo se nanosi sloj posebnog ulja na pod, a potom je pod prekriven mješavinom ulja i voska. Takva mješavina je sigurna za kućne ljubimce, ne uzrokuje alergiju kod djece. Perioditet pokrivanja parketa s takvim sastavom je 1 puta godišnje.

Ako se odlučite ići na zaštiti vaš seksualni vosak i ulje na lak, prvo ukloniti sve vosak sloj, zatim premijera s parketa, a onda ga je prekriven slojem laka. Uklanjanje ostataka voska može se obaviti s brusilicom.

zaključak

Ako pod ima estetski izgled, onda je u stanju stvoriti ugodnu atmosferu u kući. Kako bi se osiguralo da tijekom cijelog životnog vijeka parketa ostaje izvorni sjaj, nije bilo čipova, ogrebotina, povremeno se pod treba obraditi isječkom. Izbor sredstava za održavanje podnih obloga ostaje kod vlasnika stambenog prostora.

 • Tehnologija polaganja vlastitih ruku

 • Što je bolje odabrati ljepilo za parkete

 • Kako odabrati lak, mastiku i foliju za laminat

 • Cork laminat: pro i kontra, značajke stylinga

Previous Hvad er glasruden
Next Isolasi suara lantai di apartemen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Članci 0 Comments

Unutarnja vrata sjajna

Sjajna vrata interijera omogućuju stvaranje neobične unutrašnjosti. Pomoću njihove pomoći možete stvoriti atmosferu harmonije i stvarne udobnosti doma u sobi. Sjajna unutarnja vrata koriste se za prostorno uređenje. S pravim

Članci 0 Comments

Sklopivi stol na balkonu s vlastitim rukama

Moderni sklopivi stol na balkonu sa svojim vlastitim rukama može učiniti i onima koji nemaju posebne zgrade. Da biste stvorili sklopivi stol na balkonu, morate razmišljati o svom dizajnu, odabrati

Članci 0 Comments

Osnivanje vrpce za kuću od blokova pjene

Blokovi pjene su blokovi pjenastih betona, koji se odnosi na porozni beton. Ovaj materijal je popularan u privatnoj gradnji zbog male težine, čvrstoće i izdržljivosti. U ovom ćemo članku govoriti

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

− 2 = 1