Kupka s nagibom krova

Kupka s nagibom krova

Većina kupke vlasnici pokušavaju izgraditi u obliku zasebne zgrade, izrađen od kuće na osami i čistog prigradskom području ili privatnog vlasništva kuće. Ponekad je izbor mjesta gdje se planira izgraditi sauna diktira željom da sakrije zgrade od znatiželjnih očiju, ali većina položaja „vezan” na izvor vode, ogrjevnog drva ili plin, pokušavajući staviti parnu sobu na zavjetrini strani glavne zgrade, ili tako da sunce Maksimalna toplina skriven krov kupka ,

Zašto se kupanje ispod krovnog krova gradi najčešće

Prvi i glavni razlog zašto je kupka s krovnim krovom popularnija među ljubiteljima parobroza praktičnost je izgradnja jednog krova. Ako ga usporedite s bilo kojim drugim krovnim opcijama za kupanje, druge prednosti postaju vidljive:

  • Projekti kupke s jednokrilnim krovom mnogo su jednostavniji i pristupačniji od sheme kuka ili dviju staza, a nitko ne postavlja nikakve posebne zahtjeve za ljepotu zgrade kade s krovom sedla. Ako, naravno, kupka nije izgrađena za reklamne svrhe. Svaka profesionalno građena kupka s urednim krovom, kao na fotografiji, izgleda vrlo lijepo;
  • Kupalište nije kuća, tako da potkrovlje ili potkrovlje nisu potrebni za zgradu, a krov za ploče tijekom posjeta parnoj kupelji pružit će toplinsku izolaciju koja nije gora od grede;
  • Posve je moguće napraviti jednodijelni krov za kupanje vlastitim rukama ili uz pomoć jednog ili dva asistenta za dva ili tri dana.
Savjet! Prije nego što konačno odabrati jedan od mnogih projekata u kadu s ravnim skriven krov, orijentirati verzija položaj zgrade na terenu, tako da je vjetar puhao iz donjeg dijela krova, a zrak struji kao da je trčanje preko kosog krova ravnini.

Izgradite škriljevca sa svojim rukama

Dizajn kupaonice s krovom sedla nije osobito teško u praktičnoj primjeni. U otvorenim izvorima možete pronaći detaljne savjete, pa čak i precizne preporuke, kako izraditi sedlo krova. No, prije prelaska na odabiru konačnog programa, proračuna i praktičnu izgradnju skriven krova, treba odlučiti kako napraviti šupu krov i stavite ga u odnosu na trijem, čekaonica, parnu kupelj i pećnicu. Najčešće je kupelj s ravnim krovom izgrađen u sljedećim rasporedima:

  1. Ulaz u kupalište i odmaralište s garderobom nalaze se u gornjem dijelu kupališta. To vam omogućuje postavljanje velikog prozora i visokog stropova u čekaonici, ali istodobno lišava mogućnosti korištenja krova na izlazu, kako bi izgradio ljetnu terasu na ulazu u kadu. Osim toga, peć mora biti instaliran u središtu krova ili na niskom rubu rampe, što je vrlo nezgodno.
  2. Trijem kupke za obavljanje pod nadstrešnica krova. U tom će slučaju parna soba i štednjak biti smješteni na suprotnoj strani zgrade. Ovaj raspored vam omogućuje da razbiti stropni prostor u dva dijela i podignete podove i stropove parne sobe za 0,5-1m iznad razine ulaza u prostoriju. Pod izbočinom krova na dovoljnoj visini zidova možete završiti ljetnu terasu i postaviti na sunčanu stranu.
  3. Mjesto ulaza u kupaonicu može se napraviti od kraja zgrade, čime se smanjuje utjecaj sedla krova na mjesto prostorija unutar kupelji. No, u ovom slučaju bit će potrebno značajno podići visinu zidova kupelji.

Bilo koja od mogućnosti ima svoje prednosti i nedostatke, stoga, prije nego što napravite jednokatni krov, razmislite o svim nijansama unaprijed.

Korak po korak s vlastitim rukama gradimo krov na jednoj točki na kadi

U prvoj fazi potrebno je utvrditi kut nagiba i vrstu krovnog materijala. Za glatke površine metalne i valovite ploče možete podnijeti kut od 15oko. Za mekani krov, bitumenske i glinene pločice, škriljevci, kut jednotračnog krova mora biti podignut na 25-30oko.

Sljedeći korak će biti izračunati tražene dimenzije greda i greda za raspored rogova i stropnih greda. Ako dimenzije zgrade kupaonice ne prelaze 3 h4 m, kao roleta može se koristiti četverotresna borovinska ploča 50mm150mm. Za grede preklapanja s korakom od 50 cm, uzimamo standardnu ​​snop od 100x150 mm, iako je njegova snaga dovoljna za takvo malo područje. Iz istog snopa bit će potrebno napraviti greben, na kojem će se noge mačevima odmarati, a težina krova biti će prenesena.

Najčešće je izrađen krov s jednom oštricom s ojačanim stropom za kadu koja nema unutarnju zidnicu, koja se može koristiti kao nosač za potpornje ili potpornje. To su male zgrade s drvenim stupovima unutra. Na taj su način konstruirane vrste okvira za kupanje. Unutar takve kupelji nalazi se željezna ili lijevana željezna peć na laganoj podlozi ili bez njega. Masivni stropni preklapanje omogućuje da preuzme većinu tereta.

Savjet! Precizno ojačanje stropova je korisno, ako iznenada, iz objektivnih razloga, umjesto lakih metalnih pločica odlučit ćete da biste postavili po težim pločama ili glinenim pločicama.

Za iskrcaj središnjeg dijela greda dugih krovova sedla, bolje je koristiti vertikalnu gredu za potporanje od zgloba. Potonji je lakši za proizvodnju, ali je manje učinkovit.

Za kadu s veličinom zidom od 6x4 ili više, preporuča se uporaba srednjeg nosača za grede i nosače za greben u krovu sedla. U ovom slučaju, krutost krovnih greda krovnog krova nije dovoljna, stoga je bolje da se na temelji daje unutarnji zid od opeke. Najčešće u kupelji ovaj zid odvaja parnu sobu od garderobe i služi kao potpora leanings i struts sedlo krov.

Prije montaže kostura sedlo krova, mauerlat izrađen od debele ploče od 200x50 mm nalazi se na zidovima od opeke ili šljake. Pod pločom je potrebno postaviti sloj hidroizolacije od krovnog materijala i mastika. Ako su zidovi kupelji izrađeni od drvenih greda, gornji red postavljenog materijala može se koristiti kao mauerlat, a ravnina grede mora biti pažljivo poravnata vodoravno.

Dimenzije ploča za nosače trave određene su nakon ugradnje nosača i gornje grede na grebenu. Na napravljenom predlošku vršimo rezove potpornih površina u gornjem i donjem dijelu svakog od greda. Dakle, svaki od rogata ima dvije glavne točke - na Mauerlat i jedan iskrcaj na potporu.

Montaža okvira

Instalacija nosača trave na Mauerlat i gredu hrpta može se izvesti u dvije izvedbe. U prvom slučaju, grede grede na krovu s jednim krovom počivaju na krizu u sredini i mauerlat. Glavna točka pričvršćivanja rogova je na hrptu grede. Za montažu greda obično se koriste čelični potpornji ili vijci. Na Mauerlat rafters su podržani u slobodnom stanju, s žicom zatezanje donjeg dijela grede. Zbog toga se grede mogu malo "igrati" pod opterećenjem bez deformiranja kostura sedlo krova u kadi.

Ako se kupka montira iz grede ili zaobljenih trupaca, preporuča se da stručnjaci postavljaju grede na gredu sa zglobnim zglobom. To će omogućiti svim krovnim rogozima da razinu podova u slučaju zida curenje.

Ako imate malo iskustva u sklapanju naglašena krov, okvir od krovnih greda u kadi je bolje skupiti „u crno”, s unaprijed montiran sa svim elementima self-tapping vijka na veličinu stabla u 100-120mm. Kada usklađivanja stajališta svih elemenata snopa spojen pomoću čeličnih Staples armature žice i drvenih slojeva.

Nakon montaže kostura jednog krova, na ploče se nanosi slagalica od greda, debljine 15-20 mm.

Polaganje toplinske izolacije i krovišta

Pod sandukom je potrebno postaviti sloj parne barijere i dva sloja vodonepropusnosti. Za postavljanje valovite ploče potrebno je ispuniti dodatni okvir dimenzijama ploče tako da su mjesta preklapanja susjednih listova u istoj ravnini. Da biste to učinili, koristite drvenu tračnicu i dimenzionalni predložak koji pomaže izdržati korak postavljanja pričvršćivača.

Pod mekim krovom za kadu morat ćete šivati ​​sedlo s punim pultom ili vodom otporna verzija OSB ploče. Prije polaganja vodene prepreke drvo mora biti tretirano antiseptikom. Na vrhu ploče ili ploče zalijepite sloj krovnog pletiva ili krovnog materijala s plaštem koji se preklapaju s rubovima za 10 cm. Zatim se sloj mekog krova postavlja izravno na rastopljeni mastiks.

Zagrijavanje stropa

Ako je kut nagiba krova sedla mali, u ovom slučaju je prikladnije postaviti stropnu izolaciju i paru barijera prije montaže podova. Da biste to učinili, šipke lubanje su ušivene na stropne grede. Unutrašnjost do rešetaka pričvrstit će se stropna obloga.

Na kranijalnim slojima preklapaju se tretirani vodootpornim antiseptičkim borovim ili drvenim pločama. Zatim se položi sloj paropropusnog polietilenskog filma s reflektorom od aluminijske folije. U sljedećoj fazi se stvara provjetravanje, debljine do 3 cm, a sloj od toplotne izolacijske prostirke postavlja se na sanduku. Na vrhu toplinske izolacije stropa kupke, drvena ploča je pakirana u 1,5-2 cm ili crnogorično obloge, šavovi između ploča bi trebao biti zapečaćeni elastičnim materijalom.

zaključak

Jednostruki krov će zahtijevati dodatnu ugradnju žljebova, podupirajući prostor ispod podloge, brtvljenje šavova na vrhu krova ili škriljevca. Osim toga, krajnji rubovi jednog krova moraju biti zataljeni s mastiks i krovnim materijalom kako bi se izbjeglo curenje vode ispod krova.

  • Kako popraviti odvod na krov

  • Izračunavanje krova kuka

  • Krovni krovni krovni krov

  • Materijali za krov od profesionalnih podova

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

75 − 65 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map