Linearna LED rasvjeta u kuhinji

Linearna LED rasvjeta u kuhinji

Dugo su nestali vremena kada je kuhinja bila samo mjesto za kuhanje. Kuhinja za suvremenu osobu je mjesto gdje možete provesti vrijeme s prijateljima i obitelji na ukusnoj tablici. U kuhinji se rješavaju mnogi problemi, provode se intimni razgovori i održava se tajna stvaranja ukusnih kulinarskih remek-djela. U kuhinji je koncentrirana glavna aktivnost svih članova obitelji. Dakle, stvaranje ugodne i ugodne atmosfere na njemu je prva zadaća u uređenju kuhinjskog prostora.

Kupnjom najnovijih noviteta kućanskih aparata, postavljanjem udobnog i praktičnog namještaja nemoguće je potpuno riješiti problem udobnog boravka u kuhinji. Jedan od glavnih čimbenika koji utječe na iskoristivost kuhinjskog prostora je pravilno i pravilno osmišljeno osvjetljenje. Suvremeni proizvođači svjetiljki omogućuju da u potpunosti implementiraju zamišljene, pružajući klijentu izbor mnogih načina rasvjete.

LED svjetla su osobito popularna u posljednjih nekoliko godina.

Značajke LED rasvjete

LED svjetiljke ili LED svjetiljke - jedinstvena je vrsta rasvjete koja vam omogućuje potpuno osvjetljavanje bilo kojeg područja kuhinje. Rad ove vrste rasvjete je prilično siguran jer je napon u LED svjetiljkama redoslijed veličine manji nego kod tradicionalnih svjetiljki. Također treba napomenuti da je visoki pokazatelj dugovječnosti takvih svjetiljki. Prema proizvođaču, ispravna instalacija i rad LED svjetiljki, osigurava neprekinuti rad 10 godina.

Razne boje omogućuju postizanje zanimljive igre svjetla u sobi. Daljinski upravljač u ovom slučaju je vrlo korisno, jer omogućuje da bez napora promijeniti boju osvjetljenja, stvarajući atmosferu u kuhinji želite.

Glavne prednosti LED svjetiljki:

 1. Visoke stope gospodarstva. S obzirom na sve veće tarife za električnu energiju, mala potrošnja energije je vrlo značajan plus za LED svjetiljke.
 2. Male dimenzije omogućuju upotrebu LED svjetala za osvjetljavanje čak i vrlo malih površina kuhinje.
 3. Niska emisija toplote. LED žarulja je vrlo atraktivna po tome što praktički nije zagrijana u radnom stanju. To omogućuje da se koristi u zatvorenim svjetiljkama, a također smanjuje mogućnost paljenja kod pregrijavanja.
 4. Bogata shema boja omogućuje ostvarivanje podebljano, i naizgled nerealnih ideja dizajnerice. Nema druge takve svjetiljke koja bi u potpunosti ponovila paletu boja, poput LED svjetiljke.

Mnogi svibanj imati potpuno legitimno pitanje: "Koja je razlika između LED svjetiljke i fluorescentna svjetla?" Postoji razlika i to je ogroman. LED žarulje osvajaju u svim člancima: minimalne dimenzije, štedeći potrošnju električne energije, veliki raspon. Jedina stvar koja je pomalo neugodno je visoka cijena LED svjetiljke. No, proizvođač stalno poboljšava tehnologiju proizvodnje LED svjetiljki pa se u skoroj budućnosti može nadati smanjenje troškova takve lampe.

Trajanje rada leda je nevjerojatno. Za razliku od tradicionalnih žarulja sa žarnom niti, u kojima se najveća opterećenja odvijaju u trenutku kada je lama uključena ili isključena, jednostavno nema svjetla u LED svjetiljkama. Zato se životni vijek znatno povećava, a to zauzvrat štedi novac za zamjenu stalnih žarulja.

Mogućnost rada LED svjetiljki s niskonaponskih vodova. S obzirom na činjenicu da je kuhinja je prostor s visokim vlažnosti i temperature razine stalno mijenjaju, ova prednost ima posebno mjesto na popisu prednosti LED svjetiljke. Ova se osobina posebno odražava u organizaciji rasvjete u malim, zatvorenim prostorima.

važna! Odabir žarulje za kuhinju trebali biste dati prednost pred svjetiljkama od 12 V.

Vrste LED svjetala

Na policama trgovina možete vidjeti velik broj LED svjetiljki. Svaki od njih ima svoje jedinstvene značajke i ima svoju svrhu. Da ne biste izgubili i odabrali potrebnu svjetiljku, najprije se upoznajte s glavnim tipovima LED rasvjete:

 1. Osjetilni pogled. Vrlo je pogodno za korištenje, jer se on-off postupak izvodi dodirivanjem ruke prema potrebi.
 2. Svjetiljke su iznad glave, vlasnici vrlo malih kuhinja će to cijeniti. Takve svjetiljke ne zahtijevaju kompliciranu instalaciju, može se pričvrstiti na apsolutno svaku površinu. Stoga je vrlo lako izraditi ispravnu i ugodnu rasvjetu u kuhinji.
 3. Linearni prikaz. Ova vrsta LED svjetiljke tradicionalno se koristi za osvjetljavanje stolnog vrha u radnom području.
 4. Ugrađeni prikaz. Kompaktnost ovog rasvjetnog tijela omogućava ga postavljanje u kuhinju bilo kojeg područja. Zanimljiv dizajn, ujednačenost svjetlosnog toka i dovoljna svjetlina omogućuju ugrađenim rasvjetnim tijelima da postanu najpopularniji način organiziranja rasvjete u kuhinji.
 5. Izgled namještaja. Postavljanje svjetiljke izravno na fasade namještaja nosi dvije funkcije:
  • lijepa rasvjeta, što omogućuje naglašavanje ljepote namještaja;
  • Dobar način da se osigura uniformna raspodjela svjetlosnog toka kroz kuhinju.

Što i kako osvijetliti

Pomoću LED svjetiljki lako možete osvijetliti bilo koji, čak i vrlo mali i neupadljivi dio kuhinje. Glavna stvar je odabrati vrstu LED svjetla.

Opća rasvjeta

Glavni izvor svjetla, obično smješten u središtu stropa, nije najbolji rješenje za kuhinju. Uostalom, korištenje lustera, čak i sa LED svjetiljkama - prvenstveno nije praktično. Stalna priprema hrane nosi sa sobom masno isparavanje, koje je vrlo teško prati. Također, valja istaknuti da je jedini izvor svjetlosti u kuhinji vrlo malo. Bolje je da se stropno svjetlo koristi kao glavna rasvjeta, na kojoj se montira nekoliko rotirajućih LED svjetiljki.

Ova vrsta rasvjete ima nekoliko prednosti: moderan i zanimljiv dizajn, dovoljno svjetla i jednostavnost njege za svjetiljku.

vijeće! Izvrsno rješenje za kuhinju bit će svjetiljka s senzorom kretanja. Ne samo da će pojednostaviti život kućanstva već će i smanjiti troškove električne energije.

Osvijetlite radno područje

Kuhanje ne zahtijeva samo dovoljno prostora, ali i dobro osvjetljenje. S obzirom na činjenicu da je površina za kuhanje, kao u pravilu, osvijetljeni svjetiljkama, koji se nalazi u napa, svjetlost ostalih radnih površina treba voditi brigu o sebi. Tradicionalno, namještaj za ugradnju namještaja koristi se u te svrhe. Ako nije moguće instalirati takve LED svjetiljke, koristi se vrsta svjetiljke. Kompaktni su, jednostavni za instalaciju i prikladni za njegu. Ako dodirnu ploču dodaju dodatni plus za ove rasvjetne uređaje.

Prisutnost velikog broja LED trake u trgovinama omogućuje jednostavno osvjetljenje na pravim mjestima. U ovom slučaju, nije važno koliko veličine imate ormariće za kuhinju, i na kojoj se visini nalaze.

Osvijetljene ormariće

Način dodavanja svjetlosti i svjetlosti na unutarnju površinu ormara i postolja postavljen je prema principu rasvjete u hladnjaku. U tu svrhu, svjetlo LED trake nalazi se na vrhu ili na kraju namještaja. Preklopna točka može biti iz senzora montiranog u ručku ili iz minijaturne sklopke na vratima.

važna! Kada koristite ovu vrstu rasvjete u ormare sa staklenim pločicama, možete dobiti ne samo dodatno osvjetljenje prostora, ali i zanimljiv dizajn kuhinja dizajn.

zaključak

Korištenje LED svjetiljki i rasvjetnih tijela temeljno je novi pristup rasvjetljavanju kuhinje. Omogućuje vam stvaranje nevjerojatno lijepog, elegantnog i udobnog interijera.

Više informacija o linearnoj LED rasvjeti potražite na sljedećem videozapisu

 • Namještaj LED rasvjetna tijela za kuhinju

 • Osvjetljenje radnog prostora u kuhinji

 • Pozadinsko osvjetljenje stubišta

 • LED rasvjeta u hodniku, hodnik, kuhinja s vlastitim rukama

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map