Niša u unutrašnjosti kuhinje

Niša u unutrašnjosti kuhinje

Kuhinja je mjesto za spremanje raznih kućanskih aparata, kuhinjskih dodataka, posebnih naprava. Za domaćicu, ovo "sveto mjesto", jer je ovdje da žena provodi veći dio svog slobodnog vremena. Ova soba je "pozivna kartica" žene. Iz udobnosti mjesta u kuhinjskim aparatima ovisi želja domaćice da stvori "kulinarske remek-djela".

Prije onih koji su odlučili iskoristiti prostor ove prostorije u najvećoj mogućoj mjeri, postoji težak zadatak. Ako je kuhinja malena, ono što se nalazi u starim kućama, najbolje rješenje je niša u kuhinji u zidu.

Ideje za dizajnere

Jedna od zanimljivih mogućnosti za organiziranje korisnog prostora u kuhinji je stvaranje funkcionalnog ormara - ormar. Brojne police i ladice, klizna vrata, pomoći će uštedjeti prostor, koristeći ga za namjeravanu svrhu. Izgradnja niše može se obaviti samostalno ili pozvati profesionalne graditelje i dizajnere.

Kutne ladice

Kreativno rješenje bit će kutne kutije. Možete koristiti sve kutove kuhinje bez nereda s mnoštvom predmeta. Posebno ova mogućnost je važna za duge i uske kuhinje, gdje je problematično postavljanje standardnog seta namještaja.

Ladice za spremanje kuhinjskih artikala

Ovaj način dizajnera koristi za pohranu tablice i posluživanje aparata na jednom prikladnom mjestu.

vijeće! Ako imate dovoljno materijalnih resursa, upotrijebite savjet stručnog dizajera. U tom će slučaju cijeli kuhinjski prostor biti racionalno korišten, uzimajući u obzir modne trendove.

Što je niša

To je neka vrsta produbljivanja zida na kojem možete staviti kuhinjske predmete: inventar, kućanski aparati, ukrasni predmeti. Kuhinja s nišom u zidu, uz pravilnu upotrebu dizajnerskih tehnika, dobro odabran pozadinsko osvjetljenje, optimalna rješenja boje, bit će najelitniji element cijelog apartmana.

Njegova glavna prednost je sposobnost vizualnog povećanja kuhinjskog prostora. Na primjer, ako je debljina stijenke površine 25 cm, možete koristiti 20 cm korisnog područja za pohranjivanje predmeta i opreme.

vijeće! Bilo bi prikladno organizirati nišu u radnom prostoru kako bi na policama organizirali različite kuhinjske pribor, uključujući staklenke sa začinima i začinima, priborom za jelo, originalnim suvenirima.

Ako planovi koriste iskoristivu nišu ne samo kao dekorativni element nego i za praktične svrhe, mora biti takve veličine da može smjestiti perilicu posuđa ili hladnjak.

Ako je niša u kuhinjskom zidu dizajnirana za ukrašavanje unutrašnjosti, izaberite istaknuto mjesto ispod nje, a kao ukrasni materijal odaberite ukrasni kamen, drvo, staklo, pozadinu. Slični dizajneri materijala preporučuju da se koriste zasebno iu kombiniranoj verziji.

Urezane niše u kuhinji

Takve konstrukcije izgledaju vrlo impresivno, jer su u osnovi arapski ili klasični stil odabrani. Ako ukrasiti niša ukrasne letvice, drveni obrt, umjetničke slike, vaze, skulpture, možete dobiti pravi umjetničko djelo, i vrlo funkcionalna.

Niševe, napravljene u arapskom stilu, izrađene su kao imitacija džamije, ta se mogućnost koristi u orijentalnom dizajnu.

Ako u maloj kuhinji napravite malu, zakrivljenu nišu, nadopunjenu raznobojnim pozadinskim osvjetljenjem, možete stvoriti imitaciju klasičnog stila.

Produbljivanje vodoravnog pogleda, uredno ukrašene dekorativnim štukaturama, pogodno je za talijanski stil.

vijeće! Kao dodatak, staklene police, na kojima možete staviti prekrasna jela, obiteljske fotografije, suvenire.

Okomita verzija udubljenja pogodna je za prostorije visoke stropove. Takve su niše najbolje postavljene pored prozora ili kuhinjskog ormarića. Suvremeni dizajn kuhinje s nišom na zidu sugerira stvaranje kompaktnih i funkcionalnih udubljenja koja omogućuju "maskiranje" od znatiželjnih očiju različitih predmeta i kućanskih aparata. Takvu mogućnost kao prostrani ormar, napravljen pod sudoperom, kao i sve kućanice. Dodavanjem ga u ladicu lako možete izaći iz deterdženata ormara, štedi energiju i vrijeme. Možete kupiti organizator izvučene kuhinje u hardveru ili naručiti pojedinačno.

Osvjetljenje u niši

Za kuhinju s nišom u zidu, organizacija pozadinskog osvjetljenja je vrlo važna. Ovisno o tome jeste li odabrali svjetlo ili isključeno svjetlo, možete igrati na završnoj obradi materijala materijala za dizajn. Općenito, reflektori se koriste za osvjetljenje, vizualno širenje prostora u kuhinji, čineći ga lakšim i udobnijim.

Niša u kuhinji serije 464

U kuhinjama s takvim izgledom apartmana, na zidu se nalazi niša na susjednoj kupaonici. Poželjno je da se sudoper nalazi ispod sudopera. Dubina s parametrima: dubina 20-30 centimetara, duljina 50-80 centimetara, u pločama kuće ove serije - uobičajena pojava. S obzirom na činjenicu da je kuhinja malena, svaki centimetar je "u težini" u zlatu, tako da mnogi pokušavaju rastaviti nišu. Dizajneri nude opremu s građevinskim gipsanim pločama i provode ukrašavanje uvlačenja kako bi stvorili višenamjensku "predmemoriju". Detalji o projektu prikazani su u videu

Mala mašta, fizički napori i naizgled beskorisna niša postat će mjesto za smještaj onih objekata koji nisu namijenjeni znatiželjnim očima.

Hladnjak u udubljenju

Takav kućanski aparat, poput hladnjaka impresivnih dimenzija, izgleda prilično nezgrapan u maloj kuhinji. Možete ga "sakriti" u niši od suhozida. No, za to je potrebno prenijeti kanalizaciju i vodu komunikacije, potrebno je nazvati gospodara. Među prednostima ovog rješenja je korištenje kutnog prostora.

nedostaci:

  1. Specijalistička atrakcija.
  2. Troškovi prijenosa komunikacijskih sustava.

U borbi za "dodatni prostor" na malim kuhinjama, niše u zidu bit će zanimljivo i jednostavno rješenje. Velike utore su prikladne za ugradnju kućanskih aparata, a male se mogu koristiti za smještaj potrebnih sitnica.

Za vizualnu ekspanziju prostora, niša vrata su lakše 1-2 tona. Osim toga, u rasporedu niše možete kombinirati nekoliko različitih dekorativnih materijala: drvo i staklo, metal i plastiku.

Gdje početi

Prije nego počnete organizirati nišu u kuhinji, razmislite o svim elementima dizajna, planirate postavljanje namještaja.

vijeće! U ovoj je fazi poželjno koristiti pomoć stručnjaka za obavljanje popravaka maksimalnom učinkovitošću.

U slučaju lošeg razmatranja, niša neće postati ukras, ali "mrlja" u kuhinji, vrijeme i novac će biti izgubiti.

U kućama za odmor, idealno mjesto za organiziranje "skrovišta" u obliku rupa u zidu, tu će biti prostora ispod stubišta.

Ako instalirate dodatnu rasvjetu, objesite zavjese, možete stvoriti iluziju dodatnog prozora. Ova metoda pogodna je za klasični interijer. S pozadinskim osvjetljenjem morate biti uredni, pogotovo ako su zidovi kuhinje oslikani svijetlom bojom. S prekomjernom uporabom reflektora, kuhinja podsjeća na "božićno drvce", prestaje biti ugodna i ugodna soba.

zaključak

S pravilnim odabirom projekta, završnih i građevinskih materijala, možete organizirati u kuhinji bilo koje višenamjenske veličine niša. Zanimljivo rješenje je uporaba ukrasne žbuke, okrenute pločicama. Važno je ne ići "previše daleko" s dekorom, kako ne biste ometali sklad u sobi. Dizajn bi trebao biti višenamjenski. Osim toga, na policama, zatvorenim prekrasnim vratima, možete staviti staklenke džemera i začina. Mistresses su cijenile prednosti kuhinjske niša u kojima možete sakriti različite predmete bez trošenja slobodnog prostora.

  • Mediteranski stil u unutrašnjosti kuhinje

  • Dizajn kuhinje u orijentalnom stilu

  • Interijer kuhinje u skandinavskom stilu

  • Kuhinjski dizajn u eko stilu

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 8 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map