Podovi u vrtiću

Podovi u vrtiću

Postoji mnogo opcija za podove. Svaka od njih ima svoje prednosti, ali to ne čini bez nedostataka. Izbor podova u vrtiću je osobito važno. Međutim, zbog obilja opcija, odabir prave može biti prilično problematično.

Što bi trebalo biti pod

Dječja soba je više funkcionalna nego što se čini na prvi pogled. Uostalom, za dijete, ovo je njegov mali mali svijet, koji pripada samo njemu. Pored odmora, soba služi kao igra i prostor za treniranje. Dijete također može primati goste i prijatelje za različite igre. Zato je važno da ne samo namještaj i namještaj, nego i pod moraju zadovoljiti sve zahtjeve.

Jasno je da pod treba biti praktičan i izdržljiv. Osim toga, jednako je važno da podnice za dječju igraonicu ispunjavaju sljedeće uvjete:

 • Toplina. Dijete će provesti dosta vremena na podu za različite igre. Da biste ga udobno i udobno, ne prekrivajte pod materijalima koji ne čuvaju toplinu prostorije.
 • Praktičnost za čišćenje. Igranje, dijete može preokrenuti, proliti ili proliti nešto. Stoga je važno da pod lako podliježe i mokrom i suhom čišćenju.
 • Originalnost. Djeca, kao i odrasli, važna su ljepota. Međutim, ako se roditelji vole više umirujuće boje, djeca će uvijek biti zanimljivo biti u sobi, koja je popločana podove s zapetljan, šarenim i originalne obrasce ili slike.
 • Praktičnost i čistoća. Dnevni podovi će biti podložni opterećenju različitih stupnjeva. Zato je poželjno da se niske kvalitete premaz, koji se uskoro može dati crack, papuča ili čak na bilo koji način izgubiti izvorni izgled. Ali, to je jednako važno da podu u isto vrijeme je napravljen samo od ekološki prihvatljivih materijala, jer dijete je mnogo više osjetljiv na razne toksina od odraslih.

Nadalje, poželjno je da je pod antistatičan i da nije podložan upali.

Opće preporuke

Najpopularniji podni materijali za dječju sobu su parket, linoleum, laminat i pluto. Ali najbolja je mogućnost dijeliti ukupnu površinu u zonama. U tom slučaju, u dijelu treninga u sobi će biti postavljen jedan poklopac, a u sobi igra - drugi.

Prije nego što kupite podnu oblogu za dječju sobu, trebate se usredotočiti na dob djeteta. Za dijete koje je upravo započelo ili počinje poduzimati prve korake, bolje je prekriti pod s tepihom ili sagom. Uostalom, ne možete sumnjati da će dijete pasti i vrlo često. Ova prevlaka omekšava pad i štiti od mogućih ozljeda i modrica.

Međutim, ako je kreativna osoba, budući umjetnik ili kipar, raste, bolje je napustiti tepih. Uostalom, da bi se isprala boja, ukloniti tragove ljepila ili ukloniti plasticin je prilično teško. U tom slučaju, prikladni laminat ili linoleum, jer su ti materijali lako čisti. Osim toga, razlikuju ih se široki izbor, koji će okusiti kao dijete i roditelji. Još jedna važna prednost linoleuma je njegova relativno niska cijena i dobra kvaliteta.

Laminat za rasadnik

Laminat je odličan podni pokrov. Sposoban je izdržati razne opterećenja i utjecaje. Osim toga, lako je očistiti i oprati, što je nesumnjivo vrlo važno. Iz širokog raspona možete odabrati šareni model koji će ukrasiti dječju sobu s bojama i oduševiti će dijete. Osim toga, ovaj premaz je najprikladniji za instalaciju ispod toplog podova.

važna! Pri proizvodnji materijala koriste se različite smole koje nisu posve sigurne za zdravlje, posebno za organizme u razvoju.

Izbjegavajte negativni utjecaj, kupujući samo visokokvalitetan i skupi laminat (od 500 rubalja po kvadratnom metru). U ovom slučaju, postotak izlučenih tvari je minimalan i na bilo koji način neće utjecati na budućnost zdravlja. Proizvođači jeftinijih materijala spremaju gotovo sve i istodobno skrivaju stvarnu toksičnost laminata. Stoga se stjecanje treba tretirati s najvećom pažnjom i kupovati robu samo iz kvalitetnih i dokazanih marki. Samo u ovom slučaju moguće je bez ikakvog straha staviti laminat u dječju sobu.

Cork podovi

Pronađite bilo kakve nedostatke u plastičnom poklopcu gotovo je nemoguće. Ova se opcija može smatrati optimalnom za dječju sobu. Preporuča se i pedijatar. Posebnost je to što je dovoljno mekan podni pokrivač, koji će biti idealan izbor za dječju sobu. Tijekom šetnje kreirat će se učinak "istovara" za zglobove. Osim pozitivnih učinaka na mišićno-koštani sustav, platni pod ima sljedeće prednosti:

 • Za proizvodnju koriste se samo prirodni materijali, što čini pluto apsolutno sigurno za zdravlje.
 • Takvi podovi maksimalno zadržavaju toplinu i stvaraju dodatnu izolaciju buke u sobi.
 • Materijal je dovoljno ugodan da se dotakne. Dijete će se rado izvući iz kreveta, naslonivši svoje golim nogama na pluto pod.
 • Dječja soba je stalni pokret. Da biste izbjegli ozljede, pod ne bi trebao biti sklizak. Utikač također odgovara ovom važnom pravilu.
 • Odrasli ne mogu lako izbrisati čak i ozbiljne mrlje, budući da ovaj premaz ne apsorbira i ne nakuplja vlagu.
 • Sve vrste boja omogućuju vam da odaberete pod apsolutno za bilo koji interijer.
 • Cork ima hipoalergijska svojstva i ne akumulira statički elektricitet.
 • Na ovom naslovnici možete sjesti nekoliko sati igrati razne igre s prijateljima. U ovom slučaju, nelagoda vas nikad neće podsjećati.
 • Platni pod nije potrebno prekriti raznim tepisima koji vole sakupljati prašinu.

To je zahvaljujući svim prednostima i gotovo bez mane, pluto podovi za vrtić odabiru češće nego bilo koji drugi materijal za oblaganje.

Podovi za djecu od linoleuma

Linoleum - još jedan popularan materijal koji može biti podne. Obično se u apartmanu koristi za kuhinju ili kupaonicu. No, s pravim pristupom, prikladan je za dječju sobu.

Glavna prednost u odnosu na druge materijale je niska cijena. Ako želite, možete pronaći pokriće s troškom ispod 200 rubalja po kvadratnom metru. Međutim, bolje je ne uštedjeti novac u dječjoj sobi. Budući da cijena izravno ovisi o kvaliteti.

Uz cijenu, faktori uspjeha linoleuma su:

 • Otpor čvrstoće i trošenja. Čak i relativno jeftine mogućnosti premazivanja mogu trajati prilično dugo, s obzirom na svakodnevno opterećenje.
 • Jednostavno za instalaciju i održavanje. Lako je napraviti linoleum. Dovoljno je mjeriti, nanijeti ljepilo i napraviti krevet. Daljnja briga također ne zahtijeva mnogo napora. Premaz može lako nositi suho i mokro čišćenje.
 • Razne boje i uzorci. Linoleum se može kupiti s raznim ukrasima koji će zasigurno biti od interesa za dijete. Za svoju studiju, dijete će provesti više od jednog sata.

Međutim, premaz može biti pronađen i nedostaci. Mnogi modeli su dovoljno skloni, osobito ako je tekućina prolivena na pod. Ovaj nedostatak je jedan od najvažnijih, jer niti ljepota niti snaga ne moraju nužno odgovarati sigurnosti.

Također, uobičajeni linoleum ne može se zabilježiti na pozitivnoj strani u smislu zadržavanja topline. No, možete postići željeni učinak pomoću obloga s dodatnim izolacijskim slojem.

Kreativni parketni zagonetke

Moderna novost na tržištu podnih obloga je EVA materijal. Od nje izrađuju se izvorne meke zagonetke koje su savršene za dječju sobu. Osim toga, nije potrebno ukrasiti cijelu sobu.

Takva podna prostirka može se koristiti za označavanje zone igre ili bilo koje druge zone. Posebnost je da se podni pokrov za dječju sobu prodaje u obliku slagalice, ne samo kao i obično višestruki kvadrati. Možete postaviti podove s različitim crtežima biljaka, životinja, strojeva i drugih stvari. Tako će zagonetke iz EVA biti prikladne za dječaka i djevojčicu. U ovom slučaju beba će se moći razvijati.

Osim očitih prednosti, valja istaknuti da se za proizvodnju materijala koriste samo komponente ekološki prihvatljive. Stoga će dječja soba biti apsolutno sigurna za dijete.

 • Namještaj za školske

 • Dječji namještaj za dječaka i djevojčicu

 • Crtanje s pijeskom

 • Prostorna pijeska + video

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map