Comments 0 0 2 Views

Polikarbonatna terasa s vlastitim rukama

U teškoj stvari izgradnje mjesta za odmor kod kuće, terasa polikarbonata stoji. Montaža takvih struktura je vrsta veće aerobatike u arhitekturi. Svijetlo i prozirno, gotovo bez težine materijal vam omogućuje da dobijete vrlo lijepa dizajnerska rješenja. Svaka građevina verande ili terase zahtijeva duboko razumijevanje kako je potrebno izgraditi strukturu i osigurati visoku udobnost odmora. Terasa je izrađena od polikarbonata, fotografija je primjer toga.

Zašto izgraditi terase od polikarbonatnog lima

Ako zanemarimo predivan dizajn "prozora" stakla, pitanje više neće činiti ništa neobično. Jasno je zašto pokušava glazura polikarbonata okvir veranda - tako da možete zaštititi sobe od kiše i lošeg vremena, ali terasa je mjesto za ljetni odmor. Boravak u sunčanom ljetnom vremenu pod krovom produžetka kući izrađenoj od polikarbonata teško je opisati kao ostatak. Ali samo na prvi pogled.

U stvari, polikarbonatni krov za terasu je vrlo dobro rješenje, ako je ostatak planiran za večer i sumrak, kada sunčeva svjetlost nije dovoljna i postaje svjež. U tom slučaju, odmor na otvorenom prostoru ne može se usporediti s boravkom na zatvorenoj verandi, čiji je nejasan staklo stvaranje osjećaja gužve.

Korištenje polikarbonatnih ploča s vlastitim rukama za izgradnju krova omogućuje vam da dobijete brojne prednosti:

 • Učinkovita zaštita od kiše, čak iu lošem vremenu i sumraku na terasastom prostoru, dovoljno je svjetla da ne koriste rasvjetu i odmaraju se sve do duboke večeri;
 • Materijal je vrlo izdržljiv, lagan i otporan na vjetar i velike vodne struje;
 • Fleksibilnost i visoka transparentnost polikarbonata omogućuju izgradnju krovova i terasa od najneobičnijeg dizajna i arhitekture.
Važno! Upotreba polikarbonata listova zahtijeva pažljivo pridržavanje instalacijske tehnologije, inače visok koeficijent toplinske ekspanzije može dovesti do deformacije i kolapsa dizajna terase.

Najčešće za uređenje terasa koristite saćast polikarbonat. Visoka fleksibilnost omogućuje primjenu materijala kao krovnog pokrova za krov luka ili zakrivljenog profila.

Osnovni zahtjevi za postavljanje polikarbonata mogu biti formulirani u dva položaja. Prvo, prilikom postavljanja stakla potrebna je upotreba posebnih pričvrsnih elemenata s kompenziranim podložnim pločama. Drugo, ugradnja krovnog materijala ili stakla polikarbonatom treba provesti s toplinskim prazninama koje osiguravaju normalnu ekspanziju polimera kada se zagrijavaju.

Stanični materijal je otprilike 3 puta lakši od stakla slične debljine, pa će okvir potpore za prozirni polikarbonat biti puno tanji i vitkiji nego kod silikata.

Kako izgraditi terase od polikarbonatnog lista

Najpopularnija materijal za gradnju - drvo u obliku bar ili profiliranog željeznicom, vrlo dobro kombinira se u jednostavne dizajne terasa, izgrađen za smještaj sjena strana zdaniya.Vybiraya optimalna lokacija terase, najprikladnije za rekreaciju, uzeti u obzir smjer i rasvjeta vjetra. Ostaje da zakucaju lagani temelj, rastavlja i pomakne drveni okvir krovom, podom i ogradom. Sa metalnim stupovima, betoniranim u zemlju, i čeličnim okvirom na terasi, taj broj ne prolazi. Stoga, prije gradnje terasastog prostora, svakako izaberite koji materijal koji vam se najviše sviđa, a gdje će u sektoru kućanstva biti najpotrebnija zgrada.

Jednostavna izvedba terase

Najlakši način je da vlastitim rukama izgradite nekompliciranu konstrukciju terase s krovom, prema dizajnu prikazanom u nastavku na dijagramu.

Lagana drvena konstrukcija zahtijeva pravi izbor načina pričvršćivanja krova i temelja buduće terase.

Izgradnja se može provesti u četiri faze:

 1. Mark i bušilica rupa u zemlji s promjerom od 30 cm do dubine od otvora 40-50 cm protekle četiri reda povećava svakih 70 cm, segment umetnuti azbest cijevi i betoniranje prostora između tla i vanjskog zida .;
 2. Na konturi smo postavili vertikalne stalke drveta 70x100 mm, poravnati okomito i betonirani. Donji i srednji dio krovnih nosača vezani su s trakom;
 3. Šivanje podne ploče, odrezane na veličinu krova na stalak, nakon čega možete postaviti krovni okvir i rogove. Gornji dio okvira je ušiven na zid kuće;
 4. Postavljamo listove staničnog polikarbonata s krovnim pričvršćenjem na drvene grede uz pomoć posebnih kompenzacijskih vijaka.
Važno! Kako bi se spriječilo dizanje polikarbonatnih ploča zbog topline na suncu, između pojedinih traka potrebno je napraviti razmak od 4-5 mm, koji je zatvoren ugradnim profilom od plastike.

Uz to, rub listova mora biti zabrtvljen s perforiranom vrpcom, ova metoda omogućuje vam da se riješite kondenzacije i spriječite prodiranje prašine i kiše u pahuljicu.

Ako namjeravate koristiti prostor na terasi tijekom ljetne vrućine, najbolja mogućnost je da odaberete najneprijekornije boje za krovnu strukturu, na primjer duhan ili dimna sjena. Previše svijetle crvene, zelene ili plave boje mogu biti neugodno.

Ako je moguće savijati funkcije savijanje pomoću čeličnog krova luk u obliku cijevi izgradnju terasaste može biti opremljen vrlo lijep lučni krov, ili čak i složeniju strukturu koja obuhvaća bočnu površinu i dio krova.

Kako bi naglasili crvenkastu boju tretiranu antiseptičkom i lakiranom drvenom trupom, kupci namjerno odabiru polikarbonatni krov narančaste ili čajne boje. U kombinaciji s toplim nijansama zidova i drvenim podom, ova metoda povećava atmosferu topline i udobnosti terase.

Za terasu smještenu na sunčanoj strani kuće, možete koristiti dizajn krova za razliku od. U tu je svrhu drvo okvira tonirano svijetlim limunovim tonerom i odabran je lak odgovarajuće sjene. Kao krovni materijal, krov terase je prekriven polikarbonatnim plahtama od piercing plave boje. U pozadini plave boje jesenskog neba, učinak će biti nevjerojatno izražajan.

Praktična upotreba polikarbonata u izgradnji terasa

Vrlo učinkovita i skladna kombinacija je u dizajnu terase profiliranog aluminijskog i čeličnog profila polikarbonatnog obloga. Osim krova, na terasi možete nanijeti glazuru jedne od bočnih zidova, čime se oslobađa svježe navečer.

Od dva materijala, saćastog i monolitnog, prvi se koristi u ostakljenju terasama područja češće. Prvo, stanični materijal je jeftiniji i lakši od monolita, a drugo, ima dobru zaštitu od ultraljubičastog zračenja i djelomično od sunčevih zraka. Monolitni polikarbonat kao krovni materijal može pretvoriti terasu u pravi viljuškar.

Ali monolitni list ima jednu neprocjenjivu kvalitetu - visoku transparentnost. Ako trebate opremiti zatvoreni i dobro osvijetljeni prostor na terasi, onda se projekt može realizirati samo uz pomoć monolita.

Osim toga, polikarbonat, za razliku od stakla, savršeno savijati i izdržava visok poprečno opterećenje. Čak iu zakrivljenom stanju, ostakljenje terase može izdržati značajan sloj snijega ili pritisak iz kišnice.

Osim korištenja kao krovnog materijala, polikarbonat je široko korišten za uređenje konvencionalnih ograda, što je obvezno za terasaste površine.

Najbolja opcija za dizajn natkrivene terase bit će kombinacija kovanih krovnih elemenata i ograde s polikarbonatnim pločastim krovom.

zaključak

U izgradnji terasa nema jedinstvenih pravila i pravila koja strogo ograničavaju maštu i maštu, glavna stvar je da je dizajn web stranice siguran i snažan čak iu jakim vjetrovima. Korištenje polikarbonata dramatično povećava strukturu jedra, tako da je glavni okvir drva često dopunjen metalom. Uobičajeno za gazelice, podupirače i razmaknice za polikarbonatne terasaste strukture manje se lako koriste.

 • Izgradite verandu u kuću vlastitim rukama

 • Raspored verande

 • Drveni ljuljačka s vlastitim rukama

 • Kako izgraditi verandu u zemlji s vlastitim rukama

Previous Egyptiske trekant, dens egenskaber
Next Меки покрития за детска площадка

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Članci 0 Comments

Pozadina u dizajnu hodnika

Hodnik je mjesto gdje gost stiže, vlasnik stana. Da bi vaši prijatelji imali pozitivan dojam o vašoj kući, važno je odabrati najbolje mogućnosti za uređenje. Svaki vlasnik zemljišta ima viziju

Članci 0 Comments

Zagrijavanje potkrovlja

Slobodnu površinu potkrovlja možete koristiti na različite načine. Vrijeme kada je ovo mjesto služilo kao skladište za skladištenje nepotrebnih predmeta postaje stvar prošlosti. Sve više i više vlasnika privatnih kuća

Članci 0 Comments

Travnjaci kosilicu

Travnjak je lijep samo kada je dobro njegovan. Za pravilnu njegu nema dovoljno kosilice i gnojiva, pri tom će se trava dugo zadržati lijepom, pojavit će se ćelavost i žilavost.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

63 − 54 =